Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Hafizi su najobičniji ljudi koji su neko štivo naučili napamet, najčešće bez ikakvog razumevanja naučenog jer važno im je samo da impresionišu neprekidnim bajanjem obimnog teksta. Učestalim ponavljanjem pokušavaju napamet naučeni tekst recitirati bez greške al` džaba im je sve. Greše kao i svi drugi ljudi uopšte u životu, pa tako barem ponekad ako ne i učestalo dok recituju nešto napamet naučeno. Pogotovo deca učestalo greše jer su samo deca pa se i slabije koncentrišu a terati ih da neki, tako dugački tekst recituju na pamet bez greške je u najmanju ruku nasilje nad maloljetnicima. Nijedno dete sigurno neće samo, svojevoljno, napamet učiti neku dvije kile tešku knjigu. Neće ju uopšte učiti na pamet bez predhodnog vršenja psihičke i fizičke torture. Uglavnom ...
Onaj koji ne greši, ne radi ništa!
Svi ljudi greše pa tako i ti tvoji hafizi koji najčešće greše u bajanju svojih recitala jer to najčešće i rade. Pogotovo greše deca.
Grešiti ja ljudski. Neko greši više, neko greši manje.
Najviše grešiš ti jer tvrdiš da su hafizi bezgrešni supermeni a deca superbejbis, a ustvari si ti supergrešnik.
Tebi se ne može ništa verovati.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Hafizi su najobičniji ljudi koji su neko štivo naučili napamet, najčešće bez ikakvog razumevanja naučenog jer važno im je samo da impresionišu neprekidnim bajanjem obimnog teksta. Učestalim ponavljanjem pokušavaju napamet naučeni tekst recitirati bez greške al` džaba im je sve. Greše kao i svi drugi ljudi uopšte u životu, pa tako barem ponekad ako ne i učestalo dok recituju nešto napamet naučeno. Pogotovo deca učestalo greše jer su samo deca pa se i slabije koncentrišu a terati ih da neki, tako dugački tekst recituju na pamet bez greške je u najmanju ruku nasilje nad maloljetnicima. Nijedno dete sigurno neće samo, svojevoljno, napamet učiti neku dvije kile tešku knjigu. Neće ju uopšte učiti na pamet bez predhodnog vršenja psihičke i fizičke torture. Uglavnom ...
Onaj koji ne greši, ne radi ništa!
Svi ljudi greše pa tako i ti tvoji hafizi koji najčešće greše u bajanju svojih recitala jer to najčešće i rade. Pogotovo greše deca.
Grešiti ja ljudski. Neko greši više, neko greši manje.
Najviše grešiš ti jer tvrdiš da su hafizi bezgrešni supermeni a deca superbejbis, a ustvari si ti supergrešnik.
Tebi se ne može ništa verovati.

Ti si hafiz?
Ne?
Poznajes li i jednog hafiza?
Ne?
Pa o cemu pricas?

Bog u Kur'anu kaze: lako se uci napamet!

To je jedno cudo, potvrdjeno, na sramotu ljudima koji ne vjeruju!

Zar se djeca maltetiraju kada nauce lakse nego tablicu mnozenja?

Osim toga mentalno veoma ojacaju. Zato su cisti, ugladjeni, pametni, lijepi....i bogati koliko hoce da budu.
Jako dobro znaju sta govore, za razliku od tebe.

Jesi li onu suru sto sam dao vec naucio napamet? Sta cekas? Provjeri na sebi, kako bi inace znao? A ako neces, onda ne zelis da se osvjedocis, na koji nacin zelis biti samo mali provokator.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Haribonot:
"Ti si hafiz?
Ne?
Poznajes li i jednog hafiza?
Ne?
Pa o cemu pricas?"

Postavljaš pitanje i odgovaraš pitanjem ??? ... to je tvoja "specijalnost", jedna od mnogih ...

Haribonot:
"Bog u Kur'anu kaze: lako se uci napamet!"

Jes, jes, ide tečno ko ringe, ringe, jaja ...

Haribonot:
"Jesi li onu suru sto sam dao vec naucio napamet? Sta cekas? Provjeri na sebi, kako bi inace znao? A ako neces, onda ne zelis da se osvjedocis, na koji nacin zelis biti samo mali provokator."

A jesi li ti ikada probao "mušku ljubav"? Šta čekaš? Provjeri na sebi, kako bi inače znao? A ako nećeš, onda ne želiš da se osvjedočiš, na koji način želiš biti samo mali provokator.

Siguran sam da je učenje na pamet samo učenje na pamet i ništa više, šta god da se opetovano ponavlja kako bi se zapamtilo i pokušalo ponoviti. Siguran sam - neću da se osvedočim.

Isto sam tako siguran da nisam peder - neću da se osvedočim, za razliku od tebe koji moraš da proveriš na sebi jer kako bi inače znao? A ako nećeš onda ne želiš da se osvedočiš. na koji način želiš biti samo mali provokator.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Taman
A jesi li ti ikada probao "mušku ljubav"? Šta čekaš? Provjeri na sebi, kako bi inače znao? A ako nećeš, onda ne želiš da se osvjedočiš, na koji način želiš biti samo mali provokator.

Siguran sam da je učenje na pamet samo učenje na pamet i ništa više, šta god da se opetovano ponavlja kako bi se zapamtilo i pokušalo ponoviti. Siguran sam - neću da se osvedočim.
Isto sam tako siguran da nisam peder - neću da se osvedočim, za razliku od tebe koji moraš da proveriš na sebi jer kako bi inače znao? A ako nećeš onda ne želiš da se osvedočiš. na koji način želiš biti samo mali provokator.

