Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Osim što si notorni i gadljivi lažov i prevarant, još si i licemjer.

Sve ti lepši od lepšeg izrazi.

Ti bi, kao "kabalističko-masonski-adventist", još mene poučavao što nije kršćanski. Što antikrist ima s kršćanstvom?

Nisam znao da je ono pravo hrišćanstvo među uličarima. Uličarski rečnik, to je hrišćanski rečnik..samo to nikako da mi većina ovde vidimo...pa da. Sad si me prosvetlio i objasnio...što si veći uličar veći hrišćanin.

No ja ipak ću ostati ne tako "prosvetljen" kao ti pa i dalje smatram da birane reči jesu one prave hrišćanske..bez obzira da li se slaže neko samnom ili ne. A tebi prosvetljenim ulicom..bravo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
nego slape, kako to da se Isus još rađa, i još nije rođen? Čekamo još odgovor.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
nego slape, kako to da se Isus još rađa, i još nije rođen? Čekamo još odgovor.

Kainos na terapiji u Cetinju:

Inace htio sam iskreno istraziti sto se tice Duha Svetoga, i procitao onsj clanak na religija.me o Duhu, ali tamo nisam nasao objasnjenja onih tekstova - Petar u Djelima kaze Ananiji - Slsgao si Duhu Svetome - Samo osobi mozemo slagati

zatim onaj tekst mislim Efezanima 4,30 - ne zalostite Duha kojim ste zapecaceni - samo osobu mozemo ozalositit

U Korincanima stoji da Duh razdjeljuje darove kako hoce. Inace samo trazim komentare na ove sthove. Trazeci sto kaze EGW o trojstvu naisao sam na jedan clanak kojeg mozes citati, a ako ga zelis skinuti moras platiti...

Tu EGW "Ceznji Vjekova" kaze: čovek može da se odupre grehu i da ga pobedi jedino moćnim delovanjem trećeg lica Božanstva, koje će doći saneizmenjenom silom, ali u punini božanske moći“
(str. 671 /orig.

Ostali dio teksta, kao i kopije njenog originalnog rukopisa mozete naci na ovom linku

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
dobro slape, znamo da ne znaš objasniti teologiju katoličke crkve i točka - a nešto pametuješ Jovanu. Vjeruj dalje u misteriju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ovo je najvažnije. Moramo videti je li Jahve može imati ove osobine

Biblija se Jahvom ne bavi u tom smislu, jer nema potrebe jevrejima objasnjavati odakle se Bog pojavio! Odnosno ko je i odakle je (odakle proizlazi). Postanje polazi od cinjenice da on postoji, da on JESTE!

Ali za Hrista se to moralo objasniti, jer je on nesto novo za jevreje, o njemu nisu znali nista, pa se zato objasnjava ko je i odakle je!

Zato za Hrista imas takva objasnjenja, a za Jahvu nemas i neces ih ni naci!

To ne dokazuje ono sto ti zelis da dokazes!
Da je Isus manji, da proizlazi, odnosno da je stvoren! Apostoli samo pokusavaju objasniti jevrejima ovaj odnos ljudskim recnikom i nista vise! Apostol Jovan cak koristi i grcku filozofiju da bi to objasnio, a Pavle citira njihove pesnike!

Upravo zato što u Isusu Čoveku nije odlika Jahvea već Čoveka. Upravo to i vodi u pravcu dodatnog razumevanja Isusovog statusa.

Upravo u Isusu je odlika Jahvea, jer on sam je dosao da pokaze i pokazao je Bozju licnost! Po tome se i vidi, jer Jahve kaze - "niko mi slican nije" dok Hrists jeste slika Bozja, i jos kaze "nikom necu dati slave svoje" a Hristu daje svoju slavu! Da se nije mozda predomislio? Da jeste to bi bila bogohula, da Hrista proizvodi u 'boga' a sotona kada je trazio isto njega je odbio. Za jevreje je to hula nad hulama da neko moze biti izjednacen sa Bogom, to STARI ZAVET NE DOZVOLJAVA!

Zato Isus nije ovo "dobio" po zasluzi, vec je to imao od ranije, i kako Pavle kaze, on je "ponizio sam sebe uzevsi oblicje sluge, postavsi kao i drugi ljudi"!

A ti si kao i piramida, koji negira jasne biblijske stihove i prica stvari na koje covek moze da se samo frapira.. Dotle te je odvelo to tvoje mudrovanje!

Ja se zgrazavam kad to citam, ne zato sto te ne razumem, vec zato sto mi je sve poznato, to sam i ja tvrdio ranije i znam odakle ti.. Ja sam se hvala Bogu vratio istini, a ti ces kao i ja tada odbaciti i Trojstvo, i to sve vodi ka istom cilju, odbacivanju Trojstva i Hristovog Bozanstva, vec najavljujes..

Dok Laodikeja koji cuti na to, samo pokazuje da ne razume sta znaci imati licni i zivi odnos sa Hristom - Bogom! Ne mozes imati odnos sa nekim koga ne poznajes!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag