Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Okomio se P.S. 'Institucija' na svoje:

Prenosimo djelove pisma jednog vjernog čovjeka, adventiste u Njemačkoj:

U većini oblasti se izbacuju mnogi koji propovedaju skori Isusov dolazak i izlazak iz Vavilona, što se čak u jednoj maloj i vernoj crkvi u ------- pred mojim očima desilo!
Kad je u ------ crkvi bio dan otvorenih vrata, meni je ... bilo zabranjeno da stavim na sto „Velike borbe“, a na njega su stavljeni alkoholni kokteli, a u donjoj prostoriji je bio organizovan ples uz Rolling Stones (inače samo za info, na jednom albumu stoji slika od Alistera Crowleya, nezavisno od toga što se odmah vidi čija je takva muzika).

...Lokalne crkve u većini ZAHTEVAJU ekumenizam ... dok istovremeno predsednik severne unije otvoreno traži da prakticirajući homoseksualci dobiju oficijelne funkcije u crkvi!

Tako je.

Severno Americka Adventisticka crkva cini razlicite kompromise, sto je jednom prilikom napomenuo i Predsednik Generalne konferencije Adventista Ted Wilson, govoreci o Severno Americkoj crkvi koja prima homoseksualce.

Tada je Ted Wilson ogradio gobalnu Adventisticku crkvu od ovih pojedinih crkava koje postupaju suprotno statutima Generalne koferecije, i rusi temelje na kojima je crkva izgradjena.

Pitanje je samo "kakve veze ima Stvarnoslap sa tim"

On ne gleda satanizam u svojoj crkvi, i to na rukovodecem nivou, vec zagleda iza tudjih vrata.

Ko zna, mozda on to radi i u stvarnosti, bavi se voajerizmom, ili zargonski "rasomonstvom" bilo iz svog stana dvogledom ili teleskopom, ili merdevinama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Gore citirani slučaj je iz Njemačke a ne iz Amerike. Ali, truli ste očigledno u čitavom svijetu. .

Truli? Ne, samo slede svoju "proročicu", koja je recimo svima zabranjivala meso, a sama se prejedala istog.

Ja sam samo citirao vašeg subotara P.S. 'Instituciju'.

Upravo tako, a ta "institucija" je ista kao i oni kojima prigovara, samo se niko ne usuđuje da mu to u lice kaže.

Ne brini. I ta "institucija" je licemer kao i svi oni.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.

Sirom sveta pojedine Adventisticke crkve cine kompromise, potpisuju pred ekumenske sporazume, posecuju tradicinalne crkve Vavilona velikog, u njima drze koncerte duhovne muzike, uvode izvodjenje duhovne muzike u pop - rok stilu, sa bubnjevima i elektricnim gitarama..itd..

Neprijatelj je na velika vrata usao u redove crkve posredstvom Jezuitskih agenata, koji rade na kompromitovanju, i unistenju temelja na kojima crkva pociva.

Ipak, izvorni Adventizam jos uvek pociva na Bozjim temeljima, i njega gaje sve crkve i pojedinci koji ne prave bilo kakve kompromise.

Ali Gospod ce uskoro sam sve urediti, i pozvati i crkvu i svet da se podignu, i obrate.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Duo "Kainos & P.S.'Institucija'" pendreče subotarsku sektu:

Kainos:
To da li je adv. crkva Babilon - znam da je ovdje tema....ovisno kako je ko razumio EGW po pitanju crkve....sad ispada da naša antitrinitarijanska grupa neće moći objavljivati istinu jer kročimo u babilonsku crkvu.....iskreno nisam toliko proučavao ovo pitanje...a valjda su antitrinitaristička braća našli dobre dokaze zašto se mora ostati u crkvi....jer izgledaće kao da je pala i onda će doći čišćenje...to će se obaviti na kraju...rešetenje....

P.S. 'Institucija':
Time sebi vežete ruke za ozbiljnu priču, na sličan način kao što Walter Veith kvari svoje svjedočanstvo očiglednim spinovanjem kad se radi o HAC-erici našoj slavnoj. Šta još HAC-erka može da uradi što već nije uradila da se učlani u Vavilon? Elen Vajt, da se digne, sigurno bi se trkom učlanila u "poslednju" crkvu pa makar je tamo sve šutirali. Sigurno bi stavila i autogram na "Veliku nadu" Teda Vilsona, jer opet to je "poslednja" crkva, po defaultu nepogrešiva. Samo još da definišemo koje su to crkve prije nje.

