Mogu li crkve propovijedati išta osim Jevanđelja i onoga što je nauka Biblije?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A vi adventisti razumjeli - "Pendrečite Pisma!"

Penderčite??? Slape, veoma tačan opis onoga kako pojedini Scriptulatori shvataju glagole tumačiti i istraživati.

Uzgred, da bi se nešto razumelo i tumačilo mora se pre toga posedovati primer sa kojim se predmet istraživanja i tumačenja poredi. Dakle nema tu, čitam čitam, pa mi padne na pamet, a onda se bacim na traženje retka koji potvrđuje to što mi je palo na pamet i onda sav srećan idem i ljude ubeđujem da je to što mi je palo na pamet istina.

A baš to rade svi Skriptulatori, posebno oni koji se primiše na Milerove budalaštine. Isiti oni koje po ko zna koji put lepo pitaš, ko im jamči da je sve to što piše istina? Ko im jamči, garantuje da je Biblija uopšte to što oni veruju da jeste?

Jer, zamisli učenike koji za svog učitelja kažu da je neznalica, ali zato knjigu koju je on pisao smatraju izvorom znanja. Baš to adventisti, tačnije EGWisti rade.

Dakle, učitelj, u ovom slučaju učiteljica je kurva, ali je knjiga koju je ona pisala moralni stub. Ona je otpala od onoga što je pisala, ne može da tumači, nema osnova da tumači, ali zato knjiga tumači samu sebe.

Ukratno opisana logika Sola Scriptura.

Arogancija po kojoj učenici sami sebi daju za pravo da ocenjuju moral učiteljice, oduzimaju joj pravo da ih uči, i drže da oni razumeju misli, osnovu kojom je knjiga pisana.

šapnuo im je duh koji je eto napustio učiteljicu jer se po mišljenju učenika kurvala. To što im je ista ta učiteljica i rekla da je Duh vodio kroz pisanje kniige to nije važno. Važno je da je ona "kurva". Logika klasičnog arogantnog sebeljublja, sotonsko "a što ne bi moglo" začinjeno sa "ja bolje znam".
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dakle, učitelj, u ovom slučaju učiteljica je kurva, ali je knjiga koju je ona pisala moralni stub. Ona je otpala od onoga što je pisala, ne može da tumači, nema osnova da tumači, ali zato knjiga tumači samu sebe.

Ljudi ovo je preslo sve ljudske norme i ponistilo sva normalna pravila ponasanje.
1. Darth, ponovo naziva svoju Crkvu pogrsnim imenom kurva!
  1. Tvardi da je ona napisala Bibliju? Zao nam je EDarth, ali ta tvoja Crkva koju ti nazivas pogrdnim imenom, nisje pisas Biblije!
  2. To sto kazes; "ona je otpala" mozda i jesi u pravu!
4. Sto kazes: "Nema osnovu da tumaci" ni to nije istina. Svako ko ima Bibliju ima i osnovo za tumacenje.
5. Najzada slaazemo se "knjiga (Biblija) zaista tumacve samu sebe."

Arogancija po kojoj učenici sami sebi daju za pravo da . [/QUOTE]
Tako je, najvecau aroganciju pokazuje ucenik DARTH!


Nadam se da smo svi primetili. Dart, nema odgovora na nijedan dokaz koji sam prilozio, on sabo bunca kao u agonioji i ponavlja ono sto je jos u osnobvnoj skoli cuo od scoga ucitelja.

Kada ces se udostojiti d aodgovoris na ovo:


Argument o 30 000 denominacija pada u vodu
u nekoliko točaka. Kao prvo, ne postoji 30 000 protestantskih denominacija. Čak i u okviru najliberalnije definicije toga što predstavlja denominaciju, ne postoji ni približno 30 000 protestantskih denominacija.
Drugo, čak da izvorno i postoji 30 000 protestantskih denominacija, jedna stvar s kojom se slažu sve protestantske denominacije je da Rimokatolička Crkva nije jedina „prava Božja crkva“.

Protestantske denominacije su jednoglasne u odbacivanju papinstva, vrhovne vlasti Rima, molitve svecima/Mariji, klanjanja svecima/Mariji, pretvorbe, čistilišta, i većine drugih rimokatoličkih dogmi.

Sola Scriptura vodila je sve protestantske denominacije do istog zaključka –Biblija ne uči mnoge stvari koje Rimokatolici prakticiraju.

“Ne postoji 33.000 protestantski denominacija. Brojka čak nije niti približno točna. To je "mit
."

“Svjetsko kršćanstvo sastoji se od 6 najvažnijih eklezijalno-kulturalnih blokova, podjeljenih u 300 glavnih eklezijalnih tradicija, sastavljenih [sic] od preko 33000 zasebnih denominacija u 238 zemalja.”

Stoga, brojka od 33.000 predstavlja globalno kršćanstvo, a ne samo protestantizam.

Ni Katolicka crkva nije jedna, nego sastoji se od 242 katolicke denominacije.

Sada na karju sami prosudite da li je Dathova izjava da postoji 50,000 protestantrski denominacija istina ili laz?

Darth, kad cemo od tebe dobiti odgovore na ove cinjenice?
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da su samo one u istini, a da je svih ostalih 49.999 u otpadu.

A to je put u relativizam. Jer ne može biti 50.000 istina.

No, uvek je tako kada se za vrhovni autoritet uzme ljudskih ruku delo. Naravno sada će svi odreda graknuti kako hulim, ali istorijska je činjenica da su Bibliju pisali ljudi, Bez Crkve koja je od samog Boga, Svetim Duhom zadužena da tumači, čuva te tekstove, Biblija je samo tekst i ništa više, ljudskim rukama pisani tekst.

Zato se broj onih koji isključivi autoritet traže u Bibliji i samovoljnom tumačenju iste i povećava. Nemaju Duha istine, ma koliko tvrdili da ga imaju. No, Bog to dopušta da bi se na tome pokazala sva mudrost Njegova, jer ko sledi ljudske misli, i ljudske puteve, deli se i propada. Oni su naime primer nama, pravom i jedinom ostatku kuda vodi sleđenje proroka i proročica, blefera i relativista, kuda vodi bez pouke Una Sanctam Catholicam et Apostlicam tumačenje i čitanje Pisama.

Neke u zabludu, a neke pravo u apostazu i kultove.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
A to je put u relativizam. Jer ne može biti 50.000 istina.

Dakle, psole tolikoh dokaza gde istrazivaci jasno navode da u celom hriscanstvu postoji oko 33,000 verskih zajednica, pa i pored toga ti ponovo lupetas svoju glupost da ih ima samo u protestantizmu 50,000. Moj opdgopvor ti je da si nepopravljivi LAZOV.
Ako tvrdis da cifre koju sam toliko puta prilozio nije 33,000 zajednice u celom hriscanastvu, ajde navedi tih 50,000 da vidimo koje su.

Biblija je samo tekst i ništa više, ljudskim rukama pisani tekst.[/QUOTE]
Na tu glupost sam ti vuise puta odgovorio navodima iz Biblije, vrati se i procitaj ih ponovo. Pavle je jasno rekao "Sveje pismo od Boga danao, a nije rekao dano je od crkve.


Neke u zabludu, a neke pravo u apostazu i kultove.
[/QUOTE]

Mislis na onih 242 katolickih denominacija? Pa ako crkva pravilno tumaci Bibliju, zasto se se i vi podelili na toliko crkava?
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kako možeš, bez ijednog argumenta, čovjeka nazvati nepopravljivim lažovom?



Od Boga dano Crkvi. Dakle, Pismo je od Boga i od Crkve.

Može jer je adventista, a taj kult se i ispilio u okruženju koje čitav autoritet pridaje knjizi bespravno otetoj od njenog pravog autora i čuvara.

Lepo si napisao, ali adventisti (ne nazivam ih imenom koje im pristaje jer ovo je ozbiljno) Bogom ustanovljenoj Crkvi negiraju autoritet i misle da je autoritet u ljudskom rukom pisanom tekstu. I njihovom tumačenju istog.

Ponoviću. Bez Crkve - koja je i Ortodoksna i Katolička, Apostolska (nisu je osnovali u glavu udareni9 sledbenici baptističkog farmera) nema ni Biblije, ni u kakvom obliku. Nema pravoverja. Nad njoim, i samo nad Njom je Sveti Duh. Bez nje, Duh nije u Bibliji. Jer da jeste, ne bi bilo 50.000 denominacija koje se dele po tumačenju jednog te istog teksta. jednog te istog retka.


Ps. Danas sam na Svetoj Misi, koju ovi mrze iz dna svoje "nepostojeće" duše, čitao ovo:

"U one dane:

Siđoše neki iz Judeje u Antiohiju i počeše učiti braću: »Ako se ne obrežete po običaju Mojsijevu, ne možete se spasiti.« Kad između njih te Pavla i Barnabe nasta prepirka i raspra nemalena, odrediše da Pavao i Barnaba i još neki drugi između njih uzađu u Jeruzalem k apostolima i starješinama poradi tog pitanja.

Tad apostoli i starješine zajedno sa svom Crkvom zaključe izabrati neke muževe između sebe i poslati ih u Antiohiju s Pavlom i Barnabom. Bijahu to Juda zvani Barsaba, i Sila, muževi vodeći među braćom. Po njima pošalju ovo pismo:

»Apostoli i starješine, braća, braći iz poganstva po Antiohiji, Siriji i Ciliciji – pozdrav!

Budući da smo čuli kako vas neki od naših, ali bez našega naloga, nekakvim izjavama smetoše i duše vam uznemiriše, zaključismo jednodušno izabrati neke muževe i poslati ih k vama zajedno s našim ljubljenim Barnabom i Pavlom, ljudima koji su svoje živote izložili za ime Gospodina našega Isusa Krista. Šaljemo vam dakle Judu i Silu. Oni će vam i usmeno priopćiti to isto. Zaključismo Duh Sveti i mi ne nametati vam nikakva tereta osim onoga što je potrebno: uzdržavati se od mesa žrtvovana idolima, od krvi, od udavljenoga i od bludništva. Budete li se toga držali, dobro ćete učiniti. Živjeli!" Dj 15, 1-2.22-29

Ovo gore je citat iz Biblije, poruka sa prvog Koncila - Sabora Apostoila u Jerusalemu. I nigde nema Shabata kao obaveze za Hrišćane. Još manje ima "zdravstvene reforme" i ostalog što neo judaizatori koji malo malo pa dele epitete, papagajski ponavljaju.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovako je u Kristovoj crkvi - jednoj, svetoj, katoličkoj i apostolskoj crkvi. Pedesetak tisuća sekti funkcioniraju posve drugačije, na primjer, ovako - "duh proroštva i mi zaključujemo ovako".

Pod uslovom da je "duh proroštva" Sveti Duh, a nije. Jer Bog nikada nije u koliziji sa samim sobom. 50.000 sekti (sledbi) ne mogu biti od Boga, tačnije imati Svetog Duha, jer su kako u koliziji sa Crkvom, tako i u koliziji sa samim sobom. Sveti Duh nije duh šizofrenije.

Dakle, sama činjenica postojanja 50.000 sekti je Hula na Svetog Duha.
 
Natrag
Top