Ljudi bez prijatelja!

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Stvarno je nezamisliv zivot bez prijatelja iako pravih prijatelja u danasnje vrijeme je tesko naci i steci ... ali ima ih.....

Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
658
Mala ispravka, sociopata nije isto što i čovek koji nema prijatelja. Naime čovek koji nema prijatelja može biti i socopata ali i ne mora .
A sad, šta je socopata internet je pun studija pa ne moram ja da objašnjavam.
Embargo je socijalni tj. društveni fenomen , nije valjda prirodni ili religijski ? Čudno neznanje.

Sociopatija - Nemogucnost uklapanja u drustvo i drustvene norme.

Odrastao covek bez prijatelja nije nasao drustvo u koje se uklapa,dakle sociopata je.

Inace,ponasanje koje Rollmilan ovde demonstrira moze se nazvati sociopatskim.Narcisoidnost je cesta kod sociopata,a Rollmilan ocigledno ide iz krajnosti u krajnost sa besmislenim objasnjenjima.Narcis nije sposoban da prihvati kritiku ili prizna gresku.

Narcisoidnost moze biti zdrava i patoloska,znaci narcis nije neophodno i bolestan.

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
�ta mislite o odraslim ljudima bez prijatelj?:???:
Da li se takve osobe mogu smatrati zdravim i normalnim?
Ako neko nije u stanju da ostvari kvalitetan prijateljski odnos kako bi uop�te mogao partnerski?

Koliko god razmišljala ne mogu da se setim nikog koga poznajem da je tekav slučaj.:dntknw:

Osoba koja nema prijatelja mora biti u velikoj psihičkoj neravnoteži. Verovatno vuče neke teške traume iz ranijeg života. Po mom mišljenju takva osoba treba lečenje.yes3

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Sociopatija - Nemogucnost uklapanja u drustvo i drustvene norme.

Odrastao covek bez prijatelja nije nasao drustvo u koje se uklapa,dakle sociopata je.

Inace,ponasanje koje Rollmilan ovde demonstrira moze se nazvati sociopatskim.Narcisoidnost je cesta kod sociopata,a Rollmilan ocigledno ide iz krajnosti u krajnost sa besmislenim objasnjenjima.Narcis nije sposoban da prihvati kritiku ili prizna gresku.

Narcisoidnost moze biti zdrava i patoloska,znaci narcis nije neophodno i bolestan.

Vidiš VibeTribe , čovek koji nema prijatelje može biti neko ko se uklapa u društvene norme , neko ko ima ispravna (neiskrivljena) moralna uverenja (a upravo su moralna uverenja glavna odrednica sociopate) a recimo poseduje strahove ili je doživeo neku traumu (npr. silovanje) pa nema poverenje u ljude i zbog toga nema prijatelja.
Pred kraj , pogrešio si, ja nisam narcisoidan a i imam jako puno prijatelja. No ja nisam tema .
Na kraju bih te zamolio da prekineš svađalački diskurs.

Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
658
Pa sta mislis kako sociopata postaje to sto jeste?

Trauma je jedan od uzroka sociopatije,dakle socipata je.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Da, ali nije obavezno da trauma izaziva nastajanje sociopate . Nije obavezno da trauma može uzrokovati povučenost čoveka , tj. da nema prijatelje. No u svakom slučaju povučen čovek tj. čovek bez prijatelja ne mora biti sociopata.

Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
658
Ma ti mene podjebavas...:)

Da, ali nije obavezno da trauma izaziva nastajanje sociopate
Nisam ni rekao ni nagovestio da jeste.Ispod takodje...

Nije obavezno da trauma može uzrokovati povučenost čoveka , tj. da nema prijatelje
Odakle si to izvukao?Jeftini manipulant :yea:Nestalo argumenata...

Odrastao covek sposoban za interakciju sa ljudima bez prijatelja je sociopata.

Ja ti dajem suve cinjenice,procitao sam hiljade i hiljade stranica vezane za temu a ti mi ovde vadis iz dupeta neke poluzakljucke na osnovu magle.

Zavrsili smo raspravu.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Ponavljam opet, sociopata nije isto što i čovek bez drugova. Po drugi put ti pišem da je sociopata neko ko ima iskrivljenu moralnu svest a da neko ko nema druga ne mora da ima iskrivljenu moralnu svest. On može imati sasvim ispravne moralne stavove a da opet nema prijatelje.
Jedna trauma (recimo silovanje u detinstvu) ne mora izazvati nastajanje socopate ali ta osoba može imati doživotne strahove i nepoverenje u ljude koji u krajnjem ishodu dovode da nema ni jednog prijatelja.
A i to da socopate nemaju prijatelje nije u potpunosti tačno . Sociopate uglavnom nisu povučeni već su prodorni , agresivni , odlični glumci (odlično glume plemenite emocije) i manipulanti, njihov glavni cilj je ostvarenje nekog amoralnog plana. Prijateljstva koje oni sklapaju nisu iskrena već se zasnivaju na interesima ili strahu. Međutim pošto su prijateljstva takva kakva su, obično na kraju ostaju sami .
Jedan od markantnih primera sociopate kod nas bio je Arkan ( stim što je on verovatno bio i psihopata), setimo se da je on imao jako puno " prijatelja" i kumova.
Sad smo završili raspravu, ako smo.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
658
Ponavljam opet, sociopata nije isto što i čovek bez drugova. Po drugi put ti pišem da je sociopata neko ko ima iskrivljenu moralnu svest a da neko ko nema druga ne mora da ima iskrivljenu moralnu svest. On može imati sasvim ispravne moralne stavove a da opet nema prijatelje.
Jedna trauma (recimo silovanje u detinstvu) ne mora izazvati nastajanje socopate ali ta osoba može imati doživotne strahove i nepoverenje u ljude koji u krajnjem ishodu dovode da nema ni jednog prijatelja.
A i to da socopate nemaju prijatelje nije u potpunosti tačno . Sociopate uglavnom nisu povučeni već su prodorni , agresivni , odlični glumci (odlično glume plemenite emocije) i manipulanti, njihov glavni cilj je ostvarenje nekog amoralnog plana. Prijateljstva koje oni sklapaju nisu iskrena već se zasnivaju na interesima ili strahu. Međutim pošto su prijateljstva takva kakva su, obično na kraju ostaju sami .
Jedan od markantnih primera sociopate kod nas bio je Arkan ( stim što je on verovatno bio i psihopata), setimo se da je on imao jako puno " prijatelja" i kumova.
Sad smo završili raspravu, ako smo.

Mani taj "znalacki" pokusaj naracije nisi dovoljno inteligentan da se provuces sa time.

Opet ti je nestalo argumenata pa pricas o Arkanu.Pare cu ti dati ako citiras mene da sam rekao da sociopata ne moze da ima prijatelja posto si tekst fokusirao na to.Vec drugi put izmisljas fabulu price da bi imao o cemu da pises.

Ovo iznad toga nije tacno vec je najobicnije laicko misljenje.Ja se za ovo sranje skolujem a ti neka leva neznalica prica ovde napamet uciteljskim tonom.

Ako je socijalni poremećaj šta će na podforumu psihologije?

Socijalni pormećaj je prekidanje diplomatskih odnosa ili embargo jedne zemlje prema drugoj , psihologija se ne bavi fenomenom embarga.

Mali podsetnik o opsirnosti tvoga znanja u domenu psihologije pre nego sto pocnes da glumis profesora ponovo.

Natrag