Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To znaci da ne zna ni Rimokatolicka, ni papa, jer je nastala polovinom 2 veka mesavinom mnogobostva i Hriscanskih elemenata, a konacno sa Konstantinom i Justinijanom.

Adventisti su prva crkva, poslednji njen deo od sedam crkava iz otkrivenja 2 i 3 poglavlja, prva crkva poslednjeg vremena, koja ima identicno ucenje Hrista i apostola.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo Crkva, koja je rođena 10 dana nakon Isusova uzašašća, može znati i zna što su apostoli vjerovali.

Ono što ne piše u Pismu nisu verovali.

Recimo zamisli apostola Pavla koji se tako zgorozio dolazeći u Atinu kada je video verske slike da ih vidi u crkvama njegovog doba. Šta bi rekao? Da je video tamjan kojim se kade, da je video ljubljenje slika itd..on koji je rekao da ni Hrista više u telu "ne pozanaje"..zamisli da je video kako kruže razne slike Hrista i da se ljube i da im se klanja kao i slike Marije itd...

Znači, to je direktno suprotstavljeno onome što su apostoli verovali.

A da li bi odobrio prizivanje Marije i da li bi je nazvao kraljicom neba?

Možeš li zamisliti kako bi se zgrozio i on i ostali apostoli?

Znači, to nije ta crkva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako će Pismo znati što su apostoli vjerovali, kad Pismo datira na konac 4. stoljeća,

Jevsevije Popović, crkveni istoričar kaže da upotreba slika nije postojala pre IV veka. To pišu i ostali istoričari crkve...ovo je samo jedan primer.

A pazi sada..ako je samo tvoja crkva pisala Pismo a ne apostoli..kako onda ona nije recimo smislila da su se apostoli klanjali slikama? Kako nije smislila da su u Rimu od početka smatrali biskupa za poglavara? Kako to da nema pomena uzvisivanja Marije? Znači tvoja crkva nije pisala Pismo...i nije ga dala jer bi u tom slučaju ove stvari pomenula..a ne preskočila.

Nije to ta crkva.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo kažem..ubediš me da je tvoja crkva pisla pismo..i da ono nije postojalo pre IV veka. Evo nisu pisali apostoli..pisala ih Crkva u Rimu. Ok. Može.

Sada mene zanima gde je pomen prvenstva episkopa Rima? Možeš li mi naći taj tekst?

Drugo, gde je pomen poštovanja Marije, kraljice neba? Gde su molitve svecima?

Evo nađi mi ove tekstove..jer kažeš da je Rim nama dao Pismo i pisao ceo Novi Zavet u IV veku. A do tada su se ove stvari verovale. Zašto nam tvoja Crkva to nije rekla u Pismu koje je sama napisala?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag