Ne znam na kojoj temi da pisem, pa ajde na ovoj...
Naime, jedan hipnotizer je hipnotisao coveka iz publike tako sto mu je sugerisao da njegova zena nije prisutna u publici i da je on ne moze videti..
Nakon sto je probudio coveka iz sna, izveo je zenu na binu i stao iza nje, dok je sa druge strane stojao hipnotisani covek..
Podigao je svoju ruku, stojeci iza zene drzeci sat u rici, i upitao je coveka - sta vidi?
Covek je odgovario: "vidim kako drzite sat u ruci!"
Problem koji ovde imamo je taj, sto covek uopste nije mogao videti kako hipnotizer drzi sat, jel je on bio zaklonjen zenom koja je stajala ispred njega!!!
Prica je vec je dobro poznata, a glasi, da realnost nije ono sto mi "vidimo" vec ono "sto mi zamisljamo" da vidimo. Odnosno , da je sve zapravo "iluzija".
Da je covekovo oko u stvari vrsta ekrana, na kojem se projektuju slike, i da covek sam kreira svoju stvarnost, tako sto "interpretira "informacije" koje dolaze iz okoline!
Te "informacije", se onda mogu "ubaciti" u njegov um, kao sto vidimo u ovom slucaju, ali isto tako mogu doci iz okoline neizmenjene.
Jednostavno receno, covek je neka vrsta "bioloskog kompjutera" i njegov mozak je uredjaj koji moze biti "programiran" da prima samo odredjene informacije, a da za druge bude "slep".
Zato ovaj covek, nije mogao videti svoju zenu, jel je bio programiran da je ne vidi.
I to je dokaz, da stvarnost nije onakva kako je vidimo, vec je stvarnost "skup informacija", a te informacije nisu "fizickog oblika", jel onda taj covek ne bi mogao videti hipnotizera da drzi sat..
Ovo takodje znaci, da mi mozda ne vidimo duhovni svet, iz prostog razloga sto smo programirani da ga ne vidimo.
Dalje, na nasu percepciju (odnosno na ono sto mi vidimo i dozivljavamo) mogu uticati i drugi ljudi, putem propagande, medija i dr..
Zato i jesmo bombardovani reklamama, raznim sugestivnim simbolizmom, tipa masonski simboli i slicno, jel se tako utice na nas um..
Tako vladaju nama.
Mi zapravo zivimo u nekoj vrsti matriksa, gde vladari iz senke programiraju nas um, da vidimo samo ono sto oni zele da vidimo..
Da ne duzim.. kad govorimo o magiji, ona zapravo i ne postoji, vec je magija vrsta informacije, da li pozitivne ili negativne, a koja se onda salje drugome i zasniva se na simbolizmu (zato i imamo toliko mnogo simbolizma).
Mi dakle usmeravajuci paznju na odredjeni predmet, i odredjenu radnju, saljemo svoje misaone signale, koje druga osoba, kojoj su oni upuceni onda dozivljava, odnosno interpretira ih, bilo pozitivno bilo negativno..
I tako magija deluje..
Rekao sam, nasa stvarnost nije fizicke vec "infirmacione prirode", i zato to funkcionise..
Jkdforever je rekao da tezi ka magiji u kojoj nisu potrebna pomagala, a to mu je odgovor. Mi nasim mislima mozemo menjati stvarnost, odnosno uticati na nasu percepciju i percepciju druge osobe, jel nasa stvarnost nije "fizicka" vec "informativna" , a mi smo samo masine koje interpretiraju infirmacije u skladu sa "programom" koji nam je umetnut.
Dakle, taj program se moze "menjati", pa tako mozes sebe ili nekog drugog ubediti da vidi "crno" a u stvari je "belo".
To je jedan nacin.
Drugi nacin, je "privlacenje", odnosno poznato je da se magneti privlace, pozitivno privlaci pozitivno, negativno - negativno, a isto vazi i za informaciju.
Poznata je izreka: "sta sejes to ces znjeti".
Ako mislis pozitivno, privuci ces pozitivno, negativno privlaci negativno.
I Hristos kaze: "sve je moguce onome koji veruje"!
A Pavle: "ako znam sve tajne... da i gore premestam, a ljubavi nemam , nista mi ne pomaze"!
Mozes privuci sta god zelis, ako znas tajnu kako.. , mozes manipulisati stvarnoscu i tudjom percepcijom to pise i u Bibliji i nije vezano za poboznost vec za informaciju i kako se ona interpretira odnosno dekodira od strane coveka.. Tako je objasnjiv placebo efekat i mnogi drugi fenomeni. Nema cuda, vec je sve zakonitost.. dugacko mi da pisem, a i nema sagovornika pravih koji to razumeju...