Lazno Jevandjelje (po Varnavi)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
zivim na planeti zemlji po kazni :) meni bog nista nije rekao, nisam nikad licno pricao sa njim, a sto se tice pape i patrijarha, kad bi krenuli da me prave budalom, tako bi ih opalio mogu da budu pape i patrijarsi po 100x a sveto pismo ne prihvatam u potpunosti zato sto nije potpuno, i jos kad dodam na to da je prevedeno jedno 500x, ti kad nesto prevedes 3x izgubi smisao prvobitno napisanog texta a kamoli da ga prevodim 500x, stari zavet me ne interesuje u potpunosti, jedino oni zakoni su uredu, zato sto su to zakoni koji vode da postanes bolji covek, a ne u smislu dati neko nesto naredjuje ili zapoveda
 
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
@Adrian

Narod bi trebao da zna istoriju i kako su nastala jevandjelja i cela biblija kao i drustveno-politicke okolnosti koje su dovele do toga.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Не, него би требало народ (хришћани) да зна Псалме Давидове и делове који се спомињу на богослужењу. Толико о познавању сопствене вере, ако је уопште има код "хришћана", а правих је јако мало. Привид и истина нису род, већ супротност. Привид (површни приступ Христу и јеванђељу) је рођено чедо обмане, а добра обмана је када ниси ни свестан да си обманут. Јер чим схватиш да те обмањују, обмана нестаје. Тај момент када човек увиди шта му се сервира и да то није добронамерно, да има неки изричити циљ, онда увиди и да је био јако "слеп" иако је веровао да много боље види од других.

Ето, тако вам и ми говоримо реч Божију, а ви налазите замерке и повремено се ругате и говорите просте речи недостојне Божијег створења. Све оно што свештеник поје (црквено појање установљено од Господа и брата Му Јакова), а што апостол Павле и говори о Псалмима се може наћи веома лако. Ако је и на славеносербском или како год, не значи да није исправно.

Mi upravo o tome i govorimo, da narod ne zna i ne razumije. I samo ti u našoj priči vidiš nekakvo ruganje. Govorimo o činjenicama, istorijskim činjenicama, kao što je ova da je Biblija sve do 16 vijeka bila nedostupna običnom puku. Dakle, ne govorimo samo o sadašnjem vremenu. Kako bi to onda narod morao da zna, osim onoga što su mu govorili sveštenici?
 
Član
Učlanjen(a)
17.08.2010
Poruka
22
Tačno, narod ne zna...ali u ovom momentu ne mora da razume.To kažem jer je narod (puk) još uvek na religioznom nivou a ne na duhovnom. Velika je razlika između religioznog i duhovnog. Dovoljno je da ih čita i oseti uzvišenu mudrost koja je u njima zapisana za sva vremena, za sve generacije... Davidovi Psalmi predstavljaju najviši domet duhovnog dosegnuća i čak onima koji su duboko posvećeni duhovnom nije jednostavno čitati ih...Imam sreću da sam od dede nasledila Stari Zavet iz 1934 god. I sada kada se više od pet godina trudim da proniknem, shvatim i osetim duboki sjaj Tore sa jednog drugog aspekta, ne religioznog, moram priznati da je veoma teško.
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Mi upravo o tome i govorimo, da narod ne zna i ne razumije. I samo ti u našoj priči vidiš nekakvo ruganje. Govorimo o činjenicama, istorijskim činjenicama, kao što je ova da je Biblija sve do 16 vijeka bila nedostupna običnom puku.

Народ Божији зна и разуме. А ако је била недоступна, онда то је захваљујући онима који су је забранили и гонили оне који читају, јер тако могу да виде како се реч Божија злоупотребљава. На нашим теренима се није много читала по кућама, него се читала по црквама и манастирима, на богослужењу. Богу хвала, тако и опстаде под навалом мухамеданства. Сваки човек је учио напамет и чувао веру своју, они којима није била битна, они променише веру. Баш као што ви изабрасте безбожништво јер су такве околности и свет то проповеда.

А за ругање више не морам да се трудим да доказујем. За вас је шала и хумор, налажење мана речи Божијој, а Богу је то ругање (на основу Писма). Вама и није важно шта Бог мисли, тако да није ни битно шта и ја мислим (кад сте ви у питању). Да ми није битно да се и безбожник обрати Богу, не бих ни реч исписао. Да само на себе мислим не бих ни труда заложио већ би само себе гледао. А такав је човек дрво без плодова, јалово и суво, а мисли да је олистало и процветало.

1. Коринћанима, глава 14

1. Држите се љубави, а старајте се за духовне дарове, а особито да пророкујете.

2. Јер који говори језике, не говори људима него Богу: јер нико не слуша, а он духом говори тајне.

3. А који пророкује говори људима за поправљање и утеху и утврђење.

4. Јер који говори језике себе поправља, а који пророкује цркву поправља.

5. Али ја бих хтео да ви сви говорите језике, а још више да пророкујете: јер је већи онај који пророкује неголи који говори језике, већ ако ко казује, да се црква поправља.

6. А сад, браћо, ако дођем к вама језике говорећи, какву ћу корист учинити ако вам не говорим или у откривењу, или у разуму, или у пророштву, или у науци?

Хвала за Псалам 34., могу једино да узвратим истом мером:



Тако говори Господ речју Својом.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
a ko je boziji narod a ko nije? valjda smo svi boziji narod, sta to sad kao neko nije neko jeste? sta oni koji veruju u svasta oni su boziji ljudi a oni koji ne dozvoljavaju da budu manipulisano i kontrolisani oni nisu?
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Svi pripadamo Bogu i svi se Njemu vracamo.

Niko od nas nije odgovoran nikome osim Bogu za svoju vjeru ili nevjeru!

Ni jedan covjek, ni jedna crkva sinagagga ili dzamija ne moze da nam sudi za to kako vjerujemo ili ne vjerujemo!

Ne postoji covjek kome smo se duzni ispovijedati ili izvinjavati za ono kako mi vjerujemo ili ne vjerujemo, iako postoje "dusebriznici" koji bi rado bili i sudije.
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Јован, глава 1

10. На свету беше, и свет кроза Њ поста, и свет Га не позна.
11. К својима дође, и своји Га не примише.

12. А који Га примише даде им власт да буду синови Божији, који верују у име Његово,

13. Који се не родише од крви, ни од воље телесне, ни од воље мужевље, него од Бога.

14. И реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.

15. Јован сведочи за Њега и виче говорећи: Овај беше за кога рекох: Који за мном иде преда мном постаде, јер пре мене беше.

16. И од пунине Његове ми сви узесмо благодат за благодаћу.

17. Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.

18. Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави.
 
Član
Učlanjen(a)
02.04.2013
Poruka
3
ne bih komentarisao temu nego vidim da je adrianu ovo zadnji post koji je započeo a ja pošto ne mogu da mu pošaljem privatnu poruku jer sam novi, nadam se da će pročitati moju poruku ovdje, htio bih da razgovaram sa njim kao dobrim poynavaocem božije riječi, moj mejl je:
peko.nk@t-com.me
 
Natrag
Top