Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
ja neću ličnim rečima da merim ovde u ovom tvom postu tvoju duhovnost već Pismom,kako sam i počeo od prve stranice.Upravo je suprotno, da su tvoja duhovna pronicljivost a i postenje na vrlo niskom nivou.
Ja jesam napisao da je Izrailj svojom neposlusnoscu i odbacivanjem Isusa kao Mesije - odbacen kao Bozji izabrani narod, i zamenjen duhovnim Izrailjem u kome Bog ne gleda vise na nacionalno poreklo - vec da smo svi jedno u Isusu.
Ono sto nisam napisao je da Izrailj nece biti spasen.
Naravno da ce u poslednjem vremenu biti spasenih i iz Jevrejske nacije, oni koji prihvate Hrista i istinu koja ce se objaviti svetu od strane izabranih, ali samo kao pojedinci koji nece imati vece privilegije od ostalih ljudi, jer u novom zavetu "NEMATU NI JEVREJINA NI GRKA, ROBA NI SLOBODNJAKA, VEC SMO SVI JEDNO U ISUSU HRISTU GOSPODU NASEM"
ako ti je svako učenje tako jako po Pismu kao to sa duhovnim izraelom sve je jasno. ti kažeš da ja svoje iznosim. imaš oči čitaj jeremiju 33 i počni sa donošenjem dokaza ne meni već Bogu koji izaziva tog duha u tebi ,da doneseš dokaz da je Bog prekinuo sa davidom i izraelom ,da doneseš broj peska i broj zvezda tačno u jednu i da zaustaviš ovu noć da ne svane u dan!!! počni prvo od togha pa da dalje vidimo oko zakona,kakot mo da je eva i adam imala to u edemu kad je to dato da spopznamo greh. a ako je to donoisio greh onda oni nisu imali nikaki problem sa sotonom jer je sam zakon ih činio da su već u smrti?! ili ćeš ti ovde da menjaš suštinu davanja zakona?Mrsavkicu, to je tvoje subjektivno misljenje da ja govorim bez uticaja Duha Svetoga.
Ja sve sto govorim to radim kroz osvedocavajucu silu Svetoga Duha.
Upravo je suprotno, da ti sve vreme iznosis SVOJA misljenja koja su u potpunoj suprotnosti sa pismom, i ne molis se Bogu da te on svojim Duhom osvedoci da li je ono sto pises ispravno ili ne.
Jedan ocigledna nebiblijska tvrdnja koju pokusavas da proguras ovde na forumu je tvrdnja da su zakon i Subota dati samo za Jevreje.
Ja sam svojevremeno objasnio da su zakon i Subota dati jos u raju prvim ljudima - Adamu i Jevi i da su bili zapisani u njihovim srcima kao nacelo odnosa medju stvorenim bicima i slavljenja Boga - tvorca svega vidljivog i nevidljivog.
Takodje, da su Adamovi potomci nakon pada u greh postovali zapovesti prenoseci ih usmenim putem jer su ljudi ziveli znatno duze - i po 900 godina.
Bog je vec tada uspostavio obrednu sluzbu prinosenja zrtava kao predsliku Isusa Hrista i njegove zrtve na krstu.
Da je mnogo pre davanja zakona na Sinaju - Avram drzao zakon i zapovesti.
Istina, zakon je u pisanom obliku dat tek nakon Egipatskog ropstva, jer su se tada stvorili potrebni uslovi za to.
Zakon i Subota jesu dati preko Izrailjskog naroda, ali oni nisu namenjen samo Jevrejima, vec svim ljudim na planeti, jer je Bog zeleo da istinu o Bogu prenese svim drugim narodima, da Jerusalimski hram bude dom molitve svim narodima, I da svi narodi ucestvuju u blagoslovima Subote.
BOG STVARAO SEST DANA A U SEDMI POCINUO, BLAGOSLOVIO GA I POSVETIO - ODVOJIO GA DA ZA SVETU UPOTREBU I DA U NJEMU COVEK UZIVA POSEBNE BLAGOSLOVE:
"Тако се доврши небо и земља и сва војска њихова.
И сврши Бог до седмога дана дјела своја, која учини; и почину у седми дан од свијех дјела својих, која учини;
И благослови Бог седми дан, и посвети га, јер у тај дан почину од свијех дјела својих, која учини;
То је постање неба и земље, кад посташе, кад Господ Бог створи земљу и небо" ( 1 knjiga Mojsijeva 2. 1 - 7 )
AVRAM JE CUVAO ZAKON I ZAPOVESTI BOZJE.
BOG ODAO AVRAMU OBECANJE DA CE SE U IZRAILJU BLAGOSLOVITI SVI NARODI NA ZEMLJI:
"Али наста глад у земљи сврх прве глади која бјеше за времена Аврамова; и Исак отиде к Авимелеху цару Филистејском у Герар.
И јави му се Господ и рече: немој ићи у Мисир, него сједи у земљи коју ћу ти казати.
Сједи у тој земљи, и ја ћу бити с тобом, и благословићу те; јер ћу теби и сјемену твојему дати све ове земље, и потврдићу заклетву, којом сам се заклео Авраму оцу твојему.
И умножићу сјеме твоје да га буде као звијезда на небу, и даћу сјемену твојему све ове земље; и у сјемену твојем благословиће се сви народи на земљи.
Зато што је Аврам слушао глас мој и чувао наредбу моју, заповјести моје и правила моја и законе моје" ( 1 Mojsijeva 26. 1 - 5 )
SUBOTA DATA I DRUGIM NARODIMA KOJIMA JE DATO OBECANJE BLAGOSLOVA ZA POSTOVANJE SUBOTE - A NE SAMO JEVREJIMA.
OBREDNI ZAKON NAMENJEN I DRUGIM NARODIMA:
Благо човјеку који тако чини, и сину човјечијему који се држи тога чувајући суботу да је не оскврни, чувајући руку своју да не учини зла.
И нека не говори туђин који пристане уз Господа: Господ ме је одлучио од свога народа; и нека не говори ушкопљеник: гле, ја сам сухо дрво.
Јер овако вели Господ за ушкопљенике: који држе суботе моје и избирају што је мени угодно, и држе завјет мој,
Њима ћу дати у дому свом и међу зидовима својим мјесто и име боље него синова и кћери, име вјечно даћу свакоме од њих, које се неће затрти.
А туђине који пристану уз Господа да му служе и да љубе име Господње, да му буду слуге, који год држе суботу да је не оскврне и држе завјет мој,
Њих ћу довести на свету гору своју и развеселићу их у дому својем молитвеном; жртве њихове паљенице и друге жртве биће угодне на олтару мом, јер ће се дом мој звати дом молитве свијем народима" ( Isaija 56. 2 - 7 )
ISUS NAPOMINJE DA SE VERNI KOJI POSTUJU SUBOTU MOLE DA NE BUDE NJIHOVO BEZANJE U OVAJ DAN.
U ZIMU ZBOG TOGA STO JE HLADNO, I U SUBOTU JER JE TO VREME ODMORA I POSEBNIH BOZJIH BLAGOSLOVA:
"Кад дакле угледате мрзост опустошења, о којој говори пророк Данило, где стоји на месту светом (који чита да разуме):
Тада који буду у Јудеји нека беже у горе;
И који буде на крову да не силази узети шта му је у кући;
И који буде у пољу да се не врати натраг да узме хаљине своје.
А тешко труднима и дојилицама у те дане.
Него се молите Богу да не буде бежан ваша у зиму ни у суботу;
Јер ће бити невоља велика каква није била од постања света досад нити ће бити;
И да се они дани не скрате, нико не би остао; али избраних ради скратиће се дани они" ( Matej 24. 15 - 22 )
Sto se tice Jevreja, biblija jasno kaze da oni u novom zavetu nemaju nikakve privilegije u odnosu na druge ljude.
Njima je data mogucnost spasenja kao I svima drugima, ali iskljucivo kao pojedincima.
U poslednjem vremenu postojace jedna grupa Jevreja koja ce prihvatiti Isusa Hrista izvrsiti uticaj na svet, ali iskljucivo kao jednaki sa ostalima.
U novom zavetu je telesni Izrailj zamenjen Duhovnim.
"Јер сте ви сви синови Божји вером Христа Исуса;
Јер који се год у Христа крстисте, у Христа се обукосте.
Нема ту Јеврејина ни Грка, нема роба ни господара, нема мушког рода ни женског; јер сте ви сви једно у Христу Исусу.
А кад сте ви Христови, онда сте семе Авраамово, и по обећању наследници" ( Jevrejima 3. 26 - 29 )
Dakle, u suprotnom - oni koji nisu Hristovi, oni nisu Seme Avramovo i naslednici, sto naci da nema vise privilegija u odnosu na nacionalno poreklo, vec po meri vere u Hrista, a to su u novom zavetu svi ljudi - duhovni izrailj.
