Mogu li crkve propovijedati išta osim Jevanđelja i onoga što je nauka Biblije?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Rekao sam..

To sto su apostoli imali neka pogresna ocekivanja ne moze se koristiti kao opravdanje adventistima, jer oni nisu propovedali da im je Hristos rekao da ce "pokoriti rimljane"!

Naravno da može, pa to su vjerovali sve dok se Isus nije pojavio u nedelju naveče. Zato su dobili ukor od Isusa.

Hristos im je svo vreme napominjao da mu "valja postradati od glavara svestenickih i da ce ga ubiti a treci dan da ce ustati"! Nikad Hriscanski pokret nije bio zasnovan na lazi, niti je ucio ljude "da ce se Hristos boriti protiv rimljana i osloboditi jevrejsku drzavu"!

A oni nisu vjerovali u to.

Nije ih ni poslao da to propovedaju!

Ali oni su mislili da je njhova nauka od Boga.

A ove Hristos salje da "propovedaju datum njegovog dolaska" i "zatvorena vrata"!?

Pa EGV je kritikovala određivanje datuma, to je Milerova nauka. Baš je adventizam nastao na temelju kritike Milera tačnije određivanja datuma.

Suludo!

Nemate izgovora!

Pogriješio si adresu , JS su nastavak Milera to se vidi po neprestanom određivanju datuma dolaska Isusa H.

Nemate izgovora!

Netačno, izgovor ima svako, pa čak i bradonje u Iraku.

Ali nema svako izgovor koji ima smisao. A to ste vi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nije ih ni poslao da to propovedaju!

A ove Hristos salje da "propovedaju datum njegovog dolaska" i "zatvorena vrata"!?

Suludo!

Suludo?! Ne brate moj, nego sukuludo, ali to je očekivano. Jer ne propovedaju oni - adventisti samo zatvorena, pa onda odškrinuta vrata, nego i uslov spasenja im je shabat, "zdravstvena reforma" i ostalo dodato od strane Ellen Gould White i Milerovih pionira malenih. Šta ćemo sa "Istražnim postupkom"? Šta sa uspavanim ili nepostojećim dušama? Šta sa dvosmislenim odnosom prema Svetoj Trojici - Trojstvu? Šta sa izjednačavanjem Sina - Logosa sa arhanđelom Mihaelom? Šta ćemo sa time?
Ili samoproklamovanim "Biblija im je sve", a njihova "ravno bibiliji" Ellen Gould White lupeta da je srela Enoha na Saturnu, da joj je pokazana svetleća zapovest o shabatu, da je razlog potopa zoofilija kojom su stvorene druge rase? Šta ćemo sa time? Šta sa tvrdnjom da je kula Vavilonska srušena pre potopa? Šta ćemo sa time? A sve to je tvrdila osoba, ponavljam osoba kojoj adventisti daju status koji papa može samo da sanja. Hoćeš još? Ima toga koliko hoćeš.

Ko od njihovih "teologa" poznaje koine? Ko od njihovih teologa poznaje staro hebrejski, aramejski? Niko. Čitava im se doktrina zasniva na tumačenjima prevoda, bez poznavanja jezika i istorijskog konteksta samih tekstova. Pa čak i tu lupetaju kao maksim po diviziji i izvrću značenje samo da bi dokazali svoje sulude tvrdnje.

Hikslop i Rivera su im izvori od autoriteta, Jevsevija - Eusebija tumače kako im se navije, Tertulijana i ne umeju da pročitaju, uostalom, najglasniji od adventista ovde na forumu dobija napad besnila, tj peni se, na pomen latinskog, a na tom jeziku je Tertulijan pisao.
Dakle, ako njih Hristos šalje ja sam vanzemaljac.

Šalje ih On malo sutra, nego to tvrde da bi prikupili naivne, razočarane i one koje mrzi da se udube u materiju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa EGV je kritikovala određivanje datuma, to je Milerova nauka.

Citiraj Jeleninu kritiku Millera i njegova određivanja datuma.

Dok ljudi čekaju tvoj citat, evo im nešto za zabavu.

Prvi adventistički pioniri su primijenjivali ova načela. Ellen White je 1884. pisala: "Oni koji su uključeni u naviještanje vijesti trećeg anđela istražuju Pisma po istome planu koji je prihvatio otac Miller." (Priručnik teologije Adventista sedmog dana)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Prvi adventistički pioniri su primijenjivali ova načela. Ellen White je 1884. pisala: "Oni koji su uključeni u naviještanje vijesti trećeg anđela istražuju Pisma po istome planu koji je prihvatio otac Miller." (Priručnik teologije Adventista sedmog dana)

Sačekaj Slape, da mu algoritam pretrage gomile materijala na diskovima pronađe taj citat. No pre će pronaći Atlantidu negoli da je Ellen Gould White ikada kritikovala onoga koga zove ocem. Čitav pokret njenih sledbenika je i nastao na pokušajima da se opravda razočarenje Milerovim lažima. Otud su i zatvorena, pa odškrinuta vrata, otuda je i istražni postupak, fantazmagorija o seljenju iz svetinje u svetinju nad svetinjama... Iz jedne laži u drugu, iz jednog blefa u drugi.

Čitava im se doktrina i "teologija" zasniva na opravdavanju Milera i datumarenja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ali oni su mislili da je njhova nauka od Boga.
Kakve veze ima sta su oni "mislili" kad im "nije zapovedjeno da to propovedaju"???

A vi ste "propovedali laz"! Apostoli nisu to cinili!!!

Ajde dokazi biblijom da su apostoli propovedali da ce "Hristos sesti na presto u jerusalimu i osloboditi ih od rimljana"???

Ne mozes to dokazati! Jer oni nisu propovedali laz!!! Ne postoji analogija!!!

Medjutim vi jeste propovedali laz, svo vreme i nakon 1844. ste propovedali da ce Hristos ponovo doci i da su "vrata zatvorena"! Dakle laz! Cak su neki od vas tvrdili da je Hristos "nevidljivo prisutan" nakon te godine, a znamo sta pismo kaze - "ako vam reknu evo ga u sobama ne verujte"!

Vi ste lazni proroci!!! Jehovini Svedoci su samo produzetak vase lazne nauke.

I nemoj mi pricati da niste ucili "nevidljivu prisutnost" jer jeste, oni koji su se razmileli nakon velikog razocaranja dok vasa crkva jos nije ni bila osnovana su to ucili, a vi ste cak i godinama nakon 1844. jos uvek tvrdili "da Hristos samo sto nije dosao i da su vrata zatvorena"! Posle ste trazili izgovor za gresku! Ralzne teorije su ponudjene i ta da je Hristos "nevidljivo prisutan" ali je prevladala laz o Svetinji!

To vidimo i po vasim sastancima, gde ste napadali ljude i vikali na njih "da su gresnici i da im nije mesto medju vama"!

Laz nad lazima i suprotnost bibliji! Hristos kaze - "o danu tom i casu niko ne zna.." a vi odredjujete datume i jos tvrdite da vam je "on dao datum" i poslao vas da to propovedate i to pravdas neznanjem apostola? Pa apostoli nikada ni jednom recju nisu propovedali laz, ali vi jeste! I zato ste vi "lazna crkva" osnovana na neistini!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Medjutim vi jeste propovedali laz, svo vreme i nakon 1844. ste propovedali da ce Hristos ponovo doci i da su "vrata zatvorena"! Dakle laz!

Da, mire, Laž ih je 1844. rodila, i laž im je do dana današnjeg pratilja bila. Evo, pogledaj:

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Da nije sama ovu bogohulnost vjerovala i naučavala, evo još citata.

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844.(James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ajde dokazi biblijom da su apostoli propovedali da ce "Hristos sesti na presto u jerusalimu i osloboditi ih od rimljana"???

Neće moći. Jer u to apostoli nisu ni verovali, niti su to propovedali. Indikativno je da ta njegova tvrdnja pokazuje nešto mnogo opasnije od prostog bogohuljenja neznalice navučene na propovedi i tumačenja američkih blefera. Naime, postojala je zajednica koja je očekivala mesiju, političkog mesiju, i koja je bila razočarana time da je umesto kralja koji oružjem (poput Navina) izgoni rimljane, dobila nekoga ko govori o ljubi bližnjeg svog, koji krši shabat, i koji se otvoreno, argumentovano, autoritetom suprotstavlja kako Farisejima, tako i Sadukejima. To su oni koji su na reči o krvi i telu, na Isusovo "Ja Jesam" napuštali ga, jedan od njih ga je i izdao.

Ovim tvrdnjama, onaj koga pozivaš da dokaže nešto čega nema, doslovno negira da je Isus spasitelj i otkupitelj. Negira Isusovo mesijanstvo. I nije jedini koji to radi. U dubini doktrine koju ovde propagira, koju propagira "zajednica" kojoj pripada, krije se negiranje Isusa kao Mesije. Zato je tu i insistiranje na shabatu, na propisima o ishrani, na doktrinama kako fariseja, tako i sadukeja. Nazivaju se Hrišćanima samo zato da bi zavarali neuke. Inače su neo judaisti, koje od judaista deli samo jedno. obrezanje

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Sačekaj Slape, da mu algoritam pretrage gomile materijala na diskovima pronađe taj citat.

EGWajtista "nezabludivi", kada ces nam objasniti onih 95 teza kojima je tvoj brat svestenik, kalodjer i teolog okrivo tvoju zajednicu?
Znamo mi da si sprerman da u tudjem oku vadis trun, a celu gradjaru ne vidis u svom oku. To ti je nas EGWajtista "nezabludivi".

Čitava im se doktrina i "teologija" zasniva na opravdavanju Milera i datumarenja.[/QUOTE

Ma covese, opasulji se jednom! Kada ces makar pokusati da opovrgnes pogreske koje tvoj brat, kaludjer i svestenik iznosi protiv tvoje crkve?
Znaci ne smes ni da zaviris u njih, da i ti slucvajno ne bi postao Luter II.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kakve veze ima sta su oni "mislili" kad im "nije zapovedjeno da to propovedaju"???

Naravno da su propovijedali, čitao si , a nisi to vidio u Bibliji.

A misliš da bi vjerovao ako bih ti dao to.

A saćeš da kažeš "vidi nema nauku u Bibliji pa se izvlači".

Naravno da imam nauku u Bibiliji, samo ja nisam formalnom nivou razmišljanja.

Nauku možeš da nađeš čak i kod Jude Iskariotskog, a i kod ostalih apostola.

Da si bio iskren našao bi tu nauku, tako da svakako nećeš prihvatiti i ako je ovdje dam.

Kao što nisi prihvatio i za vanbiblijske dokaze subote, kada sam to dao onda ti nije odg. datum.

Tražio si za svinjetinu dokaz medicinski da je štetna, kada sam dao onda si tražio ajd daj i za zeca itd.

Dakle tebe istina ne zanima i zašto bih ti dao istinu u stihovima.

Od vas se sada uzima i onaj jedan dinar što imate.

Zato imate haos.

Medjutim vi jeste propovedali laz, svo vreme i nakon 1844. ste propovedali da ce Hristos ponovo doci i da su "vrata zatvorena"!

Pa uvijek se propovijeda da će doći već 2000 godina i više.

Naravno da će biti tada vrata zatvorena kada izađe iz Hrama u nebeskom Jerusalimu.

ak su neki od vas tvrdili da je Hristos "nevidljivo prisutan" nakon te godine,

Jadna je tvoja nauka. To reci JS.

a znamo sta pismo kaze - "ako vam reknu evo ga u sobama ne verujte"!

To za vas ništa ne znači koji se klanjate idolima i jedete nečistu hranu.

Vi ste lazni proroci!!!

Rekli isto fariseji Isusu i apostolima.

Svedoci su samo produzetak vase lazne nauke.

Milera da, a nisu nas.

I nemoj mi pricati da niste ucili "nevidljivu prisutnost" jer jeste,

Tvoja nauka je toliko jadna da moraš tuđe (a i sopstvene zablude) da nama pripisuješ.

jer jeste, oni koji su se razmileli nakon velikog razocaranja dok vasa crkva jos nije ni bila osnovana su to ucili,

Eto sam sebe pobijaš, dakle nismo bili osnovani, a govorio si da nas je osnovao Miler. :beee:

a vi ste cak i godinama nakon 1844. jos uvek tvrdili "da Hristos samo sto nije dosao i da su vrata zatvorena"!

Pa i apostolska crkva propovijeda samo što nije došao.

Vaša propovijeda da nikada neće doći ili neće doći još. To je onaj zli sluga.

Sada već spavate, što se i vidi po haosu kojeg imate.

To vidimo i po vasim sastancima, gde ste napadali ljude i vikali na njih "da su gresnici i da im nije mesto medju vama"!

To je vaš duh. Opet projekcija.

a vi odredjujete datume i jos tvrdite da vam je "on dao datum" i poslao vas da to propovedate i to pravdas neznanjem apostola?

Misliš na JS.

Pa apostoli nikada ni jednom recju nisu propovedali laz, ali vi jeste! I zato ste vi "lazna crkva" osnovana na neistini!

Pošto to svi kažu za one druge, Bog je rekao da će se po djelima pokazati ko je prava, a ko nije.

Neće moći. Jer u to apostoli nisu ni verovali, niti su to propovedali.

Pa vi ne vjerujete ni da je subota 7. dan i da treba da se drži a dato vam je, kao ni za pigija, kao ni za dušu i mrtve.

Što bi vam neko dao i ovu nauku kada ne vjerujete ovoj koja je data.

Da nije sama ovu bogohulnost vjerovala i naučavala, evo još citata.

Djela, djela, Venecuela. A može i Francuska.

Da, mire, Laž ih je 1844. rodila, i laž im je do dana današnjeg pratilja bila. Evo, pogledaj:

Da stvarno apostoli nisu vjerovali da će Isus biti ubijen, nego ih je Isus eto onako ukorio da su sporog srca za vjerovanje.

Čak i kada je stradao, nisu vjerovali da će ustati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Djela, djela, Venecuela. A može i Francuska.

Gadljivo je o djelima slušati od onih kojima je Hitler Mesija - SS pismolatrima.

Da stvarno apostoli nisu vjerovali da će Isus biti ubijen, nego ih je Isus eto onako ukorio da su sporog srca za vjerovanje.

Čak i kada je stradao, nisu vjerovali da će ustati.

Apostoli širom svijeta propovijedaju Radosnu vijest - Evanđelje: Bog je svoga Sina na križu žrtvovao za spasenje svih grešnika.

Ellen White i pioniri ASD propovijedaju Antievanđelje: 22.10.1844. završilo je vrijeme spasenja za grešnike.

Natrag