Sarkazam je jači stepen ironije u kojem osim podsmjeha postoji uvredljivost i zajedljivost . To može biti dokaz mržnje, uglavnom potisnute. Ko ti je kriv što otkrivaš sebe ovdje.
Sarkazam i ironija su na neki način povezani pojmovi, ali sarkazam nije podvrsta ironije nego je to korišćenje ironije na zajedljiv, pakostan način. Najčešći recept za sarkazam je ironija u negativnom kontekstu, sa dozom zlobe. Mada, sarkazam ne uključuje uvek ironiju, on može umesto ironije sadržavati alegoriju, metaforu, hiperbolu i dr. Jednostavno rečeno, tu se obično radi o kiseloj, zlobnoj šali na tuđ račun (što se svakako najefektnije postiže ironijom). Sarkazam ne mora uvek biti zlonameran. Može biti način da se neko malo podbode na ličnoj bazi ne bi li nešto shvatio. Primer: kad vam prijatelj ima, što se kaže, neku glupu ideju, a vi mu na to kažete: „Au, to si smislio za medalju!“.
Ne izmisljaj da je nesto zlonamerno kada nije!
Ti ovdje govoriš o sebi. Tačnije otkrivaš sebe.
Moja savest pred Bogom je cista, tvoja nije zato i pises to sto pises, pa napadas.
Veliki je nemir u tebi i zato to i radis.
Ja nisam nikada nikoga namerno napadao i vijao, upravo suprotno, jasam branio.
Ti otkrivas svoj karakter.
Tebi smeta razotkrivanje manipulacija, tu ti ja ne mogu nista.
Dok god budes napadao, ja cu se suprotstavljati..
Ja mogu i da ne koristim ako kažm da to ima u Bibliji ili upućujem na Bibliju.
Ti nikada i ne koristis bibliju, jako retko.
Pogledaj malo svoje odgovore> ''jeste - nije!'' i tako u krug.
To je vise nego zalosno, bez ikakvih argumenata i Biblijske podloge.
Koristiti Bibliju a ništa (svoje) ne dokazati je isto kao i ne koristiti.
Ja sam dokazao, a ti nisi dokazao apsolutno nista.
Ti si samo tvrdoglav covek i neces priznati.
Sta ti ja mogu.
Kako se onda pokazao prije Isusove smrti. Vć sam ti dao niz činjenica koje dokazuju da je Mojsije tip Isusa, predslika.
Nisi dao nista. Kakave veze ima predslika, jel tebi dobro?
Predslika nije stvarnost.
Pokazao se ''iz zagrobnog zivota'', a ne kako ti tvrdis kao ''vaskrsla osoba'', jer ono prorocanstvo iz zaharije je prorocanstvo za ''buducnost'' a ne odnosi se na dogadjaje pre Isusa.
Zato je tvoja tvrdnja pogresna.
Ali ti se naravno bojis i ne smes da analiziras to prorocanstvo jer razotkriva tvoje lazi..
Ja možda slijep kod očiju, ali nisam umom kao oni koji misle da Mojsije nije vaskrsnut prije Isusa.
Eto priznao si da si slep kod ociju.
Naravno, nisi ti umom slep i to si dobro rekao, nego ''zatvaras oci da namerno ne vidis''.
To je jos gore. Sve si priznao u jednoj jedinoj recenici.
Ponasas se kao fariseji, sto ''zatiskivahu usi svoje da ne cuju''.
To je greh protiv Duha Svetoga.