Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
M.Petrovic navodi da Biblijski shabat pocinje od od petka, kada sunce zadje, jer tada pocinje novi dan sa zalaskom sunca a ne u ponoc, i traje do subote kada sunce ponovo zadje. Je li ovo tacan opis Bozijeg dana za odmor ?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Upravo je suprotno, da su tvoja duhovna pronicljivost a i postenje na vrlo niskom nivou.

Ja jesam napisao da je Izrailj svojom neposlusnoscu i odbacivanjem Isusa kao Mesije - odbacen kao Bozji izabrani narod, i zamenjen duhovnim Izrailjem u kome Bog ne gleda vise na nacionalno poreklo - vec da smo svi jedno u Isusu.

Ono sto nisam napisao je da Izrailj nece biti spasen.
Naravno da ce u poslednjem vremenu biti spasenih i iz Jevrejske nacije, oni koji prihvate Hrista i istinu koja ce se objaviti svetu od strane izabranih, ali samo kao pojedinci koji nece imati vece privilegije od ostalih ljudi, jer u novom zavetu "NEMATU NI JEVREJINA NI GRKA, ROBA NI SLOBODNJAKA, VEC SMO SVI JEDNO U ISUSU HRISTU GOSPODU NASEM"
ja neću ličnim rečima da merim ovde u ovom tvom postu tvoju duhovnost već Pismom,kako sam i počeo od prve stranice.
dakle, ovo velikim slovima si ponovo doneo kao telesan čovek bez uticaja duha svetoga. pavle upravo kaže istinu koju je uvek govorio po pitanju Pisma i jednak je proročkom slovu posvuda,a ne kao ti seckaš gde god moraš. dakle po teb i pavle je ovo rekao,jer je mislio da više nema u vremenu milosti do kraja naraavno podele da je jevrejin odvojen od grka,rob od slobodnjaka,žensko od muškog,ne,sve je sada jednako u pozivu za milost kroz Hrista.u vreme zakona recimo grk nije imao pristup nikakoj žrtvi i hramu. jevrejin pak da.žena nije smela ni pokušati ući čak u službeni prostor sa muškima a kamoli da bude sveštenica,ili ne daj Bože da kao prvosveštenik uđe u svetinju nad svetinjama. danas žena svaka moćže da uzđe u svetinju nad svetinjama kroz Hrista,jer je vreme milosti ne vreme zakona. rob je b io rob i nije imao nikakav pristup tome a sada nema toga. pavle tako govori. a ti ovako prevodiš pavla oko vremena milosti u Hristu,pošto tvrdiš da jevreji kao nacija nemaju više onakav poziv,onda po tebi tu nema grka,nema muškog ni ženskog,nema roba ni slobodnjaka,ali moraš izostaviti da ima jevreja,jer po tebi oni neće imati taku vrstu poziva. ispada po tebi da svi imaju prava a jevrejin je svoje pravo prodao.
sad mi reci zašto je josiđf tešio svoju braću,ne krivite se meusob Bog je tako urediod a me prodate da se spasite danas od pošasti? nije li to to. zato jevreji nema što da se krive oko predaje Hrista jer je Bogh tako uredio da bi se spasio dovoljan broj paganaca a potom oni. pavle u rimljanima 11.kaće,ne odbaci Bog narod svoj,Boće sačuvaj,nego je njihovo slepilo za rok. dakle on kaže narod svoj,a ne kaže nije Bog odbacio ponekog pojedinca. obećanje ide ka čitavoj naciji. kad god Bog se zaklinje davidom avraamom isakom jakovom,on podrazumeva celu naciju a ne pojedince!!! u jeremiji 33,on govori o celoj naciji,a pavle to potvrđuje rečima,tako će se sav izrael,SAV iztael spasiti taj dan!!!!
oko pitanja bogomdanom
već je bilo pisano sav zakon ko misli da održi kriv je na žalost i mora po zakonu biti suđen ,znači mora primiti pravedni sud a samo je jedan sud smrt.
po milosti ko drži Hristov savršeni zakon slobode i ostane u njemu prima kroz milost ne kroz dela,platu večni život.
jevrejin pisac vej po jovanu,dakle apostol jovan u 19 gl. jasno kaže da su žurili da stave Hrista u grob "zbog jevrejske subote i da su ga stavili na brzinu petka radi jevrejskoga!!! jevrejin je dakle nazvao subotu jevrejskom i petak jevrejski. subota je počinjala u petak večer i toga radi jevrejskog petka su ga stavili žurno u najbliži grob pored raspenja. dakle kako to da jedan jevrejin naziva više puta (još na jednom mestu subotu jevrejskom, i petak zbog iste stvari počrtka subote,jevrejskim petkom??? zar subota nije vađeća i dnaas za pagansku crkvu i petak takođe? ako je bio važeći i bila važeća kako je jedan jevrejin naziva jevrejskom subotom,to je suvišno zar ne?!!
Isus nisučim niti jednom nije pomenuo držanje subote niti jedan apostol u tolkom paganskom neznabožačkom svetu(!!!) i niti jednom Isus nije navestio da će biti progona radi subote,već jasno kaće radi njegovog imena samo!!
sadašnji nizrael je tek u oblačenju kože i mesda ,kako jezekilj proriče,a tek treba da oćicvi u mukama jakovljevim kada dođe pritisak armagedona. inače,srbija ne može da štiti svoje ljude na kosovu koliko je moćna a, da zaštiti tek jevreje? ako će igde moćid a sklone glavu to je amerika. ali neće ni tamo. jer Bog ima samo jedan plan sa njima,izrael! posle holokausta začudo niko ih nije hteo osim palestine,da li slučajno. ko vodi to,čovek ili volja Božja. laodikeja ne moće ovo da uzme jer njegova proročica žena kojoj Bog branid a učli u opšte ,mora da bude u pravu. to je jedan težćak duh kome on mora da služi hteo ili ne.
miroljub petrović ipak je čovek kompromisa,on će se sa svima pobratimiti,i prodati deo istine,to se vidi iz sad već napakovane priče o srbima kao nebeskom narodu. ali njemu više nije ni dato. on savetuje da ljudi ne ulaze u sistem ali ja sam mu nudio moj ovčarski štap da sa mnom čuva ovce i propoveda na you tube bez ičije ruke na ramenu mesto tog kompromisa po televiziji pravoslavnoj i druženje sa idolima no on je prećutao!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Mrsavkicu, to je tvoje subjektivno misljenje da ja govorim bez uticaja Duha Svetoga.
Ja sve sto govorim to radim kroz osvedocavajucu silu Svetoga Duha.

Upravo je suprotno, da ti sve vreme iznosis SVOJA misljenja koja su u potpunoj suprotnosti sa pismom, i ne molis se Bogu da te on svojim Duhom osvedoci da li je ono sto pises ispravno ili ne.

Jedan ocigledna nebiblijska tvrdnja koju pokusavas da proguras ovde na forumu je tvrdnja da su zakon i Subota dati samo za Jevreje.

Ja sam svojevremeno objasnio da su zakon i Subota dati jos u raju prvim ljudima - Adamu i Jevi i da su bili zapisani u njihovim srcima kao nacelo odnosa medju stvorenim bicima i slavljenja Boga - tvorca svega vidljivog i nevidljivog.

Takodje, da su Adamovi potomci nakon pada u greh postovali zapovesti prenoseci ih usmenim putem jer su ljudi ziveli znatno duze - i po 900 godina.
Bog je vec tada uspostavio obrednu sluzbu prinosenja zrtava kao predsliku Isusa Hrista i njegove zrtve na krstu.

Da je mnogo pre davanja zakona na Sinaju - Avram drzao zakon i zapovesti.

Istina, zakon je u pisanom obliku dat tek nakon Egipatskog ropstva, jer su se tada stvorili potrebni uslovi za to.

Zakon i Subota jesu dati preko Izrailjskog naroda, ali oni nisu namenjen samo Jevrejima, vec svim ljudim na planeti, jer je Bog zeleo da istinu o Bogu prenese svim drugim narodima, da Jerusalimski hram bude dom molitve svim narodima, I da svi narodi ucestvuju u blagoslovima Subote.

BOG STVARAO SEST DANA A U SEDMI POCINUO, BLAGOSLOVIO GA I POSVETIO - ODVOJIO GA DA ZA SVETU UPOTREBU I DA U NJEMU COVEK UZIVA POSEBNE BLAGOSLOVE:

"Тако се доврши небо и земља и сва војска њихова.
И сврши Бог до седмога дана дјела своја, која учини; и почину у седми дан од свијех дјела својих, која учини;
И благослови Бог седми дан, и посвети га, јер у тај дан почину од свијех дјела својих, која учини;

То је постање неба и земље, кад посташе, кад Господ Бог створи земљу и небо" ( 1 knjiga Mojsijeva 2. 1 - 7 )

AVRAM JE CUVAO ZAKON I ZAPOVESTI BOZJE.
BOG ODAO AVRAMU OBECANJE DA CE SE U IZRAILJU BLAGOSLOVITI SVI NARODI NA ZEMLJI:

"Али наста глад у земљи сврх прве глади која бјеше за времена Аврамова; и Исак отиде к Авимелеху цару Филистејском у Герар.
И јави му се Господ и рече: немој ићи у Мисир, него сједи у земљи коју ћу ти казати.
Сједи у тој земљи, и ја ћу бити с тобом, и благословићу те; јер ћу теби и сјемену твојему дати све ове земље, и потврдићу заклетву, којом сам се заклео Авраму оцу твојему.
И умножићу сјеме твоје да га буде као звијезда на небу, и даћу сјемену твојему све ове земље; и у сјемену твојем благословиће се сви народи на земљи.

Зато што је Аврам слушао глас мој и чувао наредбу моју, заповјести моје и правила моја и законе моје" ( 1 Mojsijeva 26. 1 - 5 )

SUBOTA DATA I DRUGIM NARODIMA KOJIMA JE DATO OBECANJE BLAGOSLOVA ZA POSTOVANJE SUBOTE - A NE SAMO JEVREJIMA.
OBREDNI ZAKON NAMENJEN I DRUGIM NARODIMA:

Благо човјеку који тако чини, и сину човјечијему који се држи тога чувајући суботу да је не оскврни, чувајући руку своју да не учини зла.
И нека не говори туђин који пристане уз Господа: Господ ме је одлучио од свога народа; и нека не говори ушкопљеник: гле, ја сам сухо дрво.
Јер овако вели Господ за ушкопљенике: који држе суботе моје и избирају што је мени угодно, и држе завјет мој,

Њима ћу дати у дому свом и међу зидовима својим мјесто и име боље него синова и кћери, име вјечно даћу свакоме од њих, које се неће затрти.
А туђине који пристану уз Господа да му служе и да љубе име Господње, да му буду слуге, који год држе суботу да је не оскврне и држе завјет мој,

Њих ћу довести на свету гору своју и развеселићу их у дому својем молитвеном; жртве њихове паљенице и друге жртве биће угодне на олтару мом, јер ће се дом мој звати дом молитве свијем народима" ( Isaija 56. 2 - 7 )

ISUS NAPOMINJE DA SE VERNI KOJI POSTUJU SUBOTU MOLE DA NE BUDE NJIHOVO BEZANJE U OVAJ DAN.
U ZIMU ZBOG TOGA STO JE HLADNO, I U SUBOTU JER JE TO VREME ODMORA I POSEBNIH BOZJIH BLAGOSLOVA:
"Кад дакле угледате мрзост опустошења, о којој говори пророк Данило, где стоји на месту светом (који чита да разуме):
Тада који буду у Јудеји нека беже у горе;
И који буде на крову да не силази узети шта му је у кући;
И који буде у пољу да се не врати натраг да узме хаљине своје.
А тешко труднима и дојилицама у те дане.
Него се молите Богу да не буде бежан ваша у зиму ни у суботу;

Јер ће бити невоља велика каква није била од постања света досад нити ће бити;
И да се они дани не скрате, нико не би остао; али избраних ради скратиће се дани они"
( Matej 24. 15 - 22 )

Sto se tice Jevreja, biblija jasno kaze da oni u novom zavetu nemaju nikakve privilegije u odnosu na druge ljude.
Njima je data mogucnost spasenja kao I svima drugima, ali iskljucivo kao pojedincima.

U poslednjem vremenu postojace jedna grupa Jevreja koja ce prihvatiti Isusa Hrista izvrsiti uticaj na svet, ali iskljucivo kao jednaki sa ostalima.

U novom zavetu je telesni Izrailj zamenjen Duhovnim.

"Јер сте ви сви синови Божји вером Христа Исуса;
Јер који се год у Христа крстисте, у Христа се обукосте.
Нема ту Јеврејина ни Грка, нема роба ни господара, нема мушког рода ни женског; јер сте ви сви једно у Христу Исусу.
А кад сте ви Христови, онда сте семе Авраамово, и по обећању наследници"
( Jevrejima 3. 26 - 29 )

Dakle, u suprotnom - oni koji nisu Hristovi, oni nisu Seme Avramovo i naslednici, sto naci da nema vise privilegija u odnosu na nacionalno poreklo, vec po meri vere u Hrista, a to su u novom zavetu svi ljudi - duhovni izrailj.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mrsavkicu, to je tvoje subjektivno misljenje da ja govorim bez uticaja Duha Svetoga.
Ja sve sto govorim to radim kroz osvedocavajucu silu Svetoga Duha.

Upravo je suprotno, da ti sve vreme iznosis SVOJA misljenja koja su u potpunoj suprotnosti sa pismom, i ne molis se Bogu da te on svojim Duhom osvedoci da li je ono sto pises ispravno ili ne.

Jedan ocigledna nebiblijska tvrdnja koju pokusavas da proguras ovde na forumu je tvrdnja da su zakon i Subota dati samo za Jevreje.

Ja sam svojevremeno objasnio da su zakon i Subota dati jos u raju prvim ljudima - Adamu i Jevi i da su bili zapisani u njihovim srcima kao nacelo odnosa medju stvorenim bicima i slavljenja Boga - tvorca svega vidljivog i nevidljivog.

Takodje, da su Adamovi potomci nakon pada u greh postovali zapovesti prenoseci ih usmenim putem jer su ljudi ziveli znatno duze - i po 900 godina.
Bog je vec tada uspostavio obrednu sluzbu prinosenja zrtava kao predsliku Isusa Hrista i njegove zrtve na krstu.

Da je mnogo pre davanja zakona na Sinaju - Avram drzao zakon i zapovesti.

Istina, zakon je u pisanom obliku dat tek nakon Egipatskog ropstva, jer su se tada stvorili potrebni uslovi za to.

Zakon i Subota jesu dati preko Izrailjskog naroda, ali oni nisu namenjen samo Jevrejima, vec svim ljudim na planeti, jer je Bog zeleo da istinu o Bogu prenese svim drugim narodima, da Jerusalimski hram bude dom molitve svim narodima, I da svi narodi ucestvuju u blagoslovima Subote.

BOG STVARAO SEST DANA A U SEDMI POCINUO, BLAGOSLOVIO GA I POSVETIO - ODVOJIO GA DA ZA SVETU UPOTREBU I DA U NJEMU COVEK UZIVA POSEBNE BLAGOSLOVE:

"Тако се доврши небо и земља и сва војска њихова.
И сврши Бог до седмога дана дјела своја, која учини; и почину у седми дан од свијех дјела својих, која учини;
И благослови Бог седми дан, и посвети га, јер у тај дан почину од свијех дјела својих, која учини;

То је постање неба и земље, кад посташе, кад Господ Бог створи земљу и небо" ( 1 knjiga Mojsijeva 2. 1 - 7 )

AVRAM JE CUVAO ZAKON I ZAPOVESTI BOZJE.
BOG ODAO AVRAMU OBECANJE DA CE SE U IZRAILJU BLAGOSLOVITI SVI NARODI NA ZEMLJI:

"Али наста глад у земљи сврх прве глади која бјеше за времена Аврамова; и Исак отиде к Авимелеху цару Филистејском у Герар.
И јави му се Господ и рече: немој ићи у Мисир, него сједи у земљи коју ћу ти казати.
Сједи у тој земљи, и ја ћу бити с тобом, и благословићу те; јер ћу теби и сјемену твојему дати све ове земље, и потврдићу заклетву, којом сам се заклео Авраму оцу твојему.
И умножићу сјеме твоје да га буде као звијезда на небу, и даћу сјемену твојему све ове земље; и у сјемену твојем благословиће се сви народи на земљи.

Зато што је Аврам слушао глас мој и чувао наредбу моју, заповјести моје и правила моја и законе моје" ( 1 Mojsijeva 26. 1 - 5 )

SUBOTA DATA I DRUGIM NARODIMA KOJIMA JE DATO OBECANJE BLAGOSLOVA ZA POSTOVANJE SUBOTE - A NE SAMO JEVREJIMA.
OBREDNI ZAKON NAMENJEN I DRUGIM NARODIMA:

Благо човјеку који тако чини, и сину човјечијему који се држи тога чувајући суботу да је не оскврни, чувајући руку своју да не учини зла.
И нека не говори туђин који пристане уз Господа: Господ ме је одлучио од свога народа; и нека не говори ушкопљеник: гле, ја сам сухо дрво.
Јер овако вели Господ за ушкопљенике: који држе суботе моје и избирају што је мени угодно, и држе завјет мој,

Њима ћу дати у дому свом и међу зидовима својим мјесто и име боље него синова и кћери, име вјечно даћу свакоме од њих, које се неће затрти.
А туђине који пристану уз Господа да му служе и да љубе име Господње, да му буду слуге, који год држе суботу да је не оскврне и држе завјет мој,

Њих ћу довести на свету гору своју и развеселићу их у дому својем молитвеном; жртве њихове паљенице и друге жртве биће угодне на олтару мом, јер ће се дом мој звати дом молитве свијем народима" ( Isaija 56. 2 - 7 )

ISUS NAPOMINJE DA SE VERNI KOJI POSTUJU SUBOTU MOLE DA NE BUDE NJIHOVO BEZANJE U OVAJ DAN.
U ZIMU ZBOG TOGA STO JE HLADNO, I U SUBOTU JER JE TO VREME ODMORA I POSEBNIH BOZJIH BLAGOSLOVA:
"Кад дакле угледате мрзост опустошења, о којој говори пророк Данило, где стоји на месту светом (који чита да разуме):
Тада који буду у Јудеји нека беже у горе;
И који буде на крову да не силази узети шта му је у кући;
И који буде у пољу да се не врати натраг да узме хаљине своје.
А тешко труднима и дојилицама у те дане.
Него се молите Богу да не буде бежан ваша у зиму ни у суботу;

Јер ће бити невоља велика каква није била од постања света досад нити ће бити;
И да се они дани не скрате, нико не би остао; али избраних ради скратиће се дани они"
( Matej 24. 15 - 22 )

Sto se tice Jevreja, biblija jasno kaze da oni u novom zavetu nemaju nikakve privilegije u odnosu na druge ljude.
Njima je data mogucnost spasenja kao I svima drugima, ali iskljucivo kao pojedincima.

U poslednjem vremenu postojace jedna grupa Jevreja koja ce prihvatiti Isusa Hrista izvrsiti uticaj na svet, ali iskljucivo kao jednaki sa ostalima.

U novom zavetu je telesni Izrailj zamenjen Duhovnim.

"Јер сте ви сви синови Божји вером Христа Исуса;
Јер који се год у Христа крстисте, у Христа се обукосте.
Нема ту Јеврејина ни Грка, нема роба ни господара, нема мушког рода ни женског; јер сте ви сви једно у Христу Исусу.

