lažni učitelji i lažni proroci

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
koliko ja vidim ne zanima tebe kako da život spasiš, sačuvaš
ne pitaš kako prepoznati istinu od laži
vjeruj to ti je 100x važnije od bilo čega drugog
Bog Jehova, ili Isus Božji Sin se javlja grešniku kako god hoče
može u snu kroz san, kroz viziju, može u pol bijela dana,
mi grešnici smo tu da slušamo, a ne da bi filozofirali

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
zanimljivo je sto se taj isus javlja i onima sto ne misle isto kao ti i jos im kaze da su na dobrom putu, to nije filozofiranje to je cinjenica, kako to da imate razlicite istine a isus vam se javlja i govori da ste na pravom putu i da je to istina?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
očigledno da se nekome javlja lažni Isus
ili oni lažu , oni su ovdje koji ne poštuju Božji Zakon
ili ispada onda da lažem ja
a ja ne lažem jer poštujem Božji Zakon
ako ga malo bolje proučiš shvatičeš da je to savršeni Zakon, dakle nema mane

sad ostaje pitanje do sudnjeg dana tko je u pravu
jer i kad se pronađe ponovo Božji Zakon u Božjem Kovčegu, opet če neki biti ljudi sumnjičavi, neče vjerovati
u sudnji dan kad Bog progovori, prekasno je za mnoge koji če biti izgubljeni,nema više vremena za popravak
dakle netko gadno laže, jer istina je samo jedna

sad ostaje pitanje mnogih ljudi

kako prepoznati istinu, gdje je prava istina

i kad im se ponudi prava istina, Biblija i Božji Zakon, opet sumnja da li je to istina ili nije

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
očigledno da se nekome javlja lažni Isus
ili oni lažu , oni su ovdje koji ne poštuju Božji Zakon
ili ispada onda da lažem ja
a ja ne lažem jer poštujem Božji Zakon
ako ga malo bolje proučiš shvatičeš da je to savršeni Zakon, dakle nema mane

sad ostaje pitanje do sudnjeg dana tko je u pravu
jer i kad se pronađe ponovo Božji Zakon u Božjem Kovčegu, opet če neki biti ljudi sumnjičavi, neče vjerovati
u sudnji dan kad Bog progovori, prekasno je za mnoge koji če biti izgubljeni,nema više vremena za popravak
dakle netko gadno laže, jer istina je samo jedna

sad ostaje pitanje mnogih ljudi

kako prepoznati istinu, gdje je prava istina

i kad im se ponudi prava istina, Biblija i Božji Zakon, opet sumnja da li je to istina ili nije

ja mislim da istina nije samo jedan, ja mogu da dodjem do svoje kuce sa raznih puteva
i ja mislim da se svakome kome javlja isus i da im prica da su na pravom putu i da je to istina, zato sto oni veruju u svojoj glavi da je to istina i onda to zele da cuju i onda na osnovu tih zelja oni cuju isusa da im prica sta zele da cuju, ali to je sad dubinska psihologija

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
hrišćanska crkva nije širok pojam.iz priloga se da videti kako mnogi učitelji ne mogu održati tekst Reči. izvrtanje smisla je znak jasne prevare i upliva duha prevare. postoje dakle,dva duha duh istine i duh prevare.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
hrišćanska crkva nije širok pojam.iz priloga se da videti kako mnogi učitelji ne mogu održati tekst Reči. izvrtanje smisla je znak jasne prevare i upliva duha prevare. postoje dakle,dva duha duh istine i duh prevare.
Niti u jednoj postojećoj monoteističkoj religiji nema toliko razuđenosti kao u hrišćanstvu. To je činjenica. Prema tome, ako u tom kontekstu govorimo o širim i užim pojmovima, onda se s pravom može reći da je tu hrišćanstvo najširi pojam.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Niti u jednoj postojećoj monoteističkoj religiji nema toliko razuđenosti kao u hrišćanstvu. To je činjenica. Prema tome, ako u tom kontekstu govorimo o širim i užim pojmovima, onda se s pravom može reći da je tu hrišćanstvo najširi pojam.
potpuno ispravno zaključivanje. sada ja bih nadodao bez opaske samo iskreno rečeno da kada imamo falš novčanicu onda to obično biva najveća vrednost falsifikata onda jedno je sigurno da mora postojati i original ,jer kaka bi bila svrha falša? onda ni falš ne bi bio upotrebljiv! tako da istina sasvim logično a i Pismo o tome govori daje upravo dosta upliva od demonskog duha,

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
potpuno ispravno zaključivanje. sada ja bih nadodao bez opaske samo iskreno rečeno da kada imamo falš novčanicu onda to obično biva najveća vrednost falsifikata onda jedno je sigurno da mora postojati i original ,jer kaka bi bila svrha falša? onda ni falš ne bi bio upotrebljiv! tako da istina sasvim logično a i Pismo o tome govori daje upravo dosta upliva od demonskog duha,
Pa, hajde da govorimo u alegorijama. Ako original (bez obzira šta to bilo) ima više falsifikata, onda se pojam originala povećava upravo proporcionalno količini tih falsifikata.
Znam dobro šta si mislio sa ovim falsifikatima, ali ja neću da ulazim u takvu vrstu priče. Nisam, u ovom slučaju, stručnjak da ocjenjujem šta je originial a šta falsifikat, ali nekako naslućujem da je tu došlo do takve zavrzlame, da se to više ne može sa sigurnošću ni utvrditi.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Pa, hajde da govorimo u alegorijama. Ako original (bez obzira šta to bilo) ima više falsifikata, onda se pojam originala povećava upravo proporcionalno količini tih falsifikata.
Znam dobro šta si mislio sa ovim falsifikatima, ali ja neću da ulazim u takvu vrstu priče. Nisam, u ovom slučaju, stručnjak da ocjenjujem šta je originial a šta falsifikat, ali nekako naslućujem da je tu došlo do takve zavrzlame, da se to više ne može sa sigurnošću ni utvrditi.
Bog je puna istina,kao što biva čaša puna vode. dodavanjem u nju navodno ljudskog napitka koji je neophodan punoj čaši vode dovodi do njenog prosipanja. logično da to zbunjuje ljude okolo,ko pitkost Reči Božje dovodi u konfuziju kod drugih. ostaje samo pitanje za take,kojem gospodaru služe! u temi ,tj. propovedi naveo sam jasan primer. ima samo dva izvora tumačenja,ne više,jedan je falš. sve ostalo je posledica promašenih vrata neba. sve ostale rakovinasto bujajuće tweorije ne dolaze od jednog originala već od jednog neoriginala....

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
original gospodo koji se traži več duže vrijeme
koji dovodi do pitanja, gdje je ima li ga uopče, nam dolazi uskoro
rekao sam kada borba između subote - nedelje dostigne svoj zenit
tada nam sam Bog šalje original na uvid
original če nedvosmisleno pokazati, srušiti sve ljudske zablude

tko su pravi pastiri, i zašto oni čuvaju i poštuju original

također je u proročanstu najavljeno i da neče svi ljudi htjeti prihvatiti original
ništa tajanstveno i neshvatljivo u Bibliji ne piše

Natrag