Duhovno Mire...Bog je Stvoritelj a roditelj je u duhovnom smislu...sin si ako si Mu veran i ako te je duhovno oblikovao. Ako nisi duhovan onda nisi ni sin.
O tome i govorim. "Rađanje" je duhovna kategirija a ne doslovna.
Ne treba mešati stvari. Hristos je Mešijah dat nama od Boga. Ne treba iz toga izvlačiti konskvence od Bogu..nikako.
Bog je jedno sve ostalo je drugo...zato je valda Bog jedno a sve ostalo drugo.
Hristos je Mešijah a ne Bog. Upravo zabuna nastaje kada se sve ono što se odnosi na Hrista pripisuje Bogu jer je Hristos Bog...upravo obrnuto treba ići. Vidimo da Bog ne može biti rođen..niti proishoditi u bukvalnom smislu iz drugog..ne može imati Božastvo čija priroda Jahve proizlazi iz drugog Jahvea.
Mada i izraz "proizašao" u Bibliji koji se koristi za Hrista ne govori o "proishođenju" kako to zvanična crkva tumači već u duhovnom smislu povezanost...ali ovde sam išao sa aspekta onoga što crkva kaže u vezi tog izraza..i što ona podrazumeva. To "proishođenje" iz Bića drugog Božanstva nije odlika Boga.
Sta ti hoces Jovane ovim dokazati?
Ti si tvrdio da izraz "roditi" ukazuje da je neko "nastao u odredjenom trenutku"! I da stoga to dokazuje da Hristos nije Bog, jer Bog ne moze biti stvoren!
A ja ti pokazujem da taj izraz uopste ne ukazuje na "nacin nastanka" (ili da je neko nastao) vec ukazuje na tvoj "odnos" sa Bogom! I to sam dokazao!
A ti nemas izgovora, osim da vrtis jedno isto u krug i izbegavas..
Dakle, kada bi se u bibliji izrazom "roditi" zeleo opisati "nacin nastanka" onda andjelima Bog ne bi bio
OTAC vec
DEDA, jer andjeli su stvoreni preko njegovog
SINA:
"Jer kroz njega je sazdano sve sto je na nebu i na zemlji'!
Znaci Jovane:
Bog je andjelima
DEDA! To je tako ako ovaj izraz tumacis tako da ukazuje na 'poreklo'!
Ali taj izraz ne ukazuje na poreklo, ili na nacin kako je neko nastao! Vec on sluzi da opise nas odnos sa Bogom!