E,ovo su sada još konkretnije informacije u vezi koncentracije Mg u rastvoru i to sam upravo i hteo da te pitam.Poznato mi je destruktivno dejstvo hlora na ljudski organizam,ali nisam znao za ovu caku sa C vitaminom,međutim obzirom da sam strahoviti protivnik hemije može li se isti efekat postići i sokom od limuna.
U principu,ono sa čime se borim već duži period je poremećaj metabolizma masti sa svim mogućim pratećim efektima u krvnim nalazima,pa čak i do angioplastike koja mi je pre 1,5 godina urađena.
Nalazi laboratorije nisu bili bolji ni nakon dužeg perioda potpuno redukovane ishrane u kojoj je preovladavalo sveže voće i povrće,a u zadnje vreme sam u ishranu uključio i zelene kašaste sokove.
Normalno,to podrazumeva da sam iz svakodnevne ishrane maltene u potpunosti isključio četiri bela jahača Apokalipse(brašno,šećer,so,masti i sve proizvode od njih).
Obzirom da neki simptomi ukazuju na deficit Mg uvodim sada i to.
Tvoji nalazi vjerovatno podrazumijevaju povećane vrijednosti triglicerida i holesterola. Možeš u dnevnu količinu česmovače ucijediti sok od jednog limuna i to piti. Pošto limun na 100 gr ploda sadrži aproksimativno 55-65 mg askorbinske kiseline to je više nego dovoljno da anulira rezidualni hlor iz vode. Za trojicu od ove četvorice jahača Apokalipse se u potpunosti slažem a uloga četvrtog, tačnije masnoća sastavljenih predominantno od zasićenih masnih kiselina se ne slažem. Sva halabuka i povika na te, čvrste masti je počela krajem 60-ih godina prošlog vijeka u SAD. Vršena su brojna ispitivanja i provođene studije a rezultat je bio po meni jedna od najkatastrofalnijih medicinskih preporuka ikada. sastojala se u bacanju anateme na zasićene masnoće (svinjska mast, loj, kokosova mast, puter) i predlaganja "zdravih" alternativa u vidu sjemenskih ulja (suncokret, soja, bundeva kja su uglavnom sačinjena od polinezasićenih masnih kiselina) i margarina koji je navodno zdrava alternativa puteru. Evo već više od 45 godina živimo i ponašamo se u skladu sa tim preporukama. rezultat je povećanje incidencije infarkta miokarda i moždanog udara za 3X u odnosu na period prije donošenja tih preporuka, i povećanje incidencije dijabetesa tipa II otprilike za isto toliko. O ovome bih mogao da pišem danima i šteta što kucam jednim prstom pa mi to oduzima previše vremena. Reći ću još samo jednu činjenicu vezanu za svinjsku mast. To je smjesa zasičenih ( palmitinska, stearinska, miristinska) masnih kiselina koje učestvuju zajedno u procentu od oko 43% i nezasičenih masnih kiselina od kojih je najzastupljenija mononezasićena omega-9, oleinska kiselina sa sadrzajem u svinjskoj masti od oko 45%. To je ona ista oleinska masna kiselina zbog koje je maslinovo ulje tako zdravo jer učestvuje u sastavu tog ulja u procentu od 72-78%. O katastrofalnim posljedicama upotrebe sjemenskih ulja sastavljenih od polinezasićenih masnih kiselina a koja su uz to još podvrgnuta procesima rafinacije i deodorizacije na jako visokim temperaturama ovde sada nemam vremena govoriti, ali svako od tih ulja koje nalaziš na policama u trgovini zbog tehnoloških postupaka koje sam spomenuo sadrži u sebi 10-15% transmasnih kiselina i konjugovanih masnih kiselina nastalih upravo zbog tehnoloških postupaka na vrlo visokim temperaturama. To su vrlo štetne, neprirodne masne kiseline koje dugoročno imaju katastrofalan učinak na ljudsko zdravlje.