Duo "Kainos & P.S.'Institucija'" pendreče subotarsku sektu:
Kainos:
To da li je adv. crkva Babilon - znam da je ovdje tema....ovisno kako je ko razumio EGW po pitanju crkve....sad ispada da naša antitrinitarijanska grupa neće moći objavljivati istinu jer kročimo u babilonsku crkvu.....iskreno nisam toliko proučavao ovo pitanje...a valjda su antitrinitaristička braća našli dobre dokaze zašto se mora ostati u crkvi....jer izgledaće kao da je pala i onda će doći čišćenje...to će se obaviti na kraju...rešetenje....
P.S. 'Institucija':
Time sebi vežete ruke za ozbiljnu priču, na sličan način kao što Walter Veith kvari svoje svjedočanstvo očiglednim spinovanjem kad se radi o HAC-erici našoj slavnoj. Šta još HAC-erka može da uradi što već nije uradila da se učlani u Vavilon? Elen Vajt, da se digne, sigurno bi se trkom učlanila u "poslednju" crkvu pa makar je tamo sve šutirali. Sigurno bi stavila i autogram na "Veliku nadu" Teda Vilsona, jer opet to je "poslednja" crkva, po defaultu nepogrešiva. Samo još da definišemo koje su to crkve prije nje.
Zdravko Vučinić (odnedavno vlasnik jedne nove 'crkve'):
U onoj drugoj temi si mi rekao da si adventista i onda razumijem tvoj odnos prema crkvi.
Ne ispada da vaša antitirinitarska grupa neće moći objavljivati istinu, već Bog ne može U POTPUNOSTI da blagoslovi nešto što je povezano sa Vavilonom, to sam ja rekao u onom prethodnom postu.
Tvoja antitrinitarska braća su našla razlog da ostanu u crkvi jer imaju slabu vjeru, jer neće imati gdje da drže predavanja ako izađu iz crkve i slično. Ne postoji, po mom mišljenu, ozbiljan argument da se ostane u toj crkvi, odnosno da se javno ne pozovu ljudi na izlazak.
Ako čuješ te iste adventiste šta govore o crkvi onda je ona definitivno pala, ne mora više da pada, jer ne znam šta bi mogla još da padne, osim da proglasi nedelju kao dan od odmora, ali u to ne vjerujem. Dakle, ta crkva je pala odavno i to najbolje potvrđuju riješi ovih adventista koji kritikuju crkvu. Zato ne može Bog u potpunosti da blagoslovi one koji ostaju u Vavilonu, a dokaz za to je i podjela mežu antitrinitarcima, jer se dijele po pitanjima Hristove prirode, smrti kojom je Isus umro itd itd.
Onda sotona dobija pravo da se miješa u sve to i dolazi do kompromitacije odreženih istina, kao što sam rekao - ko o čemu, adventisti o suboti i slično. Da ne bude i o trojstvu na isti način.
Vjerovatno će doći do tog rešetanja, ali će biti kasno za mnoge, zato je važno pozvati na izlazak i na punu objavu istine.
Da je EGW živa misliš da bi ona bila u crkvi i držala predavanja kao što ovi danas rade? Ili bi rekla ljudima da izađu iz Vavilona?
--------------------------
Uopće ne htijući to, Vučinić ovdje izreče temeljnu istinu - sotona je umješan među subotarima i upravlja njihovim razmišljanjima, ponašanjima i učenjima. Opet ne htijući to dokazati, sam Vučinić dade argumente o sotoninoj umješanosti u sve ovo. Eto, i među antitrinitarcima nastade pomutnja - svaki drugačije vjeruje o Kristovoj prirodi, o Kristovoj smrti i slično, konstatira činjenicu Vučinić i ispravno je pripisuje đavlini.
Upravo ovo svjedoče i dokazuju četvorica EGWista ovdje na ovom forumu - Jovan Prezviter, Laodikeja, Kainos i tripo. Od njih četvorice subotara ne postoje dvojica koja se slažu po pitanju Kristove prirode. I ne htijući to otkriti, u pravu je Vučinić koji detektira da subotari ne vjeruju Kristu i Kristovoj crkvi, nego vjeruju đavlini i zbog toga postadoše antikristi koji odbaciše Boga Sina. A nijekanjem Sina, kaže sveti Ivan, ostaju i bez Oca.