hm.pa pavle upravo kaže suprot da zakon nije dat da nas sačuva već da nas sve sodu da sav set bude kriv Bogu. je li tako piše? i SAD TI PREVODIŠ DA JE Bog dao zakon da nas sačuva od greha od prestupa. jasn o pipe da je dat da nas sve stavi pod kar da smo svi krivi,upravo time da zakona niko od ljudi održati ne može osim tebe ovde. i spedy koiji je zakonik ti je skrenuo pažnju da se kloniš take priče ali ne vredi. jasno piše tolko puta ponovljeno u galatima i rimljanima da je zakon dat kao pedagog i da je on bio mentor do dolaska maloletnog naslednika,misli se na Hrista te da zna se mentor nikaku validnu pravnost nema da od nasleđa bilo kome što dade,a nasleđe je večnost dakle zakonsko nasleđe je bilo smrt i krivica,a nasleđe večnosti pripadalo je samo kroz Hrista kada on dođe i on ga jedino deli milošću. jasno kao dan. rimljanima 4.plata onima koji rade,koji drže zakon ne ide po milosti njiti može već strogo po trudu a to znači da je plata po trudu neminovna smrt jer nema plate po milosti . tu nema kredita ili uzaiman ja!Ne menjam ja smisao zakona - vec upravo ti.
Zakon je upravo dat da sacuva coveka od prestupa, da odvoji pravdu od greham, covek spoznajuci zakon spoznaje pravdu Bozju, njegov karakter i Bozanske namere.
To je dato svim stanovnicima svemira, pa i Adamu i Jevi prilikom stvaranja.
Zakon je nebeski ustav Bozjeg carstva.
Ti boreci se protiv zakona - u stvari nesvesno rusis Bozje carstvo i njegov poredak, sto je cilj i samog sotone Lucifera, radi koga se on i pobunio protiv Boga, i sve snage usmerava u tom cilju.
Odgovor za Taman.
Mene je Gospod jos na pocetku upoznavanja sa istinom potpuno osvedocio u svaku tacku istine koju sam primio, i jos uvek to cini svaki put kada ovu istinu iznosim.
To nem veze sa time da li ja sumnjam da li je ono sto iznosim istina, vec je to svedocanstvo Bozjeg odobravanja da se istina kao takva iznese, uticaj koji je u coveku kao zalog duha koji se daje onome koji stoji u istini.
Ne menjam ja smisao zakona - vec upravo ti.
Zakon je upravo dat da sacuva coveka od prestupa, da odvoji pravdu od greham, covek spoznajuci zakon spoznaje pravdu Bozju, njegov karakter i Bozanske namere.
Ti boreci se protiv zakona - u stvari nesvesno rusis Bozje carstvo i njegov poredak, sto je cilj i samog sotone Lucifera, radi koga se on i pobunio protiv Boga, i sve snage usmerava u tom cilju.
Odgovor za Taman.
Mene je Gospod jos na pocetku upoznavanja sa istinom potpuno osvedocio u svaku tacku istine koju sam primio, i jos uvek to cini svaki put kada ovu istinu iznosim.
To nem veze sa time da li ja sumnjam da li je ono sto iznosim istina, vec je to svedocanstvo Bozjeg odobravanja da se istina kao takva iznese, uticaj koji je u coveku kao zalog duha koji se daje onome koji stoji u istini.
galatima poslanica kaže jasno da je zakon bio tutor do dolaska maloletnog naslednika Hrista. tutor nema nikaku moć nasleđa on je samo tutor. ne može nasleđe večnost da podari nikome. tutor ili zakon je donosio samo sud,osudu i spoznau grešnosti i platu smrt.,to je nasleže zakona. milost ili večnost je dolazila kada maloletni naslednik dođe u puninu vremena. do tada zakon je samo bio tutor ali kao što rekoh nije mogao deliti nikome milost.i večnost. sada kada je došao Isus on postaje validni naslednik večnosti kroz milost kroz žrtvu i time zakon sa osudom biva van tutorstva. nikad nije ni imao nasleđe večnost. a rimljanima 4. to podupire,da onaj ko radi ko drži zakona ne prima plate po milosti. već po dugu samo. a plata po dugu je smrt. to je jasno ko oće da mu bude jasno. zakona niko ne odbacuje time kaže pavle već ga samo potvrđuje. dakle onaj ko se uzda u Hrista on će sad držati savršerni zakon slobode i imaće milost ako sagrešujemo pravedan je da nam pronese,ali ako si pod Zakonom Isus ti ništa ne može pomoći plata je sud i smrt.Ne menjam ja smisao zakona - vec upravo ti.
Odgovor za Taman.
Pismo kaže da upravo oni koji se oslanjaju na zakon imaju pokrivalo na očima i ne mogu videti istinu.Ti si meni sugerisao da ponavljam ranije komentare, a ti upravo sve vreme govoris jedno te isto.
Sagledaj ovaj problem iz jednog drugog ugla, jer tvoj negativan odnos prema zakonu i pogresno razumevanje njegove uloge je upravo razlog tvog nerazumevanja istine.