Član
- Učlanjen(a)
- 15.10.2010
- Poruka
- 572
No,no stari izvrtacu nacic cu ti danas taj citat gde jasno Isus pita sta misle za jovana ko je?a oni rekose nezanaju,isus rece zar neznaju da je to ILIJA!!tako nekako.Takve izraze "fora" Hriscanstvo ne poznaje, niti je Hrist takve izraze koristio.
Drugo, rec Bozja koju iznosim je jasna, i ona nema nikakve veze sa Ellen White, i ja je u ni jednom slucaju nisam citirao.
Ove cinjenice bi moga da vidi i slep covek uz pomoc Brajeve azbuke, a pitanje je kako vi ne vidite.
Odgovor je zato sto ne zelite, jer bi u tom slucaju morali da priznate da su Adventisti u pravu.
Naravno, apokrifni spisi su i stvoreni sa ciljem da dokazu nesto sto u Bozjoj reci ne postoji, i da u Hriscanstvo uguraju lazna ucenja.
Knjigu Enohovu nije pisao biblijski Enoh, vec neko ko je prihvatio mnogobozacka ucenja i pomesao ih sa biblijskom istinom.
Jovan nije bio prorok Ilija u bukvalnom smislu, vec je on bio poslan da obavi misiju u duhu i sili Ilijinoj.
Tako ni u poslednje vreme nece doci stvarni prorok Ilija, a jos manje Enoh, jer se on i ne spominje u bibliji u kontekstu poslednjih dogadjaja, vec ljudi koje ce Bog podici da rade u duhu i sili Ilijinoj.
"А анђео рече му: Не бој се, Зарија; јер је услишена твоја молитва: и жена твоја Јелисавета родиће ти сина, и надени му име Јован.
И биће теби радост и весеље, и многи ће се обрадовати његовом рођењу.
Јер ће бити велики пред Богом, и неће пити вино ни сикер; и напуниће се Духа Светог још у утроби матере своје;
И многе ће синове Израиљеве обратити ка Господу Богу њиховом;
И он ће напред доћи пред Њим у духу и сили Илијиној да обрати срца отаца к деци и невернике к мудрости праведника, da pripravi Gospodu narod gotov" ( jevandjelje po Luki 1. 13 - 18 )
"А кад пређоше, рече Илија Јелисију: Ишти шта хоћеш да ти учиним, докле се нисам узео од тебе. А Јелисије рече: Да буду два дела духа твог у мене.
А он му рече: Заискао си тешку ствар; али ако ме видиш кад се узмем од тебе, биће ти тако; ако ли не видиш, неће бити.
И кад иђаху даље разговарајући се, гле, огњена кола и огњени коњи раставише их, и Илија отиде у вихору на небо.
А Јелисије видећи то викаше: Оче мој, оче мој! Кола Израиљева и коњици његови! И не виде га више; потом узе хаљине своје и раздре их на два комада.
И подиже плашт Илијин, који беше спао с њега, и вративши се стаде на брегу јорданском.
И узевши плашт Илијин, који беше спао с њега, удари по води и рече: Где је Господ Бог Илијин? А кад и он удари по води, раступи се вода тамо и амо, и пређе Јелисије.
А кад с друге стране видеше синови пророчки, који беху у Јерихону, рекоше:Почину дух Илијин на Јелисију. И сретоше га и поклонише му се до земље" ( 2 knjiga carevima 2. 9 - 15 )
Mihajlo vojvoda nebeske vojske, je uloga Isusa Hrista koju on obavlja u planu spasenja, postoje jasni biblijski dokazi da je to tako, a koje sam ja vec iznosio na ovom forumu.
Naci cu ga obecavam ti,samo da dokazem forumu koji si ti izvrtac textova gori dva puta od JS-ka.
Pise Laodikeja:To je ono sto pise apostol Pavle:
"Sta cemo dakle reci? Hocemo li ostati u grehu da se blagiodat umnozi? Boze sacuvaj!
Jer koji umresmo grehu kako cemo jos ziveti u njemu. Ili ne znate da svi koji se krstismo
u Isusa Hrista, u smrt Njegovu krstismno se? Tako se s Njim pogrebosmo krstenjem u smrt da kao sto
usta Hristos iz mrtvih slavom ocinom, TAKO I MI U NOVOM ZIVOTU DA HODIMO...
Jer koji umre, oprosti se od greha.
Tako i vi drzite sebe da ste mrtvi grehu, a zivi Bogu u Hristu Iusus Gospodu nasemu." Rimljanima 6,1-11.
Novi zavet ne poznaje spasenje Bozjom blagodacu za one koji ostaju u grehu.
A greh je bezakonje ili prestupanje zakona. Spaseni trudi se da zivi po merilima Bozje pravde,
na to ga neprestano Sveti Duh upucuje i pomazemo da zivi pravednim zivotom.
Vidim ja da je hrist djabe umro zqa takve kao sto si ti,takvi su i tukli,pljuvali,ubili ne samo Gospoda nego i pavla,varnavu a o Sv Stefanu da i ne govorim koga kamenovase.
Pozdrav.
Poslednja izmena: