Linux i rad sa njim

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
nema to sto si rekao; ja mislim na ono sto je u ubuntu-u oznaceno kao additional drivers... ja mislim da se u ubuntu-u nalazi u administration, ali ovde toga nema... to mi treba da bih mogao da koristim compiz, jel tako?
poZz

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Da, treba ti za compiz

Stani bre. Pa Mint treba da dodje sa vlasnickim drajverima. Probaj da instaliras compiz pa ga pokreni. Trebalo bi da moze. Stani ponovo: pa Compiz bi trebao da bude instliran. Jel ga ima?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.06.2009
Poruka
9
kako da u VirtualBoxu podesim da mi virtuelni drajv pravi na D particiji posto na njoj imam dosta slobodnog prostora, ovako mi uvek ide na C:\Documents and Settings\User

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
110
Da, treba ti za compiz

Stani bre. Pa Mint treba da dodje sa vlasnickim drajverima. Probaj da instaliras compiz pa ga pokreni. Trebalo bi da moze. Stani ponovo: pa Compiz bi trebao da bude instliran. Jel ga ima?

ima njega, ali kad izaberem efekat (npr. woobly windows) - kad mrdam prozor nista se ne desava, isto je kao na win-u...
pa sam zbog toga mislio da treba da dodam drajvere...
poZz

ni kad odem na change desktop background nemam stavku visual efects

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Nadji ikonicu od compiz-a i pokreni ga. Ranije je bilo u temama opcija za ukljucivanje compiz-a.

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
U redu je to sto hoces da koristis Linux samo sto je tvoj problem vezan za Windows i program pod njim. Ako i uspes da napravis taj virtuelni drajv, postoji pitanje da li ce linux pod njim da radi kako treba. Jel ima neki poseban razlog sto hoces da koristis virtualni drajv a ne dual boot?

Član
Učlanjen(a)
27.06.2009
Poruka
9
U redu je to sto hoces da koristis Linux samo sto je tvoj problem vezan za Windows i program pod njim. Ako i uspes da napravis taj virtuelni drajv, postoji pitanje da li ce linux pod njim da radi kako treba. Jel ima neki poseban razlog sto hoces da koristis virtualni drajv a ne dual boot?
jedini nrazlog je sto hocu da se upoznam sa Linux operativnim sistemom jer do sada nisam imao priliku da ga koristim osim Puppy live sa kojim sam par puta uspeo da spasim podatke sa windowsa ustvari da ih prebacim sa sistemske particije na neku drugu. Za sada bi samo hteo da se malo bolje upoznam sa Ubuntu pa zbog toga bi ga pokrenuo sa virtuelne masine a ne sa dual boot.
U svakom slucaju hvala

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
117
Moje misljenje je da ces se bolje upoznati sa linux-om ako ga instaliras na sistem. Vec si rekao da imas jednu particiju. Odvoj malo mesta sa nje za linux i koristi ga tako. Manje ces imati problema nego da je pokreces kao "virtual PC".

Ne mogu da ti pomognem sa virtualizacijom jer je ne koristim a ne mogu ni da ti pomognem ni sa Windows-om, jer i njega ne koristim. Mogu samo da ti kazem da je bolje da na Google trazis resenje za problem sa stavljanjem virtuelnog drajva na drugu particiju kao i za stavljanje odredjenog Linux-a na odredjeni sofver za virtualizaciju. Bas sam juce citao na forumu za neki Linux, mislim da je bio Pentoo, da je neki lik imao probleme sa Microsoft-ovim programom za virtualizaciju (?) a da je sa nekim drugim (?) sve odmah proradilo.

Pozdrav i svako dobro

Natrag