Mogu li crkve propovijedati išta osim Jevanđelja i onoga što je nauka Biblije?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Što si iznio? Tekst koji si sam napisao? To su tvoje činjenice i argumenti? :)

Trazis argumente, a iznosis prljave lazi optuzujuci druge za laz, odnosno da sam ja ono sto sam izneo sam napisao.

Ja se o takav pokusaj ogradjujem, i nemam sta da se pravdam.
A drugi neka sami zakljuce ko laze.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Što si iznio? Tekst koji si sam napisao? To su tvoje činjenice i argumenti? :)

Bez namere da išta ponavljam, tekst koji je postavio, a koji sam ranije imao prilike da pročitam je splet wishfull thinkinga začinjen pogrešnim tumačenjem i naravno Hiklopom, Riverom i ostalim "izvorima" tako dragim, kako američkim Bibličarima, tako i neo komunistima, nacionalistima i ostalim pobornicima mega zavere usmerene protiv "jadnih" (tu možeš staviti po želji koga god hoćeš).

Prosto samo još jedan primer kako na ljude utiče jedan od najgorih produkata Luterovog zakucavanja teza: Kontra Znanje, tako drago današnjem svetu.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
A te sekte postoje jer su nastale pod verovanjem da je Pismo, isključivo pismo dovoljno, i da se ne treba pripadati Crkvi i slušati njenu nauku.

Darth, koja ti je to laz po redu? Nadji mi gde su Adventisti izjavili da nije potrebno pripadati Crkvi? Nigde! Onda dugujes zvinjenje za svoje bezumlje.

I svaki od Skriptualtora će to u beskraj ponavljati. Nije Katolička Crkva, Crkva Božija.[/QUOTE]

To si dobro rekao.

iako su Apostoli bili Crkva, Crkva otpala od apostola u II stoleću.[/QUOTE]
I to ti je istina. Apostoli jesu bili Hristova crkva sa svima vernicima onoga vremena, ali na zalost, malo je ostalo od Apostolskog ucenja u danasnjim crkvama.

I danas mnoge crkve su kao i Jevreji Hrisovog vremena, koji su tvrdili: Mismo potomci Avramovi i mislili su da im je to dovoljni, a Hrista su osudili i prikavali na krst. Onda sami zakljucite koliko vredi pozivati se na ono sto jeste istina, koje je neko odavno odbacio?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kad bi danas Krist došao među ljude, Adventisti bi ga razapeli dva puta. Jednom zbog kršenja subote i drugi put jer je vinopija.

Razapeli bi ga i treći put jer je JA JESAM, pa onda bi ga razapeli četvrti put jer je jeo meso. Pa onda peti put jer je ustanovio euharistiju i rekao da je tu on prisutan u kruhu i vinu (kanibaaalizaaan i vampirizam vrišteee sledbenici "malog svetla" iz Mejna)

Šesti put bi ga razapeli jer nije rekao za sebe da je Mihael, sedmi put bi ga razapeli jer je terao svog brata od sebe (sotonu(.

Lista "prestupa" radi koijih bi adventisti počinili deicid je dugačka, i uključuje sve ono što je Isus radio, govorio.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap je napisao(la):
Kad bi danas Krist došao među ljude, Adventisti bi ga razapeli dva puta. Jednom zbog kršenja subote i drugi put jer je vinopija. [/QUOTE]

Slape, mnogo se zanimas Adventisatima, a o sebi ni ne mislis.
Pre svega, Isus nije prestupao Subotu. Zar nisi citao da je
Subotu obicno provodio u sinagogi
Lepo ti je objasnio: "Dozvoljeno je dobro ciniti u Subotu." Upravo tako mi i praznojemo Subotu kao Hristos sto ju je praznovao, a ne kao fariseji.
Prema tome pogresan ti je zakljucak, mi Hrista sigurno ne bi razapeli jer Ga i danas sledimo i postujemo kao Boga i Spasitelja.

Drugo, ti Hrista nazivas "vinopija". Mislis da se Hristos opijao i lezao u jendeku, pa nije znao ni sat govori ni gde je? Jel tako?
To nigde ne citamo o Hristu. A koliko tvojih kolega upravo taku piju alkoholna pica, od kojih mnoga nisu ni postojala u Hristovo vreme?
A zar se ne bi moglo desiti da ti koji odbacujes Hristovo ucenje da Ga upravo ponovo razapnes?

Razapeli bi ga i treći put jer je JA JESAM, pa onda bi ga razapeli četvrti put jer je jeo meso.

Darth dokle ces ti lupati gluposti? Vecina Adventista i danas jedu meso. Otkuda ti pada takva glupost da bi Adventisti razapeli Hrista zbog JA SAM?
Ako nemas nista pametnoga da kazes na forumu, mnogo bi ti bilo pametnije da cutis.

Pa onda peti put jer je ustanovio euharistiju i rekao da je tu on prisutan u kruhu i vinu .[/QUOTE]

Pre svega Isus nije rekao DA JE PRISUTAN U EHARISTIJI, TO STE VI IZMISLILI.

