Manchester City FC. ~ Gradjani

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mančini nagrađen novim ugovorom

[h=1]Mančini nagrađen novim ugovorom
[/h] Izvor. B92 | AG



Menadžer Mančester sitija Roberto Mančini nagrađen je za osvajanje titule novim petogodišnjim ugovorom.

11839394294ffb0d73353c7914629522_orig.jpg
Prethodni ugovor italijanskom stručnjaku isticao je narednog leta, ali su čelnici kluba odlučili da ga produže zbog osvajanja prve titule nakon 44 godine.
“FK Mančester siti vas sa zadovoljstvom obaveštava da je potpisan novi ugovor sa menadžerom Robertom Mančinijem”, piše u saopštenju na sajtu kluba.
“Ugovor koji ističe 2017. godine potpisan je nakon najuspešnije sezone u istoriji kluba koja je okončana u neverovatno dramatičnim okolnostima i pobedom nad Kvins Park Rendžersima u maju ove godine.”

Mančini je bio povezivan sa preuzimanjem reprezentacije Rusije, ali su sada sve spekulacije otklonjene.

“Mančester siti je fantastičan klub, počevši od vlasnika, direktora, preko igrača, stručnog štaba i navijača. Unapred se radujem novim izazovima”, rekao je Italijan.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Siti ne dâ Kolarova Milanu

[h=1]Siti ne dâ Kolarova Milanu
[/h] Izvor. B92, Beta | NĐ



Engleski Mančester siti odbio je ponudu Milana za srpskog fudbalera Aleksandra Kolarova, preneli su italijanski mediji.

1426537324ffab730a3525064735864_orig.jpg


Milan je navodno ponudio Sitiju da Kolarova dovede na pozajmicu, ali da na kraju sezone ima pravo da otkupi njegov ugovor.
Sitiju ta ponuda ne odgovara, jer želi da pregovara samo o prodaji igrača, a u sličnoj situaciji dva kluba su bila zimus, kada je Milan želeo da pozajmi od napadača Karlosa Tevesa.
Kolarov je karijeru počeo u Čukaričkom, potom je prešao u OFK Beograd, odakle je prešao u italijanski Lacio, a od leta 2010. godine je član Sitija.

Prošle sezone, Kolarov je za šampiona Engleske odigrao 26 utakmica i postigao četiri gola. Od toga, srpski fudbaler je samo 12 mečeva odigrao u Premijer ligi.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mancini i taktičke varijatne Cityja; nazire li se dugoročno rješenj

Mancini i taktičke varijatne Cityja; nazire li se dugoročno rješenje?



Roberto Mancini vjerojatno je negdje na ploči u svom raskošnom uredu na Etihadu velikim slovima napisao, a onda žutom bojom podebljao svoje ciljeve ove sezone - obraniti titulu prvaka Engleske i po prvi puta osvojiti Ligu prvaka. Vjerojatno ista poruka stoji i negdje u svlačionici, pred očima jedne od najskupljih momčadi u povijesti nogometa. Problem je što nigdje ne piše plan kako to uraditi.

Doduše, stil ovog talijanskog stručnjaka nikada nije bio fiksiran. Mancini je, kada je u pitanju taktički pristup i sustav igre, pravi vagabundo. Prošle sezone, u kojoj su nebesko-plavi svojim navijačima u posljednjem kolu priuštili poneki moždani, malo više srčanih udara, ali i titulu prvaka nakon četrdeset i četiri godine čekanja, glavno obilježje Citya bile su česte rotacije i taktičke izmjene, koje su uostalom i donijele oscilacije u rezultatima.

Lutao je Mancini tražeći idealnu formu svoje zamisli - u principu je sve djelovalo kao 4-2-3-1 sustav, ali u varijacama koje su se preklapale sa klasičnim 4-4-2 te najčešće Brazilom insipirisanim 4-2-2-2. Pokušavao je Talijan u isto vrijeme stvoriti sustav u kojem bi napadači djelovali u paru, ali i dati prostor dvojici igrača sličnih predispozicija, igrača koji su u praksi playmakeri, Samiru Nasriju i Davidu Silvi. Na sve je, pogotovo kada bi se našao u problemima, Yayu Tourea pomaknuo više prema naprijed, i dobijao izum kojeg je numerički teško i prikazati. Na njegovu sreću, individualna kvaliteta prevagnla je na Cityjevu stranu i na kraju su slavili titulu, no očigledno je i Mancini zaključio kako nešto ne štima i kako je vrijeme da potraži alternativu.

U isto vrijeme u Mancinijevoj domovini sustav sa trojicom igrača u zadnjem redu doživio je pravu renesansu, koju je predvodio aktualni prvak Juventus, a na svojevrstan način zaokružio nacionalni tim koji je pokazao novo lice Italije na Europskom prvenstvu. Inspiriralo je to Cityevog menadžera, pa smo protiv Chelsea u Community Shiledu i vidjeli, prvi put u kompetetivnoj utakmici, i Manchester City sa trojkom Savić - Kompany - Zabaleta kao obrambenom opcijom. Tri utakmice, dvije pobjede i jedan remi, ali i šest primljenih golova kasnije, nad Mancinijem je novi veliki upitnik ispred koga blješti pitanje – da li je ovo pravi izbor?

Na stranu činjenica da svakoj momčadi treba izvjesni period prilagodbe na novi sustav, jasno je da stvari ne štimaju najbolje kada je u pitanju Mancinijev izbor. Kao što ističe Michael Cox u analizi utakmice s Liverpoolom, nije problem samo u činjenici da se otraga City ne snalazi najbolje u situaciji 3 na 3 i ostaje bez jako važnog čovjeka viška, nego i u gubljenju mjesta za još jednog ofenzivca.

David Silva je proveo 75 minuta na klupi protiv Liverpoola, dok je Nasri sam pokušavao pokriti ono što su zajedno radili prošle sezone. Veliku pomoć nema od potpuno indisponiranog i isključenog Balotellija, ali u ovom slučaju niti od Milnera, Tourea ili (donekle) Kolarova, koji su izgubljeni u međuprostoru, bez "hrabrosti" da pretjerano odu naprijed i tako ostave zadnju trojicu da brine o sebi. Rezultat svega toga je opća konfuzija - zadnja linija je previše izložena, napad u potpunosti odsječen, a igra u neutralnoj trećini potpuno bezidejna i ovisna o greškama kakve im je poklonio Liverpool.

Ono što je isprva trebalo biti Plan B, sustav 3-4-1-2, za Mancinija se pretvorilo u eksperiment koji, kako sada stvari stoje, ne uspjeva. Još u drugom poluvremenu na Anfieldu Talijan je odlučio stvari promijeniti, vratiti Kolarova na lijevog beka, prebaciti Zabaletu na svoje prirodno mjesto, i donekle učvrstiti stvari ispred svog gola, te iskoristiti starog jokera, Yayu Tourea bliže protivničkim vratima, što se u više navrata pokazalo kao pun pogodak.

Ostaje pitanje: koliko je Mancini tvrdoglav? Hoće li nastaviti inzistirati na trojici u obrani? Jeste li gledali neku od utakmica Cityja? Jeste li primjetili neke probleme istaknute na ZonalMarkingu?

S obzirom na kadar, kako bi trebao igrati City? Koji je problem obrane ove sezone? Je li im potrebno koje pojačanje do kraja prijelaznog roka? Možda sve treba ostati isto, ali je potrebno vrijeme. Koje je vaše stajalište?

tribina.hr
 
Član
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruka
145
[h=1]Mančini: Definitivno imamo problem[/h] Izvor. Tanjug

Menadžer Mančester Sitija Roberto Mančini rekao je da njegov tim ove sezone ima problema sa efikasnošću, prenose engleski mediji.




276132719504324f7a7449660655236_orig.jpg


Siti je u subotu u trećem kolu Premijer lige savladao Kvins Park Rendžers sa 3:1, ali Mančini nije zadovoljan zbog brojnih nerealizvoanih prilika.

„Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali trenutno imamo problem. Ne koristimo brojne šanse za gol. Isti slučaj smo imali i u prvoj utakmici. U nastavku meča nismo igrali dobro, ali najvažnije je da smo osvojili nove bodove“, rekao je Mančini.

Zamerke na igru šampiona Engleske imao je i Mančinijev pomoćnik Dejvid Plat.

„Ne igramo dobro kao na startu prošle sezone, kada smo razbijali protivnike. Tada smo utakmice rešavali mnogo ranije, što je uticalo na samopouzdanje ekipe“, rekao je Plat.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Manćini: O golu Krauča mogu da pričam samo ako razgovaramo o košarc

Manćini: O golu Krauča mogu da pričam samo ako razgovaramo o košarci

Blic



Menadžer Mančester sitija Roberto Manćini na prilično duhovit način izneo je svoju nevericu da je u remiju sa Stoukom (1:1) pogodak domaćih koji je postigao Piter Krauč priznat iako je gorostasni napadač u dva navrata dodirnuo loptu rukom.

273514_mancini-kosarka_f.jpg


"Ako hoćete da pričamo o prvom golu na meču, onda treba da pričamo o NBA. O košarci. Ne o fudbalu. Nisam mogao sa klupe da vidim šta se tačno desilo, ali sam video koliko se mojih igrača odmah pobunilo (dok je akcija još trajala). Meni je to neverovatno. Neverovatno da je sudija sve to propustio da vidi, a bio je odmah iza Krauča", rekao je italijanski stručnjak.


Posle ovog meča četvrtog kola, Mančester siti je četvrti na tabeli Premijer lige sa osam osvojenih bodova, dva manje od vodećeg Čelsija.

"Odigrali smo stvarno težak meč. Tako nam je uvek protiv Stouka, a sada nam je bilo još teže jer je utakmica bila na programu odmah posle pauze zbog nastupa reprezentacija", dodao je strateg "građana".

Što se Pitera Krauča tiče, on je priznao da se "nešto desilo".

"Iskreno, postojala je kod mene mala sumnja da sam igrao rukom, ali u takvim situacijama nastavite da igrate. Ponekad se desi nešto što vam ide u prilog, a ponekad ne. Na kraju, posle zasluženo osvojenog boda, mogu da kažem da sam oduševljen što sam bio strelac", rekao je Krauč.





 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Manćini negirao svađu sa Balotelijem: Za njega nije bilo mesta na k

Manćini negirao svađu sa Balotelijem: Za njega nije bilo mesta na klupi

Blic



Trener Roberto Manćini pokušao je da smiri buru u Sitiju nastalu tako što je Mario Baloteli navodno bio ljut na njega što nije bio u sastavu za meč Lige šampiona protiv Reala u Madridu, pa je sa tribina morao da gleda poraz svog tima.

232518_balo-mancini01-reuter-darren-staples_f.jpg


Baloteli nikako da se vrati u onu formu sa EURO2012 kada je najavio da bi ove sezone mogao da bude strah i trepet za protivničke golmane.


"Super Mario" je prvo imao problema sa konjuktivitisom, a potom je razbesneo i trenera Manćinija jer ne ide na hipnoze i savetovanja za odvikavanje od pušenja.

Kap koja je prelila čašu italijanskom strategu je navodno to što je njegov sunarodnik noć između subote i nedelje proveo u diskoteci, što su u četvrtak preneli ostrvski mediji, ali je Manćini negirao da je bilo sukoba.

"To nije tačno, nije bilo nikakve svađe. Mario je ostao na tribinama samo zato jer smo počeli sa Tevezom u špicu, a ne možemo da imamo tri napadača na klupi", poručio je Manćini, koji je odlučio da na klupi protiv Reala od napadača budu Edin Džeko i Serhio Aguero.

On je dodao i da je to samo stvar rotacije, kao i da će Baloteli biti u sastavu već za derbi protiv Arsenala u nedelju.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gvideti: Kada sam došao u Siti sekli su mi kopačke na pola i pljuva

Gvideti: Kada sam došao u Siti sekli su mi kopačke na pola i pljuvali me

Blic



Mladi napadač Mančester sitija Džon Gvideti nikako ne uspeva da se nametne stručnom štabu od dolaska u klub 2009. godine, a u tome su ga dodatno ometali iskusniji igrači poput Kola Turea i Patrika Vijere.

268439_dzon-gvideti_f.jpg


Gvideti je izneo niz optužbi na račun starijih kolega.

"Ljudi su me pljuvali. Saigrači su mi uzimali kopačke, sekli ih na pola i bacali u kantu. Otvoreno su govorili pogrdno o mojoj porodici, ali nisu bili dovoljno pametni da znaju da Skandinavci poznaju engleski jezik. Prišao sam Tureu i Vijeri i rekao 'hej, ne pričajte tako o meni'. U Švedskoj je drugačije, ima mnogo više podrške, dok u Engleskoj to nije slučaj jer se zna da ne uspevaju svi. Ukoliko nemate loptu u nogama, ne možete da pokažete koliko ste dobri", rekao je Gvideti.

Gvideti je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Fejenordu gde je na 23 utakmice postigao 20 golova i bio igrač godine u holandskom velikanu, zbog čega se u suzama oprostio od kluba.





 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mančini kritikovao Tevesa

Mančini kritikovao Tevesa


IZVOR. B92 | NS




Menadžer Mančester Sitija Roberto Mančini kritikovao je Karlosa Tevesa zbog toga što se u klub vratio van forme nakon pauze zbog utakmica reprezentacija.

16617750915066bdbdcdb59634543452_orig.jpg


Teves trenutno nije u nacionalnom timu Argentine ali je pauzu iskoristio da se vrati u svoju zemlju početkom septembra, dok je Mančini, koji je hvalio Tevesa zbog svoje dobre forme i pripremljenosti tokom sezone, kritikovao Argentinca zbog trenutne loše forme i nedostatka kondicije.

Bivši kapiten Sitija je bio izostavljen iz startne postave na meču sa Arsenalom, a nakon dobrih igara na startu Premijer lige Teves je u lošijoj formi u poslednje četiri utakmice.

“Karlos je bio bolji tokom prvog meseca, međutim nakon pauze kao da se usporio. Odlično je radio na pripremama i stvarno bio fantastičan. Takođe je bio odličan i u prva tri – četiri meča i igrao je stalno. Ipak, nakon te pauze koja je trajala nedelju dana kao da je izgubio kondiciju”, rekao je Mančini.

Menadžer Sitija je takođe dodao i da Silva nije trenutno u najboljoj formi ali da ne krivi Španca jer je imao napornu godinu u kojoj gotovo da nije imao pauzu da se odmori, ali je uspeo da osvoji prvenstvo Evrope sa reprezentacijom Španije.

“Igrao je Evropsko prvenstvo i vratio se u klub i radio sa saigračima samo 10 dana. Nakon toga je sa reprezentacijom otišao na još dva meča, jedan je bio u Panami a drugi ne znam ni ja gde i stvarno je nemoguće da se čovek od svega toga oporavi. Međutim ne brinem zbog njega jer čak i kada nije 100% spreman on je kvalitetan igrač”, dodao je Roberto Mančini.

Bez obzira na činjenicu da Siti nije pobedio u poslednja četiri meča Mančini je siguran da će njegov klub osvojiti titulu ove godine.

Takođe se osvrnuo i na povratak Serhija Aguera koji se u tim vratio nakon mesec dana zbog povrede kolena i smatra da će Siti prebroditi težak početak sezone.

“Aguero je jako bitan za naš tim i znam da će dati sve od sebe da se što pre vrati u formu i postigne dosta golova”, zaključio je menadžer Sitija.

Mančester SIti posle pet kola deli peto mesto sa Arsenalom i Fulamom sa osvojenih devet bodova, četiri manje od vodećeg Čelsija, dok je u Ligi šampiona izgubio u utakmici protiv Real Madrida, a u trećem kolu Liga kupu je ispao posle poraza od Aston Vile.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Džeko: Želim da ostanem u Sitiju

Džeko: Želim da ostanem u Sitiju

IZVOR. B92



Napadač Mančester Sitija Edin Džeko rekao je da nema nameru da u januraskom prelaznom roku napusti prvaka Premijer lige.


653423870507698d557e78542670218_orig.jpg

"Svaki put kada pogledam novine, vidim priče da napuštam ili želim da odem iz Sitija. To nikad nisam rekao. Želim da ostanem u klubu i izborim se za mesto u timu. Moj moto je da nikad ne odustajem", rekao je Džeko za engleski "San".

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je prošlog januara prešao iz Volfsburga u Siti, a u britanskim medijima spekulisalo se da bi zbog slabe minutaže mogao da promeni sredinu.

Džeko je u dosadašnjem delu sezone na sedam utakmica postigao četiri gola, ali uglavnom kao rezerva.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Pelegrini: Dovešćemo još dva pojačanja, hoćemo sve trofeje
Tanjug | 23. 07. 2014. - 16:01h | Foto: Reuters |

Menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini najavio je da će uskoro dovesti još pojačanja, pošto ekipa naredne sezone želi da napadne sva četiri moguća trofeja.

468339_mdf32372_f.jpg



"Preostalo je još više od mesec dana do zatvaranja pijace i mislim da nismo završili posao. Verujem da ćemo dovesti još dvojicu igrača, ali biće i odlazaka. Imamo dosta vremena da vidimo šta je najbolje za tim, pošto je povreda Negreda veliki udarac. Moramo da imamo spremne zamene, pošto želimo sve trofeje u sezoni", rekao je Pelegrini u Americi, gde "građane" očekuju prijateljske utakmice.


Siti je u ovom prelaznom roku doveo doskorašnjeg golmana Malage Vilija Kabaljera, Fernanda iz Porta i Bakarija Sanju iz Arsenala, a mediji spekulišu da je sledeće pojačanje Elijakim Mangala, štoper Porta.

Šampion Engleske će prvi meč na turneji u Americi odigrati protiv Kanzas Sitija.
 
Natrag
Top