Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nemati prijatelja jeste problem pojedinaca u interakciji sa socijalnom sredinom.
U celoj ovoj tvojoj priči čini mi se da previše tražiš od prijateljstva . Ne možeš očekivati da ti prijatelj uvek bude lojalan i da te uvek podrži . Prijateljstvo zahteva obostranu toleranciju i međusobno prihvatanje uprkos različitostima i manama, a pokatkad i sukobima . Da i sukobi su sastavni deo prijateljstva. Naravno ovo sve važi do određene granice.
Neprijatna sećanja , ("noževe u leđa") moraš da prevaziđeš (ako ti je za utehu svi ih imaju), ako ne možeš sama potraži pomoć stručnog lica .
Ako od prijatelja doživljavam " nož u leđa ", po mom shvatanju prijateljstva, to mi nikako nije prijatelj. Ako je normalno da ti prijatelj nabija " nož u leđa " onda takvih imam koliko voliš. Ipak mislim da su moji visokopostavljeni kriterijumi, pravi kriterijumi za prijateljstvo i nikako ne osjećam potrebu da se nekome obratim za stručnu pomoć. Ja sam sa svojim shvatanjem prijateljstva normalna, a nenormalna su vremena u kojima živimo i prijatelji koji bi mi nabili " nož u leđa " mi ne trebaju.