Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Rekao sam da si formalista i da ne shvataš smisao iz najbolje namjere, najbolji prijatelj je koji ne laska drugima nego im ukazuje na mane, to je i po Bibliji
A kad ja tebi ukazem na tvoje mane onda to nije iz dobre namere? Ti gresis kod mene, jer ja nisam formalista, i sta ti vredi savet onda kad je greskom dat?
Dosadan si sa tim "formalista formalista.." vec si milion puta to rekao, a dovoljno je samo jednom, da se covek zapita i ispita sebe...
Mire, ako Mojsije nije vaskrsao, kako se onda pojavio u telu kao ponovo ziv za vreme Hristovog preobrazenja?
Sve najbolje
Gde pise da je "bio u telu"?
Mire, kako mozes da tvrdis tako nesto a tvoja izjava se suproti Bibliji.
lepo pise: "I umrije ondje Mojsije sluga Gospodnji, po reci Gospodnjoj. (5. Mojsijeva 34,5)
Pa onda kako mozes da gazes da je to glupost.
Ko je rekao da Mojsije nije umro?
Ja sam rekao da on nije morao umreti!
Sto bi ga Bog pustio da umre i onda ga vaskrsavao, kad bi ga mogao odmah vazneti na nebo kao Iliju?
Dakle da je hteo da on bude na nebu odmah, ne bi pustio da on umre!
Nema smisla vaskrsavati nekog ako ga mozes odrzati u zivotu!
Dakle predmet spora nije bilo vaskrsavanje uopste, vec nesto drugo.
Bog nije imao nameru vaskrsavati Mojsija, jer "telo i krv ne mogu naslediti carstva Bozjeg niti raspadljivo nasledjuje neraspadljivosti" jer "Bog svakome daje telo kakvo hoce" (kaze pavle) i telo ce biti "novo telo" nema potrebe uzimati staro!
Tako je Mire, posto smo svi mi ljudi nasledili gresnu prirodu od svojih roditelje i spaseni ce biti pomilovani gresnici, sotona je polagao pravo na Mojsijevo telo zato sto je gresno i zeleo je da na osnovu toga ospori Mojsijevo vakrsenje.
Mmedjutim posto se Mojsije sa Ilijom pojavio kao ziv na Gori Hristovog preobrazenja, to dokazuje ko je pobedio.
Mire, ako Mojsije nije vaskrsao, znaci da je sotona pobedio.
Ako je tako mozes li nam objasniti kako se MOjsije javio u telu na Gori blagoslova?
Nije se sporio oko vaskrsenja, jer telo Bogu nije potrebno (pogotovo ne raspadnuto telo), jer mi primamo "novo telo" i pise da Bog "daje telo kakvo hoce" u bibliji!
Predmet spora je bilo telo, samo zato sto su jevreji bili idolopoklonici, i zato sto je sotona zeleo da njegovo telo nacini predmetom obozavanja!
Zato je Bog sakrio Mojsijevo telo i kaze: "grob njegov ne nadje se do danasnjeg dana"!
Dakle, sakrio je telo!
Osim toga, cak i da ste u pravu , ovo je skroz nebitno.