А кад сте ви Христови, онда сте семе Авраамово, и по обећању наследници" ( Jevrejima 3. 26 - 29 )

Dakle, u suprotnom - oni koji nisu Hristovi, oni nisu Seme Avramovo i naslednici, sto naci da nema vise privilegija u odnosu na nacionalno poreklo, vec po meri vere u Hrista, a to su u novom zavetu svi ljudi - duhovni izrailj.
ako ti je svako učenje tako jako po Pismu kao to sa duhovnim izraelom sve je jasno. ti kažeš da ja svoje iznosim. imaš oči čitaj jeremiju 33 i počni sa donošenjem dokaza ne meni već Bogu koji izaziva tog duha u tebi ,da doneseš dokaz da je Bog prekinuo sa davidom i izraelom ,da doneseš broj peska i broj zvezda tačno u jednu i da zaustaviš ovu noć da ne svane u dan!!! počni prvo od togha pa da dalje vidimo oko zakona,kakot mo da je eva i adam imala to u edemu kad je to dato da spopznamo greh. a ako je to donoisio greh onda oni nisu imali nikaki problem sa sotonom jer je sam zakon ih činio da su već u smrti?! ili ćeš ti ovde da menjaš suštinu davanja zakona?
zamisli mojsije stavlja SVU USMENOSTG OKO pISMA NA PAPIRUS I SAD ZABORAVIO VEĆ U ZAPISU SA USMENOG NA PIUSMENI DEO OKO STVCARANJA sve do davanja zakona na sinaju da napiše zapiše pismeni dokument da je to Bog već dao u edemu ili avraamu??? zamislimo ja ti sad kađem nešto usmeno i sad ti to treba za godinu dana da ispišeš pismom na papiru i što bi ti uradio zaboravio da zapišeš sve rečeno usmenim putem? mislim da ti dobro brkaš stvari,ali ko oće da vidi neka vidi.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Laodikeja:
"Ja sve sto govorim to radim kroz osvedocavajucu silu Svetoga Duha."

Ako je kod tebe tako,zašto onda moraš da se stalno "osvedočavaš"? Da si siguran u to šta si napisao nebi ti trebala stalna "osvedočavanja".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Ne menjam ja smisao zakona - vec upravo ti.
Zakon je upravo dat da sacuva coveka od prestupa, da odvoji pravdu od greham, covek spoznajuci zakon spoznaje pravdu Bozju, njegov karakter i Bozanske namere.
To je dato svim stanovnicima svemira, pa i Adamu i Jevi prilikom stvaranja.
Zakon je nebeski ustav Bozjeg carstva.

Ti boreci se protiv zakona - u stvari nesvesno rusis Bozje carstvo i njegov poredak, sto je cilj i samog sotone Lucifera, radi koga se on i pobunio protiv Boga, i sve snage usmerava u tom cilju.

Odgovor za Taman.

Mene je Gospod jos na pocetku upoznavanja sa istinom potpuno osvedocio u svaku tacku istine koju sam primio, i jos uvek to cini svaki put kada ovu istinu iznosim.
To nem veze sa time da li ja sumnjam da li je ono sto iznosim istina, vec je to svedocanstvo Bozjeg odobravanja da se istina kao takva iznese, uticaj koji je u coveku kao zalog duha koji se daje onome koji stoji u istini.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Zakon je upravo dat da sacuva coveka od prestupa, da odvoji pravdu od greham, covek spoznajuci zakon spoznaje pravdu Bozju, njegov karakter i Bozanske namere.

Ti boreci se protiv zakona - u stvari nesvesno rusis Bozje carstvo i njegov poredak, sto je cilj i samog sotone Lucifera, radi koga se on i pobunio protiv Boga, i sve snage usmerava u tom cilju.

Odgovor za Taman.

Mene je Gospod jos na pocetku upoznavanja sa istinom potpuno osvedocio u svaku tacku istine koju sam primio, i jos uvek to cini svaki put kada ovu istinu iznosim.
To nem veze sa time da li ja sumnjam da li je ono sto iznosim istina, vec je to svedocanstvo Bozjeg odobravanja da se istina kao takva iznese, uticaj koji je u coveku kao zalog duha koji se daje onome koji stoji u istini.
hm.pa pavle upravo kaže suprot da zakon nije dat da nas sačuva već da nas sve sodu da sav set bude kriv Bogu. je li tako piše? i SAD TI PREVODIŠ DA JE Bog dao zakon da nas sačuva od greha od prestupa. jasn o pipe da je dat da nas sve stavi pod kar da smo svi krivi,upravo time da zakona niko od ljudi održati ne može osim tebe ovde. i spedy koiji je zakonik ti je skrenuo pažnju da se kloniš take priče ali ne vredi. jasno piše tolko puta ponovljeno u galatima i rimljanima da je zakon dat kao pedagog i da je on bio mentor do dolaska maloletnog naslednika,misli se na Hrista te da zna se mentor nikaku validnu pravnost nema da od nasleđa bilo kome što dade,a nasleđe je večnost dakle zakonsko nasleđe je bilo smrt i krivica,a nasleđe večnosti pripadalo je samo kroz Hrista kada on dođe i on ga jedino deli milošću. jasno kao dan. rimljanima 4.plata onima koji rade,koji drže zakon ne ide po milosti njiti može već strogo po trudu a to znači da je plata po trudu neminovna smrt jer nema plate po milosti . tu nema kredita ili uzaiman ja!

Odgovor za Taman.

Odgovor za Taman.

galatima poslanica kaže jasno da je zakon bio tutor do dolaska maloletnog naslednika Hrista. tutor nema nikaku moć nasleđa on je samo tutor. ne može nasleđe večnost da podari nikome. tutor ili zakon je donosio samo sud,osudu i spoznau grešnosti i platu smrt.,to je nasleže zakona. milost ili večnost je dolazila kada maloletni naslednik dođe u puninu vremena. do tada zakon je samo bio tutor ali kao što rekoh nije mogao deliti nikome milost.i večnost. sada kada je došao Isus on postaje validni naslednik večnosti kroz milost kroz žrtvu i time zakon sa osudom biva van tutorstva. nikad nije ni imao nasleđe večnost. a rimljanima 4. to podupire,da onaj ko radi ko drži zakona ne prima plate po milosti. već po dugu samo. a plata po dugu je smrt. to je jasno ko oće da mu bude jasno. zakona niko ne odbacuje time kaže pavle već ga samo potvrđuje. dakle onaj ko se uzda u Hrista on će sad držati savršerni zakon slobode i imaće milost ako sagrešujemo pravedan je da nam pronese,ali ako si pod Zakonom Isus ti ništa ne može pomoći plata je sud i smrt.
tako zakon je tu jasan. niko ne odbacuje ništa. samo tebe i druge muči ne razumevanje mesta zakona u Hrtistu i muči te subota i ako ti je oblakšano u rimljanima 14.da ko drži dan neka drži,a ko ne drži neka ne drži.- ali ako namećeš ono što je Bog dao za slobodu onome ko ne drži onda se grešiš pred BOGOM.
tako da ti kad kažeš da nas zakon oslobađa grešnosti ili čuva je smešno. pavle kaže da nam je zakon dat sa svrhom da svi, da sav svet bude kriv Bogu a ti nas ožeć podućiti da je Bog dao zakon da nas oslobodi od greha njime? kontra dakle!! ako je dat da nas sve stavi pod greh onda ako je bio u edemu već dat dat je sa isdtom nemenjajućom svrhom i eva i adamsu već imalik onda smrt bez da ih je sotona i morao kušati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Ti si meni sugerisao da ponavljam ranije komentare, a ti upravo sve vreme govoris jedno te isto.

Sagledaj ovaj problem iz jednog drugog ugla, jer tvoj negativan odnos prema zakonu i pogresno razumevanje njegove uloge je upravo razlog tvog nerazumevanja istine.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ti si meni sugerisao da ponavljam ranije komentare, a ti upravo sve vreme govoris jedno te isto.

Sagledaj ovaj problem iz jednog drugog ugla, jer tvoj negativan odnos prema zakonu i pogresno razumevanje njegove uloge je upravo razlog tvog nerazumevanja istine.
Pismo kaže da upravo oni koji se oslanjaju na zakon imaju pokrivalo na očima i ne mogu videti istinu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Navedi referencu gde to stoji.

Ja nigde nisam napisao da se treba oslanjati na zakon, jer oslanjati se na zakon znaci ocekivati spasenje svojim delima i licnim zaslugama drzanja zakona.
Ti mi pripisujes nesto sto ja nisam nikada napisao.

Ja sam uvek upucivao da se covek spasava iskljucivo Hristovim zaslugama svoje prolivene krvi na krstu kojom nas je otkupio od greha koji je proizvod krsenja Bozjih moralnih principa zapisanih u njegovom zakonu.

Poslusnost zapovestima je posledica ili rod vere odnosno spasenja koje primamo od Hrista, a nije vera ili spasenje posledica ili rod poslusnosti.

Drugim recima, kada covek primi Hrista za licnog spasitelja i obrati mu se celim srcem, tada se coveku daje sila Svetoga Duha koja menja coveka i radja u njemu duhovne rodove, i rod poslusnosti koji sluzi da covek izgradi sebe duhovno za carstvo nebesko.

Covek koji ne radja duhovne rodove - u stvari nikada nije primio Hrista i doziveo novorodjenje i krstenje Duhom Svetim, i takav ovek zivi u samoobmani, varajuci sebe da ne moze drzati zapovesti i da je gresenje kroz ceo zivot prirodna pojava i zivotna neminovnost, a da ce Gospod i pored toga na kraju biti milostiv i takvog gresnog coveka uvesti u vecnost, i ako nije prosao kroz proces posvecenja koji bi mu omogucio savrsenstvo karaktera koje jenuzno za ulazaku vecno Bozje carstvo.

Apostol Jovan ovo najbolje objasnjava kada kaze da je greh "BEZAKONJE" - hamatija anomija ili greh krsenja Bozjeg zakona, i da covek mozekroz zajednicu sa Isusom potpuno sebe oocistiti od greha i postici stanje savrsene pravde ili bezgresnosti.

"Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.
Ljubazni! Sad smo deca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i On, jer ćemo Ga videti kao što jeste.
I svaki koji ovu nadu ima na Njega,
čisti se, kao i On što je čist.
Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.

I znate da se On javi da grehe naše uzme; i greha u Njemu nema.
Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.
Dečice! Niko da vas ne vara:
koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.

Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.
Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog" ( 1 Jovanova 1. 10 )

Sagledavajuci svaku ovu izjavu pojedinacno, on ovde kaze:

1. "Svaki koji čini greh i bezakonje čini" ( krsi Bozji zakon )

2. "i greh je bezakonje" ( krsenje Bozjeg zakona )

3. "I znate da se On javi da grehe naše uzme" ( da nas oslobodi greha koji je posledica krsenja zakona - klanjaja laznim bogovima preljubi kradja, nepostovanja roditelja..itd )

4. "i greha u Njemu nema" ( Isus nije krsio ni jenu zapovest zakona )

5. "Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna" ( ko je u Isusu on ne krsi ni jednu zapovest, koji krsi nije ga video niti upoznao )

6. "koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan; ( koji drzi zapovesti on je pravedan kao i Isus jer ih Isus nije krsio )

7. "Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin
Božji da raskopa dela đavolja" ( koji tvori greh krsenja zakona od cini dela djavola jer on krsi zakon od pocetka - Isus je dosao da pokaze da je zakon vecno merilo pravde i da mogu postici savrsenu pravdu verom u njega )

8. "Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga" ( Ko je rodjen od Boga on ne krsi zapovesti vec radja rod poslusnosti i savrseno ispunjava zakon iduci ka savrsenstvu karaktera ).

9. "Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog" ( deca Bozja se poznaju po poslusnosti zapovestima i ljubavi )

Poslednja izmena:
Natrag