Može li zakon spasiti ?čemu je dat zakon?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Sto rekoh rekoh, razumni ce razumeti..Amin
Kada stvarno dozivis pedesetnicu iskustveno, razumeces celu istinu.

Po dosadasnjim diskusijama pretpostavio sam da si pripadnik Pentakostalne crkve.
Pogledaj ove video materijale koji govore o navodnom primanju krstenja Duhom, i izvuci se iz tog stanja svesti, to je moj prijateljski i stavise bratski savet.

Gledajuci ovaj prvi dovelo me je do suza od zalosti zbog manipulacije nad malom decom..

gledao sam toga na tone. ja nisam pentekostalac. govoriti o pentekostu i iskustvu pentekosta ne znači automatski biti član pentekostalne crkve! oni me drže kao i ti istom merom me eliminišu,zna se zbog čega zbog kršenja Božjih zapovesti,dva braka,abortusa kod vas navodno zbog događaja silovanja itd,a najpre zbog mog učenja da je nauka trojstva antiBožja priča i da je krštenje u ime Isusa sve što jevanđelje nudi jednom pokajniku.
što se tiče materijala,i sam ti kršiš dobrio delom Biblijsku namisao. ja ovaj materijal ne bih lično postavio,niti bi na te skupove otišao,jer Bog kaže da kad se neko čak moli u Duhu (mislim na iskustvo pedesetnice) da ne moli pred nevernima,(znači ni materijal da se ne postavlja take vrste javno,jer nevernik ne razume) jer će misliti da ste poludeli! zašto bi Bog rekao da će nevernik misliti da su apostolski vernici toga doba kada Bog opominje na to na red u crkvi, da su poludeli.? mora da je i na apostolsakim skupovima prilikom govorenja u jezicima neverniku (kao i tebi,neverniku još uvek) sličilo da su apostoli ili danas ljuidi koji tako mole poludeli?! razmisli malo.
ti se navodno deklarišeš i sam kao pentekostni vernik,tj. da si kršten Duhom,a mesto d a to deklarišeš ipak ,ti se vidljivo je, trudiš da dokažeš da je to iskustvo pentekosta danas od đavola,samo što to lukavo prikrivaš. je si li ikad govorio jezike? nisi.kako onda možeš reći bilo što oko toga?
znaš li da piše da je petar pre odlaska kod kornilija kad je bio u molitvi u jopi u kući simona kožara na moru,bio VAN SEBE?! znači da je pavle u molitvi prilokom dolaska utvare bio takođe piše VAN SEBE! znaš li što je to biti van sebe?ako bi ti ja ovde postavio you tuber "materijal snimljen u RAMI" pre oko 2.900. godina ne znam kakobi ti reagovao?! verovatno bi rekao,da je tu jedan klasičan dokaz psihopataskog društva. samo što je tu bio skup jednog velikog proroka SAMUILA i grupe proroka sa njime i k njima je došao poznati car SAUL i on je celu noć kako piše došav u posed proročkog delovaja Duha Božjeg LEŽAO GOL!! ne znam kako bi ti to zaključio?!
šta bi rekao da si sreo prrooka JEZEKILJA kako ležina jednom Bogu sijaset dana ,pa na drugom nešto malo manje dana ,jede na goveđem kalu itd. mislim da bi po rangu crkve kojoj veruješ,uzeo mobilni tel.i hitno pozvao prvu psihijatriju!
šta bi rekao za danila,jeremiju i druge proroke,mogu da zamislim.
moj laodikeja,na Duha svetog se lako ne govori. kad se govori govori se sa merom.evo ti pa pažljivo odgledaj kako se to sve razgleda,za nauk da ne pohuliš na svetoga Duha,ako već nisi to učinio uveliko do sad. jer dovoljno je da ostaješ unutar nauke crkve koja javno izdaje knjige i tvrdi d a je danas pedesetnica međ nekima od đavola. toje i elen vajt radila. a ako bi njoj otkazali posluh po vašem uverenju zamerili bi se samom Bogu!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=xFBF4GOUGGQ

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Kada se nesto tvrdi prirodno je da se priloze dokazi.

Sto se tice pravoslavne crkve, u njoj je medju svestenstvom zastupljen potpuni nemoral i bezakonje, sa zadrskom na pojedince koji se trude da zive po svetlosti koju imaju u tom stanju svesti.

Nije moje da ovim osudjujem, vec samo da ti ukazem da ne mozes djubre sa svog praga bacati na tudji.

Pozdrav.
Opet si se izvuko ko lisica-licimer!samo ljudi nisu budale,koji citaju sve ovo.

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Mrsavkicu, licno se izvinjavam, pomislio sam da si Pentakostalac jer si govorio o darovima govorenja jezika, Pentakostu, cudima, itd, pa sam pomislio da si povezan sa Pentakostalcima jer oni praktikuju ove pojave.

Video materijale sam postavio iz razloga da prikazem kakve efekte izaziva navodno izlivanje Svetog Duha u Pentakostalizmu, padanje u trans, fanaticno ispoljavanje emocija uz ples, zanosna opsednutost, valjanje po podu, nekontrolisan smeh ili plac, itd.
Ove i slicne pojave su karakteristike nekih istocnjackih filozofija, gde postoje identicne manifestacije.

Duh je Duh mira, a ne nereda, skakanja, padanja u trans, i slicno.
On u coveku koji ga primi stvara nepomuceni mir, radost i ljubav koji se pokazuju u svakodnevnom zivotu i iskustvu, kao i dodiru sa drugim ljudima.
Zato je bitno da poslusamo savet koji rec Bozja upucuje "ISPITUJTE DUHOVE JESU LI OD BOGA" jer mnoge pojave koje se danas desavaju - pripisuje im se Bozanski izvor, i ako je poznato da postoji demonska sila koja moze ciniti cuda i natprirodne manifestacije u coveku i kroz njega.

Odgovor za Geru

Nema potrebe da se izvlacim, samo sam trazio dokaz tvrdnji koje se iznose..

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mrsavkicu, licno se izvinjavam, pomislio sam da si Pentakostalac jer si govorio o darovima govorenja jezika, Pentakostu, cudima, itd, pa sam pomislio da si povezan sa Pentakostalcima jer oni praktikuju ove pojave.

Video materijale sam postavio iz razloga da prikazem kakve efekte izaziva navodno izlivanje Svetog Duha u Pentakostalizmu, padanje u trans, fanaticno ispoljavanje emocija uz ples, zanosna opsednutost, valjanje po podu, nekontrolisan smeh ili plac, itd.
Ove i slicne pojave su karakteristike nekih istocnjackih filozofija, gde postoje identicne manifestacije.

Duh je Duh mira, a ne nereda, skakanja, padanja u trans, i slicno.
On u coveku koji ga primi stvara nepomuceni mir, radost i ljubav koji se pokazuju u svakodnevnom zivotu i iskustvu, kao i dodiru sa drugim ljudima.
Zato je bitno da poslusamo savet koji rec Bozja upucuje "ISPITUJTE DUHOVE JESU LI OD BOGA" jer mnoge pojave koje se danas desavaju - pripisuje im se Bozanski izvor, i ako je poznato da postoji demonska sila koja moze ciniti cuda i natprirodne manifestacije u coveku i kroz njega.

Odgovor za Geru

Nema potrebe da se izvlacim, samo sam trazio dokaz tvrdnji koje se iznose..
nema potrebe da se izvinjavaš.
što se tiče darova kod pentekostalaca ja verujem da Bog vodi te ljude u Duhu,samo što oni su toliko postali brojčani da unutar ima svega i svačega.malo se otelo kontroli. ja verujem kako sam ti i naveo slučaj u rami,apostolsko moljenje na pedesetnici,tu je bila jedna huka,silno se izlio sveti Duh.u solomunovom tremu pri molitvi to se treslo.petar pavle su bili izvan sebe.
ja sam mislim dao ili nisam ne sećam se svedočanstvo moga mlađeg sina kada je primio krštenje Duhom. lično nisam za time da se deca rano uvode u to,pre nego postanu "lojalni" spoznaji ozbiljnosti hodanja za Hristom do smrti,međutim jovan je od utrobe to imao,david takođe rano je dobio i nije ga to napustalo. kad je igrao pred svim izraelom mihala se smejala rugala i ostala nerotkinja.Bog ne voli ruganje na Duha svetoga. sam samuilo ga je rano dobio u pohođenju,jeremija takođe. dakle moj sin je nakon je molio sa mnom nad mojom majkom 14 sati kada je ona vraćena u život ,verovatno podtaknut time,kao i neke začuđene komšije,koje su bile svedoci vraćanja iste u život,te je moguće to dotaklo ga jer ja i žena smo se za badava zgledali,on je toliko bio uporan da ne bi prezao da noću dođe u polje i da me nađe bacivši knjige iz škole kad je dolazio i jurio bi me u polju gde sam sa stadom bio i rekao bi da se molimo za svetoga Duha.i nakon možda 20. tak dana na dan rođenja kad je napunio devet godina upravo,na toj molitvi dok sam ga zatekao nad otvorenom Biblijom kad me zvao da molimo ,odjednom je duh Božji došao,on je tačno tako plakao kao kiša od radosti i hvalio Gospoda u jezicima. molio u ime Isusa. kako ja laodikeja mogu zabraniti Bogu da kad ga neko moli u ime Isusa za hleb i kada mu se da po obećanju hleb,tj. sveti Duh,kako sam ja mogao stati sa svojim mišljenjem da je to porano? možda ti nikad nisi bio unutar jedne takve skupine kad mole ali to nije nikako pijanstvo ,ili opsednuće ne daj Bože to je sasvim normalno stanje uma,jedna Božja sila koja dolazi i to je sve.kao i vizije,to je sasvim jedna prilična molitva kada to dođe i to se da videti,to nije san to je budno stanje. jedna romkinja koja je znala nemački je rekla,on govori nemački,on kaže mi smo nebeski ljudi.
ceu noć biti gol u rami,mislim da je to prilično teška slika ali niko nije u Bibliji to nazvao psihološkim problemom.zato ja ne razumem kako ti onda ovde misliš da ljudima svedočiš pedesetnicu,voleo bi znati iskreno,tvoj ugao,samo ne bi želeo da to izazove neki problem da rekneš nešto suvišno na Duha onda radije nemoj ići u taj post sa obrazloženjem.
mislim da neke stvari unutar toga u pentekostalizmu treba svakako uvesti u red. ali to već nije moj posao. jedno je sigurno da sveti Duh kada dođe on nikog u Bibliji nije skoro ostavio na nogama. danilo je bio bolestan jovan pao kao mrtav apostoli proroci svi su bili na zemlji. david je igrao da je to poremetilo njegovu smirenost cara,čovek kod krasnih vrata je demolirao mirnu"misu" i navodni tihi molitveni red u hramu,skakao je i vikao od radosti,možeš to zamisliti u to vreme,uh!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Citajuci ovo dobio sam svedocanstvo od Boga da ono sto sam ti napisao u prethodnom komentaru je istina, i da si ti prevaren silom sotone.
Mene to iskreno zabrinjava, ali tvoja je licna volja sta ces uraditi po tom pitanju.

Moj savet je da odes u osamu na klena pred Isusom, i da trazis od njega osvedocenje koji Duh deluje u tvom zivotu, i konacno da te povede putem istine.

Ja sam licno toliko iskustava doziveo sto se tice zajednice sa Bogom i izlivanja Svetog Duha u srce, ali mi jev rec uvek billa na prvom mestu, a ne samo iskustvo, jer Bog se izliva u ljudsko srce recju Bozjom, citanjem, molitvom, i otvorenoscu da mu sluzimo celim srcem.

Neka te Bog mili i dragi sacuva od svega, i zastiti od sile koja deluje da bi unistila svako ljudsko bice koje ne trazi zastitu u njemu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Citajuci ovo dobio sam svedocanstvo od Boga da ono sto sam ti napisao u prethodnom komentaru je istina, i da si ti prevaren silom sotone.
Mene to iskreno zabrinjava, ali tvoja je licna volja sta ces uraditi po tom pitanju.

Moj savet je da odes u osamu na klena pred Isusom, i da trazis od njega osvedocenje koji Duh deluje u tvom zivotu, i konacno da te povede putem istine.

Ja sam licno toliko iskustava doziveo sto se tice zajednice sa Bogom i izlivanja Svetog Duha u srce, ali mi jev rec uvek billa na prvom mestu, a ne samo iskustvo, jer Bog se izliva u ljudsko srce recju Bozjom, citanjem, molitvom, i otvorenoscu da mu sluzimo celim srcem.

Neka te Bog mili i dragi sacuva od svega, i zastiti od sile koja deluje da bi unistila svako ljudsko bice koje ne trazi zastitu u njemu.
u tome i jeste problenm što ti svediočanstvo Božje reči da će obećanje svetoga Duiha dati svim zvanima od Boga držiš kakoonda. moraš kad si već ponovo ušao u taku opasnu zonu hule na Duha reći kako je tvoje iskustvo konačno jasno izrazi to,krštenje Duhom. štro znači izlivanje Duha svaki dan? kako misliš to? čitanjem,molitvom,pojanjem? to je u redu. ali misliš li da je todokaz da si kršten Duhom. šta su apostoli radili sve vreme pre nego se Duh spustio? dali su bili bez čitanja,molitve,pevanja? zašto su onda išli moliti ipak za Duha svetoga. kakoće mo mi znati da li nama vlada Božji ili pak antihristov duh? čitaju svi od katolika pa do zadnji od mbnogih grupacija i tako svi kažu da imaju Duha svertoga,koliko onda ima duhova pošto svi oni drugačije veruju Pismo?
kakio se ti odnosiš na mateja 12. da niko ko iska HLEB -svetoga Duha u ime Isusa ,neće dobiti KAMEN? kako se ti odnosiš prema reči da ako bi došlo do toga da neko moli Isusa za krštenje Duhom,a sotona da mu pretrčavši obećanje dade ažnog duha. Pismo kaže da bi onda morao svezati jakoga i kuću opljačkati. da li misliš da sotona onda ima silud a sveže Hrista i da ga nadvlada te da sa punim pravom na silu dade lažnog duha,tj. kamen?!
kako gledaš na dela 2. da je OBEĆANJE ZA SVE KOJE GOD POZOVE GOSPOD BOG? dokle je to ,koje god POZOVE GOASPOD BOG? dokle vremenski to seže?do prvog veka ,do kraja vremena?
izjasni se kako ti vidiš onda jedno izlivanje svetog Duha po obećanju Reči,kao što sam ja bvio jasan oko pitanja zakona bez ustezanja? da li današnje govorenje u jezicima misliš da je obećanje dato u delima 2.gl. ili nije i što je onda to?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Govoreci o Duhovnim darovima, biblija nedvosmisleno govori da su oni dati organizovanoj crkvi kao Hristovom telu u kojoj je Bog ustanovio istinu i dao silu Svetoga Duha i autoritet da ovu istinu objavi svetu.
Dakle, darovi su dati Bozjoj crkvi u cilju sazidanja Hristovog tela koje je zajednica vernih unutar organizovane crkve, i radi objavljivanja istine ovom svetu kako bi je i drugi culi i postali deo Hristovog tela.

Ja verujem da Bog moze delovati Duhom svojim van crkve, ali ne razdeljivanjem Duhovnih darova, vec u cilju ubedjivanja ljudi u istinu, i dovodjenje ljudi u poznanje te istine i naroda koji je objavljuje.

Dakle, u kontekstu biblije, sve natprirodne pojave koje se desavaju van organizovane crkve mogu se staviti pod znak pitanja, jer Bog daje darove posvecenim clanovima Bozje organizovane crkve koji imaju istinu, a ne ljudima u svetu koji je ne poseduju i jos na to imaju suprotna ucenja koja crkva podseduje.

12:4 "Darovi su različni, ali je Duh jedan.
12:5 I različne su službe, ali je jedan Gospod.
12:6 I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu.
12:7 A u svakome se pojavljuje Duh na korist;
12:8 Jer jednom se daje Duhom reč premudrosti; a drugom reč razuma po istom Duhu;
12:9 A drugom vera, tim istim Duhom; a drugom dar isceljivanja, po tom istom Duhu;
12:10 A drugom da čini čudesa, a drugom proroštvo, a drugom da razlikuje duhove, a drugom različni jezici, a drugom da kazuje jezike.
12:11 A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.
12:12 Jer kao što je telo jedno i ude ima mnoge, a svi udi jednog tela, premda su mnogi, jedno su telo: tako i Hristos.
12:13 Jer jednim duhom mi se svi krstismo u jedno telo, bili Jevreji, ili Grci, ili robovi, ili sami svoji; i svi se jednim Duhom napojismo.
12:14 Jer telo nije jedan ud, nego mnogi.
12:15 Ako kaže noga; ja nisam ruka, nisam od tela; eda li zato nije od tela?
12:16 I ako kaže uho; ja nisam oko, nisam od tela; eda li zato nije od tela? Kad bi sve telo bilo oko, gde je čuvenje?
12:17 A kad bi sve bilo čuvenje, gde je mirisanje?
12:18 Ali Bog postavi sve ude u telu kako je koga hteo.
12:19 A kad bi svi bili jedan ud, gde je telo?
12:20 Sad su pak mnogi udi, a jedno telo.
12:21 Ali oko ne može reći ruci: Ne trebaš mi; ili opet glava nogama: Ne trebate mi.
12:22 Nego još koji se udi tela čine da su najslabiji najpotrebniji su.
12:23 I koji nam se čine da su najsramotniji na telu, na one udaramo najveću čast;
12:24 I nepošteni naši udi najveće poštenje imaju; a pošteni udi ne trebaju. Ali Bog složi telo i najhuđem udu dade najveću čast,
12:25 Da ne bude raspre u telu, nego da se udi jednako brinu jedan za drugog.
12:26 I ako strada jedan ud, s njim stradaju svi udi; a ako li se jedan ud slavi, s njim se raduju svi udi.
12:27 A vi ste telo Hristovo, i udi među sobom.
12:28 I jedne dakle postavi Bog
u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove isceljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.
12:29 Eda li su svi apostoli? Eda li su svi proroci? Eda li su svi učitelji? Eda li su svi čudotvorci?
12:30 Eda li svi imaju darove isceljivanja? Eda li svi govore jezike? Eda li svi kazuju?
12:31 Starajte se, pak, za veće darove; pa ću vam još bolji put pokazati"
( 1 Korincanima 12. 4 - 31 )

4:1 Molim vas dakle ja sužanj u Gospodu, da se vladate kao što prilikuje vašem zvanju u koje ste pozvani,
4:2 Sa svakom poniznošću i krotošću, s trpljenjem, trpeći jedan drugog u ljubavi,
4:3 Starajući se držati jedinstvo Duha u svezi mira;
4:4 Jedno telo, jedan duh, kao što ste i pozvani u jednom nadu zvanja svog.
4:5
Jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje,
4:6 Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.
4:7 A svakome se od nas dade blagodat po meri dara Hristovog.
4:8 Zato govori: Izišavši na visinu zaplenio si plen, i dade dare ljudima.
4:9 A šta iziđe, šta je, osim da i siđe u najdonja mesta zemlje?
4:10 Koji siđe to je Onaj koji i iziđe više svih nebesa da ispuni sve.
4:11 I On je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,
4:12 Da se sveti priprave za delo službe,
na sazidanje tela Hristovog;
4:13 Dokle dostignemo svi u jedinstvo vere i poznanje Sina Božijeg, u čoveka savršenog, u meru rasta visine Hristove;
4:14 Da ne budemo više mala deca, koju ljulja i zanosi svaki vetar nauke, u laži čovečijoj, putem prevare;
4:15 Nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u Onome koji je glava, Hristos.
4:16 Iz kog je sve telo sastavljeno i sklopljeno svakim zglavkom, da jedno drugom pomaže dobro po meri svakog uda, i čini da raste telo na popravljanje samog sebe u ljubavi"
( Efescima 4. 1 - 16 )

"Ako li se zabavim, da znaš kako treba živeti u domu Božijem, koji je crkva Boga Živoga, stup i tvrđa istine" ( 1 Timotiju 3. 15 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
ZA LAODIKEJU:

ako bi tako gledali na Bibliju onda je to jedna velika problematika. svaka crkva to može reći.katolička crkva je onda izgubljena ako s e osloni na ideju da je ona toliko jaka i organizovana da,ako ne zna da to nije dovoljno da Duh božji dođe onda ako ona jedino može narediti svetome Duhu da zbog njene brojčanosti i organizovanosti mora doći na nju!
tako i pentekostalci,tako i baptisti,protestanti mislim.pravoslavni.to bi bila zamka. gde si ti našao da je to mera Duha? duh diše gde hoće. ako bi duh tako delovao,onda on bi trebao biti najpre u sinedrionu i ondašnoj religiji izraela,zar ne?
čovek koji je ne da je svedočio već činio čudesa van apostolske grupe je li bio zadržavan od Isusa,apostoli su čak prijavili slučaj,ali on Isus nije mislio tako.
ako bi Gospod uslovljavao take stvari onda ko ti garantuje da ste vi organizovana crkva po Reči? rimljanima poslanica upravo obara tvoj uvid i kaže takim jevrejima koji su kao i ti spremni reći pagani nisu u zakonu ,onda pavle kaže da telesno obrezanje dok se krši zapovest Božja je postalo za Boga autopmatski jedno neobrezanje,a neobrezanje pagana zbog njihovog držanja Zapovesti Isusovih je postao jedno obrezanje,tj pavle misli da su ovi bili ta tvoja organizovana grupa! dakle ako ja verujem kao apostoli u jendog Boga i krštenje u apostolsko u ime Isusa Hrista,kao i krštenje Duhom po obećanju dela 2.gl.a ti ne veruješ,ko je tu "obrezan" a ko" neobrezan" po rimljannima poslanici? ako ja verujem da je preljubni brak greh a ti pak da nije onda ko je tu organizovan po Reči,a ko dezorganizovan?
ako je Duh Božji obećan onima koji veruju onda ako ti ne veruješ što ti vredi kao organizovanoj kajafinoj teološkoj grupi? možeš li ti svojom neverom ubediti Boga da ispuni obećanje bez tvoje vere? ako ti sumnjaš u duhovne darove,onaj ko sumnja greši Bogu kažer reč. nepostojan je na svim svojim putevima i ne može dobiti ništa od Boga.
najposle prosto je doneti zaključak. ako si ti deo organizovane crkve gde su vam jezici,bar na jednog da dođe,originalni iz dela 2.gl. sa pentekosta?.kako da se Duh izliva tolko na mnoge,a na vas nikako? zar se Bog promenuo,a rekao je da će nebo i zemlja proći,a reč njegova nikad neće proći.ako je on Isus juče,danas i do vijeka isti,kako da danas po tebi nije isti?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Brojcanost jedne crkve nije presudna, niti da li ta crkva ima jaku organizaciju, ali sve je to Bog dao svojoj crkvi kako bi sto bolje i efikasnije obavila misiju koju joj je Bog namenio, a to je propvedanje Jevandjelja.

Darovi jesu dati crkvi, i oni se ispoljavaju u skladu sa Bozjom voljom, a nikako onako kako mi mislimo da bi trebalo.

Ja sam slusao mnostvo iskustava u Adventizmu ljudi koji su bili isceljeni, kojima je Bog davao licna otkrivenja putem dara prorostva.
Svojevremeno sam slusao svedocanstvo jedne sestre koja je ispricala da je bila u jednoj stranoj zemlji sa prijateljicom koja nije vernik crkve i koja nije znala jezik zemlje u kojoj su se nasle.
One su zajedno otisle u jednu Adventisticku crkvu gde se propovedalo na stranom jeziku.
Posle propovedi ova vernica je rekla svojoj prijateljici "Oh oprosti sto sam te dovela u ovu crkvu na predavanje ti nisi razumela ni jednu rec.
Ova prijateljica je odgovorila "O ne, ja sam razumela svaku rec"

Ustanovljeno je da je ovaj propovednik propovedao na svom jeziku, a da je ova zena cula na svom Srpskom jeziku.

Dakle, Bog daje darove, i ovi darovi ce posebno oziveti u poslednjem vremenu kada otpocnu poslednji dogadjaji i Jevandjelje pocelo da se objavljuje u sili pedesetnice.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Brojcanost jedne crkve nije presudna, niti da li ta crkva ima jaku organizaciju, ali sve je to Bog dao svojoj crkvi kako bi sto bolje i efikasnije obavila misiju koju joj je Bog namenio, a to je propvedanje Jevandjelja.

Darovi jesu dati crkvi, i oni se ispoljavaju u skladu sa Bozjom voljom, a nikako onako kako mi mislimo da bi trebalo.

Ja sam slusao mnostvo iskustava u Adventizmu ljudi koji su bili isceljeni, kojima je Bog davao licna otkrivenja putem dara prorostva.
Svojevremeno sam slusao svedocanstvo jedne sestre koja je ispricala da je bila u jednoj stranoj zemlji sa prijateljicom koja nije vernik crkve i koja nije znala jezik zemlje u kojoj su se nasle.
One su zajedno otisle u jednu Adventisticku crkvu gde se propovedalo na stranom jeziku.
Posle propovedi ova vernica je rekla svojoj prijateljici "Oh oprosti sto sam te dovela u ovu crkvu na predavanje ti nisi razumela ni jednu rec.
Ova prijateljica je odgovorila "O ne, ja sam razumela svaku rec"

Ustanovljeno je da je ovaj propovednik propovedao na svom jeziku, a da je ova zena cula na svom Srpskom jeziku.

Dakle, Bog daje darove, i ovi darovi ce posebno oziveti u poslednjem vremenu kada otpocnu poslednji dogadjaji i Jevandjelje pocelo da se objavljuje u sili pedesetnice.
pa što se onda protiviš daru jezika recimo ili daru proroštva na drugoj skupini ljudi? je li to svedočenje iskreno ili samo priča rekla kazala? jesi li ti kad čuo nekog adventistu da govori jezike,ja nisam,a sreo sam ih puno. video sam hulitelja mnogo na dar, čuo ih lično,i video sam kako beže kad čuju da neko govori jezike,ne znam za što? ja kad odem kod adventista bio sam više puta nikad nisam pobegao,ne znam za što bih bežao? ja sam ih zvao čak u našu malu grupu ovde da dođu i govore Reč,kažu nisu spremili propoved,to je meni rečeno i kraj. pa ponuđen počašćen. mene nikad ne bi zvali da govorim unutar. baptisti su jednom jehovisti isto,i potom ne više. a svi unutar su rekli da im je bilo tako dobro čuti i da shvataju i da dođem opet govoriti. no vođe su rekle ne. baptistički vođe su čak kroz san koji sam potom dobio bili otkriveni da više neće me primiti,i jedan član njihov je rekao mi to i to ne da sam ja rekao da sam snio ili da sam ga kušao,sam je od Boga naveden,i svedoci kojima sam rekao san su videli d a je to tako. rekao sam ,sad će mo ići tamo kod tog mladog baptiste i nećemo ni reči reći,i ako je to tako kao u snu od Boga Bog neka mu otvori usta da to prizna tu sramotu vođa.i to se desilo.

Natrag