pa ja laODIKEJA sam ipak ovde podticao tu moralnost a ako bi neko vratio postove nazad video bi da tvoj zakonski kodeks je opravdavao greh. o tome smo diskutovali ali bez uspeha. ko zna koji put ovde se nameće tvoja iskrivljena slika da ja kršim zakon,a već se dokazalo kroz postove da ga ja bolje obdržavam bar dva puta od vas adventista. i ti još imaš snage da kažeš o moralu ovde i još da nametneš nekome da taj moral mu manjka! takođe o svetome duhu smo diskutovali,ti si dokazao da si spreman da huliš samo na Duha. postavlja se pitanje kako neko takav može dokazati u opšte da poseduje krštenje Duhom u Biblijskom kodeksu. tačno je da ja ne posedujem adventističkog duha,ali svetog Duha da.Upravo je suprotno - da ti nisi krenuo putem posvecenja niti imas Duha Svetoga - jer govoris sam od sebe, cak praveci kardinalne greke koje se tako lako razotkrivaju u kontekstu biblije.
Ti slobodno zivi u slobodi koju smatras da ti je Hristos dao - da kroz ceo zivot krsis moralne principe, nadajuci se da ce te Hristos kao gresnika uvesti u svoje carstvo, a ja cu ziveti u Duhu Svetome koji u meni cini da zivim u potpunoj zajednici sa Hristom postujuci i sprovodeci njegovu volju, radujuci se isto kao i apostol Pavle koji se radovao sto ispunjava Bozje zpovesti i njega smatro istinskim dokazom opravdanja u Hristu Isusu.
Stih/odeljak: Rimljanima 2:13
Daničić-Karadžić (RDK):
13 (Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati koji ga tvore;
Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):
13 Jer pred Bogom nijesu pravedni oni, koji slušaju zakon, nego će se oni proglasiti pravedni, koji vrše zakon.
Dimitrije Stefanović (DS):
13 Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se opravdati oni koji tvore zakon.
Lujo Bakotić (LB):
13 Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati koji ga izvršuju.
Bible in Basic English (BBE):
13 For it is not the hearers of the law who will be judged as having righteousness before God, but only the doers:
meni ličo ne smeta tvoje "držanje" zakona u takom obliku.u opšte držanje zakona mi ne smeta. kako veruješ tako ideš pred Boga. i ja tome sudija nisam. moje je da svedočim svakome što je Bog zadao za nebo,a ko oće čuti čuće,ko neće neće. jednima na smrt jednima na život kako je i pisano.
eto rango ti je opet dobro objasnio.baš dobro. zakon je dat da nas sve dovede u stanje spoznaje da smo krivi Bogu,to je njegova jedina svrha i potom uzeti to kako ti činiš i učiti ljude da se zakonom možemo opravdati i da smo dužni ga doslovce obdržati je toliki apsurd da je teško to opisati. sam Isus je smrću to morao uništiti jer je bilo protiv nas. i kako je rango rekao,kad to učiš onda ljudima treba reći da će držanjem zakona umreti ne biti u spašenju jer onda Isusova žrtva nema neku vrednost. sve što možemo je da i sami umremo starom čoveku i da krštenjem u Isusovo ime imamo oprost. i kad god se vraćamo na obdržavanje zakona mi ponovo moramo očekivati da Isus umre na krstu. jer nas je on jednom n od toga oslobodio.zato piše ako navalice grešimo nema oprosta takome. ako si ti danima pod zakonom ti danima si kriv,jer ga niko u celosti ispuniti ne može. ne zato što si ti loš,već što je Bog zakon dao samo sa tom svrhom da nas osudi i dovede do spozjaje da smo svi sagrešenici. ako ti dokazuješ da možeš održati sav zakon,ne tvoja priča da se trudiš,pa i ja se trudim, aliu održati niko ne može,a mora se održati ako se vežeš pod zakon. jer je pisano ko se pod zakon jamči,mora da zna sav,SAv ZAKON ODRŽAVATI. dakle sav ,do zadnje title,a to je nemoguće niti jednom živom stvoru.Tacno, kako je i pisano.
"Освети их истином својом: ријеч је твоја истина" ( Jovan 17. 17 )
Rec Bozja je istina - a ne tvoja koja se suproti kontekstu reci Bozjoj.
Neka ti Gospod pmogne da to uvidis, jer svesno prekrajas pismo i dodajes svoju rec - a sa druge strane oduzimas od reci ono sto jasno demantuje tvoju rec da bi je dokazao.