Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja još ništa ne rekoh...ti vidim pričaš umesto mene..samo u svoje ime ništa ne pričaš.

Pazi tebi kažeš uopšte nije bitno šta Biblija podrazumeva pod ovim terminom...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Crkva Bozja je ono sto Bog smatra svojom crkvom, a ne ono sto kaze Stvarnoslap, papa, patrijarh, bilo koji svestenik..itd..

Prepoznavanje Bozje crkve je po reci Bozjoj koja crkva poseduje kao temelj vere.

Temelj vere je dakle rec Bozja, a ne crkvene dogme koje su suprotne reci Bozjoj.

Ne verujte nikome.
Sami istrazujte, i spoznajte sta uci rec.

Za to ne koristite nikakvo pomagalo, ni spise otaca, svestenika, papa, Ellen White, ili bilo koga drugog.

Samo rec Bozju, i to sa molitvom.

Onda kada ispitate sta uci rec Bozja, onda ce te razumeti i koja je crkva Bozja a koje ne, i ko pise u toj crkvi u Bozje ime, bili oci, svestenici, pape, ili Ellen White.

Evo prilazem moju internet stranicu gde je cista rec Bozja po temama:

www.velikeistinebiblije.blogspot.com

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
> Koja je to religija tačno?
To je verovanje adventističke crkve.

> Danas svaka za sebe tvrdi da je prava.
Pa što onda pitaš koja je?

Šalim se. Nije loše pitanje, već odgovor ako ne iznese argumente.

Prava crkva mora imati odgovor na aktuelna iskušenja.
Prava ljubav je uvek odgovor na potrebu. Da bi neko učenje bilo od Boga, nije dovoljno da bude istinito, sa Biblijom usklađeno, već da bude odgovor na iskušenja koja ljudi imaju.

Koja su to posebna iskušenja ovoga vremena?

To su opšte bezakonje, neumerenost, poročnost i svaka vrsta hedonizma.
Zato nam se prirodno nameću pitanja:

Koja crkva ovom svetu koji živi u prorečenom bezakonju, propoveda značaj zanemarenog Božjeg zakona?
Koja crkva u ovo vreme hedonizma, svojom doktrinom o zdravoj ishrani pruža ukor neumerenosti i poročnosti savremenih hedonista?

Koja crkva bezbrižnima koji govore “Neće moj Gospodar još zadugo doći” (Matej 24,48), iznosi ukor o skorom dolasku Božjeg suda?
Dakle, koja crkva svojom sadašnjom istinom predstavlja pravi odgovor na iskušenje današnjeg vremena?
Postoji samo jedna crkva koja jeste “stub i tvrđava istine” (1.Timotiju 3,15) upravo zato što svojom naukom predstavlja odgovor na iskušenja koja ljudi danas imaju.

Onima koji danas uljuljkuju svoju savest rečima “Neće moj Gospodar još zadugo doći” (Matej 24,48) ta crkva iznosi upozorenje “Bojte se Boga i podajte mu slavu” (Otkrivenje 14,7).

Onima koji žive u bezakonju, njena doktrina iznosi istinu o važnosti i svoj dubini zahteva Božjeg zakona. Onima koji žive u iskušenju hedonizma, ta doktrina iznosi principe zdrave ishrane i načela umerenosti. Onima koji danas žive u Vavilonu koji predstavlja skup otpalih crkava koje su svojom krivom naukom postale opasnost za iskrene vernike, Bog upućuje poziv da napuste svoje zajednice, sa obrazloženjem “da vam ne naude zla njezina” (Otkrivenje 18,4), “jer otrovnim vinom kurvarstva svojega napoji sve narode” (Otkrivenje 14,8).

Bog je uvek imao svoju crkvu koja je svojom naukom “crkva Boga živoga, stub i tvrđava istine” (1.Timotiju 3,15), jer svojom svetlošću predstavlja odgovor na iskušenja ljudi svoga vremena.
Jedino adventistička crkva svojom doktrinom predstavlja odgovor na sva pomenuta iskušenja ovoga vremena. Druge nema koja ima odgovor na ta iskušenja.

Adventistička crkva takođe poznaje dar proroštva kao odliku crkve poslednjeg vremena jer joj je taj dar neophodan zbog specifičnih iskušenja poslednjeg vremena. Taj dar adventistička crkva je prepoznala u delu adventističkog proroka Elene Vajt.

Koja su to nova iskušenja zbog kojih nam je danas potreban dar Elen Vajt, a koja ranije nisu bila toliko zastupljena u istoriji, da bi nam tek sada nova svetlost bila neophodna radi odgovora na ta posebna iskušenja poslednjeg vremena?

Koja svetlost je odgovor na iskušenja savremenog hrišćanstva?
Da bismo to saznali, hajde da prvo definišemo koja to iskušenja imaju mnogi hrišćani danas, a nisu ih imali pre tri veka. Koja iskušenja odmah zapažamo na bogosluženjima, na primer, evanđeoskih hrišćana?
To su:
Zavođenje vernika sentimentom i ugušivanje savesti zabavom; Preterana međusobna bliskost u kojoj vernici traže satisfakciju; Zanemareni zahtevi Božjeg zakona (Zastupanje da su Deset zapovesti ropski jaram i da su ukinute na krstu); Kriva predstava o pojmu prave ljubavi i obraćenju srca; Traženje dokaza zajednice sa Bogom u znacima, čudima i lažnim duhovnim darovima; Prebacivanje sopstvene odgovornosti izbora na Boga; i Opijanje zabavnom muzikom.

Sva ta iskušenja imaju odgovor u delu Elen Vajt.
Ovde sam to dokumentovao:
http://svetlost.org/tinu.pdf

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Baš kako sam ustvrdio. Subotar mora Kristovu Crkvu smatrati i prokazivati kao Bludnicu. To im je misija na koju se obvezuju kunući se na spise svoje proročice bogohulnice. Ako se dakle sretnete s nekim subotarom a ne kaže vam to nakon par kontakata, znajte samo da je licemjer i da planira kako i kada će vam to priopćiti. Da nisu Licemjeri, ne bi bili ni subotari.

Upravo tako. Ne samo da se čitavo "evanđelje" kulta "would be jews" iz USA zasniva na negaciji onoga što Crkva Kristova prenosi, nego im je primarni cilj da svoje sotonske hule prikažu kao ispravne i bogom nadahnute.

Da bi to postigli, moraju aposlutno moraju original prikazivati kao loš. Naime na koji ćeš način zabludele ubediti da ti poveruju? Na koji ćeš način ljudima koji zlato imaju reči da ga ostave i svojom dušom plate falsifikat?

Tako što ćeš im govoriti da zlato nije zlato, da je lažno, a da ti poseduješ pravo zlato.

Oni, subotarski licemeri to upravo i čine. Love duše.

Zato, jer zadatak nam je da budemo Kristovi ovčari (ne pastiri, ovčari) na vukove moramo režati i razoktrivati ih na svakom mestu, svim sredstvima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja još ništa ne rekoh...ti vidim pričaš umesto mene..samo u svoje ime ništa ne pričaš.

Itekako si ti svoje rekao, i itekako ja znam što si to ti rekao. I zato te pitam, s obzirom da zastupaš stav da je tvoja subotarska sekta 1980. godine zapravo preuzela "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li se ti i dalje adventistom sedmog dana? Zatim, kako ti je sekta preuzela to "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li i ti kao Kainos da je zapravo postala kurva?

Pazi tebi kažeš uopšte nije bitno šta Biblija podrazumeva pod ovim terminom...

Zna se točno što Biblija podrazumijeva. Za Bibliju su uvijek antikristi oni koji ubijaju svete. A tvoja subotarska sekta je čak "krvavi biznis" razvila na kasapljenju nerođene djece. Moglo bi se sada pojaviti i "fetus-cjepivo", na kojem bi pisalo "made in SDA church".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Itekako si ti svoje rekao, i itekako ja znam što si to ti rekao. I zato te pitam, s obzirom da zastupaš stav da je tvoja subotarska sekta 1980. godine zapravo preuzela "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li se ti i dalje adventistom sedmog dana? Zatim, kako ti je sekta preuzela to "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li i ti kao Kainos da je zapravo postala kurva?

Zna se točno što Biblija podrazumijeva. Za Bibliju su uvijek antikristi oni koji ubijaju svete. A tvoja subotarska sekta je čak "krvavi biznis" razvila na kasapljenju nerođene djece. Moglo bi se sada pojaviti i "fetus-cjepivo", na kojem bi pisalo "made in SDA church".

Nisam ja bitan.

Ja te ne pozivam da izađeš iz tvoje crkve. Pozivam te da živiš po Božjoj Reči. I videćeš i sam kako će to funkcionisati. Probaj, vidi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisam ja bitan.

Valjda si sebi bitan. Zato te opet pitam - s obzirom da zastupaš stav da je tvoja subotarska sekta 1980. godine zapravo preuzela "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li se ti i dalje adventistom sedmog dana? Zatim, kako ti je sekta preuzela to "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li i ti kao Kainos da je zapravo postala kurva?

Ja te ne pozivam da izađeš iz tvoje crkve. Pozivam te da živiš po Božjoj Reči. I videćeš i sam kako će to funkcionisati. Probaj, vidi.

OK. A zašto ne pozivaš Laodikeju i tripu da iziđu iz vaše subotarske sekte, s obzirom da vam je sekta 1980. u svoja vjerovanja preuzela "katoličko-babilonsko Trojstvo"?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Valjda si sebi bitan. Zato te opet pitam - s obzirom da zastupaš stav da je tvoja subotarska sekta 1980. godine zapravo preuzela "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li se ti i dalje adventistom sedmog dana? Zatim, kako ti je sekta preuzela to "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li i ti kao Kainos da je zapravo postala kurva?

OK. A zašto ne pozivaš Laodikeju i tripu da iziđu iz vaše subotarske sekte, s obzirom da vam je sekta 1980. u svoja vjerovanja preuzela "katoličko-babilonsko Trojstvo"?

Nisam bitan ja...bitan je Hristos.

Ja tebe pozivam na Reč Božiju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisam bitan ja...bitan je Hristos.

Ja tebe pozivam na Reč Božiju.

Onda otvori novu temu o čemu te god volja što se tiče Božje riječi. A ovdje, pokaži da imaš m..a, i odgovori na ono što te se pita. Dakle - s obzirom da zastupaš stav da je tvoja subotarska sekta 1980. godine zapravo preuzela "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li se ti i dalje adventistom sedmog dana? Zatim, kako ti je sekta preuzela to "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li i ti kao Kainos da je zapravo postala kurva?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Onda otvori novu temu o čemu te god volja što se tiče Božje riječi. A ovdje, pokaži da imaš m..a, i odgovori na ono što te se pita. Dakle - s obzirom da zastupaš stav da je tvoja subotarska sekta 1980. godine zapravo preuzela "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li se ti i dalje adventistom sedmog dana? Zatim, kako ti je sekta preuzela to "katoličko-babilonsko Trojstvo", smatraš li i ti kao Kainos da je zapravo postala kurva?
I takođe te pozivam da se manje opterećuješ drugima već da iznisiš najbolje od svoga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag