Iz Cetinjske pušionice
Već sam prije pisao i pokazivao što je temeljni uzrok svom ovom međusbnom nasrtanju EGWista jednih na druge, i međusobno optuživanje kako su otpali i kako su postali Babilon. A sada je ovdje još zornije zašto je to tako. Duh njihova klevetanja jednih druge -
"Vi ste Babilon" - duhovnim genima im je u baštinu ostavila njihova "proročica koja je govorila u drskosti", Ellen White. Sjetimo se, porođajni krik subotarske sekte bilo je vikanje kako je Kristova Crkva Kurva.
Sada ćemo probati razumijeti odakle toliko šarolika, do svojih suprotnosti, vjerovanja među članovima subotarske sekte. Pa upravo zbog toga što su sekta nastala
čitavih 18 stoljeća nakon nastanka Kristove Crkve, pa nisu mogli imati ni svoje teologe ni svoju teologiju, i drugo važnije, zbog toga što EGWistima-subotarima Biblija nije nikakav temelj, nego su to spisi njihove "proročice" - kako to oni nazivaju: "
duh proroštva". Da je to baš ovako, najbolje ćete vidjeti po tome što oni svoja međusobna sporenja, na primjer o Trojstvu, ne bistre citirajući Bibliju i apostole, nego svoja stajališta u pravilu dokazuju
argumentima iz spisa Ellen White.
Koliko oni sami upadaju u košmarna i šizofrena stanja kada im se učini da su ostali bez "
EGW-argumenta pod nogama" vidjet ćemo na jednom konkretnom primjeru, na primjeru Kainosa i njegove terapije "na šmrkanju u Cetinju".
Kainos, već žestoko nastrojeni antikristovski i antitrojstveni "adventist-vehabija", dolazi na terapiju
dileru i Instituciji P. Simović, i ovako izražava svoju zdvojnost:
Kainos: Inace htio sam iskreno istraziti sto se tice Duha Svetoga, i procitao onsj clanak na religija.me o Duhu, ali tamo nisam nasao objasnjenja onih tekstova - Petar u Djelima kaze Ananiji -
Slsgao si Duhu Svetome - Samo osobi mozemo slagati
zatim onaj tekst mislim Efezanima 4,30 -
ne zalostite Duha kojim ste zapecaceni - samo osobu mozemo ozalositit
U Korincanima stoji da Duh razdjeljuje darove kako hoce. Inace samo trazim komentare na ove sthove. Trazeci sto kaze EGW o trojstvu naisao sam na jedan clanak kojeg mozes citati, a ako ga zelis skinuti moras platiti...
Tu EGW "Ceznji Vjekova" kaze: čovek može da se odupre grehu i da ga pobedi jedino moćnim delovanjem
trećeg lica Božanstva, koje će doći sa neizmenjenom silom, ali u punini božanske moći“ (str. 671 /orig.
Ostali dio teksta, kao i kopije njenog originalnog rukopisa mozete naci na ovom linku
----------------------------------
Zbog čega je Kainos, kao sumanuti antikristovac i antitrinitarijanac, ovako zabrinut zbog onoga što je našao materijalima Ellen White? Pogledajmo što je našao baš na meterijalu za koji je gore ponudio link.
Očito vam je, "
Kainos nebabilonac - antitrinitarijanac" je našao nešto nešto što ga izluđuje, "proročica" na ovom mjestu piše nedvosmisleno da je
Sveti Duh posebna ličnost!?!?!? Što sada - traži Kainos pomoć "dilera Institucije".
Naravno, "diler Institucija Simović" nema baš za svaki šizofreni napad kod svojih mušterija spremnu dozu "djelotvornog opijuma", pa u ovakvim slučajevima poseže za "
tihom duhoterapijom" - "
Čekaj magarče da trava naraste". Pa tako i Institucija ovdje stavlja Kainosa "na čekanje", Kainos čeka, trava ne naraste i riješen problem magarca. Proročica plagijatorica i bogohulnica i dalje im je proročica, a ujedno i
batina kojom jedni druge međusobno pendreče.