Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
[h=1]Siti se nije žalio zbog Balotelija [/h] Izvor. B92 | UŽ
Fudbalski klub Mančester siti prihvatio je kaznu od četiri meča suspenzije koja je određena napadaču „građana“ Mariju Baloteliju.
Beta
Fudbalska asocijacija Engelske je potvrdila da ih je Siti informisao da se neće žaliti na kaznu koju je Baloteli zaradio zbog brutalnog faula nad Skotom Parkerom u meču sa Totenhemom. Baloteli je već propustio revanš meč polufinala Karling kupa sa Liverpulom (2:2), a propustiće još tri utakmice u okviru Premijer lige sa Evertonom, Fulamom i Aston Vilom. Rok za zvaničnu žalbu Mančester sitija istekao je u sredu u 18 časova.
Posle poraza od Mančester junajteda u FA kupu Siti je završio takmičenje i u Liga kupa, jer je u prvom polufinalnom meču na svom "Etihad" stadionu izgubio od Liverpul sa 1:0, a na "Enfildu" nije uspeo da nadoknadi taj rezultatski zaostatak.
[h=1]Siti pozajmio Pisara od Rome [/h] Izvor. B92 | AK
Čileanac David Pisaro novi je član Mančester Sitija koji ga je doveo na pozajmicu do kraja sezone iz talijanskog prvoligaša Rome, prenosi "Football Italia".
Beta/AP
Pošto se 32-godišnji Pisaro ne nalazi u planovima trenera "vučice" Luisa Enrikea, bar za ovu sezonu, menadžer Sitija Roberto Mančini, odlučio je da Čileancu da priliku u Mančesteru. Mančini je već bio trener Pisaru i to u sezoni 2005/2006 u Interu tako da dobro zna koliki doprinos može da očekuje od Čileanca u narednih pet meseci.
Juventus je takođe bio zainteresovan za Pisara, međutim transfer je na kraju propao jer "stara dama" nije htela da otkupiti njegov ugovor.
[h=1]Tevez: U Sitiju sam robijaš, zato igram golf [/h] "Nisu hteli da me prodaju jevtino, ali u isto vreme nisu hteli da prihvate nijednu pozajmicu. Zaista nemam pojma šta će se događati sa mnom narednih nekoliko meseci. Ostaje mi da igram golf", kaže Karlos Tevez.
Prelazni rok u Engleskoj završen je, a Karlos Tevez ostao je osuđen iza rešetaka stadiona "Etihad" na Istlendsu.
Pobunjena zvezda Mančester sitija nije napustila klub uprkos višemesečnim pregovorima koji su vođeni sa nekoliko evropskih i južnoameričkih giganata, Milanom, Interom, Pari Sen Žermenom, Liverpulom, Korintijansom, Bokom Juniors...
Posle svega, temperamentni Argentinac rekao je:
"Jednostavno, cela situacija postala je komična. Želeo sam da napustim Siti i imao sam ponude mnogih klubova, iz Italije, iz Španije... Ali, na kraju je sve propalo, jer Sitiju nije odgovarala nijedna od tih ponuda. Kažu u klubu da ih koštam mnogo novca i ne žele da me prodaju jevtino", opisao je Tevez svoj ćorsokak i dodao:
"Nisu hteli da me prodaju jevtino, ali u isto vreme nisu hteli da prihvate nijednu pozajmicu. Zaista nemam pojma šta će se događati sa mnom narednih nekoliko meseci".
Tevez je zaratio sa menadžerom Robertom Manćinijem i vlasnicima Sitija kada nije želeo da uđe sa klupe za rezervne igrače u finišu utakmice Lige šampiona sa Bajernom iz Minhena, kada su Nemci već vodili. To je, u stvari, bio poslednji i najozbiljniji u nizu incidenata i gafova koje je Tevez napravio od kada je 2009. godine došao iz gradskog rivala Mančester junajteda, sa kojim se takođe rastao u neprijateljskim odnosima.
Posle svađe i suspenzije od strane Manćinije, a bio je kapiten, Tevez je proveo četiri meseca u Argentini, gde je igrao golf, a to što nije želeo da se vrati na treninge "građana" i ispunjava ugovorne obaveze, do sada ga je koštalo 9,3 miliona funti!? Argentinac se žalio na tu kaznu pred čelnicima Premijer lige i čekao ime novog kluba.
Dočekao je novih nekoliko meseci na "robiji".
"Poslao sam klubu pismo u kojem sam obrazložio zbog čega želim da odem. Vidim da nema ništa od mog odlaska, ali ne mogu to da promenim. Bilo je ponuda od strane Milana, Intera, Pari Sen Žermena. Ali, svaka se izjalovila".
Postojala je i priča oko toga da je i Barselona želela da ga kupi, što je Tevez donekle i potvrdio.
"Barselona je fantastičan klub i La Liga je sjajno prvenstvo. Ali, dogodilo se, što se dogodilo..."
On je objasnio zbog čega se, kada je puklo, četiri meseca nije vratio u Englesku.
