Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, mi ovde govorimo o večitim karakteristikama Boga. Mi ne možemo kazati da one nisu otkrivene do Hrista..jesu. On je Svemoguć..to znamo i u Torah i u Evanđelju. On je bezvremen..On je nerođen...nema Božanstvo karkateristeke koje su vezane za stvorena bića.

Zato smatram da u skladu sa onim što znamo o Bogu upravo nađemo tekstove koji mogu potvrditi da se Bog rađa, da proishodi, da svoju prirodu nasleđuje od drugog Jahvea...

Zapravo to je nemoguće za Boga..za Jahvea. Jer to apsolutno negira prirodu Jahvea..to je suprotno Njegovoj prirodi. Nespojivo je da je večan a da se rađa..nespojivo je da nema početak Sam u Sebi već u nekom drugom..to onda nije Jahve.

Nadam se da su ovo opšte stvari i da su razmiljive.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
nego slape, kako to da se Isus još rađa, i još nije rođen? Čekamo još odgovor.
Dobio si odgovor od mene, na sta sam ja siguran da ti nemas komentar osim "mani se mire fantazije".. To smo videli gore.. Zasto onda i pitas? Znam ja sta ti mislis. I ti i Jovan smatrate Slapa nedoraslog temi, i zato hocete da dokazete da je on nedorastao tome, i da ga jos ismejete ili predstavite ulicarom.. To je cilj, a ne zapravo stvarno bavljenje temom..

Bas koga briga dal je Slap ulicar ili Hriscanin..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dobio si odgovor od mene, na sta sam ja siguran da ti nemas komentar osim "mani se mire fantazije".. To smo videli gore.. Zasto onda i pitas? Znam ja sta ti mislis. I ti i Jovan smatrate Slapa nedoraslog temi, i zato hocete da dokazete da je on nedorastao tome, i da ga jos ismejete ili predstavite ulicarom..

Mire, ne njega već njegov rečnik. Meni je žao što sam to morao reći ali on zaista takav rečnik ima. Niko ne govori da nema znanja. Ima...ali sam samo stvari postavio na mesto..isto kao što i drugima uputim kritiku kada zasluže..valda si video.

On preteruje i neprestano ponavlja slične teške izraze i optužbe koje nisu hrišćanske. Meni je žao što je tako...a njegovo znanje u nekim oblastima je dobro a u nekim vrlo tanko ili ne želi da piše. On je taktičar..i jedno je sigurno...da je dobar taktičar ali kada nešto ne ide..ne ide..jer sva tatika ovog sveta ne može služiti umesto činjenica.

Ja se izvinjavam i Slapu ako se uvredio..ali nadam se da rečnik može popraviti i ne nazivati druge onako kako nazvia kad se neko ne slaže sa njim.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, mi ovde govorimo o večitim karakteristikama Boga. Mi ne možemo kazati da one nisu otkrivene do Hrista..jesu. On je Svemoguć..to znamo i u Torah i u Evanđelju. On je bezvremen..On je nerođen...nema Božanstvo karkateristeke koje su vezane za stvorena bića.

Zato smatram da u skladu sa onim što znamo o Bogu upravo nađemo tekstove koji mogu potvrditi da se Bog rađa, da proishodi, da svoju prirodu nasleđuje od drugog Jahvea...

Zapravo to je nemoguće za Boga..za Jahvea. Jer to apsolutno negira prirodu Jahvea..to je suprotno Njegovoj prirodi. Nespojivo je da je večan a da se rađa..nespojivo je da nema početak Sam u Sebi već u nekom drugom..to onda nije Jahve.

Nadam se da su ovo opšte stvari i da su razmiljive.

Jel sam ja tebi dao odgovor?

Ne mozes ti naci nigde da se Jahve "radja" da "proishodi", ne zato sto se to ne bi moglo reci za njega, vec zato sto su jevreji dobro znali ko je Jahve. A Hrista nisu znali ko je i odakle dolazi, to je za njih bilo novo! Zato se jevrejima objasnjava priroda Hristova, ko je i zasto je dosao, a Jahve se ne objasnjava u tom smislu nigde!

Sta jos hoces da ti kazem?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisu nam bile otkrivene

Nise znalo da je Svemoguć, Sveznajuć...Večan..pre dolaska Hrista.

Večan i Onaj koji Jeste..jeste karakter Jahve u Torah. A to upravo negira mogućnost rađanja..proishođenja iz drugog Jahve....On mora imati svoju prirodu Božanstva sam po sebi...dakle Božanski plural podrazumeva da svaki entitet Božanskog plurala ima iste ove karakteristike. Inače nije Jahve.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ne njega već njegov rečnik. Meni je žao što sam to morao reći ali on zaista takav rečnik ima. Niko ne govori da nema znanja. Ima...ali sam samo stvari postavio na mesto..isto kao što i drugima uputim kritiku kada zasluže..valda si video.
Recnik da, ali ja ljude ne sudim po recniku, ustvari nikog ne sudim tako.. Slap malo nekad upotrebi i ruzan recnik, ali ko zna odakle mu je to ostalo.. I ja sam pre neki dan rekao "govn.." pa se sam sebe stidim zbog toga, ali sam morao upotrebiti da bi naglasio ocito..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne mozes ti naci nigde da se Jahve "radja" da "proishodi", ne zato sto se to ne bi moglo reci za njega, vec zato sto su jevreji dobro znali ko je Jahve. A Hrista nisu znali ko je i odakle dolazi,

Čekaj, pusti sada Hristov dolazak na zemlju.

Mi ovde govorimo o večitim katgorijama Božanstva. Po tom principu mi vidimo da je nemoguće da Jahve bude rođen, da proishodi iz bilo čega i da svoju Božansku prirodu "izvodi" ne iz sebe već iz drugog Jahvea.

Da li znaš Mire, da je to odlika "bogova" paganskih naroda..bogovi se rađaju od bogova. Jahve naš se ne rađa..ne pozajmljuje svoju Jahve prirodu iz drugoga. Da li to možeš pojmiti? To je nebibljski.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Recnik da, ali ja ljude ne sudim po recniku, ustvari nikog ne sudim tako.. Slap malo nekad upotrebi i ruzan recnik, ali ko zna odakle mu je to ostalo.. I ja sam pre neki dan rekao "govn.." pa se sam sebe stidim zbog toga, ali sam morao upotrebiti da bi naglasio ocito..

Kada neko ponavlja često onda to znači da on ne misli da se menja...da je to njemu gotovo legitimno a i dalje se smatra hrišćaninom. Ti si rekao nešto pa priznaješ da to ne treba i to je uredu. Ali ako neko legitimizuje ono što ne valja onda znači da nema grižu savest...ne znam šta bi moglo biti. Ja sam okarakterisao tako jer to jeste ono što se može čuti tamo...i mnogo teže reči je govorio ranije...ali sam morao reći a on kako želi. Želim mu da shvati ovo jer je to za njegov duhovni život bitno. Za njegovo spasenje je to važno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag