Za molitvu nam ne treba nikakvo pomagalo, ili objekat koji bi stavili ispred sebe, jer time se ipak postavlja nesto cemu se covek moli kao pretstavi Boga, a biblija jasno upucuje da covek ne gradi nista cemu bi upucivao molitve, nikakvom objektu, kipu ili slici..ili tome slicno.
'''Онај дан кад стајасте пред Господом Богом својим код Хорива, кад ми Господ рече: сабери ми народ да им кажем ријечи своје, којима ће се научити да ме се боје док су живи на земљи, и да уче томе и синове своје;
Кад приступисте и стајасте под гором, а гора огњем гораше до самога неба и бјеше на њој тама и облак и мрак;
И проговори Господ к вама исред огња; глас од ријечи чусте, али осим гласа лика не видјесте;
И објави вам завјет свој, који вам заповједи да држите, десет ријечи, које написа на двије плоче камене.
И мени заповједи онда Господ да вас учим уредбама и законима да их творите у земљи у коју идете да је наслиједите.
Зато чувајте добро душе своје; јер не видјесте никакога лика у онај дан кад вам говори Господ на Хориву исред огња,
Да се не бисте покварили и начинили себи лик резан или каку год слику од човјека или од жене,
Слику од какога живинчета које је на земљи, или слику од каке птице крилате која лети испод неба;
Слику од чега што пуже по земљи, или слику од каке рибе која је у води под земљом;
И да не би подигавши очи своје к небу и видјевши сунце и мјесец и звијезде, сву војску небеску, преварио се и клањао им се и служио им; јер их Господ Бог твој даде свијем народима под цијелијем небом" ( 5 Mojsijeva 4. 10 - 19 )
Napomena: Ovo nisam napisao sa ciljem da vredjam necija verska osecanja, vec da uputim na biblijski koncept pojmova molitve i idolopoklonstva koji su usko povezani, jer podrazumevaju asluzbu u koju je ukljucena i molitva..ili Bogu ili mnogobozackim Bozanstvima olicenih u kipovima, slikama, suncu, mesecu, zvezdama..itd.