Član
- Učlanjen(a)
- 24.01.2010
- Poruka
- 667
Osim sto procitas prvi post, i skocis odmah na zakljucak, procitaj sta sam napisao na ovoj strani, a to je da bog ne pravi apsolutni moral, tako nesto ne postoji. Moral je subjektivno misljenje. To je cela poenta. Neki od vas veruju da je biblija izvor morala, sto je upravo demonstracijom pokazano kao pogresno, te da neki moralni zakoni, koji su propovedani, jednostavno ne vaze danas.
Postavis temu i u svom prvom postu jasno pitanje kojim trazis od vernika da ti daju odgovor na temelju Svetog pisma aludirajuci na krsenje zapovesti.
Upravo takav odgovor sam ti dao.
Dalje demonstracijom(kojom?) si dokazao da je pogresno.
Sta je pogresno?
Tvoja demonstracija ili moj odgovor koji se temelji na Svetom pismu?
Odgovor ti je dat onako kako je pitanje postavljeno u okviru teme.
Ti sada pokusavas da izokrenes pricu u drugom pravcu, a ne u onom koje si prvobitno postavio dokazes da si (svojom demonstracijom?) u pravu?
Sada ti krsis pravila igre koje si sam postavio.Pokusavas da izvedes nove dokaze jer si video da ti je Svetim pismom odgovoreno pa bi sada da celu pricu okrenes i dokazujes da si u pravu bez njega iako si prvobitno to sam trazio od vernika?
Ignorises odgovor i smisljas drugacije pitanje?
Ako krenes jednim putem onda treba i da ostanes dosledan.Ovako samo dokazujes da si spreman da koristis razlicite arsine i to po potrebi,kako ti kada zatreba.
Ali tebi nije ni bitno sta ti se odgovori nego samo na svaki nacin pokusavas da sebe dokazes kao intelektualno nadmocnijeg(kao i neki drugi koji se ovde na forumu pogresno*predstavljaju kao ateisti) a nije ti zelja da u diskusiji i ti nesto saznas od drugih . I kada ti se da odgovor da o njemu razmislis i na njega odgovoris, a ne da trazis novi nacin da nadigras sagovornika.E to je prijatelju cela poenta, kako ti rece.
*Na ovom forumu postoji samo jedan ateista, a to je Jurivaka .Svi ostali su antiteisti koji se prodaju za ateiste.
@Jurivaka
Skrenuti paznju nekome na pogresnost metoda kojima se koristi po mom misljenju ne spada pod ad hominem.Ako si ti suprotnog misljenja nista te ne moze odvratiti da izbrises post