Ti si jedan od zalutalih. Idi, zali se, zastitice te neko.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Taman

Ti si jedan od zalutalih. Idi, zali se, zastitice te neko.
To si i meni mnogo puta rekao!ko kada i zasto moze da potvrdi kuran?

Jovanovo otkrivenje je poslednja knjiga(Apokalipsis)nije slucajno zadnja knjiga u bibliji,Ko moze potvrditi da je Muhamed govorio istinu? niko do on sam!a Isa je imao 12 svedoka i ne slucajno,bas zbog takvih kao sto si ti.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
To si i meni mnogo puta rekao!ko kada i zasto moze da potvrdi kuran?

Jovanovo otkrivenje je poslednja knjiga(Apokalipsis)nije slucajno zadnja knjiga u bibliji,Ko moze potvrditi da je Muhamed govorio istinu? niko do on sam!a Isa je imao 12 svedoka i ne slucajno,bas zbog takvih kao sto si ti.

Pozdrav od Gere.[/COLOR][/B]

Kur'an je istina, Gera! U njemu ces naci stvari koje ce te oduseviti, koliko je samo u njemu rijeci koje je nauka dokazala, koje dokazuje i koje ce tek dokazati.

Nije Otkrovenje koncil slucajno stavio na kraj Biblije iako mu tamo nije mjesto. Uradjeno je s namjerom, da odvrati ljude od razuma i uputi ih na duha.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Kur'an je istina, Gera! U njemu ces naci stvari koje ce te oduseviti, koliko je samo u njemu rijeci koje je nauka dokazala, koje dokazuje i koje ce tek dokazati.

Nije Otkrovenje koncil slucajno stavio na kraj Biblije iako mu tamo nije mjesto. Uradjeno je s namjerom, da odvrati ljude od razuma i uputi ih na duha.
Biblija je istina Harry! u njoj ces naci istinu,koja ce te oduseviti,a koliko je samoreci u biblijiji koje je nauka dokazala!

daj mi te naucne dokaze da ih vidim?ja sam tebi dao mnogo naucnih,arheologiceskih argumenata a ti meni ni jedan?samo mlatis prazne reci.

Sto se tice Otkrivenja sve je na svom mestu,sve se imeno tako i dogadja u svetu samo slepac to ne vidi.

Taj tvoj kuran nista nije proreko,a ako je i proreko nije se ispunilo za razliku od Otkrivenja,neka kazu svi forumasi pa makar i ne verovali Bogu.Sve sto se danas desava napisano je oko 1955 godina unazad?kako? jer je Jovan poslednji Isusov apostol to objavio Isusovo otkrivenje,i nema drugog.Kuran je cisto materijalisticka knjiga,serijat,koja nema veza s Hristom zato kuran i unizava Hrista jer ne prima poslednju i jedinu zrtvu ,a i dalje kolje ovse ui meki kao i jude,iako dobro znaju da im je Bog rekao da su mu dosadile krv zivotinja.

nista se vi Muslimani ne razluíkujete od Jude,vi ne priznajete raspece i krv isusovu iako on sam kaze ovo je moje telo,krv ko se njime pricescuje imace zivot vecni.
A vi to ne priznate i dalje koljete ovce ali to je vas problem a ne moj.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Gera ti zaboravljas da smo naveli mnogo kontradikcija u Bibliji, mnogo neodrzivih misli.

Mogao si o tome i tamo pisati, braniti, ovako samo dajes tvoje proizvoljno misljenje koje nema nikakve podloge, kao da duvas u vjetar.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gera ti zaboravljas da smo naveli mnogo kontradikcija u Bibliji, mnogo neodrzivih misli.

Mogao si o tome i tamo pisati, braniti, ovako samo dajes tvoje proizvoljno misljenje koje nema nikakve podloge, kao da duvas u vjetar.
A zasto nekazes koliko smo mi pronasli kontraindikacije u kuranu?neka se vrate forumasi malo nazad pa da vidimo.

Mozda te ovi momci nepoznaju ali ja te znam,cak si morao da pobegnes na jedno vreme jer si puko!nisi imao ni jedan argument kada smo te Ja,Adrian,Sarrdy,Tripo 41 razbili ko dete zvecku.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
A zasto nekazes koliko smo mi pronasli kontraindikacije u kuranu?neka se vrate forumasi malo nazad pa da vidimo.

Mozda te ovi momci nepoznaju ali ja te znam,cak si morao da pobegnes na jedno vreme jer si puko!nisi imao ni jedan argument kada smo te Ja,Adrian,Sarrdy,Tripo 41 razbili ko dete zvecku.

Pozdrav od Gere.

E, dobro ste me razvalili!:roll:

Pozivas se na arheologiju koaj dokazuej postojanje Biblije i nekih svitaka? A sta je s drugim svicima koje ne priznajes?
A koje je arheologija takodje pronasla?
Zar ti mtreba arheologija da potvrdis da Biblija postoji? Pa ja ti mogu reci da postoji!
I mogu ti reci s razumskog aspekta da sadrzi mnogobrojne neistine (kontradikcija dva suda, najkrace: jedan ispravan - drugi neispravan).

Reci ti meni zasto postoje rodoslovlja Isusova kad je rodjen bez covjeka kao oca, i zasto se razlikuju u 17 pokoljenja i jos vise imena u porodicnom stablu?

Reci ti meni kako Isus moze biti Davidov potomak? Na osnovi cega to zakljucujes?

Ovo da mozes sâm sebe razbiti kao dete zvecku jer neces napisati istinit odgovor nego izmisljotinu.

Tu nema moje krivice!

Natrag