Potpuno pogrešno zaključivanje obojice, i takođe izvrtanje mojih izjava.
I ponovo kontradiktorne izjave koje su očigledne.
Mrsavkicu, ti kažeš sledeće
"Niko ne krši zakon ako je umro u Hristu. a niko zakona ako se vrati na njega da ga drži isto, održati ne može"
Prvo kažeš da "niko ne krši zakon ako je umro u Hristu" a potom da "zakon niko održati ne može"
Nadam se da će ti Bog otvoriti oči da vidiš svoju kontradiktornost i pogrešnost svoje lične teorije po pitanju zakona.
Dalje u nastavku ponavljaš svoju subjektivnu izmišljotinu da je Bog planski dao zakon
"da kroz zakon sav svet stavi pod kar" drugim rečima - da ga osudi, i time sramotiš i pogrešno predstavljaš Božji karakter.
Što se ovoga tiče već sam dao biblijsko objašnjenje "šta znači - da je Bog dao zakon da ceo svet bude kriv Bogu"
Vrati se i pogledaj klikom na link:
http://serbianforum.org/threads/moze-li-zakon-spasiti-cemu-je-dat-zakon.406215/page-60#post-1393041
Dakle, pokrivalo koje si pripisao meni - je na tvojim očima, a Bog će ti ga skinuti ako to zatražiš, ali očigledno ti to ne tražiš i ne želiš, jer očigledno sebe smatraš suviše mudrim i prema tome i nepotrebnim da tako nešto tražiš od Boga, ali to je jedini put spoznaje istine koji svako mora da prođe.
-----------------------------------------------------------------
Rango, ja nisam napisao da je zakon dat radi opravdanja - već upravo radi spoznaje greha, da čovek kroz zakon spozna svoje pravo stanje, i da potom u pokajanju i predanju dođe Bogu i prihvati Isusovu žrtvu koju je prineo na krstu za ljudske grehe i bude opravdan tom žrtvom i prolivenom krvi.
Evo mojih reči iz prethodnog komentara:
Zakon donosi osudu zbog njegovog krsenja, Isus je dosao da coveka oslobodi osude i da ga opravda svojom zrtvom.
Tako opravdani covek vise ne krsi ni jednu zapovest jer je opravdan od proslih greha i on se "ne vraca vise na staru bljuvotinu" kako kaze jedan biblijski tekst opisujuci gresno stanje coveka"
Ti kažeš sledeće:
Stvar je u tome što Pavle kaže nešto sasvim deseto. Naime, sa grehom dolazi smrt.
Sa zapovešću oživljava greh, a za grehom gmiže smrt.
Ovo je polovična istina, jer greh donosi osudu i smrt onome ko spoznavši njegove principe i dalje nastavi da greši.
Onome ko kroz zakon spozna svoje grešno stanje, i dodje Bogu sa željom da više ne ostane u tom stanju - pokaje se iskreno, obrati i odbaci greh, tada Hristos svojom žrtvom i prolivenom krvi na krstu opravdava tog čoveka od prošlih greha, i taj čovek više ne greši - ne krši ni jednu zapovest.
Zato aposto Pavle - sagledavajući greh koji se bori u njegovom telu, a sa druge strane pravdu zapisanu u Božjem zakonu i potrebu da svoj život uskladi sa Božjim zapovestima kaže:
"Zahvaljujem Bogu svom kroz Isusa Hrista Gospoda našeg.
Tako, dakle, ja sam umom svojim služim zakonu Božijem a telom zakonu grehovnom"
Ove reči su najveća potvrda - da je apostol Pavle po unutrašnjem čoveku držao zakon deset zapovesti, ali je bio svestan da ga u tome ometa telesna priroda koja vuče na greh.
On na drugom mestu svestan Božje moći da nas izbavi od greha - napominje:
"Ali hvala Bogu koji svagda nama daje pobedu u Hristu Isusu, i kroz nas javlja miris poznanja svog na svakom mestu" ( 2 Korinćanima 2. 14 )
-------------------------------------------------------------
SVRHA ZAKONA - POZNAJE GRESNOG STANJA:
"Šta ćemo dakle reći? Je li zakon greh? Bože sačuvaj! Nego ja greha ne poznah osim kroz zakon; jer ne znadoh za želju da zakon ne kaza: Ne zaželi.
PAVLE KROZ ZAKON SPOZNAO SVOJE GRESNO STANJE:
"A greh uze početak kroz zapovest, i načini u meni svaku želju; jer je greh bez zakona mrtav.
A ja življah nekad bez zakona; a kad dođe zapovest, onda greh ožive,
A ja umreh, i nađe se da mi zapovest bi za smrt koja beše data za život.
Jer greh uzevši početak kroz zapovest prevari me, i ubi me njome"
PAVLE VELICA ZAKON:
"Tako je, dakle, zakon svet i zapovest sveta i pravedna i dobra"
PAVLE SAGLEDAVA RAZLIKU IZMEDJU PRAVDE ZAKONSKE I SVOJE GRESNOSTI HVALECI ZAKON:
"Dobro li dakle bi meni smrt? Bože sačuvaj! Nego greh, da se pokaže greh dobrom čineći mi smrt, da bude greh odviše grešan zapovešću.
Jer znamo da je zakon duhovan; a ja sam telesan, prodan pod greh:
Jer ne znam šta činim, jer ne činim ono šta hoću, nego na šta mrzim ono činim.
Ako li ono činim šta neću, hvalim zakon da je dobar.
A ovo više ja ne činim nego greh koji živi u meni.
Jer znam da dobro ne živi u meni, to jest u telu mom. Jer hteti imam u sebi, ali učiniti dobro ne nalazim.
Jer dobro što hoću ne činim, nego zlo što neću ono činim.
A kad činim ono što neću, već ja to ne činim nego greh koji živi u meni.
Nalazim, dakle zakon, kad hoću dobro da činim, da me na zlo nagoni"
Jer imam radost u zakonu Božijem po unutrašnjem čoveku;
Ali vidim drugi zakon u udima svojim, koji se suproti zakonu uma mog, i zarobljava me zakonom grehovnim koji je u udima mojim.
Ja nesrećni čovek! Ko će me izbaviti od tela smrti ove?
Zahvaljujem Bogu svom kroz Isusa Hrista Gospoda našeg. Tako, dakle, ja sam umom svojim služim zakonu Božijem a telom zakonu grehovnom" ( Rimljanima 7 poglavlje )