Молитва није никакв скуп сопсвтених жеља предате Господу , већ искрен и интимам разговор душе са својим творцем !
Ostaje moje pitanje na koje bih volio da mi odgovore poznavaoci Svetog Pisma - postoji li u Svetom pismu striktna uputa kako se čovjek treba moliti Bogu?
Узми свето Писмо и у Новом Завету нађи јеванђеље по Матеју 6 глава , прочитај је целу а ја ћу само неки део да цитирам.
1 Пазите да правду своју не чините пред људима да вас они виде; иначе плату немате од Оца свог који је на небесима.
2 Кад дакле дајеш милостињу, не труби пред собом, као што чине лицемери по зборницама и по улицама да их хвале људи. Заиста вам кажем: примили су плату своју.
3 А ти кад чиниш милостињу, да не зна левица твоја шта чини десница твоја.
4 Тако да буде милостиња твоја тајна; и Отац твој који види тајно, платиће теби јавно.
5 И кад се молиш Богу, не буди као лицемери, који радо по зборницама и на раскршћу по улицама стоје и моле се да их виде људи. Заиста вам кажем да су примили плату своју.
6 А ти кад се молиш, уђи у клет своју, и затворивши врата своја, помоли се Оцу свом који је у тајности; и Отац твој који види тајно, платиће теби јавно.
7 А кад се молите, не говорите много ко незнабошци; јер они мисле да ће за многе речи своје бити услишени.
8 Ви дакле не будите као они; јер зна Отац ваш шта вам треба пре молитве ваше;
9 Овако дакле молите се ви:
Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје;
10
Да дође царство Твоје; да буде воља Твоја и на земљи као на небу;
11
Хлеб наш потребни дај нам данас;
12
И опрости нам дугове наше као и ми што опраштамо дужницима својим;
13
И не наведи нас у напаст; но избави нас ода зла. Јер је Твоје царство, и сила, и слава ва век. Амин.
14 Јер ако опраштате људима грехе њихове, опростиће и вама Отац ваш небески.