Krst u Hriscanstvu

Da li treba ljubiti krst i klanjati mu se kao Bogu?

• Naravno da treba da se ljubi krst,jer na njemu je ubijen nas Isus Hrist

Votes: 3 60,0%
  • Krst je idol,to je idolopoklonstvo

Votes: 2 40,0%

• Total voters
    5
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Izl 25,10: "Od bagremova drva neka naprave Kovčeg: dva i po lakta dug, lakat i po širok i lakat i po visok. Okuj ga čistim zlatom, ......
2.Moj 25:
1 I Gospod reče Mojsiju govoreći:
2 Reci sinovima Izrailjevim da mi skupe prilog: od svakog koji drage volje da, uzmite prilog meni.
3 A ovo je prilog što ćete uzimati od njih, zlato i srebro i bronzu,
4 I porfiru i skerlet i crvac i tanko platno i kostret,
5 I kože ovnujske crvene obojene, i kože jazavičije, i drvo sitim,
6 Ulje za videlo, mirise za ulje pomazanja i za mirisavi kad,
7 Kamenje onihovo i kamenje za ukivanje na oplećak i naprsnik.
8 I neka mi načine svetinju, da među njima nastavam;
9 Kao što ću ti pokazati sliku od šatora i sliku od svih stvari njegovih, tako da načinite.
10 Neka načine kovčeg od drveta sitima, u dužinu od dva lakta i po, a u širinu od podrug lakta, i u visinu od podrug lakta.
11 I pokuj ga čistim zlatom, iznutra i spolja pokuj ga; i ozgo mu načini zlatan venac unaokolo.
12 I salij mu četiri biočuga od zlata, i metni mu ih na četiri ugla, da mu s jedne strane budu dva biočuga i s druge strane dva biočuga.
13 I načini poluge od drveta sitima, i okuj ih u zlato.
14 I provuci poluge kroz biočuge s obe strane kovčegu, da se o njima nosi kovčeg;
15 U biočuzima na kovčegu neka stoje poluge, da se ne vade iz njih.
16 Pa u kovčeg metni svedočanstvo, koje ću ti dati.
17 I načini zaklopac od čistog zlata, u dužinu od dva lakta i po, a u širinu od podrug lakta.
18 I načini dva heruvima zlatna, jednostavne ih načini, na dva kraja zaklopcu.
19 I načini heruvima jednog na jednom kraju a drugog heruvima na drugom kraju; na zaklopcu načinite dva heruvima na oba kraja.
20 I neka heruvimi rašire krila u vis da zaklanjaju krilima zaklopac, i neka budu licem okrenuti jedan drugom, prema zaklopcu neka su okrenuta lica heruvimima.
21 I metnućeš zaklopac ozgo na kovčeg, a u kovčeg ćeš metnuti svedočanstvo koje ću ti dati.
22 I tu ću se sastajati s tobom i govoriću ti ozgo sa zaklopca između dva heruvima, koji će biti na kovčegu od svedočanstva, sve što ću ti zapovedati za sinove Izrailjeve.
Hoces li ti to da kazes da je Bog Otac naredio idolopoklonstvo??? da se Mojsije i Aron i ceo narod klanjaju zavetnom kovcegu???
jel to optuzba na Bozji racun???
Jel ovde ima neka rec koja te sablaznjava??? Dal te sablaznjava to sto se u kovceg ostavljaju neke stvari poput kamenih ploca sa zapovedima?Dal ti je krivo stog Bog nije zapovedio da se prave kipovi i slike ljudi i zena i da im se klanjate ,ljubite i molite pred njima???
Da li u 22 stihu Bog kaze Mojsiju da se moli pred zlatnim kovcegom,da ga ljubi i moli se Bogu,ili pak da je to mesto gde ce se sastajati i gde ce mu Bog licno govoriti.

Pokaži ti gdje piše da su se apostoli molili u kuli stražari.
Dakle ne znas ni jedno mesto u Bibliji da pise da su se apostoli pre krstom molili Bogu.
A zasto se ti onda molis pred krstom???
A za molitvu Oce nas ,pouceni smo direktno iz Biblije i apostoli i svi njegovi ucenici.On nije ucio tajno ,vec javno.
Matej 6:9 Ovako dakle molite se vi: Oče naš koji si na nebesima, da se sveti ime Tvoje;
Kome su se Isus i svi ostali molili???Ko je to na nebesima ,a ko je to na zemlji???
I sta je Isus stavio na PRVO mesto u molitvi???
Cije IME treba da se sveti ili Slavi??? Cinis li to,i cine li tvoji suvernici?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zašto se vi jehovci ne okupljate na lomljenje kruha svaki dan, a posebno svečano svakog prvog dana u tjednu, kako su to činili apostoli?

Zato što i nisu hrišćani, nego samo tvrde da su to (i to tek od druge polovine osamdesetih godina prošloga stoleća) isto kao i braća im po MIleru, EGWisti.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zašto se vi jehovci ne okupljate na lomljenje kruha svaki dan, a posebno svečano svakog prvog dana u tjednu, kako su to činili apostoli?
Kao prvo pricest i lomljenje hleba imas na temi o memorijalu ,Gospodovoj veceri.

Kao drugo ovo je tema o krstu,pa se izjasni o pitanju koje sam ti postavio.
Jel se pravi vernici mole Bogu duhom i istinom,ili se mole pred krstom i drugim ljudskim rukotvorinama?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kao drugo ovo je tema o krstu,pa se izjasni o pitanju koje sam ti postavio.
Jel se pravi vernici mole Bogu duhom i istinom,ili se mole pred krstom i drugim ljudskim rukotvorinama?

Pravi kršćani čine ono što su činili Isusovi apostoli i prva Crkva. Dakle, svakodnevno se okupljaju na Euharistiju i svakodnevno se Mole Bogu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pravi kršćani čine ono što su činili Isusovi apostoli i prva Crkva.

A oni su držali subotu i nisu jeli svinjetinu.

Dakle, svakodnevno se okupljaju na Euharistiju i svakodnevno se Mole Bogu.

To nije zakon, nego je potreba, tada je bila potreba da se tako okupljaju, danas nije.

Jadna je religija koja misli ako se uhvatila za nešto (to još nije ni zakon) što su činili apostoli da je prava.

Niste se uhvatili za zakone. Da apostoli su klali decu po logorima.

i svakodnevno se Mole Bogu.

Vi se molite Mariji i krstu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A oni su držali subotu i nisu jeli svinjetinu.

Nađi samo jedno mjesto u Novom zavjetu gdje su se apostoli okupili s kršćanima, da stoji da je to bila subota.

P.S. Ako još nisi nabavio Bibliju koja ima i Novi zavjet samo javi, ja ću ti je poslati.

To nije zakon, nego je potreba, tada je bila potreba da se tako okupljaju, danas nije.

Naravno da vi subotari, i općenito protestanti, nemate potrebu okupljati se slaviti Krista, kad svega 15% vas vjeruje u Isusa Krista. Više vas vjeruje u "mesijanicu Gretu" nego u Isusa. Konačno, i sam si priznao da ne vjeruješ da je Isus istiniti Bog.

Jadna je religija koja misli ako se uhvatila za nešto (to još nije ni zakon) što su činili apostoli da je prava.

Prava religija ste vi subotari, koji baštinite duhovnost i praksu farizeja Isusova vremena. Dangubite subotom, jedete čistu hranu, lijepo se oblačite, pamet svima solite i u udovičke se kuće uvlačite. Najkraće rečeno, okrečeni ste grobovi.

Niste se uhvatili za zakone. Da apostoli su klali decu po logorima.

Odlazi đavlino sa svojim lažima. Djecu koljete vi subotari u svojim "bolnicama-klaonicama".

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Odlazi đavlino sa svojim lažima. Djecu koljete vi subotari u svojim "bolnicama-klaonicama".

Anathema nad njim i nad "duhom proroštva" koja je hrana crvima već 105 godina.

Krv miliona nevinih, nerođenih vrišti do nebesa, pa ih ni prokletinje - shabati, ni veganizam, ni solenje pameti po ključu u glavu kamenom udarene, neće spasiti od gneva Onoga koji reče: "Što učiniste mojoj najmanjoj braći, učiniste meni."

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nađi samo jedno mjesto u Novom zavjetu gdje su se apostoli okupili s kršćanima, da stoji da je to bila subota.

Ja pred tebe ne bacam Bibliju. Ovo ću da uzmem i da dam i naravno stihove iz Biblije kao odg. i osporavanje.

Prava religija ste vi subotari, koji baštinite duhovnost i praksu farizeja Isusova vremena. Dangubite subotom, jedete čistu hranu, lijepo se oblačite, pamet svima solite i u udovičke se kuće uvlačite. Najkraće rečeno, okrečeni ste grobovi.

Ti misliš da je dovoljno formalno reći nešto, kao Korej.

Anathema nad njim i nad "duhom proroštva" koja je hrana crvima već 105 godina.

Šta ovaj baca kletvu. Napredujete vidim, a stanje sve gore, malo zemljotresi, malo korona.

Natrag