lažni učitelji i lažni proroci

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
A šta je ORIGINAL, kada su u pitanju 3 ključne stvari za naše spasenje:

1. Ko je Bog ?
2. Koji dan u nedelji trebaju svetkovati Hrišćani ?
3. Koju hranu smeju konzumirati Hrišćani, a koju ne ?

Hvala

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
O kakvim vi ovdje originalima i falsifikatima pričate?
Nije li Bog stvorio svo ovo šaroliko sjeme koje danas postoji na kugli zemaljskoj, a koje nazivamo ljudima? Nije li razum svake te sjemenke udahnut od Boga? Na kraju, nije li Bog jedan? Na sva ova pitanja odgovor je, kako sa stanovišta teologije, tako i Svetog pisma, afirmativan. Dakle, ljudski razum je oruđe uma kojim se čovjek služi, a to oruđe je Božija kreacija. Kakvu onda vrijednost može imati bilo čija tvrdnja da je upravo on i njegova vjera Božiji original, a svi ostali ljudi i sve ostale vjere, falsifikati?! Ko je taj koji će ocijeniti šta je original a šta falsifikat, ako se pri tome svi služimo istim "metrom" (čitaj: razumom), datim od istog Boga?
Kada se malo razmisli o ovome što je rečeno, lako se uviđa sva apsurdnost u kojoj su se ljudi zaglibili, pokušavajući da naprave diferencijaciju tamo gdje se ona ne može napraviti, a to je klasifikacija ljudi na bolja i lošija Božija stvorenja.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING] Ne ponavljajte iste postove, fotografije i video klipove! To nije dozvoljeno.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
O kakvim vi ovdje originalima i falsifikatima pričate?
Nije li Bog stvorio svo ovo šaroliko sjeme koje danas postoji na kugli zemaljskoj, a koje nazivamo ljudima? Nije li razum svake te sjemenke udahnut od Boga? Na kraju, nije li Bog jedan? Na sva ova pitanja odgovor je, kako sa stanovišta teologije, tako i Svetog pisma, afirmativan. Dakle, ljudski razum je oruđe uma kojim se čovjek služi, a to oruđe je Božija kreacija. Kakvu onda vrijednost može imati bilo čija tvrdnja da je upravo on i njegova vjera Božiji original, a svi ostali ljudi i sve ostale vjere, falsifikati?! Ko je taj koji će ocijeniti šta je original a šta falsifikat, ako se pri tome svi služimo istim "metrom" (čitaj: razumom), datim od istog Boga?
Kada se malo razmisli o ovome što je rečeno, lako se uviđa sva apsurdnost u kojoj su se ljudi zaglibili, pokušavajući da naprave diferencijaciju tamo gdje se ona ne može napraviti, a to je klasifikacija ljudi na bolja i lošija Božija stvorenja.
suštinski kako si i rekao mi ljudi smo odvojeni od životinja,um nas razlikuje moraš se složiti. presek ili provalija je nespojiva,i darvinizam je izvisio,ako si doista uman shvatićeš. onaj ko to neće uzeti mora imati kao starac pomagalo u svom umu bezumlje da prihvati darvinizam i spoj životinje i čoveka,ta karika nikad nije pronađena i kraj priče.
sada ako smo mi odvojeni,onda znamo da se životinje kolju i daju jesti,ali čovek ako je doista probuđen za granicu normale neće jesti čoveka,nema tu snagu razumnog kodeksa,osim da je podivljao u ,da ne kažem kom duhu jer to možda nećeš uzeti.
sada čovek je pozvan za neku višu svrhu logično. kada ima oči on gleda,.zapaža rezonuje da se oko njega događaju dva procesa,dobro i zlo. to donosi potragu ozbiljnijer rezolucije kao u jednom fotoaparatui,tako i u našem umu inače će mo biti bezumni.
sada dolazimo do potrage za tvorcem. i tu nema konfuzije i nismo svi u suštini u pravu,niti ima hiljadu puteva ka spoznaji.kako ti prepoznaješ svoje ja tako Bog očekuje da spoznamo tek više njegovo Ja. kad gledaš spedija i slušaš ga on govori da čovek može reći,amen. ali ako je neko mudar on će proveriti. i on će ići na temelj. ako neko zida zida na temelju.i sada temelj jasno kaže,ja sam Jedan Bog. kod spedija možda tu nešto ne štima. ako nekome izvade jedno oko,on manje ima snage u vidu nego onaj sa dva oka inače bi se rađali sa jednim okom samo. dakle čim temelj ne ide,odemo ka onome ko je prvi isčašio temelj kroz učenje. tema o tome govori. ko je doneo taj zakon ko ga je protumačio i kako ta osoba stoji sa učenjem temelja i tako dobijamo nalaz krvi kao u laboratoriji. jer slepac slepca ne može voditi!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Jedva pročitah. Zato što ne verujem ŠARENIM KNJIGICAMA, već samo jednoj i obično je crne boje i KNJIGETINA JE - Knjiga nad knjigama.
Iz ovih tvojih šarenih knjižica zakljičio sam da se niko ne spasava. Evo i zašto:

