Krvavi obračuni balkanskih EGWista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da se razumemo..niko ne opravdava abortus. Uvek ga izbeći ako je moguće. Naravno.

Takođe treba imati u vidu jednu činjenicu..imamo samo dva stiha u Biblji koji se bave ovim pitanjem tj. pominju ženu i dete u tom kontekstu. I jako je važno razumeti da ti stihovi ne govore o fetusu već o ženi...ako žena umre onda je oko za oko. Ne za fetus.

No, naravno, imamo stihve u kojima Bog govori o vrednosti života ljudskog bića i da Bog je već ispalanirao nešto sa nekim dok je još bio u utrobi ili nerođen. To naravno ne znači da je on imao istu vrednost kao da je rođen več proročki da je Bog znao šta će biti sa njim kada postane čovek.

Sve u svemu abortus kao čin je težak i bez obzira na to Bog nas upućuje da to ne treba da činimo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Takođe treba imati u vidu jednu činjenicu..imamo samo dva stiha u Biblji koji se bave ovim pitanjem tj. pominju ženu i dete u tom kontekstu. I jako je važno razumeti da ti stihovi ne govore o fetusu već o ženi...ako žena umre onda je oko za oko. Ne za fetus.
Jovane, molim te ne izvrci! O detetu se govori svo vreme, zena ne moze umreti od jednog udarca!

Pobogu, zasto sve morate da izvrnete da bi opravdali ono sto vasi adventisti rade, umesto da priznate da rade gadosti? Jel to znaci nesto da branite upravu? Hoce vam to srusiti crkvu ako im prigovorite? Ispadate zaista neosecajni!

Da se razumemo..niko ne opravdava abortus. Uvek ga izbeći ako je moguće. Naravno.
Onda ga cak treba i praktikovati, ako je zivot zene vazniji kako kazes, bolje je da cupamo i kidamo fetuse, da ne bi morala zena da izdrzava decu, da bi mogla da se bavi svojom karijerom i slicno! Ili da od fetusa pravimo pomade protiv bora!

Fetus je ocigledno ravan govnetu, kad moram tako da se izrazim, vise stvarno.

Ja se osecam krivim i kad pojedem jaje, jer jaje bi postalo pile da ga ja nisam ubio, odnosno proizvodjac! Hoces da kazes da nisi ubio pile? Kao nije bilo jos razvijeno, pa ga mozes razbiti ko govno? A sta vi podrzavate, upravo to isto, samo sto je ovo mnogo gore - ubistvo coveka!

Nemate nimalo postovanja prema zivotu, prema zivotu kojeg je Bog podario! Cak su i indijanci (pagani) vise postovanja imali, kad ubiju zivotinju oni su govorili - "oprosti mi sto sam te ubio, morao sam to uraditi da bih preziveo"! Vi to ne osecate! Ne shvatate koliko je svaki zivot dragocen! Zato je ovaj svet i otisao dodjavola..

Upravo zato je Bog propisao da se "jare ne kuva u mleku majke svoje", iz postovanja prema zivotu i Bogu! A vi od fetusa, od svoje dece koju ste ubili jos pravite pomade i vakcine za ljudsku upotrebu! (mislim ne vi vec oni koje podrzavate). Odvratno!

To je Jovane satanizam!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, molim te ne izvrci! O detetu se govori svo vreme, zena ne moze umreti od jednog udarca!

Itekako može. Još dok je trudna..a stoji da žena može od udarca "pobaciti". Šta je pobačaj nego mrtvorođeno dete? A za "pobačaj" je određena samo kazna otplate..dok za druge stvari ide oko za oko, zub za zub...tj. život za život...tj.. ono što se odnosi na ženu. Pazi "zub za zub" jasno je da se to može odnositi samo na ženu..fetus nema zub još uvek..dakle ova ekvivalencja je jasno samo za odraslu osobu tj. ženu...

Ali opet kažem to ne znači da Bog odobrava svaki abortus i da ne treba ga izbeći. To su kažem teške stvari i hrišćanin neće učiniti u najvećem broju slučajeva bez obzira na sve.

Ali zaista je tragikomično da se na osnovu dva stiha u celom Pismu o tome konkretnom slučaju gradi cela dogmatika o tome. Da je to sa fetusom toliko neprikosnoveno Bog bi dao mnogštvo stihova koji se bave tom tematikom i precizirao bi mnoge detalje.

Ovde kažem vidimo da se pominje "pobačaj" što je ekvivalent za smrt fetusa i u tom slučaju nije kazna smrt počinioca a u drugom slučaju kada se govori o ekvivalnetu u kazni odnosi se na odrsalu osobu a ne na fetus.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventisticka crkva je protiv abortusa, osim ako je on nuzan zbog zdravlja zene.

Ako u nekim bolnicama u Americi neki Adventisti i vrse Abortuse, oni ne postuju zvanicni stav crkve.

Recimo primer, da je postojao slucaj da su neke Adventisticke crkve u Severno Americkoj diviziji primle ljude gejeve za propovednike.

Tada se oglasio predsenik Generalne konferencije Adventisticke crkve Ted Wilson, i osudio ovakvu praksu, i naveo stav crkve i biblije, i objavio "da ko cini suprotno stavu crkve, da se on i ne moze nazvati Adventistom"

Dakle, za dela pojedinaca, ne moze se osuditi cela crkva.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Itekako može. Još dok je trudna..a stoji da žena može od udarca "pobaciti". Šta je pobačaj nego mrtvorođeno dete? A za "pobačaj" je određena samo kazna otplate..dok za druge stvari ide oko za oko, zub za zub...tj. život za život...tj.. ono što se odnosi na ženu. Pazi "zub za zub" jasno je da se to može odnositi samo na ženu..fetus nema zub još uvek..dakle ova ekvivalencja je jasno samo za odraslu osobu tj. ženu...

Ali opet kažem to ne znači da Bog odobrava svaki abortus i da ne treba ga izbeći. To su kažem teške stvari i hrišćanin neće učiniti u najvećem broju slučajeva bez obzira na sve.

Ali zaista je tragikomično da se na osnovu dva stiha u celom Pismu o tome konkretnom slučaju gradi cela dogmatika o tome. Da je to sa fetusom toliko neprikosnoveno Bog bi dao mnogštvo stihova koji se bave tom tematikom i precizirao bi mnoge detalje.

Ovde kažem vidimo da se pominje "pobačaj" što je ekvivalent za smrt fetusa i u tom slučaju nije kazna smrt počinioca a u drugom slučaju kada se govori o ekvivalnetu u kazni odnosi se na odrsalu osobu a ne na fetus.

Ti Jovane onda precutno podrzavas abortus! Tebi je fetus ravan govnetu bukvalno!

Nema opravdanja ni u razbijanju jajeta, bez obzira sto se nije formiralo u pile, a kamoli da ima opravdanja u ubijanju fetusa coveka!

Jos je odvratnije proizvoditi kreme i vakcnine od delova fetusa, to je cist satanizam!

Bez obzira kako ti ovo zelis da tumacis, a tumacenje ti je skroz pogresno! Savest je ona koja svedoci svakom coveku i kompletan kontekst biblije o tome da je ovo neispravno! Pise u bibliji da Bog formira fetus jos u utrobi, to su stihovi sto si sam navodio, sto znaci da Bog to sve nadgleda. I ako odbacis sve to, ako odbacis stihove koji govore o ogromnoj vrednosti ljudskog zivota, svakog zivota kojeg je Bog stvorio, onda prelazis u satanizam! Jer sta tebe sprecava da onda cupas fetuse iz utorbe, da razbijas jaja pticama, da kuvas jare u mleku majke njegove, da hranis kokoske samlevenim delovima njihovih roditelja.. sve ono sto se radi a sto predstavlja prikriveni satanizam danas!

Kazes tebi je ovo "tragikomicno"? To nimalo nije smesno, strasno je takve stvari podrzavati i sa njima se igrati. Nije coveku dozvoljeno da se igra Boga i da odlucuje ko ce ziveti a ko ne, jer za takve stvari Bog poziva na sud! A ovo ti izgeda precutno zelis da opravdas..

Abortus iz bilo kog razloga nije opravdan!

I veruj mi, ja da sam adventista, ostro bih se suprotstavio upravi, a ne jos da kao vi podrzavam satanizam! Crkva vam je skrenula u satanizam ako i nije bila ranije!

Adventisticka crkva je protiv abortusa, osim ako je on nuzan zbog zdravlja zene.

To je satanizam! Bog kaze - ne ubij! I nijedna normalna majka nece ubiti svoje dete da bi ona zivela, vec ce dati sansu detetu! Hriscanska ljubav je na to obavezuje! I zato svaka crkva koja to dozvoli verniku, je ili skrenula ili je satanisticka! Mogu navesti stihove koji to potvrdjuju, ali vi ni bibliji ne verujete, vama je mrsko da osudite svoju zajednicu!

Dakle, za dela pojedinaca, ne moze se osuditi cela crkva.
Vi ste duzni da osudite abortus, ako to ne ucinite odgovaracete pred Bogom! Jer svaki abortus je greh. Protivan je zivotu i to je ubistvo! Vas problem je sto vi ne zelite da osudite svoju crkvu, kruna bi vam s glave spala! Bolje receno, ispao bi Slap u pravu i to ne smete dopustiti!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.
Da li si ti procitao ceo moj komentar?

U njemu sam jasno naveo da crkva ima svoj stav protiv abortusa, osim u slucajevima poremecaja, ili ako je ugrozeno zdravlje zene.

Dakle, crkva ima svoj stav, a ko se njega ne pridrzava, to znaci da ne postuje ustanovu crkve.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti svaki abortus smatraš smrtnim grehom jer verovatno smatraš da ta nerođena deca neće biti spasena. Opet je dogma u pitanju a ne tvoje iskreno žaljenje za tom decom.

Tvoji intelektualni kapaciteti su zaista "katastrofa". Po tebi je dopustivo i prihvatljivo ubijati dobre ljude, jer će njih Bog ionako vječnim životom nagraditi. Ovo je strašno. Tvoj "intelektualni katastrofizam" od tebe je napravio monstruma.

Šta je pobačaj nego mrtvorođeno dete? A za "pobačaj" je određena samo kazna otplate..dok za druge stvari ide oko za oko, zub za zub...tj. život za život...tj.. ono što se odnosi na ženu. Pazi "zub za zub" jasno je da se to može odnositi samo na ženu..fetus nema zub još uvek..dakle ova ekvivalencja je jasno samo za odraslu osobu tj. ženu...

1. Kako ti je promakla Božja zapovijed u Starom zavjetu: NE UBIJ.

2. Mi kršćani u svom Svetom pismu uz Stari imamo i Novi zavjet. A u Novom zavjetu stoji: Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!’

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Abortus iz bilo kog razloga nije opravdan!

I veruj mi, ja da sam adventista, ostro bih se suprotstavio upravi, a ne jos da kao vi podrzavam satanizam! Crkva vam je skrenula u satanizam ako i nije bila ranije!

Abortus je ubistvo s predumišljajem. Tačka. Direktno kršenje zapovesti NE UBIJ, no sa njime se ne krši samo ta zapovest, nego i sve ostale jer oni koji abortus vrše, zagovaraju, sebi pripisuju prerogative Boga, odlučivanje o životu i smrti.

Što se tiče satanizma, oni nikada iz njega nisu i izlazili. NE zaboravi da je sotona imitator Boga. Shodno tome sotona neće osnivati, niti osniva išta drugo do "kao crkve"... A šta je SDA? Šta su mirijade onih nastalih iz Lutherovog ego tripa? Upravo to, kvazi crkve. Verovanja tih "zajednica" to govore i potvrđuju.

1. Kako ti je promakla Božja zapovijed u Starom zavjetu: NE UBIJ.

Zaslepela ga je Samaelova zapovest o shabatu (tako mu je rekla "duh prororštva") Eto kako mu je promakla ta zapovest...

2. Mi kršćani u svom Svetom pismu uz Stari imamo i Novi zavjet. A u Novom zavjetu stoji: Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!’

Mi imamo, no oni Novi Zavet i ne slede, njima je Stari Zavet "sine wua non", i to nakaradno shvaćen, tumačen i sleđen. Uostalom, o tome govori i činjenica da im je koven, kult nastao na održavanju laži čoveka koji nije znao da je Yom Kippur te godine bio čitavih mesec dana pre datuma kojim je zaveo mase.

Shvatimo već jednom da se ne radi o osobama koje bi da budu judejci, po0 svaku cenu - imitatio judaici, nego o osobama koje bi da, čak i onima koji su hebreji po krvi, nametnu sebe kao ispravne judejce. O čemu govori i Jovanovo nepoznavanje činjenice, tačnije negirannje činjenice da muhamedanstvo i judaizam (judaizmi) jedni druge isključuju u svemu.

Izraleci, pravi hebreji, oba kulta nastala na Milretizmu (kao i ostale američke produkte) smatraju prevarantima i nasrtljivcima, Koriste ih jedino kao "pomoć" za ostvarivanje državno političkih ciljeva države Izrael, čak i to sa velikom dozom sumnje i uzdržanosti.

Uostalom, da nije tako, da je recimo Raselov koven (Svedoka nekakvog jehove) zaista istinit, da je njihovo čitanje tetragramtrona ispravno, isti ne bi bio pod punim imenom pominjan u Izraelskoj štampi, niti bi istom bilo dozvoljeno delovanje, ma koliko se Izraelci trudili da udovolje svom zaštitniku (SAD).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag