Kur'an i Biblija

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Стварно је занимљиво ово препуцавање. Ми цитирамо, Хари нам коментарише и подсмева се. И што је још најсмешније, каже како ми не цитирамо Исуса. Кога он цитира? Никог, само нама "обара" реченице које исписујемо, руга им се. Постоји један савет који морамо да следимо по Исусовим речима, ма колико нам било занимљиво са Харијем:

6. Не дајте светиње псима; нити мећите бисера свог пред свиње, да га не погазе ногама својим, и вративши се не растргну вас. (Матеј 7)

7. Ко учи подсмевача, прима срамоту; и ко кори безбожника, прима руг.
8. Не карај подсмевача да не омрзне на те; карај мудра, и љубиће те. (надао сам се мудрости Харија, а оно само рагање)
9. Кажи мудроме, и биће још мудрији; поучи праведног, и знаће више. (Приче Соломунове 9)

Ипак и ми морамо с мудрошћу да поступамо; ја сам, изгледа, много грешио када сам се пустио у расправу са оним који вређа моју светињу. Све сам чинио због оних који ће прочитати наше постове, не би ли им мало приближио и објаснио реч Божију, од онога што ја схватам и што ми Бог даде да разумем. Да заједно учимо сви. А ја уместо учења дозвољавам да уђем у клинч са опадачем. За мало и да почнем да читам јеретичку књигу да бих је нападао, довољно ми је било оно мало што сам прочитао да ми све буде јасно. Не ваља ми посао...

Морам да се посветим јеванђељу, како сам и почео овде, а не овако. Није Господ узалуд говорио у причама:

13. Зато им говорим у причама, јер гледајући не виде, и чујући не чују нити разумеју.
14. И збива се на њима пророштво Исаијино, које говори: Ушима ћете чути, и нећете разумети; и очима ћете гледати, и нећете видети.
15. Јер је одрвенило срце ових људи, и ушима тешко чују, и очи су своје затворили да како не виде очима, и ушима не чују, и срцем не разумеју, и не обрате се да их исцелим. (Матеј 13)

2. Сине човечји, усред дома одметничког седиш, који има очи да види и не види, има уши да чује и не чује; јер су дом одметнички.(Језекиљ 12)

2. Ако и говоре: Тако да је жив Господ! Опет се криво куну.
3. Господе! Не гледају ли очи Твоје на истину! Бијеш их, али их не боли; сатиреш их, али неће да приме науке, тврђе им је лице од камена, неће да се обрате.

4. И ја рекох: Сиромаси су, лудо раде, јер не знају пут Господњи, закон Бога свог.
21. Чујте ово, луди и безумни народе, који имате очи, а не видите, који имате уши, а не чујете.(Јеремија 5)

И на крају, како да поступим?

3. Ако ли ко другачије учи, и не пристаје на здраве речи Господа нашег Исуса Христа и на науку побожну, 4. Наду се не знајући ништа, него болујући од запиткивања и празних препирања, ода шта постаје завист, свађа, хуљење, зле мисли,
5. Залудна препирања онаквих људи који имају ум изопачен и немају истине, који мисле да је побожност трговина. Клони се таквих.(1.Тимотију 6)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Jak ti je post brate, svak čast. Ali eto i nas nešto tera da odgovaramo Harry-ju.
Voleo bih i ja znati šta je to. Mada razumem da ako bi prestali odgovarati onda bi se i ova tema zatvorila, ili je niko ne bi posećivao. Ali ipak mislim da se u konkretnom slučaju vrtimo u krug.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Апсолутно си у праву, исто је и мене одржавало до сада. Веома ми је жао што се неко не јави и постави питање, сасвим искрено.
Видим да људи прате наше постове и читају, али ми није јасно зашто не питају нешто. Нема ко чега да се стиди. Једно је ако се неко руга, а друго ако пита да му се појасни или да нас исправи ако нисмо нешто добро схватили или исписали.

Ионако је мали број људи који се интересују за Господа и Спасење, углавном мисле на изласке, који ауто да купе, колико им пара фали за нешто и др. Бар они што не мисле на пролазне ствари и траже духовно напредовање - истину, могу да се укључују, нико од нас им неће замерити. Чак ће бити заштићени од наше стране, гарант. Нико не критикује онога који тражи истину, већ ако лудост тражи. Бар могу да измисле неки ник који им не открива идентитет. Сигуран сам да бисмо ми били као добри чувари од "вукова" који би нападали људе који би да питају нешто, а немају смелости.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Bog je LJUBAV!

[FONT=&amp]Dakle, šta je to ljubav[/FONT][FONT=&amp]? I koji je Bog Ljubav? [/FONT][FONT=&amp]B.[/FONT]

[FONT=&amp]Načelo, osećanje, zanos, strast, ili možda od svega pomalo? Zato što je ovo pokušaj iskakanja iz začaranog kruga, idealizovanja i hvalospeva o ljubavika kavi se obično čuju, obratićemo se najmjerodavnijem od svih izvora ljudskog saznanja, Bibliji ili Svetom pismu. Polazeći od činjenice da se Bog Biblije otkriva kao Bog čiji je osnovni atribut ljubav (1 Jovanova 4:16). Jedino uzvišeno duhovno biće, koje pokazuje agape ljubav je Isus. Jedino Bog posjeduje agape ljubav i On pokazuje tu ljubav, prema svima. Citiraću nekoliko stavaka iz Biblije da stvarno vidimo i naučimo prave atribute samog Boga. [/FONT]
[FONT=&amp]Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni. [Jovan 3:16] [/FONT]
[FONT=&amp]Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika, [FONT=&amp]I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.[1 Jovanova 2:1-2][/FONT][/FONT]
[FONT=&amp]A koji nema ljubavi ne pozna Boga; jer je Bog ljubav. I mi poznasmo i verovasmo ljubav koju Bog ima k nama. Bog je ljubav, i koji stoji u ljubavi, u Bogu stoji i Bog u njemu stoji.[1 Jovanova 4:8,16][/FONT]
[FONT=&amp] Ali Bog pokazuje svoju ljubav k nama što Hristos još kad bejasmo grešnici umre za nas [Rimljani 5:8][/FONT]
[FONT=&amp] Ne docni Gospod s obećanjem, kao što neki misle da docni, nego nas trpi, jer neće da ko pogine, nego svi da dođu u pokajanje.[2 Petrova.3:9].[/FONT]

[FONT=&amp]Iz ovih bibliski stavaka vidimo da Isus voli čitavo čovecanstvo. Od samog početka pobune protiv Boga, Bog je učinio pripremu da spasi čitavo čovečanstvo. Tako što je poslao svog Sina , da umre za čitavo čovečanstvo. Bog iskazuje veliku strpljivost i daje svima priliku da se pokajemo. On lično voli čak i grešnike i poziva ih da se ostave lošeg puta. Ta strpljivost ima svoje granice. Potrebno je upoznati pravog Boga Isusa i Njemu samo sluziti. On je prvi pokazao ljubav prema nama, ako smo potaknuti Božijom ljubavlju, onda i mi, uzvratimo s čistom ljubavlju prema Bog. Isus nikoga netera da mu služimo, On trazi nase čiste osećaje da ga volimo i samo Njemu sluzimo iz čiste LJUBAVI! Svima je jasno, da Bog Biblije je Ljubav! [/FONT]
[FONT=&amp]Q.[/FONT]
[FONT=&amp]Sada razmotrimo Kuran da vidimo da li Allah isto voli čitavo čovečanstvo ili možda ne! Muslimani veruju da je Allah isto sto i Jahve. Ako je doista tako, onda bi Allah trebao pokazivati nesebičnu ljubav prema svima. Bog je savrešeno i voli pravednike i nepravednike. Jer se On opominje da smo mi samo prašina. Često puta grešimo zbog pomanjkanje mudrosti. Veliki deo igra takode i nesledena nesavrsenost. Ako otkrijemo da Allah voli samo Muslimane, to ce biti jasan dokaza da je On lažni Bog. I nikako ne moze biti Bibliski Bog Isus (Jahve).[/FONT]
[FONT=&amp]Ko je neprijatelj Allahu i melekima Njegovim i poslanicima Njegovim i Džibrilu i Mikailu - pa Allah je, doista, neprijatelj onima koji neće da vjeruju [Q. 2:98][/FONT]
[FONT=&amp]Reci: "Pokoravajte se Allahu i Poslaniku!" A ako oni glave okrenu - pa Allah, zaista, ne voli nevjernike.[Q. 3:32][/FONT]
[FONT=&amp]56. One koji ne vjeruju u dokaze Naše Mi ćemo sigurno u vatru baciti; kad im se kože ispeku, zamijenićemo im ih drugim kožama da osjete pravu patnju. Allah je, zaista silan i mudar. [Q. 4:56][/FONT]
[FONT=&amp]Allahovo je da ukaže na Pravi put, a ima ih i krivih; a da On hoće, sve bi vas uputio.[Q. 16:9][/FONT]
[FONT=&amp]Allah doista štiti vjernike, Allah sigurno ne voli nijednog izdajnika, nezahvalnika.[Q. 22:38][/FONT]
[FONT=&amp]da On iz obilja Svoga nagradi one koji su vjerovali i dobra djela činili; a On, zaista, ne voli nevjernike [Q. 30:45][/FONT]
[FONT=&amp]A kad bismo htjeli, svakog čovjeka bismo na Pravi put uputili, ali Ja sam već istinu rekao: "Napuniću, zaista, Džehennem džinima i ljudima zajedno!" [Q. 32:13][/FONT]
[FONT=&amp]I ima li nepravednijeg od onoga koji, kad se dokazima Gospodara svoga opominje, za njih ne haje, i zaboravlja na posljedice onog što je učinio? Mi na srca njihova pokrivače stavljamo da Kur’an ne shvate, i gluhim ih činimo; i ako ih ti na Pravi put pozoveš oni, kad su takvi, nikada neće Pravim putem poći.[Q. 18:57][/FONT]
[FONT=&amp]a na srca njihova pokrivače da ga ne biše razumjeli, i gluhim ih učinimo. I kad ti spomeneš Gospodara svoga u Kur’anu, Njega jedinog, oni se preplašeni daju u bijeg.[Q. 17:46][/FONT]

[FONT=&amp]Danas naučismo puno o Islamskom Bogu. Allah pokazuje milost samo prema Muslimanima. Tako da Njegova ljubav je ograničena i nije savršena. Po ovome se jasno vidi da Allah nije Bibliski Bog Isus (Jahve). Obratite pažnju na reči Allahove,[/FONT][FONT=&amp] "Ja im stavljam zastor na srce da nebi razumjeli Kuran." [[/FONT][FONT=&amp]Sura 17 Al-Isra'[/FONT][FONT=&amp] - Noćno putovanje > [SUB]45[/SUB] Kad čitaš Kur’an između tebe i onih koji u onaj svijet ne vjeruju, Mi zastor nevidljivi stavimo, [SUB]46[/SUB] a na srca njihova pokrivače da ga ne biše razumjeli, i gluhim ih učinimo. I kad ti spomeneš Gospodara svoga u Kur’anu, Njega jedinog, oni se preplašeni daju u bijeg. [SUB]47[/SUB] Mi dobro znamo šta oni žele čuti kada te dolaze prisluškivati, i o čemu se sašaptavaju kad nevjernici govore: "Vi slijedite samo opčinjena čovjeka!" ].[/FONT]
[FONT=&amp]Allah jedva čeka da uništi grešnike, niti je zainteresiran da pojedincima pokaze put istine i večnog života. On koristi svoju moć da oslepi nevernike da ne bi upoznali put Islama. Koji licemjerni Bog ! Pouka je svima jasna, Allah nije Bog čitavog čovečanstva. Niti je zainteresiran za SVE ljude – osim da ih uništi iako je On sam ih oslepio. Što znači da je Allah bog ovoga sveta![/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
10) Pogledajte sto se desilo sa Noinim sinom po Kuranu, a kako stoji u Tori:

Kuran Sura Hud 11:42 - 45

42. I ona ih je ponijela na valovima velikim kao brda i Nuh zovnu sina svoga koji se nalazio podaleko: "O sinko moj, ukrcaj se s nama, ne budi s nevjernicima!” -
43. a on reče: "Skloniće se na kakvo brdo koje će me od vode zaštititi." - "Niko danas Allahove kazne neće pošteđen biti, osim onoga kome se On smilovao!” - reče Nuh, i val ih razdvoji, i on potopljen bi.
44. I bi rečeno: "O Zemljo, gutaj vodu svoju, a ti, o nebo, prestani!" I voda se povuče i ispuni se odredba, a lađa pristade na planini El-Džudi, i bi rečeno: "Daleko nek je narod nevjernički!"
45. A Nuh je bio zamolio Gospodara svoga i rekao: "Gospodaru moj, sin moj je čeljade moje, a obećanje Tvoje je zaista istinito i Ti si od mudrih najmudriji!”

a vidite sto stoji u Bibiliji:

Potop, Knjiga Postanka 7

(13) Onog dana uđe u korablju Noa i njegovi sinovi: Šem, Ham i Jafet, Noina žena i tri žene Noinih sinova s njima;
(14) oni, pa sve vrste životinja: stoka, gmizavci što po tlu gmižu, ptice i svakovrsna krilata stvorenja, (15) uđu u korablju s Noom; po dvoje od svih bića što u sebi imaju dah života. (16) Što uđe, sve bijaše par, mužjak i ženka od svih bća, kako je Bog naredio Noi. Onda Jahve zatvori za njim vrata. (17) Pljusak je na zemlju padao četrdeset dana; vode sveudilj rasle i korablju nosile: digla se visoko iznad zemlje. (18) Vode su nad zemljom bujale i visoko rasle, a korablja plovila površinom. (19) Vode su sve silnije navaljivale i rasle nad zemljom, tako te prekriše sva najviša brda pod nebom. (20) Petnaest lakata dizale se vode povrh potonulih brda. (21) Izgiboše sva bića što se po zemlji krću: ptice, stoka, zvijeri, svi gmizavci i svi ljudi. (22) Sve što u svojim nosnicama imaše dah života - sve što bijaše na kopnu - izgibe. (23) Istrijebi se svako biće s površja zemaljskog: čovjek, životinje, gmizavci i ptice nebeske, sve se izbrisa sa zemlje.
Samo Noa ostade i oni što bijahu s njim u korablji. (24) Stotinu pedeset dana vladahu vode zemljom.

Dakle, po Kuranu, Noa je izgubio jednog od tri sina, medjutim prema Tori, koju kako smo videli islam priznaje, nije tako.

svetlostistine

[h=1]Odgovori na poteškoće (13)[/h] Jan Vareca
Da li je Isus kušan od sotone?

- Jeste ili nije? Pošto Jovan to nigde ne spominje a ostali spominju.
separator.gif
Napomena: Pošto svi evanđelisti ne govore o ovom događaju, kritičar postavlja pitanje: da li se on zaista i dogodio?

Odeljci u: Matej 4:1-11, Marko 1:12-13, Luka 4:1-13, govore o kušanju Isusa od strane sotone, dok Jovan to nigde ne pominje.

Međutim, Jovan nigde ništa ne kaže u prilog tome da se ovo kušanje nikada nije dogodilo, tako da se ovo ne može smatrati kontradikcijom.

sionska truba

[h=1]Odgovori na poteškoće (14)[/h] Jan Vareca
Da li se čovek po Zakonu može opravdati ili ne?

- Da, može:

Rim. 2:13 » "Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati koji ga tvore."

- Ne, ne može:

Rim. 3:20 » "Jer se delima zakona ni jedno telo neće opravdati pred Njim; jer kroz zakon dolazi poznanje greha."

Gal. 3:11 » "A da se zakonom niko ne opravdava pred Bogom, poznato je: jer pravednik od vere živeće."
separator.gif
Ako se ovako istrgnu stihovi iz njegovog konteksta, onda se to svakako može prikazati kao kontradikcija.

Apostol Pavle jasno kaže (Rim. 2:13) da ako čovek drži (ispuni) Zakon (sve zakonske odredbe) da onda može i očekivati da bude proglašen pravednim (opravdanim pred Bogom). Međutim, tako nešto nije moguće, i to jasno Pavle obrazlaže dalje u poslanici Rimljanima 3:19-26.

Čoveku je nemoguće da stekne pravednost kroz Zakon, iz tog razloga jer nije sposoban da ispuni sve zahteve Zakona. To jasno kaže i stih ispred, Galatima 3:10, koji je ovde ignorisan. Dakle, nema kontradikcije.

isti izvor

Jasno je da Kuran nije Božija riječ.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Evo sta kaze jedan coveko koji je izucavao duge godine islam:

Međutim jedini problem kod dileme HRIŠĆANSTVO ILI SILAM jest taj što islam ne trpi kritiku. A ja se služim slobodnim pravom da kritikujem ono što smatram negativnim. Hrišćanstvo je tolerantno i u principu naklonjeno kritici, nepričam o hrišćanskim vjernicima već doktrinalnom učenju hrišćanstva. Tako da će kritike bile usmjerene u ovom izklaganju na hrišćanstvo ili islam biti realne u skladu sa mojim zaključcima. Cilj je saznati istinu a kome se ona nesviđa meni je jako žao. Jedino što ostaje i vama i meni prije ovog studija jest da se skupa pomolimo za Božije vodstvo prema istini.

Mnogo ljudi se svakodnevno obmanom odvlače u Islam. Jer je on učinkovit po pitanju vrbovanja u svoj sistem. On je kako sam rekao vjerski sistem koji je isto nastrojen kao i hrišćanstvo. Njegov cilj je svakodnevno privoljeti što više pristalica. Tome služe propovijedi i sveštenici da čuvaju i pridonose. Ljudi idu linijom manjeg otpora i postaju žrtve obmane koja od njih pravi instant vjernike. Jer daleko je lakše biti musliman nego li hrišćanin. Međutim vjera se ne svodi na ritualno klanje životinja i klanjanje pet puta dnevno, niti se svodi na borbu i ubijanje onih koji vjeruju drugačije. Istinska vjera se temelji na ljubavi, nenasilju i saosjećanju sa svim ljudima, bez obzira kojoj vjeri žele da pripadaju I ono najvažnije poštivanju Boga na način kako On to želi a ne kako je nama ljudima draže.

Ja znam da islam ne dopušta preispitivanje, ali iz ljubavi prema istini, moram obznaniti i javno istaći svoje zaključke u istraživanju te vjere jer nevidim način kako bih svjesno i trezveno mogao donijeti pravilnu odluku da odbacujem ili prihvatam islam ako li ga neproučim tj. preispitam. Negativna strana velikim dijelom potiskuje onu dobru stranu koja služi samo za obmanu i laž. No jedino što obmana ne trpi kritiku niti preispitivanje. Svi oni koji deluzivno sa agresiijom odgovaraju na kritiku, dovoljno govore i pokazuju da se nalaze u zabludi, koja se ne smije preispitivati. Tako da vam već sa ovim postaje jasno šta sam zaključio u svom proučavanju.

Nije prvi put da demoni nastoje da glume Boga i da se vjerom kontraproduktivno koriste. U ime Isusa koji je nalagao da se ne čini nasilje i da se vole čak i neprijatelji, ubijeno je zaista mnogo ljudi. O tome bi trebalo napisati jedan sasvim novi tekst

Muhamedov primjer je uobičajeni slučaj čovjeka koji se nagodio sa đavolom i prodao mu se radi kratkotrjanog zemaljskog zadovoljstva i sad u tome nebi bilo nekakvog velikog problema da se taj slučaj nije izduplicirao tj. multiplicirao na svjetskoj milijardskoj razini i svi oni koji su obuhvaćeni generacijskom multiplikacijom su u paktu koji je sklopio Muhamed još prije 1 400 godina sa sotonom. Ovoga su svjesni mnogi u krugovima vodstva islama i zbog toga ne dopuštaju preispitivanje, kritiku i napuštanje vjere. Istinska vjera se temelji na slobodi, a ne na prisili. Oni obmanuti Muhamedovim učenjem i paktom će naći objašnjenje i opravdanje za sva zlodjela svog idola. Pametnome i nepristrasnom ipak će biti dovoljno da shvati ako nepristrano uđe u proučavanje islama.
Bitno je da napomenem da je kuran knjiga koja je nadahnuta vanzemaljskom silom te nikako nije mogla nastati ljudskom tvorevinom. Jer kad se uđe u proučavanje jasno se vidi nemogućnost čovjeka da poznaje neke određene informacije koje su u njoj sadržane i tu nema spora. Islamisti i sam islamski vjerski sistem te informacije iskorištava kako bi zadobio što više pristalica i sledbenika tog sistema no kad se uđe u preispitivanje tog nadahnuća tu nastaje problem. Da neki nebudu u neznanju veoma bitno je naglasiti da vanzemaljska sila ili nadahnuće je za nas sila jer smo mi ljudi nemoćni nad najmanjom vanzemaljskom silom a sama po sebi nemora da bude uopšte ikakava sila.

Da pojednostavim za nas ljude sotona je sila mnogo veća ali za Boga Isusa on je kao mrav za čovjeka s toga je nama ljudima fascinantan sistem mravinjaka i te njihove organizacije iprema mogućnosti i bitisanju mrava on ipak prema ljudskim mjerilima nije nikakva sila. E tako je i nadahnuće i sila sotonina načinila mravinjak tj. kuran koji svojom fascinantnošću privlači mnoge i predstavlja se silom koja nije. Njegovi hodnici i kupole su lijepi i fascinantni ali ih ipak nije gradio Bog Istiniti nego ih je napravio bog lažni koji se izdaje za Istinitog Boga. Ljepota i čar njegovih ukrasa privlače i zavode ljude a tama i bedani lavirint ih guta u nepovrat. Ako li niste utvrđeni u vjeri Isusovoj tad se spravom imate bojati ovih riječi koje pišem no ako li ste utvrđeni i znate da uživate zaštitu Boga Istinitog Isusa Hrista neopravdan je strah pred islamom kod vas.

No mravinjak tj. kuran kao književno djelo je veoma prosta knjiga kojoj nedostaje povezanost i prepuna je kontradikcija. Nije mi namjera ni cilj Kuran oboriti njegovim kontradikcijama. On i Muhamed se obaraju svojom evidentno-istaknutom količinom mržnje, odobravanjem i potsticanjem Muhamedovih zlodjela. Muhamedova nedjela ili bolje reći djela najbolje obaraju Islam. Na jednom mjestu se navodi:

Žene - An Nisa 4. 159.
I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih svjedočiti.

Ovaj citat govori da nijedan sljedbenik Knjige (hrišćanin) neće ispravno vjerovati u Isusa u trenutku svoje smrti, dok će on na sudnjem danu protiv njih svjedočiti. Dok postoje drugi citati koji govore da ima sljedbenika knjige koji ispravno vjeruju:

Imranova porodica – Ali Imran 3. 199.
Ima i sljedbenika Knjige koji vjeruju u Allaha i u ono što se objavljuje vama i u ono što je objavljeno njima, ponizni su prema Allahu, ne zamjenjuju Allahove riječi za nešto što malo vrijedi; oni će negradu od Gospodara njihova dobiti. – Allah će zaista brzo račune svidjeti.

Krava – Al Baqara 2. 113.
Ali, nisu svi oni isti. Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Allahove ajete čitaju i mole se;

Znači ipak ima Kršćana koji vjeruju onako kako Muhamedov Alah predstavlja Isusa.

Sledeći citat govori da ima malo ispravnih Kršćana, dok su većina nevjernici:

Imranova porodica – Ali Imran 3. 110.
Vi ste narod najbolji od svih koji se ikada pojavio: tražite da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćate, i u Allaha vjerujete. A kad bi sljedbenici Knjige ispravno vjerovali, bilo bi bolje za njih; ima ih i pravih vjernika, ali, većinom su nevjernici.

Zanimljivo je to da se u prvom citatu govori da nema nijednog hrišćanina koji ispravno vjeruje, dok na drugoj strani se to opovrgava i navodi se da ih ima nešto ispravnih vjernika. No da budem iskren još nisam shvatio onu izjavu da je kuran direktna objava Alaha Muhamedu iz razloga što je kuran informacija iz četvrte ruke te nemogu da ustanovim ko je pogriješio prilikom zapisivanja istog. Svi će vam reći da je Kuran neizmijenjen od svog nastanka te da hafize (oni koji napamet znaju kuran) su zaslužni za to i da je nemoguće bilo izmijeniti ga jer se uči napamet i masa ljudi ga zna napamet te ako bi se desila nekakva greška odma bi bilo primjećeno. Ali ipak pored toga u samo ova dva ili tri stiha što sam naveo se jasno očitava kontradikcija koja se može filozofirati do iznemglosti ali razuman um vidi o čemu pišam. Dalje što sam naveo o direktnoj objavi je jako bitno naglasiti iz razloga jer kuran nije direktna objava Alaha zato što je Muhamed dobio objavu od Gavrila. A pošto je on bio nepismen tad je tu istu objavu prenosio zapisničarima tako da je za taj period nedostupnost podataka i nemoguće je ustanoviti dali je objava Alaha – Gavrilu zatim

Muhamedu te on zapisničaru validna u sadšnjem kuranu jer Bog Alah sigurno nije pogriješio iz razloga što je On savršen i bezgrešan ali Gavrilo kao anđeo je diskutabilan a Muhamed i zapisničari da i nepominjem. Dakle: kuran je objavljen, prema navodima kurana i islamista direktno ljudima preko anđela Gavrila Muhamedu te preko zapisničara do ljudi. Svakako vidite i uočavate direktnost o kojoj pišem.

Kada sam proučavao uvidio sam prisilno-neizborni factor koji je skoro sveprisutan u kuranu i sledeći Kuranski citat govori o tome kako u vjeri nema prisile i jedan je od rijetkih u kuranu koji govori o tome:

Krava – Al Baqara 2. 256. U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti – pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.

Dok sledeći odobrava ubijanje "nevjernika" sve dok se ne pokaju i prihvate Islam to ja nazivam prisilno-neizborni factor jer ako imam izbor između smrti i islama onda to nije izbor nego prislila:

Pokajanje – At Tawba 9. 5. Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.

Sledeći ajet (zakon) govori da će svaki musliman biti u paklu, barem privremeno:

Merjema - Meryem 19.71. I svaki od vas će do njega stići! Gospodar tvoj se sigurno tako obavezao!
Merjema - Meryem 19. 72. Zatim ćemo one koji su se grijeha klonili spasiti, a nevjernike ćemo da u njemu na koljenima kleče ostaviti.

Dok sledeći govori kako će oni što su poginuli u džihadu (sveti rat) automatski ići u raj:

Imranova porodica – Al Imran 3. 169. Nikako ne smatraj mrtvima one koji su na Allahovu putu izginuli! Ne, oni su živi i u obilju su kod Gospodara svoga,

Trebalo bi mi daleko više vremena i prostora da navedem, opišem i istaknem sve kontradikcije, kojih stvarno ima mnogo. Ali to mi nije primarni cilj jer Muhamedovo navodno poslanstvo najbolje opovrgavaju njegova nedjela. Prevodioci kurana nastoje da kontradikcije ublaže i otklone tako što će improvizovati prevod kako bi dobili efekat amortizacije. Tako da sam si postavljao pitanje o hafizama ali nisam mogao da dokučim odgovor jer oni su navodni čuvari izvornosti kurana no ili to samo vrijedi za arapski jezik a ostali šta dobiju ili je to namjeran previd ja neznam šta je u suštini istina doli jedne jedine a to je da amortizacioja uveliko odrađuje naumljeno. Daleko više kontradikcija se može naći u Engleskim prevodima Kurana nego Bosanskim prevodima a kad razumno čovjek razmisli pa bolje prilagoditi engleski jer pola ljudske populacije priča englenski a samo šacica srpsko-hrvatski .

Primjer je sledeći ajet na Engleskom:

Trpeza - Al maida 5. 69. Believers, Jews, Sabaeans and Christians - whoever believes in God and the Last Day and does what is right - shall have nothing to fear or regret.

Prevod Mustafe Mlivo je identičan Engleskom:

Trpeza - Al maida 5. 69. Uistinu, oni koji vjeruju, i oni koji su jevreji i Sabijci i kršćani ko vjeruje u Allaha i Dan posljednji i čini dobro pa neće biti straha nad njima i neće oni žaliti.

Dok prevod Besima Korkuta ispravlja i govori u prošlom vremenu, znači oni koji su vjerovali prije Muhameda:

Trpeza - Al maida 5. 69. Oni koji su vjerovali, pa i oni koji su bili Jevreji, i Sabijci, i kršćani – oni koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili, - ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati.

Ovaj primjer govori da je uzaludno navoditi kontradikcije kada su ih svjesni i sami prevoditelji kurana. A hafize šute i nejavljaju se. Te će se i sama islamska zajednica ograditi od prevoda i reći ipak je na arapskom najvildniji , a prešutaće vam dok vi ne naučite arapski učite iz ovog prevedenog!!!!

Još jedan primjer ispravljanja nelogičnosti od strane Besima Korkuta je sledeći citat:

Gora – At Tur 52. 24. Korkut: a služiće ih posluga njihova nalik na biser skriveni,
Gora – At Tur 52. 24. Mlivo: I obilaziće oko njih mladići njihovi, kao da su oni biser skriveni.

Mlivo prevodi "mladiće" kao i Engleski prevodioci, umjesto "posluge" kao što prevodi Besim Korkut. Zanimljivo, muslimanima se obećavaju mladići u raju.

Najveća kontradikcija kurana je ta što glumi nastavak prijašnjih objava, Tore (Mojsijevog petoknjižja) i Jevanđelja od kojih se enormno razlikuje. Na primjer hrišćansko učenje ima vrlo malo ili nikako dodirnih tački sa Islamom. Ako je Islam nastavak objave, onda bi trebao da budem barem suštinski sličan Novozavjetnom učenju. Muhamedov kuran se zasniva na prepričavanju Starozavjetnih priča, praznim prijetnjama i konstantnom ponavljanju sličnih ili identičnih stihova stavljajući Alaha kao sudiju i kadiju na pogibao čovjeka. Čovjek se zapita kakv je to Bog koji obećava ljubav i blagostanje u jednom momentu a već u drugom se pretvara u ispunioca prokletstva kojeg Muhamed ostavlja kao prijetnju ako se neispuni volja njegova koju krije iza Alahave volje.

Muhamedova vjera je ritualna temelji se na unaprijed utvrđenom načinu molitve, obrednom klanju životinja, krutih propisa i vjerskog fanatizma. Sam kuran je djelo nepismenog trgovca, robovlasnika i ratnika, Muhameda koji je navodno primio kuran kao Božiju objavu preko anđela Gavrila. O tome sam već pisao. Kuran je vrlo prosta knjiga, bez ikakve suštine, konteksta i izgleda kao da su rečenice izmješane bez ikakvog reda i povezanosti. Reći će vam da su vam oči i um zavezani od Alaha ako nerazumijete te da su

od nevjernika sakriveni ajeti te da nemožete razumjeti ako to Alah neželi i ako vi to neželite i sl. No ako je iko želio da shvati istinu onda sam to ja želio. Molio sam se istinitom Bogu. Nisam rekao ni Isuse ni Alahu ni Jahve ni El ni Elohim nego svojim jednostavnim riječima Bože Istiniti koji da god jesi pomozi mi da shvatim i dođem do istine. Ovakva molitva može samo dovesti do spoznbaje istine. I stoga vam iznosim svoju spoznaju i kuran je upečatljiv po tome što se dosta identičnih ili vrlo sličnih ajeta neprekidno ponavlja. Muhamed kao da nije imao šta da piše pa je ponavljao sve iznova jedno te isto. Vrlo je neumjesno reći da ovakvo nešto može biti direktna objava savršenog Boga. Islam koji se bazira prvenstveno na kuranu, prepun je prijetnji i ucjena, straha, kojima se nastoje ljudi silom ubijediti da vjeruju u Alaha, navodnog boga. Nije potrebno školovanje i proučavanje Islama da bi se shvatilo da kuran ne dolazi od Boga. Dovoljno je pročitati tu knjigu prepunu mržnje, ubijanja, prijetnji prema svim drugim vjerama uz onakvu molitvu kao što sam naveo se shvati istina.

Kuran je Muhamedu poslužio da uz pomoć njega dođe do vlasti i moći. On je kuran objavljivao godinama, u zavisnosti od situacije i događaja kako mu je štimalo i odgovaralo. Nemože se reći da je to Božija volja i odluka jer je to veoma kratak period a ako se preko Muhameda trebalo ispuniti ispravljanje grešaka židova i hrišćana onda Bogu nije bilo potrebno godinama da smišlja plan jer da je kuran od Boga istinitog i da je Muhamed Božiji poslanik (apostol) tad bi Bog iznio odmah svoj plan jer u istoriji djelovanja Bogastvar je jasna. Bog važne vijesti preko poslanika nije objavljivao u tajnosti i sa predostrožnosti već je javno od njih tražio da idu i kažu narodu šta je rekao a u slučaju Muhameda to nije bila praksa. Muhamed je prvo nekima od bližnjih objavio vijesti te je čekao podršku istih i onda se u tajnosti ispovijedao islam da bi se ta tajnost pretvorila bezglavu trku i straho-propovijedanje. Film “Pod zastavom Muhameda” veoma jasno opisuje islamsku istoriju i nastanak islama, preporučujem da pogledate kako bi znali o čemu govorim.
Dakle Muhamed je vremenom kako mu je bila potreba objavljivao ajete tj. zakon te tako neki miroljubivi dijelovi kurana dolaze u trenutku Muhamedove slabosti i očekivanja da ga podrže židovii ili hrišćani jer kad proučavate kuran ako podatke koje proučavate provjeravate istorijom tad vidite u kojim periodima se šta dešavalo . Iznad svake sure (glava) stoji naziv Meka ili Medina što znači da je sura Mekanska ili Medinska prema čemu se može znati period i položaj islama u to vrijeme. Jer ako je Mekanska onda je nastala u Meki a tako I medinska u Medini. Dali je bio i skim u ratu i sl. To nam mnogo govori o usklađenosti ajeta sa situacijom koja je u tom trenutku snašla Muhameda. Te kada ga hrišćani a posebno židovi nisu podržali u njegovom navodnom Božijem poslanstvu, Muhamed se odlučio na ubijanje, mržnju i proklinjanje svih koji neće da ga podrže u njegovom putu nasilnog vjerskog fanatizma. I to se veoma jasno vidi iz ovih podataka koje sam naveo.

Muhamedovo carstvo i vjera je sa ovozemaljskog svijeta, i ako se vidi veoma očito da ta vjera nije ljudskog uma i da je protkana duhovnom silom opet se veoma jasno nadzire ograničenost te sile na ovu planetu. To je vjera prepuna nasilja, prijetnji, zabrana, krutih pravila i ograničenja. Njegova vjera reflektuje njegovu narav i koruptirani moral. Iako se u kuranu na početku svake sure navodi da je Alah milostiv i samilostan, od te navodne samilosti nema ništa jer Alah podržava ratovanje i ubijanje u cilju nasilnog širenja vjere. Jednostavno se miješa ljudsko sa duhovnim tj. tjelesno sa duhovnim a ipak ta duhovnost

nedolazi do izražaja jer poslanikov karakter nebi trebao da se očitava u svjedočanstvu. Nekako djeluje kao pristrani novinar ili izvjestitelj koji navlači na svoju misao. Ja u svom izlaganju smijem da iznosim svoje misli jer je moj tekst tako i nastrojen i sam subjekt mog pripovijedanja je usmjeren samo i isključivo na moj zaključak dok Muhamed nikako nesmije da upražnjava slično jer je njegov subject Božija volja a ne njegova osveta ili mržnja on jednostavno nije shvatao vjeru na duhovnoj već na materijalnoj razini. Pojam duhovnost se ne nalazi u njegovom kuranu. Muhamed vjeru vidi kao mehanizam pun krutih pravila i ograničenja. Za njega se najviši stepen vjere ispoljava fanatizmom i umirenjam u borbi sa neprijateljima Islama. Islam je došao ratovanjem, a da je Muhamed izgubio rat, danas ne bi bilo ni Islama. Jer Islam kao vjera može opstati samo u glavama vjerskih terorista i prisilnim svrstavanjem u vjeru po samom rođenju i odrastanju, iz koje je zabranjeno izaći i kazna je smrt.

Muhamed je lično ubio nekoliko ljudi koji su napustili Islam. Znači, Islam nije moguće napustiti i prestati vjerovati onako kako je od rođenja servirano, niti je moguće preći u drugu vjeru. Još jedan hadis koji traži smrtnu kaznu za napuštanje vjere:

Muslim 623,
Poslanik je rekao: "Nije dozvoljeno uzeti život drugog Muslimana osim u tri sledeća slučaja:

1. oženjeni preljubnik
2. život za život (ako je osoba Musliman)
3. i ako napusti Islam."

U mnogobrojnim zemljama sa većinskim deklarisanim Islamskim stanovništvom, smrtna kazna za napuštanje islama ili prelazak u drugu vjeru, uredno se sprovodi i u današnje vrijeme.

Muhamedova vjera ne dopušta da se dovede u pitanje. Oni koji islam dovode u pitanje ili kritikuju, dolaze u smrtnu opasnost. Smrtna kazna važi samo za muškarce, dok žene dobijaju doživotni zatvor. Ako se žena pokaje, (vrati u islam) biva joj oprošteno. Muškarac koji je rođen kao musliman, kazna je smrt ako napusti islam (čak i ako se pokaje). Njegovo pokajanje može prihvatiti Alah, ali na ovom svijetu mora biti kažnjen. Ako nemusliman prihvati islam, i onda ga napusti, kazna mu je smrt, osim ako se pokaje (vrati u islam). Ovi navodi su naravno uveliko amortizovani u zemljama koje nisu većinski islamske i u zemljama koje nisu još dostigle stepen teokratije koji je recimo recimo u Irau ili Iraku te se kod nas i na našim prostorima neočekuje na ovako poštivanje i strogoću zakona. Što je opet jedan kompromis i kontraindikacija. Jer ako je Alahova volja da se taj hadis sprovodi nije na ljudima da odvaguju dali će u nekoj zemlji sprovoditi ili neće sprovoditi volju Božiju. Volja Božija je jednaka svakoj zemlji.

Vrlo je jasno iz svega ovoga da Muhamedova vjera može opstati jedino prisilom. Nasilnim putem je nastala, nasilnim putem se održava. Muhamed i njegovi sljedbenici ne razumiju da je vjera lična stvar svakog pojedinca, te da Bogu ne trebaju roboti već slobodna bića.toliko za danas od Gere.

Pozdrav svim ucesnicima ove teme od Gere.

P.S

Copy/past Hriscanstvo ili islam

Pogledajte film koji9 ovaj covek preporucuje "pod zastavom muhameda" evo stavljam link pa ce mo posle diskutovati o filmu kuranu i bibliji:http

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Dok sledeći odobrava ubijanje "nevjernika" sve dok se ne pokaju i prihvate Islam to ja nazivam prisilno-neizborni factor jer ako imam izbor između smrti i islama onda to nije izbor nego prislila:

Pokajanje – At Tawba 9. 5. Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.

Muhamedov kuran se zasniva na prepričavanju Starozavjetnih priča, praznim prijetnjama i konstantnom ponavljanju sličnih ili identičnih stihova stavljajući Alaha kao sudiju i kadiju na pogibao čovjeka. Čovjek se zapita kakv je to Bog koji obećava ljubav i blagostanje u jednom momentu a već u drugom se pretvara u ispunioca prokletstva kojeg Muhamed ostavlja kao prijetnju ako se neispuni volja njegova koju krije iza Alahave volje.

Muhamedova vjera je ritualna temelji se na unaprijed utvrđenom načinu molitve, obrednom klanju životinja, krutih propisa i vjerskog fanatizma.

Muhamed kao da nije imao šta da piše pa je ponavljao sve iznova jedno te isto.

Alah milostiv i samilostan, od te navodne samilosti nema ništa jer Alah podržava ratovanje i ubijanje u cilju nasilnog širenja vjere.

Vrlo je jasno iz svega ovoga da Muhamedova vjera može opstati jedino prisilom. Nasilnim putem je nastala, nasilnim putem se održava.

Није случајно то понављање, то се зове програмирање ума. Поготову ако човек поред тога што редовно чита, учи напамет и шири даље. Њему ти стихови постају део свести, као реч Божија нама. Проблем је што сматрају да је Куран реч Божија, само је питање ког Бога.

И, наравно, чим споменеш Алаха, Куран или посланика (апостола) Мухамеда, ти си хулник или највеће зло. То је такође програмирано застрашивање да нико не сме да доведе у питање или да спомене Мухамеда и његову лажну објаву. Ако се и неко усуди да коментарише нешто, одмах долази осуда, а лицемерно провоцирање и вређање Библије, апостола (посланика) Христових и свих мученика и светаца Божијих који су животом доказали веровање у Сведочанство Исуса Христа, то се не рачуна! Они нису "Алахови", они су обманути некаквим "привиђењем". Страшно!

Наравно да
човек добије речи које су дубоко усађене у подсвест сваког муслимана, јер њему је ум програмиран да то говори и верује:

Samo sto si ti nepismen pa ne razumijes. osim toga si i nevjernik. Znas sta je Biog rekao Adamu kada ga je prognao na Zemlju?
Da ce umirati, bolovati, rintati, radjati se u mukama....
Vidis, ti u neznanju nastojis poniziti Boga!
Kao da postoji gospodar nad Njim!
Samo Big daje zivot. I daje smrt! I niko se ne moze oduprijeti, ni da s erodi ni da umre kada Bog odredi!

Pokaj se, postani musliman (pokoran Bogu). Bice tebi bolje.

Хари можда искрено воли Христа и мисли да Га следи, али реагује по ономе како је програмиран, сврстава нас по тачно описаним мерилима Курана. Тако и ми по Библији видимо ко је какав, зато и тврдим да није исти Бог у питању јер су приступи човеку, греху, покајању и праштању потпуно различити.

Геро, задао си ми домаћи да читам мало. А да гледам не могу, немам живаца јер у самом старту сам нешто увидео и не могу даље...стварно. Мени је провидно, поготову што знам како се провео сваки Божији пророк - народ га је одбацивао и на крају убио. Још једна потврда да Мухамед није пророк Бога Библије, већ не знам кога (знам, али нећу да испишем).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate Adriane to nije nista u tom filmu pogledaj ovaj film koji cu ti postaviti,to je verzija na arapski tj ku´anska verzija Isusa iz nazareta:
ako nemozes da ga gledas do kraja zamolio bih te da pogledas kraj filma negde od 48 minute pre kraja da vidis kako se to njima pricinilo da je rspet itd.Film je dobro pogledati da bi znali sta za islam konkretno prestavlja Isus,jedno je tacno! u kuranu je cilj da Isusa ponize kao obicnog skitalicu tj u ovoj kuranskoj verziji Isusa iz nazareta, dok Muhameda uzdizu kao svetog poslanika u gornjem filmu.Ja sam odgledao i jedan i drugi film i mogu ti reci "STRASNO"

Pozdrav brate Adriane.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Јуда се "трансформисао" у Исуса, страшно (1:11:40 - пред крај). Сви апостоли побегли, а Јуда остао сам јер му је Иса чаролијом променио лик. Испаде да је Петар схватио да је Јуда доживео метаморфозу, само то није никоме говорио после, исто као и Варава. Путовали су са Павлом, заједно ширили хришћанство, али никако да му кажу. Чак су и Римљани сумњали да то није Исус. Не треба да гледамо то, само се ужасавамо.

11. И зато ће им Бог послати силу преваре, да верују лажи;
12. Да приме суд сви који не вероваше истини, него волеше неправду.
13. А ми смо дужни свагда захваљивати Богу за вас, браћо љубазна Господу! Што вас је Бог од почетка изабрао за спасење у светињи Духа и вери истине.

14. У које вас дозва јеванђељем нашим, да добијете славу Господа нашег Исуса Христа.
15. Тако дакле, браћо, стојте и држите уредбе којима се научисте или речју или из посланице наше.

16. А сам Господ наш Исус Христос, и Бог и Отац наш, коме омилесмо и даде нам утеху вечну и наду добру у благодати,

17. Да утеши срца ваша и да вас утврди у свакој речи и делу добром. (2.Солуњанима 2)

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Јуда се "трансформисао" у Исуса, страшно (1:11:40 - пред крај). Сви апостоли побегли, а Јуда остао сам јер му је Иса чаролијом променио лик. Испаде да је Петар схватио да је Јуда доживео метаморфозу, само то није никоме говорио после, исто као и Варава. Путовали су са Павлом, заједно ширили хришћанство, али никако да му кажу. Чак су и Римљани сумњали да то није Исус. Не треба да гледамо то, само се ужасавамо.

11. И зато ће им Бог послати силу преваре, да верују лажи;
12. Да приме суд сви који не вероваше истини, него волеше неправду.
13. А ми смо дужни свагда захваљивати Богу за вас, браћо љубазна Господу! Што вас је Бог од почетка изабрао за спасење у светињи Духа и вери истине.

14. У које вас дозва јеванђељем нашим, да добијете славу Господа нашег Исуса Христа.
15. Тако дакле, браћо, стојте и држите уредбе којима се научисте или речју или из посланице наше.

16. А сам Господ наш Исус Христос, и Бог и Отац наш, коме омилесмо и даде нам утеху вечну и наду добру у благодати,

17. Да утеши срца ваша и да вас утврди у свакој речи и делу добром. (2.Солуњанима 2)
Da,brate Adriane ja nisam video veci uzas nego u ovom filmu o Isusu na kuranski nacin!eto kako oni zamisljaju kad govore (to nam se samo pricinilo)ma to su bolesni ljudi!!!pitam se dali je iko od njih ikad video (Septuagintu,codex Sinajtikus itd)

Na osnovu cega oni tvrde da swe to tako desilo tada?U filmu pisu po islmu,barabino jevandjelje!!a 12 apostola lazu ha,ha,bas je smesno.

Pozdrav od Gere brate moj po Hristu.

Natrag