Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
prvo za pocetak da naucis pravopis,pa onda da proucis sta je dispenzacionalizam i ko ga je plasirao polovinom proslog veka,pa ces onda mozda i nesto shvatiti da verujes u papasku prevaru i sam,a do tada mozes i marku tvenu mada sam siguran da ti je i on nepoznat teren

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Cobi, mogao bi ti svojim mislima i rijecima da objasnis sustinu dispenzacionalizma i sta tu nije tacno i sa kojim ciljem je eventualno poturena ta teorija. Postavljas se ovdje kao neki autoritet sa: da, ne i auuu !?

Ima li jos neko prorocanstvo u Bibliji osim Jezekilja 37, koje se moze smatrati "uslovnim" ?

Ako je Jezekilj 37 istinit opis buducih dogadjaja, onda je Miroljub Petrovic na dobrom tragu i sve to ostroumno objasnjava.

Loadikeja, zanimljivo da je Enriko Josif, jevrejin koji je prihvatio Hrista za mesiju, prvi koji je nazvao Srbe "nebeskim narodom", naslucivao je i da su Srbi jedno od izgubljenih jevrejskih plemena i vjerovao da ce Srbi izvrsiti presudan uticaj da jevreji prihvate Isusa Hrista za mesiju.
Ti si ovdje spominjao da Bog fokusira svetsku paznju na Srbiju i da ce ljudi sa ovog podneblja izvrsiti posebnu Boziju misiju.
Ako si raspolozen, molim da to malo detaljnije i opsirnije objasnis ?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
prvo za pocetak da naucis pravopis,pa onda da proucis sta je dispenzacionalizam i ko ga je plasirao polovinom proslog veka,pa ces onda mozda i nesto shvatiti da verujes u papasku prevaru i sam,a do tada mozes i marku tvenu mada sam siguran da ti je i on nepoznat teren
da li je onda uslovljeno proročanstvo i jeremija 33. gde Bog kaže ako neko misli da uništi izraelu obećanje Božje za kraj svih vremena onda mora doneti pred Boga jasni dokaz toga,broj nebeskih zvezda glakasija svega i broj peska morskog kao i da spreči da dođe do promene dana i noći??? pa sad vbi koji ste genijalci počnite da brojite zvezdane prostore i morski pesak pokušajte nekako da sprečite da sutra svane novi dan!!!!
Bog polako fokusira događaje ka izraelu,vreme pagana je pri kraju. uzrela smokva je znak leta. izrael je u svojoj zemlji. kukolj lažno ujedinjavajuće hrišćanstvo je na suprotnoj strani u svetskom savezu crkvi u takozvanoj ekumeni. svet se sav ujedinjava u NSP. rimska imperija je ponovo tu zaceljene rane. onda nije li armagedon već počeo da se sprema i da ređa aktere. sve je još u senci ali se nazire kraj.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Ima li jos neko prorocanstvo u Bibliji osim Jezekilja 37, koje se moze smatrati "uslovnim" ?

Ako je Jezekilj 37 istinit opis buducih dogadjaja, onda je Miroljub Petrovic na dobrom tragu i sve to ostroumno objasnjava.

Loadikeja, zanimljivo da je Enriko Josif, jevrejin koji je prihvatio Hrista za mesiju, prvi koji je nazvao Srbe "nebeskim narodom", naslucivao je i da su Srbi jedno od izgubljenih jevrejskih plemena i vjerovao da ce Srbi izvrsiti presudan uticaj da jevreji prihvate Isusa Hrista za mesiju.
Ti si ovdje spominjao da Bog fokusira svetsku paznju na Srbiju i da ce ljudi sa ovog podneblja izvrsiti posebnu Boziju misiju.
Ako si raspolozen, molim da to malo detaljnije i opsirnije objasnis ?

U starom zavetu ima dosta ovakvih uslovnih prorocanstava vezanih za telesni Izrailj i o njima kao vecnom narodu Bozjem, o Davidovom prestolu koji ce vecno stajati u Jerusalimu, I oni prinositi zrtve pred Gospodom.

Kada Bog izrice prorocanstvo, on uvek napominje uslov "AKO CINITE TO BICE VAM TAKO, AKO NE CINITE BICE VAM TAKO..

17:19 Ovako mi reče Gospod: Idi, i stani na vrata sinova narodnih, na koja ulaze carevi Judini i na koja izlaze, i na svaka vrata jerusalimska.
17:20 I reci im: Čujte reč Gospodnju, carevi Judini i svi Judejci i svi Jerusalimljani, koji ulazite na ova vrata.
17:21 Ovako veli Gospod: Čuvajte se da ne nosite breme u subotu i ne unosite na vrata jerusalimska.
17:22 I ne iznosite bremena iz kuća svojih u subotu, i nikakav posao ne radite, nego svetite subotu, kao što sam zapovedio ocima vašim.
17:23 Ali ne poslušaše niti prignuše uha svog, nego otvrdnuše vratom svojim da ne poslušaju i ne prime nauke.
17:24 Ako me poslušate, govori Gospod, da ne nosite bremena na vrata ovog grada u subotu, nego svetite subotu ne radeći u nju nikakav posao,
17:25 Tada će ulaziti na vrata grada ovog carevi i knezovi, koji sede na prestolu Davidovom, na kolima i na konjima, oni i knezovi njihovi, Judejci i Jerusalimljani, i stajaće ovaj grad do veka.
17:26 I dolaziće iz gradova Judinih i iz okoline jerusalimske, i iz zemlje Venijaminove, i iz ravnice i iz gora i s juga, i donosiće žrtve paljenice i prinose s darom i kadom, i žrtve zahvalne donosiće u dom Gospodnji.
17:27 Ako li me ne poslušate da svetite subotu i ne nosite bremena ulazeći na vrata jerusalimska u subotu, onda ću raspaliti oganj na vratima njegovim, koji će upaliti dvorove jerusalimske i neće se ugasiti"
( Jeremija 17 poglavlje )

Ovako govori Gospod: Siđi u dom cara Judinog, i reci onde ovu reč,
22:2 I kaži: Slušaj reč Gospodnju, care Judin, koji sediš na prestolu Davidovom, ti i sluge tvoje i narod tvoj, koji ulazite na ova vrata.
22:3 Ovako veli Gospod: Činite sud i pravdu, i kome se otima izbavljajte ga iz ruku nasilnikovih, i ne činite krivo inostrancu ni siroti ni udovici, i ne činite im silu, i krv pravu ne prolivajte na ovom mestu.
22:4 Jer ako doista uzradite ovo, ulaziće na vrata ovog doma carevi, koji sede mesto Davida na prestolu njegovom, na kolima i na konjima, oni i sluge njihove i narod njihov.
22:5 Ako li ne poslušate ovih reči, zaklinjem se sobom, veli Gospod, da ću opusteti taj dom.
22:6 Jer ovako veli Gospod za dom cara Judinog: Ti si mi Galad i vrh livanski, ali ću te obratiti u pustinju, u gradove u kojima se ne živi.
22:7 I spremiću na tebe zatirače, svakog s oružjem, i poseći će tvoje krasne kedre i pobacati ih u oganj.
22:8 I mnogi će narodi prolaziti mimo taj grad, i govoriće jedan drugom: Zašto učini ovo Gospod od tog grada velikog?
22:9 I reći će: Jer ostaviše zavet Gospoda Boga svog, i klanjaše se drugim bogovima i služiše im.
22:10 Ne plačite za mrtvim niti ga žalite; nego plačite za onim koji odlazi, jer se neće više vratiti niti će videti svoje postojbine.
22:11 Jer ovako govori Gospod o Salumu sinu Josije, cara Judinog, koji carovaše mesto Josije oca svog, koji otide iz ovog mesta: neće se više vratiti.
22:12 Nego će umreti u mestu kuda ga odvedoše u ropstvo, i neće više videti ove zemlje.
22:13 Teško onom koji gradi svoju kuću ne po pravdi, i kleti svoje ne po pravici, koji se služi bližnjim svojim nizašta i plate za trud njegov ne daje mu;
22:14 Koji govori: Sagradiću sebi veliku kuću i prostrane kleti; i razvaljuje sebi prozore, i oblaže kedrom i maže crvenilom.
22:15 Hoćeš li carovati kad se mešaš s kedrom? Otac tvoj nije li jeo i pio? Kad činjaše sud i pravdu, tada mu beše dobro.
22:16 Davaše pravicu siromahu i ubogome, i beše mu dobro; nije li to poznavati me? Govori Gospod.
22:17 Ali oči tvoje i srce tvoje idu samo za tvojim dobitkom i da prolivaš krv pravu i da činiš nasilje i krivdu.
22:18 Zato ovako veli Gospod za Joakima sina Josije cara Judinog: Neće naricati za njim: Jaoh brate moj! Ili: Jaoh sestro! Neće naricati za njim: Jaoh gospodaru! Ili: Jaoh slavo njegova!
22:19 Pogrebom magarećim pogrepšće se, izvući će se i baciće se iza vrata jerusalimskih.
22:20 Iziđi na Livan i viči, i na Vasanu pusti glas svoj, i viči preko brodova, jer se satrše svi koji te ljube.
22:21 Govorih ti u sreći tvojoj, a ti reče: Neću da slušam; to je put tvoj od detinjstva tvog da ne slušaš glas moj.
22:22 Sve će pastire tvoje odneti vetar, i koji te ljubi otići će u ropstvo; tada ćeš se posramiti i postideti za svu zloću svoju.
22:23 Ti sediš na Livanu, gnezdo viješ na kedrima, kako ćeš biti ljupka, kad ti dođu muke i bolovi kao porodilji!
22:24 Kako sam ja živ, veli Gospod, da bi Honija sin Joakima cara Judinog bio prsten pečatni na desnoj ruci mojoj, i odande ću te otrgnuti.
22:25 I daću te u ruke onima koji traže dušu tvoju, i u ruke onima kojih se bojiš, u ruke Navuhodonosoru caru vavilonskom i u ruke Haldejcima.
22:26 I baciću tebe i mater tvoju koja te je rodila u zemlju tuđu, gde se niste rodili, i onde ćete pomreti.
22:27 A u zemlju u koju ćete želeti da se vratite, nećete se vratiti u nju.
22:28 Je li taj čovek Honija ništav idol izlomljen? Je li sud u kome nema miline? Zašto biše isterani, on i seme njegovo, i bačeni u zemlju, koje ne poznaju?
22:29 O zemljo, zemljo, zemljo! Čuj reč Gospodnju.
22:30 Ovako veli Gospod: Zapišite da će taj čovek biti bez dece i da neće biti srećan do svog veka; i niko neće biti srećan od semena njegovog, koji bi sedeo na prestolu Davidovom i još vladao Judom"
( Jeremija 22 poglavlje )

Istina, Bog je sva ova uslovna prorocanstva preinacio, tako da u novom zavetu postoji Duhovni Izrailj a ne telesni, nebeski Jerusalim a ne zemaljski, I Mesija Isus kao car a ne telesni Davidov potomak.

Ja verujem da ce se zavrsni dogadjaji odigrati na prostoru bliskog istoka, i da ce Jevreji imati svoju ulogu u zavrsetku plana spasenja, ali ne kao poseban odabrani narod, vec jednaki sa ostalim narodima kao bracom u Hristu oko jednog stola.

Sto se tice Srbije, ono na sta sam ja ukazao u nekom ranijem komentaru je to - da je Bog danas podigao odredjeni broj ljudi na ovim prostorima, i objavio im da ce oni odigrati kljucnu ulogu u objavljivanju jevandjeoiske istine ovom svetu pred Hristov drugi dolazak.
Tu nisam imao nikakve nacionalne pretenzije, ili mislio na Srbe kao nebeski narod, vec sam ukazao na ovo podrucje kao na raskrsce civilizacija u kome su se u poslednjih 25 godina - odigrali neki kljucni dogadjaji koji su fokusirali oci sveta na ovo podrucje Srbije i Balkana.

Cak sta vise, verujem da je ovo podrucje pod posebnom Bozjom zastitom radi onih koje je odabrao za misiju vesnika jevandjelja.
To se moze videti i u prirodnim katastrofama ( polavama, pozarima, niskim temperaturama, zemljotresima..itd, za razliku od ostatka Evrope i sveta sveta koga ove katastrofe svakodnevno pogadjaju.

Bog se sluzi I drugim metodama da bi ukazao na ovo podrucje, a to su uspesi Srpskih sportista, koji takodje usmeravaju pogled sveta na ovo podrucje kao na posebno i Bogom odabrano.
Jednom prilikom je jedan sportski radnik na jednom skupu izjavio - da je ne moguce da jedna mala zemlja kakva je Srbija, ima toliko uspeha u sportu vec decenijama unazad, i da mora da je jedino objasnjenje da na ovu zemlju deluje neka visa sila.

Naravno, to Bog cini sa odredjenim iskljucivo duhovnim ciljem.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
U starom zavetu ima dosta ovakvih uslovnih prorocanstava vezanih za telesni Izrailj i o njima kao vecnom narodu Bozjem, o Davidovom prestolu koji ce vecno stajati u Jerusalimu, I oni prinositi zrtve pred Gospodom.

Kada Bog izrice prorocanstvo, on uvek napominje uslov "AKO CINITE TO BICE VAM TAKO, AKO NE CINITE BICE VAM TAKO..

17:19 Ovako mi reče Gospod: Idi, i stani na vrata sinova narodnih, na koja ulaze carevi Judini i na koja izlaze, i na svaka vrata jerusalimska.
17:20 I reci im: Čujte reč Gospodnju, carevi Judini i svi Judejci i svi Jerusalimljani, koji ulazite na ova vrata.
17:21 Ovako veli Gospod: Čuvajte se da ne nosite breme u subotu i ne unosite na vrata jerusalimska.
17:22 I ne iznosite bremena iz kuća svojih u subotu, i nikakav posao ne radite, nego svetite subotu, kao što sam zapovedio ocima vašim.
17:23 Ali ne poslušaše niti prignuše uha svog, nego otvrdnuše vratom svojim da ne poslušaju i ne prime nauke.
17:24 Ako me poslušate, govori Gospod, da ne nosite bremena na vrata ovog grada u subotu, nego svetite subotu ne radeći u nju nikakav posao,
17:25 Tada će ulaziti na vrata grada ovog carevi i knezovi, koji sede na prestolu Davidovom, na kolima i na konjima, oni i knezovi njihovi, Judejci i Jerusalimljani, i stajaće ovaj grad do veka.
17:26 I dolaziće iz gradova Judinih i iz okoline jerusalimske, i iz zemlje Venijaminove, i iz ravnice i iz gora i s juga, i donosiće žrtve paljenice i prinose s darom i kadom, i žrtve zahvalne donosiće u dom Gospodnji.
17:27 Ako li me ne poslušate da svetite subotu i ne nosite bremena ulazeći na vrata jerusalimska u subotu, onda ću raspaliti oganj na vratima njegovim, koji će upaliti dvorove jerusalimske i neće se ugasiti"
( Jeremija 17 poglavlje )

Ovako govori Gospod: Siđi u dom cara Judinog, i reci onde ovu reč,
22:2 I kaži: Slušaj reč Gospodnju, care Judin, koji sediš na prestolu Davidovom, ti i sluge tvoje i narod tvoj, koji ulazite na ova vrata.
22:3 Ovako veli Gospod: Činite sud i pravdu, i kome se otima izbavljajte ga iz ruku nasilnikovih, i ne činite krivo inostrancu ni siroti ni udovici, i ne činite im silu, i krv pravu ne prolivajte na ovom mestu.
22:4 Jer ako doista uzradite ovo, ulaziće na vrata ovog doma carevi, koji sede mesto Davida na prestolu njegovom, na kolima i na konjima, oni i sluge njihove i narod njihov.
22:5 Ako li ne poslušate ovih reči, zaklinjem se sobom, veli Gospod, da ću opusteti taj dom.
22:6 Jer ovako veli Gospod za dom cara Judinog: Ti si mi Galad i vrh livanski, ali ću te obratiti u pustinju, u gradove u kojima se ne živi.
22:7 I spremiću na tebe zatirače, svakog s oružjem, i poseći će tvoje krasne kedre i pobacati ih u oganj.
22:8 I mnogi će narodi prolaziti mimo taj grad, i govoriće jedan drugom: Zašto učini ovo Gospod od tog grada velikog?
22:9 I reći će: Jer ostaviše zavet Gospoda Boga svog, i klanjaše se drugim bogovima i služiše im.
22:10 Ne plačite za mrtvim niti ga žalite; nego plačite za onim koji odlazi, jer se neće više vratiti niti će videti svoje postojbine.
22:11 Jer ovako govori Gospod o Salumu sinu Josije, cara Judinog, koji carovaše mesto Josije oca svog, koji otide iz ovog mesta: neće se više vratiti.
22:12 Nego će umreti u mestu kuda ga odvedoše u ropstvo, i neće više videti ove zemlje.
22:13 Teško onom koji gradi svoju kuću ne po pravdi, i kleti svoje ne po pravici, koji se služi bližnjim svojim nizašta i plate za trud njegov ne daje mu;
22:14 Koji govori: Sagradiću sebi veliku kuću i prostrane kleti; i razvaljuje sebi prozore, i oblaže kedrom i maže crvenilom.
22:15 Hoćeš li carovati kad se mešaš s kedrom? Otac tvoj nije li jeo i pio? Kad činjaše sud i pravdu, tada mu beše dobro.
22:16 Davaše pravicu siromahu i ubogome, i beše mu dobro; nije li to poznavati me? Govori Gospod.
22:17 Ali oči tvoje i srce tvoje idu samo za tvojim dobitkom i da prolivaš krv pravu i da činiš nasilje i krivdu.
22:18 Zato ovako veli Gospod za Joakima sina Josije cara Judinog: Neće naricati za njim: Jaoh brate moj! Ili: Jaoh sestro! Neće naricati za njim: Jaoh gospodaru! Ili: Jaoh slavo njegova!
22:19 Pogrebom magarećim pogrepšće se, izvući će se i baciće se iza vrata jerusalimskih.
22:20 Iziđi na Livan i viči, i na Vasanu pusti glas svoj, i viči preko brodova, jer se satrše svi koji te ljube.
22:21 Govorih ti u sreći tvojoj, a ti reče: Neću da slušam; to je put tvoj od detinjstva tvog da ne slušaš glas moj.
22:22 Sve će pastire tvoje odneti vetar, i koji te ljubi otići će u ropstvo; tada ćeš se posramiti i postideti za svu zloću svoju.
22:23 Ti sediš na Livanu, gnezdo viješ na kedrima, kako ćeš biti ljupka, kad ti dođu muke i bolovi kao porodilji!
22:24 Kako sam ja živ, veli Gospod, da bi Honija sin Joakima cara Judinog bio prsten pečatni na desnoj ruci mojoj, i odande ću te otrgnuti.
22:25 I daću te u ruke onima koji traže dušu tvoju, i u ruke onima kojih se bojiš, u ruke Navuhodonosoru caru vavilonskom i u ruke Haldejcima.
22:26 I baciću tebe i mater tvoju koja te je rodila u zemlju tuđu, gde se niste rodili, i onde ćete pomreti.
22:27 A u zemlju u koju ćete želeti da se vratite, nećete se vratiti u nju.
22:28 Je li taj čovek Honija ništav idol izlomljen? Je li sud u kome nema miline? Zašto biše isterani, on i seme njegovo, i bačeni u zemlju, koje ne poznaju?
22:29 O zemljo, zemljo, zemljo! Čuj reč Gospodnju.
22:30 Ovako veli Gospod: Zapišite da će taj čovek biti bez dece i da neće biti srećan do svog veka; i niko neće biti srećan od semena njegovog, koji bi sedeo na prestolu Davidovom i još vladao Judom"
( Jeremija 22 poglavlje )

Istina, Bog je sva ova uslovna prorocanstva preinacio, tako da u novom zavetu postoji Duhovni Izrailj a ne telesni, nebeski Jerusalim a ne zemaljski, I Mesija Isus kao car a ne telesni Davidov potomak.

Ja verujem da ce se zavrsni dogadjaji odigrati na prostoru bliskog istoka, i da ce Jevreji imati svoju ulogu u zavrsetku plana spasenja, ali ne kao poseban odabrani narod, vec jednaki sa ostalim narodima kao bracom u Hristu oko jednog stola.

Sto se tice Srbije, ono na sta sam ja ukazao u nekom ranijem komentaru je to - da je Bog danas podigao odredjeni broj ljudi na ovim prostorima, i objavio im da ce oni odigrati kljucnu ulogu u objavljivanju jevandjeoiske istine ovom svetu pred Hristov drugi dolazak.
Tu nisam imao nikakve nacionalne pretenzije, ili mislio na Srbe kao nebeski narod, vec sam ukazao na ovo podrucje kao na raskrsce civilizacija u kome su se u poslednjih 25 godina - odigrali neki kljucni dogadjaji koji su fokusirali oci sveta na ovo podrucje Srbije i Balkana.

Cak sta vise, verujem da je ovo podrucje pod posebnom Bozjom zastitom radi onih koje je odabrao za misiju vesnika jevandjelja.
To se moze videti i u prirodnim katastrofama ( polavama, pozarima, niskim temperaturama, zemljotresima..itd, za razliku od ostatka Evrope i sveta sveta koga ove katastrofe svakodnevno pogadjaju.

Bog se sluzi I drugim metodama da bi ukazao na ovo podrucje, a to su uspesi Srpskih sportista, koji takodje usmeravaju pogled sveta na ovo podrucje kao na posebno i Bogom odabrano.
Jednom prilikom je jedan sportski radnik na jednom skupu izjavio - da je ne moguce da jedna mala zemlja kakva je Srbija, ima toliko uspeha u sportu vec decenijama unazad, i da mora da je jedino objasnjenje da na ovu zemlju deluje neka visa sila.

Naravno, to Bog cini sa odredjenim iskljucivo duhovnim ciljem.
ovo sa srbijom ne bih komentarisao. srbija je poslednja zemlja koja se može hvaliti da je imala ozbiljno Božje probuđenje od svih naroda na planeti i to od bogumila pa na ovamo. srbija je bliskija actekima i amorejima i ostalim narodima nad kojima je Bog zapovedao herem,totalno nestajanje ,a zbog idola. nema zemlje koja drži idole osim ove. to je posebni gnev Božji onda ako neko već tvrdi da nešto zna u Pismu !imate ruse pravoslavne ali nema slava i preslava. imate rumune bugare i još neke ali ne držanje slava direktno kao amoreji i acteki i maje koje je Bog sklonio zbog tolikih opačina.ovaj narod ide k tome na žalost. klonimo se onda prazhnih blagoslova bez pokrića Reči.
oko uslovnih proročanstvaa da li je uslovno proroštvo onda i za mesiju u isaiji? ako ga izrael ne primi onda i nije mesija?
to je smešna usporedba to za davida. čak i za to bi trebalosačekati oko melinujuma.zar david neće biti u milenijumu? zar ne bi mogao da bude
car tada?
oko toga bi još trebajoš sačekati a to nema veze sa takim izazovom kao u jeremiji 33.još niko nije počeo da dokazuje oko tog uslovnog proroštv a za telesni izrael da bi Bogu ne meni izložio broj nevbeskih tgela stvorenih ili broj peska ,a nisam primetio ni da je dan stao i da nije noćas bila noć a jutros novi dan.a ako je izrael uslovno bio u obećanju onda trebaq i dokaze doneti da je Bog to preinačio jer Bog ne ja u jeremiji 33 iska te dokaze da bi on odbacio izrel u takom kontekstu kao što to neko pakuje zbog elen vajt.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Nisam govorio o Srbiji i njenom duhovnom stanju njenih stanovnika ili maticne crkve, vec iskljucivo o ovom podnevlju kao raskrscu civilizacija, koje je bila pod stalnim udarom i naletom sila koje stvaraju novi svetski poredak, kako danas tako i u proslosti.
Takodje, da je Bog upravo na ovom podnevlju podigao odabrane sluge koji ce objaviti jevandjeosku istinu, kako zemlji u kojoj zive - tako i ostatku sveta.
Nije na coveku da odredjuje kako ce i gde delovati, i ja ovo ne pisem iz nacionalnog ili verskog ponosa, vec zato sto je Bog tako otkrio kroz svoje Bozansko providjenje.

Sto se tice uslovnih prorocanstava, prorocanstvo o Mesiji nije uslovno, vec je njegov dolazak mogao da se odigra u drugacijim okolnostima da je Izrailj prepoznao njegov dolazak, ali posto nije - Bog uvek ima alternativu, i preinacava prorocanstva kako bi se ona ispunila u svakom slucaju.
Zato se ta prorocanstva zovu uslovna.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Nisam govorio o Srbiji i njenom duhovnom stanju njenih stanovnika ili maticne crkve, vec iskljucivo o ovom podnevlju kao raskrscu civilizacija, koje je bila pod stalnim udarom i naletom sila koje stvaraju novi svetski poredak, kako danas tako i u proslosti.
Takodje, da je Bog upravo na ovom podnevlju podigao odabrane sluge koji ce objaviti jevandjeosku istinu, kako zemlji u kojoj zive - tako i ostatku sveta.
Nije na coveku da odredjuje kako ce i gde delovati, i ja ovo ne pisem iz nacionalnog ili verskog ponosa, vec zato sto je Bog tako otkrio kroz svoje Bozansko providjenje.

Sto se tice uslovnih prorocanstava, prorocanstvo o Mesiji nije uslovno, vec je njegov dolazak mogao da se odigra u drugacijim okolnostima da je Izrailj prepoznao njegov dolazak, ali posto nije - Bog uvek ima alternativu, i preinacava prorocanstva kako bi se ona ispunila u svakom slucaju.
Zato se ta prorocanstva zovu uslovna.
akcenat na bitnom nije srbija niti će u kraju vremena i jedna zemlja bitnu žiži,već se prepoznaje ko je to izrael.
oko uslovnosti u proročanstvima smešno je ovo što si doneo. da je izrael drugačije reagovao? pa onda ti ne poznaješ suštinu Božjeg delovanja. on je upravo time ukazao milost i šansu svim paganskim nacijama. to je plan Božji. zato i kaže Gospod da niko ne može sprečiti da izrael ne uđe u milost spašenja kada uđe dovoljna broj pagana. ovde si totalno promašio. nisi još odneo broj peska niti zaustavio dan da ne ide u noć i obratno,da bi dokazao da izrael više nema spašenje na kraju vrmeena niti da Bog planira izrael u bilo kaku ozbiljnost obećanja već je navodno to mesto zauzeo duhovni izrael???!!! vidiuš li koliko je tvojke uzdanje u elenu i crkvu jako? za tili čas pada sve u vodu!! to je problem sa prorocima kada dođe test reči,tu im je stavljena od Boga zamka.ko će tu Božju mrežu izbeći ako je lažan učitelj,niko!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Upravo je suprotno, da su tvoja duhovna pronicljivost a i postenje na vrlo niskom nivou.

Ja jesam napisao da je Izrailj svojom neposlusnoscu i odbacivanjem Isusa kao Mesije - odbacen kao Bozji izabrani narod, i zamenjen duhovnim Izrailjem u kome Bog ne gleda vise na nacionalno poreklo - vec da smo svi jedno u Isusu.

Ono sto nisam napisao je da Izrailj nece biti spasen.
Naravno da ce u poslednjem vremenu biti spasenih i iz Jevrejske nacije, oni koji prihvate Hrista i istinu koja ce se objaviti svetu od strane izabranih, ali samo kao pojedinci koji nece imati vece privilegije od ostalih ljudi, jer u novom zavetu "NEMATU NI JEVREJINA NI GRKA, ROBA NI SLOBODNJAKA, VEC SMO SVI JEDNO U ISUSU HRISTU GOSPODU NASEM"

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Sta mislite o sledecem, kao mogucnosti koju navodi M.Petrovic: da su Srbi (moze bit da su stari Srbi zapravo svi sloveni, prije svega Rusi, Rasija i Raska, Si(r)bir(ija) i Srbija) jedno ili neka od izgubljenih, drevnih Jevrejskih plemena ?

Petrovic navodi i mogucnost, da ce se svi Jevreji u Evropi, kada pagani ponovo krenu da ih ubijaju, sabrati u Srbiji, kao jedinom utocistu u Evropi, jer su sve ostale drzave pod direktom vlascu Vatikana i jezuita.
Iz tog razloga Izraelski ministar vodi racuna da se ocuva Republika Srpska, kao koridor dolaska u Srbiju, svih proganjanih jevreja, koji bi vjerovatno u tim okolnostima, u velikom broju prihvatili Hrista za mesiju, preko Srba, dobrocinitelja.
Ima tu nesto sto ukazuje da ce Srbija odigrati neku ulogu po Bozjem planu spasenja, jer je vjekovima, pa i sada, jedina u Evropi koja nije pod direktnom vlascu Vatikana i jezuita. Imajmo u vidu da je Djindjic bio ucenik, student i doktorant sa glavnog jezuitskog fakulteta u Evropi, i da je tadasnja vlast sirom otvorila vrata uticaju Vatikana i EU.
Ipak, stvari su krenule nekim drugim tokom, i na ovom prostoru se bije veliki duhovni boj, da se ljudi ne bi podcinili Antihristu.

Sa druge strane, jedan od najuticajnijih ljudi na svijetu, koji je jevreskog porijekla, ali je mason i pripadnik malteskih vitezova, dakle pod komandom jezuita, Henri Kisindzer, saopstava javno i pred cjelim svijetom svoja predvidjanja, da drzave Izrael, nece vise uopste biti, nit ce postojati za 10-tak god. iz cega se vidi da se tu nesto ozbiljno sprema i da je satanisticki plan unistenja Izraela, vec objavljen i uvelike se sprema. Dakle, uzmite u obzir i ove mogucnosti buducih desavanja.
U svakom slucaju istorijska desavanja se ubrzano odvijaju i mnoge stvari mozemo uociti i sada.

Ovo sto govori Mrsavkic je veoma utemeljeno, a pravo neprihvatanjem velikog broja jevreja Hristosa za mesiju, i Njegovim primjerom i stradanjem, Jevandjelje se pronijelo po cijelom paganskom svijetu i mnogi su prihvatili Hrista za mesiju.
Sa druge strane, sada se stvari krecu u obrnutom smjeru, vidjeli smo iz istorije koliko je pagana istinski prihvatilo Hrista i Hristov put, a njih je u sustini veoma malo, a danas vidimo kako se ponasaju deklarisani tkz. "hriscani", nacin na koji zive i kako slede Hristova uputstva, i ogromna vecina su zapravo prakticno osvjedoceni satanisti, u svemu sto rade.

Ovo sto navodi Loadikeja tacno je Biblijski: NEMATU NI JEVREJINA NI GRKA, ROBA NI SLOBODNJAKA, VEC SMO SVI JEDNO U ISUSU HRISTU GOSPODU NASEM"

Ali je cinjenica da ovakvih ljudi ima veoma malo, cak bi se moglo reci da sada u Izraelu ima vise Jevreja koji realno zive po Bozijim uputstvima, nego u svom preostalom svijetu, i dobro kaze Mrsavkic, jevrejski narod je "pitoma maslina", oni su vjekovima odgajani na poslusnost Bogu, i u svim svojim padovima i usponima, a mi smo pagani na koje se nakalemilo "nesto od masline", i umjesto da prednjacimo na Hristovom putu, veliki broj ljudi otpada i suse se zive grane vjere u Boga.

Zamislite da Jevreji, generacijama uceni na poslusnost Bog i Njegovim zakonima, prihvate Hrista za mesiju, e to je vec nesto istrajno i nepokolebljivo, sa cime sotona ne bi mogao olako da vlada i upravlja, pod svim pritiscima i zlocinima.

Ima nesto bitno u ovome sto naglava Mrsavkic i M.Petrovic, a Bog otvoreno saopstava u Svetom Pismu za Jevrejski narod.

Mrsavicu i Loadikeja, ovo mi direktno kazite: Trebaju li ljudi da se doslovno pridrzavaju 10 Bozjih zapovjesti, datih preko Mojsija.

Ako ne svih 10, kojih to ne treba i zasto ? Ako treba svih 10, opet zasto ?

Ako moze sazeto u nekoliko recenica, Hvala !

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Izrael je danas vise svetiovna drzava nego teokratska.
Vera se vise svela na simbolicno nacionalno obelezje, nego na ziv odnos coveka sa Bogom.

Ne znam koliko ste upoznati, ali danas se u Izraelu na nivou drzavne administracije - prave razliciti kompromisi, a jedan od novijih je, da je vlada Izraela spremna da prihvati Nedelju kao Shabat.

Inace, ovo je ujedno i ogovor na pitanje celovitosti zakona.
Rimokatolicka crkva - posebno u danasnjem vremenu se intezivno zalaze da se Nedelja uvede kao obavezan neradni dan na globalnom nivou, i to ce upravo staviti pecat na sve dosadasnje ekumenske dijaloge, gde ce se sve religije ujediniti oko ove inicijative.
To ce se dogoditi onoga trenutka kada Bozji sudovi u vidu prirodnih katastrofa dostignu taj nivo, da ce verske i svetovne vodje radi stisavanja Bozjeg gneva i opstanka sveta - uvesti obavezan nedeljni zakon.

Tada ce se podici ostatak koji drzi sve zapovesti Bozje, i stati u odbranu pogazenog Bozjeg zakona i Subote, a posto Bozji sudovi nece prestajati i nakon uvodjenja Nedeljnog zakona, ova grupa ce biti progonjena pod izgovorom da oni donose prokletstvo na zemlju, jer ne zele da prihvate dan nedeljni.

Tada ce jedan odredjeni broj Jevreja prihvatiti istinu i objaviti da je biblijska Subota Bozji blagosloveni dan, a u to vreme ce se pronaci i kovceg zaveta sa deset zapovesti, i Bog ce sam znacima potvrditi vecnu vaznost svog zakona i Subote.

Natrag