Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
suštinski kako si i rekao mi ljudi smo odvojeni od životinja,um nas razlikuje moraš se složiti. presek ili provalija je nespojiva,i darvinizam je izvisio,ako si doista uman shvatićeš. onaj ko to neće uzeti mora imati kao starac pomagalo u svom umu bezumlje da prihvati darvinizam i spoj životinje i čoveka,ta karika nikad nije pronađena i kraj priče.O kakvim vi ovdje originalima i falsifikatima pričate?
Nije li Bog stvorio svo ovo šaroliko sjeme koje danas postoji na kugli zemaljskoj, a koje nazivamo ljudima? Nije li razum svake te sjemenke udahnut od Boga? Na kraju, nije li Bog jedan? Na sva ova pitanja odgovor je, kako sa stanovišta teologije, tako i Svetog pisma, afirmativan. Dakle, ljudski razum je oruđe uma kojim se čovjek služi, a to oruđe je Božija kreacija. Kakvu onda vrijednost može imati bilo čija tvrdnja da je upravo on i njegova vjera Božiji original, a svi ostali ljudi i sve ostale vjere, falsifikati?! Ko je taj koji će ocijeniti šta je original a šta falsifikat, ako se pri tome svi služimo istim "metrom" (čitaj: razumom), datim od istog Boga?
Kada se malo razmisli o ovome što je rečeno, lako se uviđa sva apsurdnost u kojoj su se ljudi zaglibili, pokušavajući da naprave diferencijaciju tamo gdje se ona ne može napraviti, a to je klasifikacija ljudi na bolja i lošija Božija stvorenja.
na prva dva pitanja, odgovor imaš u temi
ovdje na forumu TEMELJ KRŠĆANSTVA
na treče pitanje je ovdje odgovor
http://serbianforum.org/religija/361531-zdravstvena-i-moralna-reforma.html
originalan Božji zakon lažni pastiri ne prihvačaju ne poštuju
i prema tome se uvelike razlikuju od pravih pastira
kada je riječ o originalu ili falsifikatu, temelju kršćanstva, govori se o Božjem Zakonu
suštinski kako si i rekao mi ljudi smo odvojeni od životinja,um nas razlikuje moraš se složiti. presek ili provalija je nespojiva,i darvinizam je izvisio,ako si doista uman shvatićeš. onaj ko to neće uzeti mora imati kao starac pomagalo u svom umu bezumlje da prihvati darvinizam i spoj životinje i čoveka,ta karika nikad nije pronađena i kraj priče.
sada ako smo mi odvojeni,onda znamo da se životinje kolju i daju jesti,ali čovek ako je doista probuđen za granicu normale neće jesti čoveka,nema tu snagu razumnog kodeksa,osim da je podivljao u ,da ne kažem kom duhu jer to možda nećeš uzeti.
sada čovek je pozvan za neku višu svrhu logično. kada ima oči on gleda,.zapaža rezonuje da se oko njega događaju dva procesa,dobro i zlo. to donosi potragu ozbiljnijer rezolucije kao u jednom fotoaparatui,tako i u našem umu inače će mo biti bezumni.
sada dolazimo do potrage za tvorcem. i tu nema konfuzije i nismo svi u suštini u pravu,niti ima hiljadu puteva ka spoznaji.kako ti prepoznaješ svoje ja tako Bog očekuje da spoznamo tek više njegovo Ja. kad gledaš spedija i slušaš ga on govori da čovek može reći,amen. ali ako je neko mudar on će proveriti. i on će ići na temelj. ako neko zida zida na temelju.i sada temelj jasno kaže,ja sam Jedan Bog. kod spedija možda tu nešto ne štima. ako nekome izvade jedno oko,on manje ima snage u vidu nego onaj sa dva oka inače bi se rađali sa jednim okom samo. dakle čim temelj ne ide,odemo ka onome ko je prvi isčašio temelj kroz učenje. tema o tome govori. ko je doneo taj zakon ko ga je protumačio i kako ta osoba stoji sa učenjem temelja i tako dobijamo nalaz krvi kao u laboratoriji. jer slepac slepca ne može voditi!
Dakle, ko je kvalifikovan od Božijih stvorenja (mislim isključivo na ljude) da ocjenjuje šta je original a šta falsifikat u načinu poimanja Boga i Božije riječi?
kršćani
jasan i direktan odgovor na postavljeno pitanje
zašto?
jer oni predstavljaju Boga i Spasitelja u ovom vremenu u kojem živimo
original Zakona če Bog Osobno obraniti Svojim Autoritetom, kad progovori iz Svog Svetog Stana
kad zagrmi sa Nebesa, ali prekasno če biti tada nepokajanim grešnicima
u konačnom obračunu sa grešnicima Božji Zakon če biti ispisan plamenim slovima po cijelom nebu
četvrta zapovijed če biti posebno istaknuta, uokvirena
vrijeme ide svom kraju, još malo i pronači če se Božji Zakon u okolici Jeruzalema
to če biti najjača, udarna vijest svih medija otkako postoje mediji
sjetite se tada što sam vam govorio, unaprijed