LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.12.2009
- Poruka
- 29.042
�ta mislite o odraslim ljudima bez prijatelj?:???:
Da li se takve osobe mogu smatrati zdravim i normalnim?
Ako neko nije u stanju da ostvari kvalitetan prijateljski odnos kako bi uop�te mogao partnerski?
Iako mislim da smo u sustini sami krivi ako smo bez prijatelja i usamljeni,cesto je pojedinac odbacen od strane drustva zato sto "nije zdrav" i "nije normalan" (pod navodnicima,naravno,jer smo skloni da olako nekoga etiketiramo,da ne navodim sve moguce razloge).
Nezahvalno je generalno reci,svakako da ima ekstrema koji su,pa 'ajde da kazemo sa pravom odbaceni od drustva ali jos je nezahvalnije i besmislenije reci za osobu koja nema prijatelje,uzgred,ne znamo zasto je to tako,da je bolesna ili nenormalna.Mozda bas zato sto je cest slucaj da bolesnu osobu (mentalno ili fizicki) drustvo odbaci (teret,predrasude...) u takvim situacijama treba traziti problem u drustvenoj zajednici a ne u odbacenom pojedincu.I jos jednom,ne govorim o ekstremnim slucajevima a verujem da svi znate koji bi to ekstremi bili...
Onda,mislim da postoji razlika u prijateljskom odnosu i partnerskom,odnosno njihovom kvalitetnom ostvarivanju ali da ne tupim vise,ionako udavih...wacko2
@Orchid:"Sa druge strane,tu su iskompleksirani,samozivi ljudi koji svojom negativnom energijom i egoizmom,odbijaju svaki pokusaj prijateljstva"
Vec sam u postu napisala,ovo apsolutno ne mora nuzno biti tako a napisah i zasto tako mislim
Poslednja izmena: