Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
[h=1]Baloteli bez dodatne kazne [/h] Izvor. B92 | AK
Napadač Mančester Sitija Mario Baloteli prošao je bez kazne zbog divljačkog starta nad igrčem Arsenala Aleksom Songom u nedelju.
Italijan je u finišu derbija na "Emiratima" đonom udario Songa u cevanicu, ali je FA nakon pregledanog snimka utvrdio da je bar jedan od sudija video ceo incident. Zbog te činjenice, FA nema pravo da menja sudijsku procenu, pa je Baloteli prošao samo sa crvenim kartonom. On će tako umesto devet, propustiti sledeće tri utakmice "građana", protiv VBA, Noriča i Vulvsa. "Pregledom snimka koji uključuje incident na utakmici Mančester Sitija i Arsenala, odnosno Marija Balotelija i Aleksa Songa, utvrđeno je da neće biti dodatne kazne za igrača gostujuće ekipe. U situaciji kada je bar jedan od sudija video šta se dogodilo, pregled snimka ne uzima se u obzir kao način da se dodatno kazni počinitelj. Dodatne kazne mogu se dodeliti jedino u situaciji kada nijedan od arbitara nije video incident. Stoga, FA nema pravo da menja odluku sudije meča", navodi se u saopštenju Fdubalske asocijacije Engleske.
A ukoliko je menadžer Sitija Roberto Mančini bio ozbiljan kada je rekao da je karijera Italijana u Mančesteru završena, onda je, nezavisno od suspenzije, Baloteli završio sezonu.
FA je u utorak na osnovu pregledanog snimka suspendovao Branislava Ivanovića na tri meča zbog nasilničkog ponašanja.
Mančester siti kažnjen sa 30.000 evra zbog kašnjenja
Mančester siti kažnjen sa 30.000 evra zbog kašnjenja
Beta |
Engleski premijerligaš Mančester siti kažnjen je sa 30.000 evra pošto su igrači tog kluba kasnili sa izlaskom na teren u drugom poluvremenu utakmice Lige Evropa protiv Sportinga, saopštila je Evropska fudbalska federacija (UEFA).
Fudbaleri Sitija kasnili su oko minut sa povratkom na teren posle poluvremena prve utakmice šesnaestine finala Lige Evropa, igrane u martu u Lisabonu.
Kako je saopšteno, engleski klub nema pravo na žalbu.
Većina trenera bi bila prilično radosna da smanje prednost rivala u šampionskoj trci, ali strateg Mančester sitija Roberto Manćini nije upao u euforiju nakon što je njegova ekipa prišla na "-5" u odnosu na vodeći tim engleskog šampionata, Mančester junajted.
Pet kola pre kraja prvenstva, Siti je deklasirao VBA sa 4:0 dok je Junajted izgubio na gostovanju do sada pretposlednjem Viganu sa 1:0. Manćini misli da je trka za titulom ipak - gotova.
"Ta trka je gotova jer je Junajted fantastičan tim, koji ima fantastičan timski duh. Mislim da je pet bodova razlike jednostavno previše. Za nas je najvažnije da dobrim partijama privedemo ovu sezonu kraju. Ovo je najbolja sezona kluba za poslednjih 50 godina i ponosan sam na moje igrače. Nije nam bilo lako jer je VBA kvalitetan rival, ali smo svakako srećni zbog učinjenog", rekao je Manćini, dodavši da je zadovoljan povratkom Karlosa Teveza na teren, za kog je rekao da još uvek nije spreman da izdrži svih 90 minuta ali da će dobiti priliku da se dokaže i u završnih pet mečeva Premijer lige.
Trener Mančester Sitja Roberto Mančini istakao je da će problematični Mario Baloteli ostati u timu i pored serije ekscesa.
Italijan je poslednji ispad imao u deriju protiv Arsenala kada je namerno udario rivala, zbog čega je suspendovan na tri meča.
Iako se očekivalo da je tim završena sezona za njega u Sitiju, njegov zemljak menadžer tvrdi da će on igrati ključni meč sezone, gradski derbi sa Mančester junajtedom 30. aprila na "Itihadu".
"Mislio sam da će Mario dobiti zabranu nastupa u narednih šest ili sedam utakmica, zato sam i rekao da neće više igrati ove sezone", promenio je mišljenje Mančini koji je prvo rekao da je sezone za Balotelija gotova.
"Dobio je samo tri utakmice zabrane, i veoma sam zadovoljan zbog toha. Vratiće se pred meč sa Junajtedom i biće spreman", rekao je Mančini.
Siti je u sredu pregazio VBA (4:0) i zahvaljujući porazu Junajteda u Viganu (3:0) vratio neizvesnost u borbi za titulu.
"Važno nam je da pobedimo Junajted, da ih pobedimo i drugi put u sezoni", zaključio je trener Sitija.
Pre velikog derbija Mančestera, Junajted će na "Old Trafordu" igrati protiv Aston Vile i Evertona, dok Siti dočekuje Norič i Vulverhempton.
FIFPro: Baloteliju je potrebna stručna pomoć, odgovornost je i na S
FIFPro: Baloteliju je potrebna stručna pomoć, odgovornost je i na Sitiju
Tanjug / N.T. |
Generalni sekretar Profesionalnog udruženja fudbalera (FIFPro) Teo van Segelen rekao je da je napadaču Mančester Sitija Mariju Baloteliju potrebna stručna pomoć, pošto Italijan ne može sam da se nosi sa pritiskom modernog fudbala.
"Jedino rešenje za Balotelija je stučna pomoć, njegovo ponašanje je neprihvatljivo za FIFPro. Ne želim nikoga da krivim, ali i Mančester Siti snosi odgovornost za njegove postupke", rekao je Van Segelen za BBC.
On je dodao da Baloteli mora da promeni ponašanje, jer je uzor mladim fudbalerima.
"Ne poznajem ga dobro, ali čini mi se da je u suštini dobar momak. On je uzor mladima i bavi se timskim sportom, što znači da mora da poštuje kolege", zaključio je Van Segelen.
"Super Mario" je prošlog vikenda protiv Arsenala zaradio četvrti crveni karton u poslednje dve sezone, zbog čega se izvinio, ali je veliko pitanje da li će Manćini i naredne sezone računati na njega, ili će i dalje imati strpljenja za Balotelija.
Džeko nezadovoljan minutažom u Sitiju, hoće da ide u Bajern
Džeko nezadovoljan minutažom u Sitiju, hoće da ide u Bajern
Tanjug |
Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine Edin DŽeko nezadovoljan minutažom odlučio je da napusti Mančester Siti i od naredne sezone zaigra za Bajern, prenose engleski mediji.
Nekadašnji golgeter Volfsburga "preskočio" je Bavarce pre 18 meseci kada je odlazio iz Nemačke, ali je sada spreman da se vrati i predvodi ekipu koja će imati zadatak da svrgne sa trona Borusiju iz Dortmunda.
I sam Džeko podgrejao je medijske spekulacije putem Tvitera, gde je konačno otvorio nalog i prvo što je napisao bili su stihovi Olivera Dragojevića.
"A sad adio, a sad adio, i ko zna gde, i ko zna kad".
Jedini problem moglo bi da bude obeštećenje, s obzirom na to da je Siti za Džeka platio 35 miliona evra i sigurno neće hteti mnogo da spuste cenu.
De Hea: Želimo da pobedom protiv Sitija proslavimo titulu
De Hea: Želimo da pobedom protiv Sitija proslavimo titulu
Tanjug |
Golman Mančester Junajteda David de Hea rekao je da će pitanje titule šampiona Engleske biti rešeno u gradskom derbiju sa Sitijem 30. aprila.
Do kraja takmičenja u Premijer ligi ostala su još četiri kola, a Junajted ima pet bodova više od Sitija.
"Titula nam je na dohvat ruke. Imamo lepu prednost, ali ključna utakmica je derbi sa Sitijem. Želimo da pobedimo na tom meču i na najbolji mogući način proslavimo osvajanje titule", kazao je De Hea engleskim medijima.
On je u Junajted došao letos iz madridskog Atletika, sa kojim je 2010. godine osvojio pehar u Ligi Evrope.
Španski čuvar mreže je u dosadašnjem toku sezone za Junajted odigrao 35 utakmica.
Menadžer fudbalera Mančester Sitija Roberto Manćini optužio je engleske sudije da su pristrasne i da pomažu gradskom rivalu Junajtedu.
"Pravila bi trebala da budu jednaka za sve, a nisu. Arbitri ne smeju da nose plavi ili crveni dres, već crni. Dok sam radio u Italiji, mislio sam da su u Premijer ligi najbolje sudije. Očigledno sam se prevario", rekao je Manćini.
On je dodao da je šampionska trka sa četom Aleksa Fergusona izgubljena zbog sudijskih grešaka u poslednje četiri nedelje.
"Nisu dosudili penal za Fulam u završnici meča na Old Trafordu, pri rezultat 1:0 za Junajted, dok je Ešli Jang teatralno pao i izborio jedanaesterac protiv Kvins Park Rendžersa", dodao je Manćini.
Do kraja takmičenja u Premijer ligi ostala su još četiri kola, a Junajted ima pet bodova više od Sitija.
Vlasnik Mančester sitija Šeik Mansur Bin Zajed istakao je da ja zadovoljan sezonom kako god da se ona završi..
'Građani' tri kola pred kraj šampionata imaju tri boda manje od gradskog rivala Junajteda. "Razlika je tri boda što nam i dalje daje realne šanse da budemo prvaci. Ali šta god da se dogodi biću vrlo zadovoljan igračima, menadžmentom i svime što je urađeno u sezoni" Posle neoćekivanog kiksa Junajteda protiv Evertona u nedelju, Siti ima priliku da se pobedom u gradskom derbiju narednog ponedeljka izjednači sa 'đavolima', ali i da preuzme vodeću poziciju zbog bolje gol razlike.
Trener Mančester sitija Roberto Manćini dobio je podršku jednog od vlasnika kluba sa Itihada, šeika Mansura, pred odlučujuću utakmicu u borbi za titulu sa Mančester Junajtedom.
Mansur je potvrdio da je Manćini već ostvario uspeh i da će eventualna titula biti samo motiv više da Italijan i sledeće sezone povede tim u nove pobede.
"Razlika je samo tri boda i imamo šansu da osvojimo titulu. Ali, šta god da se desi ja sam zadovoljan rezultatima, igračima i menadžmentom, jer su poslednjih nekoliko mečeva odigrali na veoma visokom nivou", izjavio je prebogati vlasnik "građana".
Predstojeći derbi između gradskih rivala iz Mančestera može da bude istorijski meč za Siti koji je poslednju titulu osvojio 1968. godine.