Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nece biti!
Ljudska filozofija je kada ti neko kaze "ti si lopov, imas buljave oci i dug nos" , licis na lopova i zato mora da to i jesi!
To je sto vi kazete za nas, da smo mi pagani zbog "slicnosti" sa paganizmom!
A onda ja mogu po istoj osnovi optuziti i vas, i reci da ste i vi pagani, jer imate "slicnosti" sa paganizmom.
U stvari citavo Hriscanstvo ima slicnosti sa paganizmom: "raj, drvo zivota, zmija, potop, vavilonska kula, divovi, sveta gora, kovceg zaveta, oltar, hram, svestenici, zrtveni sistem, tamjan, 7 godina gladi, egzodus, razdvajanje mora, krilati andjeli, cudesno rodjenje od device, dvanaest ucenika, euharistija, krstenje, vaskrsenje, vaznesenje itd..
Sve ove elemente kao i mnoge druge nalazimo i kod pagana, pa bi smo prostom metodom "slicnosti" mogli tvrditi da ste bas sve ovo preuzeli od pagana!
Mozemo to, samo ako smo krajnje bezobrazni!!!
Ceo spisak ti je oboren, a ja se necu ponavljati! Sta ce tebi spisak kad ti on nista ne vredi? Ti meni dajes datume posle 4. veka, a ja nisam trazio taj period. Medjutim opet sam ti odgovorio i na to, i lepo nepristrasno i do kraja na svaki citat sto si dao, i ni jedan ama bas ni jedan ne dokazuje paganizam.
Izvini molim te Laodikeja ali ako tvoj autoritet Miroslav Pujic izjavi da su "bubnjevi dozvoljeni u crkvi" to ne znaci da ces ti njegovu izjavu prihvatiti zdravo za gotovo, pogotovo ne, ako je u suprotnosti sa ranijim stavom tvoje crkve, vec ces je smatrati novotarijom ili otpadom.
Tako i ja, izjave savremenih istoricara ne zarezujem ni 3% (odnosno uzimam ih sa rezervom) jer moja crkva sve do 1500. kada se pojavljuje protestantizam nije poznavala nikakav paganizam u svojoj crkvi, niti je to cula, a pogotovo o tome nije ucila svetovna istorija!
To samo pokazuje jedno.. a to je, da je nakon pobede protestantizma napisana drugacija istorija (istoriju pisu pobednici), i da su istorijske cinjenice iskrivljene, sakrivene i pomesane sa fikcijama i prikazane tako da oblate tradicionalnu crkvu.
Dokaz da je to tacno, jeste i to, sto ti do juce nisi znao ni sta je Martin Luter govorio za katolike, kako je naredjivao proganjanje ubistva i bicevanja anabaptista te proterivanje jevreja i katolika..
Nista o tome niste znali, a nije znala ni EGW, zato ga i velica u svojoj knjizi 'Velika Borba' i predstavlja kao sveca inace bi ga pljuvala.
Radi se o cistom sakrivanju i prekrajanju istorije, o pokusaju stvaranja fikcije zarad rasturanja i razbijanja prave Hristove crkve, a to je krenulo jos od Marina Lutera pa naovamo preko masona, od kojih kasnije nastajete i vi te sirite istu laznu pricu o "vavilonsko misterijskoj vezi" kao i oni!
Zao mi je, ali ja ovakvu namestaljku i fikciju od istorije ne mogu prihvatiti.
Ako hoces da dokazes nesto, izvoli, imas dovoljno strucnjaka istoricara i medju adventistima, pa pozovi nekog istoricara ovde da postavi validne dokaze iz istorijskih anala u obliku citata a ne "rekla - kazala" gluposti i "slicnosti"..
Hvala i pozdrav!
Sve što nije po bibliji od sotone je..
Ako je Sola scriptura od sotone, onda su i proroci i apostoli od sotone, jer oni upućuju na pismo kao jedino pravilo vere.
Ako ja imam kompletno biblijsko učenje podkrepljeno čvrstim biblijskim dokazima, a neko iznosi neko svoje učenje koje to biblijsko učenje koje ja imam obara, onda sam zaključi koje je od Boga, a koje od sotone.
To je demagogija, jer sotona nikada neće govoriti istinu ili navoditi čoveka da tu istinu prihvati da bi ga navodno prevario, i da bi njom prevario druge.
Sotona se upravo bori protiv celovitosti i samodovoljnosti biblije, i plasira ljudima lažna učenja, ljudske filozofije, i tradicije, jer zna - da ako ljudske misli odvoji od reči Božje ka svojim idejama koje plasira, da je tada postigao pobedu.
Mi Hrišćani imamo reč Božju, i ne trebaju nam sotonske ideje i filozofije koje je stvorio, i plasira ih kroz crkve i pokrete koje imaju sve osim biblijskog učenja koje je najbitnije za spasenje čoveka.
Onda nam jedino preostaje da tvoju tvrdnju proverimo pismom, da li sotona vara ljude biblijom, kao sto ti tvrdis, odnosno - navodnim iyvrtanjem pisma.
Trebamo proveriti, koja od crkava ima cisto jevandjelje, a koja izvrnuto.
Mozemo to uraditi i ovde na forumu, a mozemo i individualno kod svojih ku'a.
Ja sam ve' proverio celokupno biblijsko ucenje u kontekstu, ali govorim za tebe.
Evo kao ispomoc mozes posetiti internet stranicu VELIKE ISTINE BIBLIJE. BLOGSPOT.COM i videti da li su to biblijske istine, ili ne.
Pa ako si iskren da spoznas istinu - zelim ti uspesno istrazivanje.