Mojsijevo telo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kažeš vratili se na nebo to je u redu ali izostavio si glavno zbog čega i upitah a to je U KOM TELU SU DOLE SIŠLI I DA LI SU ONI MRTVI ILI ŽIVI?

Ajd zamisli šta bih ti odgovorio.

Ako misliš da su preobraženi i kao anđeli sišli onda su živi a ako su vaskrsnuti i ponovo umri niko nije opisao njihovo vaskrsenje i ukop tako da ide sledeće pitanje kad već imaju tela anđeoska kako će onda biti ubijeni kao dvojica proroka?

Ilija je uznesen živ, a Mojsije je vaskrsnut nakon što je umro puno prije dolaska Isusa na zemlju kao čovjeka.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ponadali se pravoslav. da se Mojsije mratv javio na gori preobraženja, a on vaskrsnut. To kaže i moj prijatelj pravosl. sveštenik ava Zole. A oni Zoleta napadaju da je lud.

Ilija je uznesen živ, a Mojsije je vaskrsnut nakon što je umro puno prije dolaska Isusa na zemlju kao čovjeka.

Juda 9 govori o Mojsijevom telu. To je dobro poznato iz jevrejske tradicije da je andjeo sakrio njegovo telo i da je njegov grob jos uvek nepoznat i negde sakriven. Svaki rabin ce to isto reci.
To je logicno s obzirom da su jevreji u SZ bili skloni idolopoklonstvu.
Znaci Bog je imao dobar razlog sto Mojsijev grob nije otkriven.

Dalje, ovo nikako ne dokazuje ''Mojsijevo vaskrsenje''.
Mojsije NIJE VASKRSAO U TELU, ODMAH NAKON SMRTI, jer bi to ''uzurpiralo samu Hristovu zrtvu'' i njen smisao.
NIJEDAN COVEK U TELU NIJE VASKRSAO PRE HRISTA(u smislu da je dobio trajni vecni zivot).
Ljudi su mogli biti vaskrsnuti ali ''privremeno''.
Tek nakon Hrista(njegove zrtve na krstu), ''ljudi vaskrsavaju zauvek''.
To vidimo i po tome sto u vreme Hristovog vaskrsenja, sa njim vaskrsavaju i ''mrtvi pravednici''.
To je ''vaskrsenje u vecni zivot'' i Hristos otvara taj put, a oni se zovu ''prvine''..
Pre zrtve to nije bilo moguce.

Mrtvi, kao Mojsije i Ilija su bili ''bestelesni duhovi'', pre Hristovog vremena..

Znaci, Mojsije na gori preobrazenja ''NIJE BIO U TELU'', vec je ''nematerijalni duh''.
Tek nakon Hrista se ispunjava tekst iz Zaharije, gde se ''andjeo prepire sa sotonom za Mojsijevo telo''.
Posto je Hristos sada otvorio put za vaskrsenje tela(vecni zivot), sada je moguce i ''vaskrsnuti Mojsija''.
O tome tekst govori.

Inace, jasno je da tekst u Zahariji jeste pisan kao prorocanstvo o buducnosti, i odnosi se na evandjeosku eru, a ne na eru za zivota Mojsija. Jer Mojsije i Isus(Navin) u tekstu kada je on pisan nisu ni postojali.
Dakle TEKST SE ODNOSI NA DOGADJAJE NAKON MOJSIJA I PRICA O HRISCANSKOJ ERI, i on jeste prorocanstvo u simbolici.

Zato, prema svim raspolozivim dokazima, vidimo da:

1.) ''Mojsije ne vaskrsava pre dolaska Hristovog''(jer telo nije bilo moguce vaskrsnuti u trajan zivot pre Hrista).
2.) ''Zaharija 3. poglavlje govori o dogadjajima koji se desavaju, nakon ili neposredno pre Hristovog dolaska''.

I rekao sam vise puta, ''covek nije potpun bez tela'' i zato Bogu treba telo za vaskrsenje..

Znaci, vasa tvrdnja proizisla iz ovoga je potpuno pogresna.
Mojsije tamo govori kao ''bestelesan duh'', a nije u telu.
I zato je ova prica dokaz nama u prilog zagorbnog zivota, a ne dokaz vama u prilog ''vaskrsenja''.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Juda 9 govori o Mojsijevom telu. To je dobro poznato iz jevrejske tradicije da je andjeo sakrio njegovo telo i da je njegov grob jos uvek nepoznat i negde sakriven. Svaki rabin ce to isto reci.
To je logicno s obzirom da su jevreji u SZ bili skloni idolopoklonstvu.
Znaci Bog je imao dobar razlog sto Mojsijev grob nije otkriven.

To je dokaz da je umro a nije dokaz da nije vaskrsnut. Jer kako bi se inače pojavio na gori Preobraženja.

Dalje, ovo nikako ne dokazuje ''Mojsijevo vaskrsenje''.

