Evo otprilike jedna teorija ljubavi:
Prava ljubav može pstojati samo izmedju odraslog zrelog muškarca i odrasle zrele žene a da pritom postoji i doza polne uzbudjenosti i bez ikakvih uslova s jedne ili druge strane - sve ostale ljubavi su derivati ljubavi opterećeni zavisnošću, posesivnošču, moranjem, samoljubljem, projekcijama, introjekcijama, zatrovane ili zagadjene infantilizmom, zavisnošću itd. itd.
PS: Steta sto neznam ko je ovo napisao...
Bas zato ja necu rec da ljubav na nevidjeno nije moguca ali ako jeste da li je to ona prava Ljubav ili samo iluzija zaljubljenosti???:dntknw:
Ja smatram kada se vi dopisujete s nekim koga nikada niste vidjeli da vi u svojoj glavi stvarate slike te osobe, kako ona izgleda, kako se ponasa, zamisljate sve, jasnije receno idealizujete tu osobu na nacin kako vam se ona predstavlja...
Pa i ja kada bih opisao sebe, pazite sad to cu i uradit: Crn kosa, smedje oci, 1.87cm, 92kg, idem u teretanu, bavim se boxom.... Ja znam da ce svaka djevojka da ovaj opis vidi na drugi nacin... Jos kada bih se s nekim duze dopisivao vremenom ta bi osoba stvorila sliku o meni kao da se cijeli zivot znamo... Znala bi sta volim, sta ne volim, kako da me oraspolozi, grijesim li??? E sada moguce je da cak i osjeti nesto prema meni (uzimam u primjer da se ta neka djevojka dopisuje samnom) a to nesto cu nazvat ljubav, neku povezanost moguce je ali ona se nije zaljubila u mene nego u u onog s kim se dopisuje u tu osobu kakvom ona mene smatra, za nisam upravu??? Ali sta ce se desiti kada se te dve osobe upoznaju, odg je prost moze se ta ljubav i nastavit ali mnogo su vece sanse da ta ljubav dozivi veliko razocarenje???