Logika ti je na vrlo niskom nivou...
To je kao kada bi rekao da ko sledi Mojsija, Isaiju, Danila, Davida...itd, taj ne sledi Boga nego Mojsija, Isaiju, Danila, Davida...itd. Zato što Bog nije LIČNO napisao reči u Svetom Pismu, nego ih je zapisao kroz ljude...
Sad' ostavljam tebi da razmišljaš zašto Isus svoje Reči nije LIČNO pisao , nego ih je zapisao kroz ljude...
Mi ne znamo da li on pisao licno, znamo da je bio pismen, ali mozemo predpostaviti: nije imao vremena, imao je mnogo posla oko zalutalih izraelskih plemena kojima je i poslan. Osim toga ona je sudjen i trebao biti kaznjen kao zlocinac, tako da je sve sto je napisao moglo biti unisteno, a moze se predpostaviti da svi apostoli nisu bili pismeni (je l' tako?) i da su unistili svaki pisani trag veze s Isusom.
Stvarnoi nemas nimalo maste! Nemas empatije, nisi sposoban da otplovis u to vrijeme i da viudis Isusa kakav jeste a ne kako ga je crtao neki renesansni slikar! Sta mislis kako bi se mogoa uzasno iznenaditi na Sudnjem danu da kleknes prema covjeku koji je bio model slikaru za Isusa? A Isus te sa strane gleda i "krsti se i lijevom i desnom"?
Zar te nije strah tvoje zablude?
Neko ce slijediti babu gataru sto svaki dan na TV prorokuje, skida cini, skida probleme, obecava bogatstvo, cuda cini,.. Zasto je ona manje sposobna od tzv.sv.Jovana? Ili tzv.sv. Pavla? Pa oni su macji kasalj u odnosu na nju.
Ja mislim da je sposobnija, vidovitija, obrazovanija, vise zna, tehnoloski opremljenija, a Bog nije bio pa otisao, nego je dovijeka!
I njoj je Bog.
Bog je Bog i vragu! Svakome, razumijes li?
Sada, sta mislis zasto je Bog ostavlja da gata i prorokuje?