1. Ako je Adventna Crkva pala i postala špilja zmajeva, kako navodiš;
2. Ako je dan za svetkovanje obavezan za nas Hrišćane - SUBOTA !
3. Ako Hrišćani smeju da jedu samo čistu hranu i neopijate ( sve osim čaj sa teinom, kafa, alkohol, duvan,.....);
4. Ako moraju da veruju u Boga Jehovu, a u Hrista samo kao u Sina Božijeg.

Onda kaži mi molim te - KO SE SPAŠAVA !?
Jer po meni takvih vernika nema u Svetu.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
suštinski kako si i rekao mi ljudi smo odvojeni od životinja,um nas razlikuje moraš se složiti. presek ili provalija je nespojiva,i darvinizam je izvisio,ako si doista uman shvatićeš. onaj ko to neće uzeti mora imati kao starac pomagalo u svom umu bezumlje da prihvati darvinizam i spoj životinje i čoveka,ta karika nikad nije pronađena i kraj priče.
sada ako smo mi odvojeni,onda znamo da se životinje kolju i daju jesti,ali čovek ako je doista probuđen za granicu normale neće jesti čoveka,nema tu snagu razumnog kodeksa,osim da je podivljao u ,da ne kažem kom duhu jer to možda nećeš uzeti.
sada čovek je pozvan za neku višu svrhu logično. kada ima oči on gleda,.zapaža rezonuje da se oko njega događaju dva procesa,dobro i zlo. to donosi potragu ozbiljnijer rezolucije kao u jednom fotoaparatui,tako i u našem umu inače će mo biti bezumni.
sada dolazimo do potrage za tvorcem. i tu nema konfuzije i nismo svi u suštini u pravu,niti ima hiljadu puteva ka spoznaji.kako ti prepoznaješ svoje ja tako Bog očekuje da spoznamo tek više njegovo Ja. kad gledaš spedija i slušaš ga on govori da čovek može reći,amen. ali ako je neko mudar on će proveriti. i on će ići na temelj. ako neko zida zida na temelju.i sada temelj jasno kaže,ja sam Jedan Bog. kod spedija možda tu nešto ne štima. ako nekome izvade jedno oko,on manje ima snage u vidu nego onaj sa dva oka inače bi se rađali sa jednim okom samo. dakle čim temelj ne ide,odemo ka onome ko je prvi isčašio temelj kroz učenje. tema o tome govori. ko je doneo taj zakon ko ga je protumačio i kako ta osoba stoji sa učenjem temelja i tako dobijamo nalaz krvi kao u laboratoriji. jer slepac slepca ne može voditi!

Ovo nije odgovor na moj post, nego nevješto i za kreacioniste uobičajeno bježanje od suštine. Kakave veze ima darvinizam i teorija evolucija sa onim što sam ja napisao? Kakve veze imaju životinje i ljudi sa onim o čemu sam pisao? Kada sam pomenuo šaroliko Božije sjeme, eksplicitno sam naglasio da mislim isključivo na ljude, te ne možeš reći da nisi razumio o čemu govorim. Nego, ako imaš suvisli odgovor na dilemu koju sam apostrofirao, daj taj odgovor, a nemoj pričati o desetim stvarima.
Dakle, ko je kvalifikovan od Božijih stvorenja (mislim isključivo na ljude) da ocjenjuje šta je original a šta falsifikat u načinu poimanja Boga i Božije riječi? Ovo posebno, imajući u vidu ono što sam rekao u prethodnom postu: Ko je taj koji će ocijeniti šta je original a šta falsifikat, ako se pri tome svi služimo istim "metrom" (čitaj: razumom), datim od istog Boga?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Dakle, ko je kvalifikovan od Božijih stvorenja (mislim isključivo na ljude) da ocjenjuje šta je original a šta falsifikat u načinu poimanja Boga i Božije riječi?