Šesti put bi ga razapeli jer nije rekao za sebe da je Mihael, sedmi put bi ga razapeli jer je terao svog brata od sebe (sotonu(.[/QUOTE]

DARTH TI SI JEDAN OBICAN NEVERNIK. Adventisti ne veruju da je Isus Mihajlo, nego da je ono sto jeste, Hristos.
A tebe sam vec nekoliko puta pitao da nam dokazes
gde to Adventisti tvrde da je sotona Hristov brat, a ti dokaza nemas,
ali to ti ne smeta da o Adventistima siris neistinu, jer si zao u dusi i uzivas u lazima, jer ni ne poznajes istinu, niti zelis da je upoznas.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, mnogo se zanimas Adventisatima, a o sebi ni ne mislis.

Mislim Marko, mislim. :)

Pre svega, Isus nije prestupao Subotu. Zar nisi citao da je Subotu obicno provodio u sinagogi

Je Marko, kršio je subotu. Ivan piše da su Židovi (pismoznanci) gledali da ga ubiju zbog kršenja subote, a pismoznanci najbolje znaju što Zakon (Tora) propisuje o suboti i kršenju subote.

Drugo, ti Hrista nazivas "vinopija".

Tako vi nazivate one koji piju vino. :)

Mislis da se Hristos opijao i lezao u jendeku, pa nije znao ni sat govori ni gde je? Jel tako?

Šta je tebi Marko!? :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Je Marko, kršio je subotu. Ivan piše da su Židovi (pismoznanci) gledali da ga ubiju zbog kršenja subote, a pismoznanci najbolje znaju što Zakon (Tora) propisuje o suboti i kršenju subote.

Da je samo to učinio, nego je uradio i nešto za Pismoznance mnogo gore, rekao je da je on Adonai Shabat. Doslovno ovo:

"Sin Čovečiji, Gospod je Shabata". Mt 12 - 8

Šta je tebi Marko!? :)

Ne mogu odgovoriti u njegovo ime, ali mislim da znam o čemu se radi. U svojoj zanesenosti "zdravstvenom reformom" adventisti svakog ko pije alkohol vide kao običnog gradskog šljokadžiju koji se obeznanjuje od pića. Shodno tome, Marko je pomislio da mi Isusa predstavljamo kao takvog kada govorimo da je pio vino.

Ali, Fariseji, Sadukeji, Pismoznanci, oni ga jesu zvali pijanicom i izjelicom:

"Sin čovječji došao je, on jede i pije, i kaže se: "Gle izjelice i pijanice, prijatelja carinicima i grješnicima!" Mt 11 - 19

Rod je to čudan. Ivan Krstitelj im je bio "posednut" jer nije jeo ni pio, Isus im je "pijanica i izjelica". A sve iz Pisama vide i znaju.

Tako da nemoj se čuditi Marku i njegovom pitanju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, psole tolikoh dokaza gde istrazivaci jasno navode da u celom hriscanstvu postoji oko 33,000 verskih zajednica, pa i pored toga ti ponovo lupetas svoju glupost da ih ima samo u protestantizmu 50,000. Moj opdgopvor ti je da si nepopravljivi LAZOV.

Malo kasnije ćemo vidjeti i uvjeriti se kako smo i Darth i ja bili u pravu spominjući 50.000 denominacija, ali Marko svejedno Darta zbog toga naziva nepopravljivim LAŽOVOM.

Mislis na onih 242 katolickih denominacija? ....

Pogledajte gdje je Marko našao podatke o ovih 242 katoličke denominacije, kao i podatke o 33.000 denominacija u 238 zemalja: :)

113881
Ali, :) Marko vam prešućuje jednu važnu stvar. Nije vam rekao da su to podaci za 2000. godinu. :) Vidite:

113882
Primjetite dva uokvirena teksta.

Prvo: We will see below that most (about 97%) of the "Independent" churches are indeed Protestants. (Prijevod: U nastavku ćemo vidjeti da su većina (oko 97%) "nezavisnih" crkava zapravo protestanti.) :)
Drugo: World Christian Encyclopedia (2001, 2nd edition) Prijevod: Svjetska kršćanska enciklopedija (2001., drugo izdanje)

Dakle, radi se o Enciklopediji koja je izdana 2001. godine, i brojke o broju kršćana i kršćanskih denominacija su iz 2000. godine. Evo još pa se uvjerimo:

113883
Računajmo godišnji prirast broja denominacija: (55000 - 39000)/(2025 - 2007) = 889 denominacija/godinu

Sad računajmo broj denominacija za 2019. godinu: 39000 + 889x(2019-2007) = 49668 denominacija. :) Dakle, Marko, imamo li danas 33.000 ili 50.000 denominacija?

Ako tvrdis da cifre koju sam toliko puta prilozio nije 33,000 zajednice u celom hriscanastvu, ajde navedi tih 50,000 da vidimo koje su.

Evo ih gore Marko, 50.000. :) Je li ti imalo žao što si mene zvao lažovom a Dartha nepopravljivim LAŽOVOM, a iznosili smo činjenice? I dok si nas tako nazivao ti sam si iznosio neistine o današnjih 33.000 denominacija.

Natrag