lažni učitelji i lažni proroci

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
jedan stih iz Biblije koji upozorava:
a odnosi se i na lažne učitelje

Jao onome koji od svjetla tamu pravi
jao onome koji od tame pravi svjetlo

da nemate izgovora, da nebi rekli jedan dan
nismo znali, nismo htjeli

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
jedan stih iz Biblije koji upozorava:
a odnosi se i na lažne učitelje

Jao onome koji od svjetla tamu pravi
jao onome koji od tame pravi svjetlo

da nemate izgovora, da nebi rekli jedan dan
nismo znali, nismo htjeli

sto jao onome sto od tame pravi svetlo? nema nikakve logike, objasni mi posto mi nije jasno

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dakle, ko je kvalifikovan od Božijih stvorenja (mislim isključivo na ljude) da ocjenjuje šta je original a šta falsifikat u načinu poimanja Boga i Božije riječi?

kršćani
jasan i direktan odgovor na postavljeno pitanje

zašto?
jer oni predstavljaju Boga i Spasitelja u ovom vremenu u kojem živimo
A šta je sa ostalim religijama i narodima? Ko je njih diskvalifikovao, ti, ili Bog?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Sagledajmo stvari sa tacke gledista onih koji kazu da bozji zakon vise ne vazi ya Hriscane.
U tom slucaju moje pitanje je `Koja je svrha prona;aska zavetnog kovcega?

Ja licno imam odgovor, i verujem da ce pronalazenje zavetnog kovcega biti Bozji odgovor nevernicima, ali bilo bi dobro cuti sta o tome misle ostali.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

Sagledajmo stvari sa tacke gledista onih koji kazu da bozji zakon vise ne vazi ya Hriscane.
U tom slucaju moje pitanje je `Koja je svrha prona;aska zavetnog kovcega?

Ja licno imam odgovor, i verujem da ce pronalazenje zavetnog kovcega biti Bozji odgovor nevernicima, ali bilo bi dobro cuti sta o tome misle ostali.

sta bese zavetni kovceg? to ono solomanovo blago sto traze?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Kovceg u kome se nalaze ploce sa deset zapovesti koje je Bog napisao svojim prstom.

znas kad ce da nadju to? nikad a znas zasto? zato sto ne postoji, mogu samo da iskuju neki laznjak i da puste pricu kao da je to to, i naravno religiski ljudi ce na prvu da poveruju u tu pricicu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
znas kad ce da nadju to? nikad a znas zasto? zato sto ne postoji, mogu samo da iskuju neki laznjak i da puste pricu kao da je to to, i naravno religiski ljudi ce na prvu da poveruju u tu pricicu

Po nekim izvorima kovceg zaveta sa deset zapovesti je prorok Jeremija sakrio u Moavskim planinama, i on ce biti pronadjen u poslednje vreme.
Licno, ja ne znam da li je on vec pronadjen, jer informacije koje stizu upravo mogu da budu kako ti kazes laznjak.
To ne menja stvari, on postoji i sigurno ce ga pronaci, da bi se pokazala nepromenjiva i vecna vaznost Bozjeg zakona, i u tom smislu njegovo pronalazenje ce imati dalekosezan uticaj na svet.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Po nekim izvorima kovceg zaveta sa deset zapovesti je prorok Jeremija sakrio u Moavskim planinama, i on ce biti pronadjen u poslednje vreme.
Licno, ja ne znam da li je on vec pronadjen, jer informacije koje stizu upravo mogu da budu kako ti kazes laznjak.
To ne menja stvari, on postoji i sigurno ce ga pronaci, da bi se pokazala nepromenjiva i vecna vaznost Bozjeg zakona, i u tom smislu njegovo pronalazenje ce imati dalekosezan uticaj na svet.

ok a ako cemo mi da znamo da li je to laznjak ili nije?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ok a ako cemo mi da znamo da li je to laznjak ili nije?

Jedna od mogucnosti je da ce biti oformljen naucni kolegijum na svetskom nivou koji ce se time baviti, ili ce pak Bog potvrditi njegovu originalnost odredjenim znacima i cudima, recimo da se na nebu pokaze isti takav zakon ispisan na kamene ploce.

Natrag