kad neko je u Duhu Reči on odmah razume istinu.rango ti je ukazao kako se zakon lako spoznaje u Hristu.E sad procita ponovo to sto si napisao i pokusaj da shvatis kontradiktornost.
Ti prvo kazes da "MRTAV COVEK NE MOZE LAZE, KURVA, KRADE, JER JE MRTAV KRSTENJEM U HRISTU"
Dakle, mrtav covek drzi svaku zapovest i ne gresi, to je ono sto si napisao.
E sad, ti nastavljas i demantujes samog sebe recima "SVE TO - NE KRADI NE KURVAJ, DRZI DAN OD ODMORA, VAZI SAMO ZA ZIVE, TO JEST ONE KOJI NISU UMRLI U HRISTU"
Da li shvatas svoju kontradiktornost?
Ti prvo kazes da oni koji su umrli krstenjem u Hristu ne kradu ne kurvaju, ne lazu..itd - sto znaci drze zapovesti, a potom kazes da to vazi samo za zive da ne kradu, ne kurvaju, ne lazu..itd jer nisu umrli u Hristu.
Evo jos jedno pitanje za tebe.
Da li onaj koji je umro u Hristu grehu, da li on gresi i jednu zapovest Bozju?
još jednom,mrtav čovek u Hristu je mrtav grehu a zakon je pavle kaže doneo spoznaju greha,da greh odveć bude grešan. jer dok ne dođe ne zaželi,ne čini,ja ne znah za greha kad to dođe ja bijah mrtav.zakon je stoga dat onbima koji su živi sebi koji još nisu umrli krštenjem za oprost greha i davanjem dobre savesti Bogu u ime Isusa Hrista. tako pavle dalje kaže,ne živim više ja,nego živi u meni Hristos. e da li je Hristos grehu sluga,Bože sačuvaj,kaže pavle.
stoga zakon ne važi za one umrle u Hristu jer ih se ne dotiče kao što sam pisao,može li mrtav čovek da kurva. ako ne može,čemu onda njemu treba ne kurvaj?!
tačno tako rango. umro li si starom čoveku u Hristu kako onda ima smisao ne laži ne čini to,ne dohvati se ako si mrtav za ovaj svet i greh a živiš Hrista radi. ako to još uvek treba nekome,onda taj nije još umro,nije pokopan u ime Isusa.za njega to doista još važi,sve dok ne umre pokajanjem. inače kontradiktornost počinje tu,čovek je dao zavet u krvi krstio se ,umro,a onda odjednom opet laće,kurva?! onaj ko se vezao za ženu u braku ne moće da je vara ,tj. da ima drugoga. tako pavle kaže da zakon važi dok je muž živ ili žena jedno od njih. kada umre recimo muž kaže pavle ,žena je slobodna da pođe za drugoga. pavle govori o onima u Hristu koji su postali slobodni od zakona. zakon važi dok nismo pošli za drugoga za Hrista. vrlo jednostavno u Duhu,zar ne? no laodikeja je još u telu i teškod a će ikad to razumeti. ostaje dobrovoljni rob sa probušenim uhom jer je takos am poželeo,i ako je na dan oslobođenja oprosne godine što simboliše krštenje vodom i Duhom mogao biti pedesete godine potpuno slobodan u Hristu Duhom svetim. takođe piše da že telesni koji telesdno misle ,a to se suproti zakonu Božjem,tj. Božjem neprikosnovenom izboru po milosti (rimljanima 9)stalno goniti duhovnoga nagoneć ga da drži ponovo zakpn,da ide pod kletvu i izgubi Hrista i milost. pokušavajući da platu primi držanjem zakona po milosti i kako pavle u rimlj. 4.gl. kažće strogo da je to nemoguće. plata onih u zakonu ide potrudu nikako ne i po milosti. a plata po trudu je kriv si zakonom i smrt je plata na žalost te im Isus tu ne može više ništa pomoći. pavle stoga kaže,zakon je svet,ali da li je meni bila dobra smrt? jer plata za ne mogućnost držanja zakona je samo smrt ne i mnilost. plata ide strogo po dugu.Laodikeja izmišljaš nešto što mrsavkic nije napisao. On je napisao da mrtav čovek ne može da krši zapovesti a nije napisao da mrtav čovek drži zapovesti. To je tvoje razumevanje. Fabrikuješ protivrečnost. On to nije napisao.
Drugo, zapovesti su za žive, to jest za one u kojima greh još živi, koji su nekršteni. Za mrtvog čoveka zapoevsti su neprimenljive.
Poslednja izmena od urednika: