Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kako će Pismo znati što su apostoli vjerovali, kad Pismo datira na konac 4. stoljeća
Ovaj slap ponvalja jedno te isto ko papagaj, umjesto da odgovori Jovanu. Pa daj više argumente, ne izvlači se. Zadnja knjiga je napiasna oko 95 godine, ne 400 godine....
Ovaj slap ponvalja jedno te isto ko papagaj, umjesto da odgovori Jovanu. Pa daj više argumente, ne izvlači se. Zadnja knjiga je napiasna oko 95 godine, ne 400 godine....
O cemu ti pricas? Moja crkva ne uci da je Isus "rodjen" doslovno u vecnosti. Kada se taj termin koristi tu se misli da je on "proizasao" u smislu da je "poslat" od nekud! To ne znaci niti "nastanak" niti bukvalno "radjanje" niti "stvaranje"!Ja ukazujem na pogrešnost onog shvatanja rođenja za Boga o kome govori tradicija i crkva..ovo što ti govoriš nije pak ni učenje tvoje crkve..ovako tumačenje izraza roditi..ovo si više na svoju ruku dao tumačenje izraza roditi..van učenja tradicije crkve
Učenje tradicije za roditi kada je u pitanju jedno od "Lica Božanstva" je da ima nastanak u Ocu..
.iako u večnosti ali u tim okvirima večnosti ipak je Otac pre....a to nije odlika Jahvea
No, da preispitamo i tvoj pak novi oblik tumačenja.
Zato Mire, nisi opet razumeo poentu.
Jahve u Bibliji ne može biti "rođen"(ni u kom smislu..ni o onom crkvenom niti ovom koji ti navodiš), ne može proishoditi iz drugog..i nema primanja Jahve priride od drugog.
To su tvrdnje Piramide.. To si od njega pokupio kao i od drugih ostalo..Odnosi se na Reč...to ti nije rekao fini gospodin. To tvrdim..Reč je sve stvorila..a Isus nije Reč...jasno i jednostavno. Ali to smo na onim temema tamo..razglabali.
O cemu ti pricas? Moja crkva ne uci da je Isus "rodjen" doslovno u vecnosti. Kada se taj termin koristi tu se misli da je on "proizasao" u smislu da je "poslat" od nekud! To ne znaci niti "nastanak" niti bukvalno "radjanje" niti "stvaranje"!
To ste vi pogresno protumacili, i to veze nema sa ucenjem nase crkve!
To nije tacno! To si cuo od Kainosovih adventista koji to izvrcu! Ni jedan crkveni otac ne tvrdi da Isus ima "nastanak u Ocu"!
Jovane, lupas gluposti! Kada bi takvo nesto ucili, nacinili bi Isusa "stvorenjem" a on to nije! Ovo je uzaludan pokusaj Kainosovih adventista da izvrnu ucenje crkve!
Upravo Kainosovi adventisti to uce a ne mi!
Oni su tako shvatili izjave crkvenih otaca, potpuno pogresno! Stavise, ja sam nasao da falsifikuju njihove izjave! A ti nisi to citao niti znas sta uce!
Sta god bila poenta Jovane, ti sada sakrivas da si tvrdio da izraz "roditi" dokazuje da je neko "nastao u odredjenom trenutku"!
To nismo tvrdili ni ja ni moja crkva! Vec ti!
I ovde ponovo izraz "roditi" tumacis u smislu "stvoriti"!
To su tvrdnje Piramide.. To si od njega pokupio kao i od drugih ostalo..
Znas li ti ko se Piramidi "javio"? Ako vec hoces nesto da istrazujes bolje procitaj ko mu se javio i doneo mu tu nauku..