Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Zbog umišljenog osećaja ugroženosti si požurio da odgovoriš Nurr a da nisi uopšte pročitao sve šta je napisala, pa si joj se obratio kao da je ona muško. Sada si dokazao da svoje kritike upućuješ svakome ko se uopšte usudi ovde pisati bilo šta o islamu, sem ako to nije uzdizanje islama iznad svih ostalih religija. Uopšte se ne potrudiš da pročitaš šta ko napiše, čim ti neko "ne miriše" kao musliman, odmah "drvlje i kamenje" po njemu. U ovom slučaju po njoj. Uopšte se nisi potrudio da pročitaš šta je Nur napisala a kamo li da razmisliš o napisanom, ali si, zato, na vrat na nos počeo da deliš epitete kako "on" lupa, kopira, zao, neiskusan, antiislamista, itd., i nisi propustio priliku da napišeš kako je jedino muslimansko verovanje ispravno a sve druge religije "padaju". Tebi nije važno ni ko piše ni šta piše, važno ti je samo da ti svakome napišeš kako je jedino islam ispravna vera dok sve druge nisu.
Sreća da nisi pravi musliman,bio bi sramota za islam.
Gardian
Koja je onda razlika - po tebi - između svih muslimana i satanista?
Pa i satanisti isto veruju i znaju da je Bog samo Jedan i drhću...I ateisti znaju da je Jedan Bog, jer kada ga negiraju negiraju u jednini a ne u množini...I Adam je znao da je Bog Jedan pa je opet zgrešio...Jevreji su svojim očima u vreme Mojsija i Izlaska iz ropstva videli da je Jedan Bog i da je Svemoćan čudima koje je izveo pred njima, pa su opet izlili zlatnu kravu da joj se klanjaju umesto Bogu...itd...
Nije dovoljno samo saznanje, bitan je put...
Ako shvacas, ne postoji tvoj bog, niti moj bog, niti katolicki bog.... Bog(Allah) Je Jedan, Koji Jeste! Jedan, tako se Objavio, a ne trojica, dvojicas, sin ili slicno....
Svako ima slobodu od Boga da se odredi kako hoce prema Njemu.
Plata stize na Sudnjem danu, za sve po zasluzi.
To muslimani vjeruju.
Ok. Kako se musliman spašava na Sudnji dan da ne završi u Džehenemu? Koji je sistem spašavanja?
Moze biti dovoljno da se iskreno pokaje cak i pred sami kraj zivota, prije nego mu dusa krene, dakle pri punoj svijesti, da prizna Boga (Allaha) kao Svestvoritelja i Gospodara, da prizna da je Muhammed a.s. Bozji poslanik, i da iskreno zamoli za oprost. Ne trebaju mu nikakvi svjedoci!
Ovaj deo mi nije jasan: ako su umrli pre nego što je Muhamed objavio Božiju reč, kako su mogli znati i za Muhameda i Božiju reč, odnosno postojanje jednog boga?Oni koji su umrli prije Objave Kur'ana trebali su priznati posljednjeg Bozjeg poslanika svog vremena, jer Bozji poslanik nije dolazio uzalud: on je donio Uputu od Boga. ako je ne priznajes, cemu se nadas od Onoga Koji je poslao?
Ovaj deo mi nije jasan: ako su umrli pre nego što je Muhamed objavio Božiju reč, kako su mogli znati i za Muhameda i Božiju reč, odnosno postojanje jednog boga?
U svemu ima logike, ali mi se nikako ne uklapa ni u jednu ovo navedeno. Ili si pogrešeno napisao ili ja ne mogu razmeti pa mi pojasni.
Pokajanju za grijehe. Najveci je grijeh, tako uci vjera, jeste nevjera, nevjerovanje u Boga.
Drugi skoro jednak tomu je grijeh pripisivanje Bogu druga, pomagaca, sina itd.... Jer Bog je Svemoguc!
Ali ne cini svako smrtni grijeh iako ce svako kusati smrt!
Ako grijesis velike su sanse da bastinis zivot vjecni u teskim mukama.
Musliman vjeruje u Jevandjelje, zar treba prepricavati svaku rijec ponovo? Mislim da ne treba.
Kur'an vraca covjecanstvo na put koje je covjecanstvo izgubilo vracajuci se obozavanju kipova, ikona, svetaca, fudbalera, politicara, zlata, djavla.....