kršćani
jasan i direktan odgovor na postavljeno pitanje

zašto?
jer oni predstavljaju Boga i Spasitelja u ovom vremenu u kojem živimo

original Zakona če Bog Osobno obraniti Svojim Autoritetom, kad progovori iz Svog Svetog Stana
kad zagrmi sa Nebesa, ali prekasno če biti tada nepokajanim grešnicima
u konačnom obračunu sa grešnicima Božji Zakon če biti ispisan plamenim slovima po cijelom nebu
četvrta zapovijed če biti posebno istaknuta, uokvirena

vrijeme ide svom kraju, još malo i pronači če se Božji Zakon u okolici Jeruzalema

to če biti najjača, udarna vijest svih medija otkako postoje mediji
sjetite se tada što sam vam govorio, unaprijed

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Dakle, ko je kvalifikovan od Božijih stvorenja (mislim isključivo na ljude) da ocjenjuje šta je original a šta falsifikat u načinu poimanja Boga i Božije riječi?

kršćani
jasan i direktan odgovor na postavljeno pitanje

zašto?
jer oni predstavljaju Boga i Spasitelja u ovom vremenu u kojem živimo

original Zakona če Bog Osobno obraniti Svojim Autoritetom, kad progovori iz Svog Svetog Stana
kad zagrmi sa Nebesa, ali prekasno če biti tada nepokajanim grešnicima
u konačnom obračunu sa grešnicima Božji Zakon če biti ispisan plamenim slovima po cijelom nebu
četvrta zapovijed če biti posebno istaknuta, uokvirena

vrijeme ide svom kraju, još malo i pronači če se Božji Zakon u okolici Jeruzalema

to če biti najjača, udarna vijest svih medija otkako postoje mediji
sjetite se tada što sam vam govorio, unaprijed

Na sta mislis kada kazes naci ce se bozji zakon u okolini Jerusalima? Kakav zakon?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam potpuno razumeo o kom originalu je ovde reč, ali u kontekstu biblije kada je reč o stvaranju postoji original, odnosno izvor sveg života pa i čoveka, a to je Bog koji je stvorio čoveka po svom liku.
Prema tome, on je original ili početak svih početaka i mi kao bića koja smo izašli iz njegove ruke nosimo u sebi deo Božanskog.

Adam i Jeva kao praoci ljudskog roda u tom reproduktivnom smislu takođe predstavljaju original, jer oni su početak rađanja i od njih je nastao ljudski rod, oni su u sebi nosili sve genetske atribute za stvaranje svih budućih rasa.

U ideološkom smislu takođe postoji original, odnosno savršena Božja promisao koja je kreirana u Božjem umu, a namenjena je čoveku kao Božjem stvorenju.

Промисао (лат. providentiaбрига, старање, предвиђање) је једно од основних Božjih својстава; начин на који Bog управља и руководи свијетом ради остварења коначног циља.

Ovom promišlju stvoren je i zakon kao univerzalno pravilo za međuljudske odnose i sreću svih stanovnika svemira, jer suprotno od zakona je anarhija - bezakonje.
Bog ne samo da je stvorio pisani ustav svoje vladavine, već je stvarajući čoveka u njegovu bit usadio savest koja ga upućuje na to šta je dobro a šta ne, i to je deo Božanskog i njegovog lika koji je stvaranjem a kasnije rađanjem usadio u svakog čoveka.

Ovaj ustav ili zakoni su univerzalnog karaktera, i odnose se na sve ljude, i na sve svetove u svemiru.
Srušiti ovaj poredak koji se zasniva na zakonima, bilo bi ustvariti srušiti Božju vladavinu i poništiti njegov promisa, i uspostaviti vladavinu anarhije ili bezakonja.

Padom u greh sotona je upravo zacrtao ovaj cilj, da sruši Božji zakon koji reguliše odnose među stvorenjima, i da postavi svoje principe bezakonja ili samovolje.

Poznate reči "Čini što ti je volja i to neka ti bude sav zakon" oličavaju ovu težnju sotone da poruši sva moralna načela zapisana u Božjem zakonu i uspostavi vladavinu samovolje.

Ovu težnju sotone danas možemo videti i u istorijskom razvitku zla i greha na ovoj zemlji, mržnje čoveka prema čoveku, ratova, zločina, ubistva, nemorala itd.

Prema tome, original postoji, i on je zapisan u Božanskom ustavu ili zakonu koji predstavlja oličenje Božje volje datog svim ljudima od POČETKA od Adama i Jeve do kraja istorije sveta.

"Љубазни! Не пишем вам нове заповести, него заповест стару коју имасте испочетка.
Заповест стара јесте реч коју чусте испочетка" ( 1 Jovanova 2. 7 )

"Који твори гријех од ђавола је, јер ђаво гријеши од почетка.
Зато се јави син Божиј да раскопа дјела ђавоља" ( 1 jovanova 3. 8 )

Poslednja izmena:
Natrag