VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Sta ovo znaci po tebi, da ce svi oni koji su bili pod zakonom u Starom Zavetu biti osudjeni na smrt?
Buduci da oni nisu mogli odrzati slovo zakona, a bili su pod kletvom i morali da drze, i buduci da su se oslanjali na zakon a za Hrista nisu znali, i nisu mogli doci k njemu kao sto kazes, a zakon nisu izvrsili. Znaci da ce svi oni iz SZ pomreti!
Sve mi se cini da je Laodikeja u pravu. Jer zasto bi Hristos dolazio, kakav je to Novi Zavet, kad je isti kao i stari? Oni nisu mogli odrzati zakon i ustrajali su u grehu, a mi u Novom Zavetu takodje ne mozemo odrzati zakon nego ustrajavamo u grehu(i toboze nam Hristos pravda grehe, a one druge osudjuje da ce pomreti). Koja je svrha menjanja tog Zaveta, ako ga svakako ne mozemo odrzati, ni sa Hristom ni bez Hrista? Oni su po ovom tvom identicni. I greh se nastavlja..
To je nonsens..
Ako je Hristos savrseno odrzao zakon, i ako se kaze da on zivi u nama: ''k njemu cemo doci i u njega cemo se nastaniti'' i ''vi ste umrli grehu'' , ''vaskrsnuste s Hristom da preostalo vreme ne zivite prema slastima tela'' , a Hristos zivi u vama'' kaze on, to znaci da ti u kome prebiva Hristos vise ne mozes gresiti, jer u tebi zivi Hristos koji tvori dela. ''A ako ko pokvari crkvu Bozju koja je telo, pokvarice njega Bog''. A crkva koja je telo je opisana da je ''bez mane'' , a Hristos je rekao ''budite savrseni kao sto je savrsen Otac vas nebeski'' , izgleda da se poziva da mi u Novom Zavetu treba da smo savrseni, a ne da nastavimo da ustrajavamo u grehu kao sto su i oni prethodni cinili. I ''zasto nisu mogli uci u pokoj, za neposlusanje''
''I dacu vam novo srce i novi duh cu metnuti u vas, i napisacu zakon u srca vasa'' - sta to znaci nego da ce zakon biti sastavni deo naseg bica i uma i misli, i da ce sam nas um i duh biti obnovljen, tako da necemo moci ni pomisliti na greh?
Amin, ovo je pravilno shvatanje.
Isus je dosao da nam svojim zivotom pokaze da mozemo u njemu postici savrsenu pravednost, i ziveti kao sto je on ziveo - bez greha.
Ako bi mi postigli manje nego sto je on, onda on ne bi mogao da nam bude primer u svemu, i tada bi jevandjelje bilo kontradiktorno, jer ono govori da mi treba da budemo sveti kao Isus, pravedni kao Isus, cisti kao Isus, i dostici visinu mere rasta Hristova, sto znaci odrzati svaku zapovest kao sto je on.
Jednom recju - dopustiti Duhu Svetome da nas promeni, sto ce dovesti do toga da Hristos zivi u coveku i da on tvori dela...kao sto kaze i Mire.