"Postoji privatna strana cele priče. Želeo sam da budem bliže porodici, iznad svega svojoj deci, a ona su u Argentini. S ozbirom na to da mi nisu dali da igram za Siti, odlučio sam da preuzmem stvar u svoje ruke", kaže Tevez da je svesno prekršio ugovorne obaveze.
I na kraju, iznenađenje. Posle svega, Tevez misli da je moguće da reši nesporazum sa Manćinijem, iako je taj pokušaj propao nekoliko puta u međuvremenu. Do tada, kaže da će biti srećan na terenu za golf i igrajući prijateljske mečeve za humanitarne svrhe.
O razgovoru sa menadžerom Manćinijem kaže:
"To je nešto o čemu ću prvo morati da razgovaram sa direktorima Mančester sitija. Videćemo šta će se dogoditi... Naravno, sve što želim je da igram fudbal. Ali, trenutno stvari stoje tako da moram da igram golf i pojavljujem se na revijalnim mečevima, kakav će biti ovaj naredne subote, kada se od fudbala bude oprostio moj drugar Martin Palermo".
Tevez je, posle "raskida" sa menadžerom Mančester junajteda Aleksom Fergusonom, 2009. godine odlučio da pređe sa "Old Traforda" na "Etihad" i brzo je stekao status ikone među fanovima Sitija. Posle 34 gola na 99 utakmica za Junajted, Tevez je u sezonama 2009/10 i 2010/11 postigao 52 gola na 81 utakmici za Siti u svim takmičenjima.
Ipak, pre suspenzije, u sezoni 2011/12, zabeležio je samo tri nastupa za "građane" bez postignutog gola. Od 27. septembra i meča sa Bajernom ne igra fudbal. Za reprezentaciju Argentine postigao je 12 golova na 58 utakmica.
U međuvremenu, od kapitena, dogurao je do toga da mu navijači Sitija kače banere: "Tevez out!"
[h=1]Teves se konačno vraća u Mančester [/h] Izvor. B92, Beta | JT
Savetnik Karlosa Teveza rekao je da će se argentinski napadač u utorak vratiti u Mančester Siti posle tri meseca odsustva iz kluba.
Kako su preneli britanski mediji, Pol Mekarti je rekao da se Teves vraća iz Argentine jer želi da ponovo igra fudbal i da pomogne Sitiju da osvoji titulu prvaka Engleske. Teves nije igrao od septembra, pošto se posvađao sa trenerom Robertom Mančinijem kada je odbio da sa klupe za rezervne igrače uđe u igru tokom utakmice Lige šampiona protiv Bajern Minhena. Manćini je, ipak, u nedelju rekao da će računati na Argentinca u nastavku sezone ukoliko se u narednih nekoliko dana vrati u Englesku.
Teves je tokom zime bio blizu odlaska iz Mančester Sitija, međutim nije došlo do transfera u Milan, niti Pari Sen Žermen. Britanski mediji procenjuju da je argentinski napadač zbog sukoba sa trenerom izgubio oko deset miliona funti.
[h=1]Teves stigao u Mančester [/h] Izvor. B92 | AK
Fudbaler Mančester sitija Karlos Teves doputovao je u taj engleski grad, tri meseca pošto je bez dozvole otišao u svoju rodnu Argentinu tokom sukoba sa klubom.
Beta/AP
Teves je doputovao iz Argentine sa željom da okonča dugački spor sa trenutnim liderom Premijer lige i nastavi karijeru u Sitiju. Teves je ranije pokušavao da napusti Siti, a sukob sa upravom se pojačao u septembru, kada je odbio da ode na zagrevanje tokom meča Lige šampiona u Minhenu protiv Bajerna. Centarfor nije uspeo u januaru da pronadje novi klub, a sada će morati da prodje test spremnosti pre nego što pokuša da izgladi nesporazum sa klubom i menadžerom Robertom Mančinijem.
Teves je prošle godine izgubio 15 miliona dolara zbog kazni ili izgubljenih primanja. Argentinac je u ponedeljak izjavio da se Mančini prema njemu ophodio kao prema psu, ali da je spreman da igra za tim.
Mančester Siti u četvrtak gostuje Portu u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope. O ovom meču ali i o slučaju "Teves", za B92 pričao je levi bek "građana"Aleksandar Kolarov.
Navijači Porta vređali Balotelija na rasnoj osnovi
Navijači Porta vređali Balotelija na rasnoj osnovi
Agencije |
Engleski fudbalski klub Mančester Siti podneo je žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) jer su navijači Porta na utakmici Lige Evrope navodno na rasnoj osnovi vredjali Marija Balotelija.
Siti je u gostima pobedio ekipu Porta sa 2:1, a u žalbi se navodi da su svaki Balotelijev dodir sa loptom pratili "majmunski urlici" sa tribina.
"Čuo sam nešto sa tribina. Zbog toga volimo Premijer ligu, tamo se nikada ne dešavaju slične stvari. Možda u drugim zemljama ne očekuju da na teren istrče crni igrač", rekao je igrač Mančester Sitija i reprezentativac Obale Slonovače Jaja Ture.
Ipak, menadžer Sitija Roberto Manćini posle utakmice je rekao da nije čuo pogrdne uzvike.
"Bio sam fokusiran na ono što se dešavalo na terenu. Ipak, naši igrači su jaki i Mario je bio miran i dovoljno skoncentrisan. Rekao sam mu pre meča da mora da misli samo na fudbal", kazao je Manćini.
Revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evrope Mančester Siti - Porto igra se 22. februara u Engleskoj.
[h=1]Teves se izvinio Mančester Sitiju [/h] Izvor. B92, Beta | JT
Fudbaler Mančester Sitija Karlos Teves izvinio se klubu i povukao svoju tužbu za mobing.
Beta
Teves je u utorak uveče u saopštenju koje je objavio Mančester Siti naveo da se iskreno i bezrezervno izvinjava svima koje je izneverio i uvredio. Argentinski napadač dodao je da je njegova želja da se koncentriše na igranje za ’građane’. Teves je u septembru prošle godine odbio da uđe u igru sa klupe za rezervne igrače u utakmici Lige šampiona protiv Bajern u Minhenu, posle čega ga je klub suspendovao.
On je potom bez dozvole kluba otputovao u Argentinu, a pre nekoliko dana se vratio u Mančester kako bi nastavio da trenira sa saigračima.
[h=1]Manćini na potezu oko Tevesa [/h] Izvor. B92, Tanjug | JT
Menadžer Mančester Sitija Roberto Manćini moraće uskoro da odluči kakva je sudbina Karlosa Tevesa u tom klubu.
Beta
Teves se u utorak javno izvinio svima u klubu i tamo ispunio poslednji preduslov za povratak u tim. “Želim da se izvinim najiskrenije i bezrezervno. Žao mi je što sam mnoge razočarao i što su mnogi moji potezi poslednjih meseci bili pogrešni”, napisao je Teves u saopštenju. Manćiniju je u ovom trenutku svaki igrač, a posebno Tevesovih kvaliteta, neophodan u trci za titulu šampiona u Premijer ligi i trofej u Ligi Evrope.
Ipak, engleski mediji spekulišu da Tevezov povratak na teren neće uslediti tako brzo, ali da bi svakako mogao da zaigra kada se budu vodile najvažnije ovosezonske bitke.
Teves nije igrao za Siti još od septembra kada je suspendovan, jer je u finišu meča Lige šampiona sa Bajernom u Minhenu odbio da uđe u igru. Klub ga je kaznio sa šest nedeljnih plata, što je oko 1.200.000 funti i stavljen je na transfer listu, a on je bez dozvole otputovao u Argentinu, odakle se vratio prošle nedelje.
Tokom zimskog prelaznog roka mediji su Tevesa selili u Milan, Inter i Pari Sen Žermen, ali niko nije ponudio adekvatno obeštećenje, pa je Argentinac ostao u Sitiju.
[h=1]Teves u timu rezervi Sitija [/h] Izvor. B92, Tanjug | ČŽ
Napadač Mančester Sitija Karlos Tevez u sredu će posle više od pet meseci suspenzije zaigrati u dresu lidera Premijer lige, prenose britanski mediji.
Teves, koji se nedavno javno izvinio svima u klubu zbog ponašanja trebalo bi da bude u timu na meču između rezervi Sitija i Prestona. Taj meč će se igrati iza zatvorenih vrata u trenažnom kompleksu Karington. Očekuje sa da će Teves prvu takmičarsku utakmicu posle duge pauze odigrati 10. marta protiv Svonsija. Do tada menadžer Roberto Manćini će se oslanjati na napadački triling - Aguero, Baloteli i DŽeko, koji su ove sezone postigli 39 golova.
Teves od novembra nije trenirao u Mančester Sitiju, a do sukoba je došlo jer je na utakmici Lige šampiona protiv Bajerna u Minhenu odbio da u igru udje sa klupe. Poslednji put Tevez je igrao za Siti 21. septembra na utakmici Liga Kupa protiv Birmingema.
[h=1]Teves igrao za Siti posle 5 meseci [/h] Izvor. B92 | AK
Argentinski fudbaler Karlos Teves odigrao je u utorak prvu utakmicu za Mančester siti posle pet meseci pauze.
Beta/AP
Teves je odigrao prvo poluvreme u meču između rezervnih timova Sitija i Prestona, koji je klub iz Mančestera izgubio sa 3:1. Teves nije registrovan za igranje u Ligi Evrope, ali bi mogao da bude četvrta opcija Sitija u napadu u finišu sezone u Premijer ligi. Argentinac se nedavno vratio u Englesku posle tromesečnog neopravdanog odsustva.
Trener Sitija Roberto Mančini prihvatio je Tevesovo izvinjenje zbog toga što je odbio da uđe u igru sa klupe na meču Lige šampiona protiv Bajern Minhena i spreman je da ga vrati u prvi tim.
Argentinac je postigao 52 gola na 91 utakmici za Mančester siti.