Pojavljivanje na gori dokazuje.

Mojsije NIJE VASKRSAO U TELU, ODMAH NAKON SMRTI, jer bi to ''uzurpiralo samu Hristovu zrtvu'' i njen smisao.

Što bi to uzupiralo Hristovu žrtvu i ne znaš zašto je Mojsije vaskrsnut. I zašto su Ilija i Enoh uzneseni. Što bi uzurpiralo kada je prorečeno da će Isus ustati iz mrtvih.

NIJEDAN COVEK U TELU NIJE VASKRSAO PRE HRISTA(u smislu da je dobio trajni vecni zivot).

Jeste Mojsije. I ljudi su oživljavani i prije Isusa, samo Mojsije je dobio besmrtno tijelo. Dokaz da nisi upravu je vaskrsenje Lazara, djevojčice, momka. I naravno Mojsija.

Ljudi su mogli biti vaskrsnuti ali ''privremeno''.
Tek nakon Hrista(njegove zrtve na krstu), ''ljudi vaskrsavaju zauvek''.

Otkud onda Mojsije na gori ako mrtvi ne znaju ništa?

To je ''vaskrsenje u vecni zivot'' i Hristos otvara taj put, a oni se zovu ''prvine''..

Pa jesu prvine kao prvi snop. Snop označava mnoštvo ljudi. To je već bilo kada je Isus bio na zemlji.

Pre zrtve to nije bilo moguce.

Zar je Bogu nešto nemoguće?

Mrtvi, kao Mojsije i Ilija su bili ''bestelesni duhovi'', pre Hristovog vremena..

Ne da lupaš gluposti, ngo ne postoji adekvatna riječ kojom bi se opisale tvoje rečenice. Pa Ilija je uznesen u tijelu. Čovjek nije ni umro.

Znaci, Mojsije na gori preobrazenja ''NIJE BIO U TELU'', vec je ''nematerijalni duh''.

Čime dokazuješ?
Svojom riječju.

Inace, jasno je da tekst u Zahariji jeste pisan kao prorocanstvo o buducnosti, i odnosi se na evandjeosku eru, a ne na eru za zivota Mojsija. Jer Mojsije i Isus(Navin) u tekstu kada je on pisan nisu ni postojali.

Kako nisu postojali prije?

Zato, prema svim raspolozivim dokazima, vidimo da:

1.) ''Mojsije ne vaskrsava pre dolaska Hristovog''(jer telo nije bilo moguce vaskrsnuti u trajan zivot pre Hrista).

Bogu je sve moguće. To za Mojsija govoriš jer ne znaš zašto je vaskrsnut.

I rekao sam vise puta, ''covek nije potpun bez tela'' i zato Bogu treba telo za vaskrsenje..

Čovjek ne postoji bez tijela. Tvoju nauku sam našao u paganskim mitologijama. To se najbolje vidi kod Patrokla.

Znaci, vasa tvrdnja proizisla iz ovoga je potpuno pogresna.
Mojsije tamo govori kao ''bestelesan duh'', a nije u telu.

Dokaza u Bibliji 0 (NULA).

I zato je ova prica dokaz u prilog zagorbnog zivota,a ne dokaz vama u prilog ''vaskrsenja''.

Zato i ne shvataš istinu jer si zarobljen učenjima crkve. Samo su pagani vjerovali u zagrobni život.

Što su odneseni Ilija i Enoh na nebo?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire baš iz tog razloga sam i pitao u vezi tela jel vaskrsao Mojsije i preobrazio se kao anđeo postao a time bi ispalo da je i Ilija i Mojsije besmrtni a onda čitamo kako će oni doći na kraju i biti ubijeni i tu bi bio kiks te tvrdnje.
Ako su bili kao duhovna bića u obličju tela onda nisu vaskrsnuti već su apostoli mogli videti DUHOVNA BIĆA koja su u oblaku te tako se potvrđuje da po smrti duh ostaje živ pred Bogom u obličju iz kog je izašao.

Zato i temu o Mojsijevom telu i volim pratiti ali čuti i mišljenje ko je oživeo mrtvaca bačenog na Jelisijeve ostatke da bi se konačno počelo koristiti glavu i za razmišljanje a ne samo za slušanje veštica i fanatika.

Oni su krenuli živi na nebo i takvi stigli gore ali su se u trenu preobrazili jer krv i zemljano telo-struktura ne mogu na nebo.
Mojsije je za divno čudo bio na gori a mrtav je....strašna stvar...nešto nam tu fali zar ne? Nigde nema groba da li je zakopan ili preobražen uznet neznamo ali se pojavioi on je morao biti preobražen da bi bio na nebu jel tako?

A onda pogledajmo kako ćemo mi po vaskrsu biti preobraženi i onda više nemamo zemljano odelo već nebesko i ne umiremo i čitamo kako će Ilija i Mojsije doći na kraju pa ako dolaze kao anđeoska struktura ne mogu biti ubijeni a ni duhovi ne mogu biti ubijeni i to znači da će stići u telu zemljanom u kome će im trebati vaskrsenje.

Bog kaže POSLAĆU VAM ILIJU jer je sad Ilija gore a doći će dole i ako dođe u nebeskom telu ne može biti ubijen a ni duh se ne može ubiti i šta ćemo onda...šta se zapravo dešava da će poslani proroci stići u SMRTNIM telima da bi postradali i bili vaskrsnuti to bivoleo čuti od nekog Adventiste.

Pitanje je glasilo zašto su Enoh i Ilija živi uzneti moj odgovor je zato da bi onaj naraštaj u početku video da će Bog uzeti svoja stvorenja gore da mu je to moguće.
I narod je znao da Bog žive može odneti gore ali vremenom je vera u vaskrsenje opadala i Bog je Mojsijevo telo uzeo ali ne živo da bi neverni naraštaj shvatio kako su Bogu svi živi ne da će biti živi već da to jesu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je dokaz da je umro a nije dokaz da nije vaskrsnut. Jer kako bi se inače pojavio na gori Preobraženja.

Pojavljivanje na gori dokazuje.

Što bi to uzupiralo Hristovu žrtvu i ne znaš zašto je Mojsije vaskrsnut. I zašto su Ilija i Enoh uzneseni. Što bi uzurpiralo kada je prorečeno da će Isus ustati iz mrtvih.

Jeste Mojsije. I ljudi su oživljavani i prije Isusa, samo Mojsije je dobio besmrtno tijelo. Dokaz da nisi upravu je vaskrsenje Lazara, djevojčice, momka. I naravno Mojsija.

Otkud onda Mojsije na gori ako mrtvi ne znaju ništa?

Pa jesu prvine kao prvi snop. Snop označava mnoštvo ljudi. To je već bilo kada je Isus bio na zemlji.

Zar je Bogu nešto nemoguće?

Ne da lupaš gluposti, ngo ne postoji adekvatna riječ kojom bi se opisale tvoje rečenice. Pa Ilija je uznesen u tijelu. Čovjek nije ni umro.

Čime dokazuješ?
Svojom riječju.

Kako nisu postojali prije?

Bogu je sve moguće. To za Mojsija govoriš jer ne znaš zašto je vaskrsnut.

Čovjek ne postoji bez tijela. Tvoju nauku sam našao u paganskim mitologijama. To se najbolje vidi kod Patrokla.

Dokaza u Bibliji 0 (NULA).

Zato i ne shvataš istinu jer si zarobljen učenjima crkve. Samo su pagani vjerovali u zagrobni život.

Necu se baviti nepotrebnim raspravama.
Dokaz si jasan i nedvosmislen dobio.
Tvoje je da li ces prihvatiti, znam da neces, i ne moras.
Drugi ce procitati i shavatiti, ako ti vec nisi u stanju...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ne znaš da je Mojsije predslika Isusa Hrista.

Ja vaša lažna učenja ne prihvatam.

Mojsije je bio predslika Krista. On je sam objavio Izraelu:“Proroka, kao što sam ja, iz tvoje sredine, od tvoje braće, podignut će ti Jahve, Bog tvoj: njega slušajte!” (Pnz 18,15) Bog je smatrao prikladnim da poduči Mojsija u školi patnje i siromaštva prije nego što bude spreman da izraelski narod povede u zemaljski Kanaan. Božji Izrael, na putu u nebeski Kanaan, ima zapovjednika kojemu ne treba ljudska poduka da bi ga pripremila za njegovu zadaću božanskog vode.“I Mojsije je, istina, bio vjeran u svoj kući Božjoj u svojstvu sluge, da svjedoči za ono što je Bog imao objaviti, dok je Krist vjeran u svojstvu Sina i stoji nad kućom Božjom. A njegova smo kuća mi, ako čvrsto sačuvamo (do kraja) pouzdanje i slavni ponos nade.” (Heb 3,5.6) EGW. Stvaranje

Sličnosti Mojsija i Isusa.

Obojica rođena u siromašnim porodicama. Obojica izbavljena od smrti djece.

Pokolj u Vitlejemu i ubijanje muške djece u Egiptu.

Mojsije izvodi Jevreje iz ropstva. Isus izvodi ljude iz ropstva grijeha.

Bog preko Mojsija radi čuda, Otac preko Isusa radi čuda. Čuda Izlaska i Isusova čuda su ubjedljivo najveća čuda u Bibliji.

Mojsije 40 godina u pustinji. Isus 40 dana u pustinji. Sličnosti ima još.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Rekoh besmisao u svemu sto pisete..
Kakve veze ima s temom to sto si postavio?
Odgovor sam dao, hvala ni na nicemu.
Pozdrav.

Natrag