Zdravko Vučinić (odnedavno vlasnik jedne nove 'crkve'):
U onoj drugoj temi si mi rekao da si adventista i onda razumijem tvoj odnos prema crkvi.
Ne ispada da vaša antitirinitarska grupa neće moći objavljivati istinu, već Bog ne može U POTPUNOSTI da blagoslovi nešto što je povezano sa Vavilonom, to sam ja rekao u onom prethodnom postu.
Tvoja antitrinitarska braća su našla razlog da ostanu u crkvi jer imaju slabu vjeru, jer neće imati gdje da drže predavanja ako izađu iz crkve i slično. Ne postoji, po mom mišljenu, ozbiljan argument da se ostane u toj crkvi, odnosno da se javno ne pozovu ljudi na izlazak.
Ako čuješ te iste adventiste šta govore o crkvi onda je ona definitivno pala, ne mora više da pada, jer ne znam šta bi mogla još da padne, osim da proglasi nedelju kao dan od odmora, ali u to ne vjerujem. Dakle, ta crkva je pala odavno i to najbolje potvrđuju riješi ovih adventista koji kritikuju crkvu. Zato ne može Bog u potpunosti da blagoslovi one koji ostaju u Vavilonu, a dokaz za to je i podjela mežu antitrinitarcima, jer se dijele po pitanjima Hristove prirode, smrti kojom je Isus umro itd itd.
Onda sotona dobija pravo da se miješa u sve to
i dolazi do kompromitacije odreženih istina, kao što sam rekao - ko o čemu, adventisti o suboti i slično. Da ne bude i o trojstvu na isti način.

Vjerovatno će doći do tog rešetanja, ali će biti kasno za mnoge, zato je važno pozvati na izlazak i na punu objavu istine.
Da je EGW živa misliš da bi ona bila u crkvi i držala predavanja kao što ovi danas rade? Ili bi rekla ljudima da izađu iz Vavilona?
--------------------------

Uopće ne htijući to, Vučinić ovdje izreče temeljnu istinu - sotona je umješan među subotarima i upravlja njihovim razmišljanjima, ponašanjima i učenjima. Opet ne htijući to dokazati, sam Vučinić dade argumente o sotoninoj umješanosti u sve ovo. Eto, i među antitrinitarcima nastade pomutnja - svaki drugačije vjeruje o Kristovoj prirodi, o Kristovoj smrti i slično, konstatira činjenicu Vučinić i ispravno je pripisuje đavlini.

Upravo ovo svjedoče i dokazuju četvorica EGWista ovdje na ovom forumu - Jovan Prezviter, Laodikeja, Kainos i tripo. Od njih četvorice subotara ne postoje dvojica koja se slažu po pitanju Kristove prirode. I ne htijući to otkriti, u pravu je Vučinić koji detektira da subotari ne vjeruju Kristu i Kristovoj crkvi, nego vjeruju đavlini i zbog toga postadoše antikristi koji odbaciše Boga Sina. A nijekanjem Sina, kaže sveti Ivan, ostaju i bez Oca.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Po tom "principu" podele kada je Stane Hočevar je protiv vakcine i to Pfajzerove najviše a papa je primiao Fajzerovu pa bi to po tvom rezonu značilo da sotona vlada jer postoje podele i različita mišljenja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Po tom "principu" podele kada je Stane Hočevar je protiv vakcine i to Pfajzerove najviše a papa je primiao Fajzerovu pa bi to po tvom rezonu značilo da sotona vlada jer postoje podele i različita mišljenja.

Ništa smislenije ti đavlina nije uspio došapnuti? Daj mu otkaz. :) A ne možeš, on je tebe unajmio a ne ti njega.;)

Da ti napomenem, ovdje nije riječ o vjeri u cjepivo, nego o vjeri u Boga.

Imaju se pravo očitovati i ostali subotari. Možda neki kaže i nešto suvislo, za razliku od Jovana.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da ti napomenem, ovdje nije riječ o vjeri u cjepivo, nego u vjeri u Boga.

Pitaj Staislava Hočevara da li on tako misli. On smatra da se u vakcini Pfajzer kriju proteini mrtvih fetusa..a ti si upravo po pitanju abortusa veoma strog..pa sad Pfjazer se koristi proteinima od mrtvih fetusa(naravno ako je to istina...Stane misli da jeste) a papa ni manje ni više prima proteine mrtvih fetusa što je po tvojoj veri i veri tvoje crkve smrtni greh...znači itekako je povezano sa dogmom...

E sada...šta imaš po tom pitanju da kažeš? Je li onda papa anrtihrist prema učenju tvoje crkve kada prima Pfajzer vakcinu u kojoj su prorteini abortiranih fetusa? Šta to radi sam poglavar crkve?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
a u donjoj prostoriji je bio organizovan ples uz Rolling Stones (inače samo za info, na jednom albumu stoji slika od Alistera Crowleya, nezavisno od toga što se odmah vidi čija je takva muzika).

A "institucija" zna koji je album i koju muzički pravac u pitanju?

Uzgred, da se nije možda radilo o numeri: "Sympathy for the devil"?

Ps. Licemerna institucija i ne zna da pravi sotonizam i nije u nepoštovanju shabata i iju iju, odbijanju da se "ćita" ukradeni Miltonov "Izgubljeni Raj" - što "Velika Borba" njihove "svesvete" upravo i jeste, nego da je pravi sotonizam lažna crkva, a to njihov koven jeste od samog svog nastanka.

Vjerovatno će doći do tog rešetanja, ali će biti kasno za mnoge, zato je važno pozvati na izlazak i na punu objavu istine.
Da je EGW živa misliš da bi ona bila u crkvi i držala predavanja kao što ovi danas rade? Ili bi rekla ljudima da izađu iz Vavilona?

Hmm, taj gdin Vućinić, ne govori o tome šta bi Isus, nego pazi, pazi, šta bi Ellen Gould Harmon White rekla...

Dakle, subotari mogu da se slože samo u dvema stvarima, suboti i Ellen Gould Harmon White. Ničemu drugom, a kako znamo da je upravo ona, taj njihov "duh proroštva" i uvela subotu u kult razočaranih Mileritskih histerika, dolazimo do zaključka da je ona, smrtna žena koja je govorila u oholosti, naučavala budalaštine, njima, subotarima Sine Qua Non, Bog, Crkva, sve.

Uopće ne htijući to, Vučinić ovdje izreče temeljnu istinu - sotona je umješan među subotarima i upravlja njihovim razmišljanjima, ponašanjima i učenjima. Opet ne htijući to dokazati, sam Vučinić dade argumente o sotoninoj umješanosti u sve ovo. Eto, i među antitrinitarcima nastade pomutnja - svaki drugačije vjeruje o Kristovoj prirodi, o Kristovoj smrti i slično, konstatira činjenicu Vučinić i ispravno je pripisuje đavlini.

Sotona je među njima umešan još od samog osnivanja. No, i pored zbrke koju im donosi, ostaju verni njemu, jer slede njegovu "proročicu".

Upravo ovo svjedoče i dokazuju četvorica EGWista ovdje na ovom forumu - Jovan Prezviter, Laodikeja, Kainos i tripo. Od njih četvorice subotara ne postoje dvojica koja se slažu po pitanju Kristove prirode. I ne htijući to otkriti, u pravu je Vučinić koji detektira da subotari ne vjeruju Kristu i Kristovoj crkvi, nego vjeruju đavlini i zbog toga postadoše antikristi koji odbaciše Boga Sina. A nijekanjem Sina, kaže sveti Ivan, ostaju i bez Oca.

Subotari nikada i nisu verovali Kristu, još manje Njegovoj Crkvi (koja je za njih "kurva") nego upravo đavlini i njegovoj proročici.

Ps. Nisu oni postali antikristi, nego su to oduvek bili.

Da ti napomenem, ovdje nije riječ o vjeri u cjepivo, nego u vjeri u Boga.

Opet njihovo izvrtanje. No, to se i dalo očekivati od njih....

Imaju se pravo očitovati i ostali subotari. Možda neki kaže i nešto suvislo, za razliku od Jovana.

Možda. No to je pod velikim znakom pitanja. Sve dokle god veruju "proročici" koja je govorila i naučavala blasfemične budalaštine, suvislost se od njih ne može očekivati.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitaj Staislava Hočevara da li on tako misli. On smatra da se u vakcini Pfajzer kriju proteini mrtvih fetusa..a ti si upravo po pitanju abortusa veoma strog..pa sad Pfjazer se koristi proteinima od mrtvih fetusa(naravno ako je to istina...Stane misli da jeste) a papa ni manje ni više prima proteine mrtvih fetusa što je po tvojoj veri i veri tvoje crkve smrtni greh...znači itekako je povezano sa dogmom...

E sada...šta imaš po tom pitanju da kažeš? Je li onda papa anrtihrist prema učenju tvoje crkve kada prima Pfajzer vakcinu u kojoj su prorteini abortiranih fetusa? Šta to radi sam poglavar crkve?

U tzv. "Oxfordskom" cjepivu nalazi se "stanična linija" uzeta iz stanica fetusa, a ne u "Pfizer-ovom" cjepivu. Zato, poklopi se ušima i pusti i drugim subotarima da se i oni ovdje sramote. ;)

Moj ti je savjet najdobronamjerniji.

I još jednom, ovo nije tema o tome što subotari vjeruju o cjepivu, nego o tome kako im je đavlina pomrsio i razum i duh da vjeruju svakovrsne bogohulnosti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag