Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Masonski simboli ili Hriscanski? (da li Hriscanski obicaji imaju veze sa satanizmom?)

  • Začetnik teme mire000
  • Datum pokretanja
S

stvarnoslap

Ps...kao što možeš videti ja sam upravo zato i preskočio taj redak te tri reči da bih izbegao da istaknem njihovu tendencioznost u datom tekstu i tako sačuvavši tok naših misli od ovih tendncija o navodnom dualizmu da bismo se fokusirali na tekst.

Zato možda ti se na prvi mah učinilo da sam zbog toga za kritiku ali vidiš i ti i ja se slažemo da ceo tekst ima tendencija i to pogrešnih pa zato kada malo razmislimo možda i nije bilo za kritiku to što sam izostavio njihovu tendencioznst po ovom pitanju. No, razumem te i verujem da si imao druge namere u trenutku se može učiniti opravdane ali kada malo bolje sagledamo sada...možda i nije bilo toliko strašno što sam im tu pogrešnu interpretaciju izostavio:).
Jovane, da se i ti i ja "na glavu nasadimo", činjenice promijeniti ne možemo. A činjenice su da su i Albigenzi i Bogumili bili dualistički heretici. :)
 
J

Jovan Prezviter

Jovane, da se i ti i ja "na glavu nasadimo", činjenice promijeniti ne možemo. A činjenice su da su i Albigenzi i Bogumili bili dualistički heretici. :)
Ok, ostanimo pri našim shvatanjima. Ja imam razloga da verujem drugačije baš zbog izvora koji sam naveo i u pogledu Pavlikina i Tondrakita i u pogledu Kristijana i Albigenza za sve ovo. Ne kažem da mora biti tako jer može biti da podaci u izvorima koje ja iznosim nisu tačni i takvu mogućnost ostavljam ali ako su tačni onda može da bude i ovakako kako ja tvrdim. Dakle, da ne misliš da moramo pošto poto odbraniti neki stav ili nečije shvataje. Iznosim svoje i ono što je plod moga truda u razumevanju ove tematike naravno uz Božiju pomoć u svemu tome kome sam jedino zahvalan.

Ništa ne mora dakle biti pošto poto smatrano nepogrešivim. :)
 
S

stvarnoslap

tripo 41

tripo 41

Član
Svaki simbol ima veze sa satanizmom ako se magijski shvata kao u PC i KC.

I ako se obožava.
 
Top