Krst u Hriscanstvu

Da li treba ljubiti krst i klanjati mu se kao Bogu?

• Naravno da treba da se ljubi krst,jer na njemu je ubijen nas Isus Hrist

Votes: 3 60,0%
  • Krst je idol,to je idolopoklonstvo

Votes: 2 40,0%

• Total voters
    5
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, upravo ono što je Bog zabranio vi činite. :) Nije li vam Bog zabranio da pravite sebi lik kakvog čovjeka ili žene ili kakvog živinčeta????? A vas dvojica upravo to učiniste.

Hahahahahahaha...

Pa publikacije njihovih kultova su prepune "slika".... jednostavno su licemerni kao i svi skriptulatorski kultisti....

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
JS će reći da su kat. i pravosl. nauka loše i da oni obožavaju krst, ali neće objasniti zašto su loše i zašto tradicio. obožavaju krst.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A zašto vas dvojica pravite likove i klanjate im se? Evo ih:

Pogledajte prilog 123858

Dakle, upravo ono što je Bog zabranio vi činite. :) Nije li vam Bog zabranio da pravite sebi lik kakvog čovjeka ili žene ili kakvog živinčeta????? A vas dvojica upravo to učiniste.

Odakle ti to da se ja klanjam nekom liku???
To sto sam postavio avatar uz svoj nadimak na sajtu to je uobicajeni znak raspoznavanja za svakoga.
Ti nisi stavio nikakvu sliku uz svoj nadimak to je tvoja volja,ali poenta je da se osobe lakse prepoznaju po slikama nego po slovima .
Ipak ovo sto si ti napisao nema veze sa temom o krstu.
Poenta je da je krst predmet koji su nacinili ljudi od drveta. Otpadak pri radu su bacili u vatru i grejali se ,a od ostatka napravili umetnicko delo uz pozlatu ili duborez i poceli da mu se klanjaju ,ljube i mole ga ,tako da je krst obican idol.,delo ljudskih ruku.
Klanjati se delu ljudskih ruku koje niti cuje nit govori,nit romori ,nit ide Bog je izneo svoj sud.
Hoce li ljudska rec zameniti Bozju???
Марко 7:13 Ukidajući reč Božju svojim običajem koji ste postavili; i ovako mnogo koješta činite.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Odakle ti to da se ja klanjam nekom liku???

Isto odakle i tebi da se netko drugi klanja nekom liku. :) Osim toga, za Boga si idolopoklonik čim si napravio neki lik.

To sto sam postavio avatar uz svoj nadimak na sajtu to je uobicajeni znak raspoznavanja za svakoga.

Nije to "uobičajeni znak raspoznavanja", nego je to najstrašnija poganština.

Ti nisi stavio nikakvu sliku uz svoj nadimak to je tvoja volja,ali poenta je da se osobe lakse prepoznaju po slikama nego po slovima.

Ovo te je sam đavo ovako potakao i naučio, a Bog je svojima zapovjedio: Ne pravite sebi nikakva lika! ;)

Ipak ovo sto si ti napisao nema veze sa temom o krstu.

Slažem se. Križ je simbol Isusove žrtve i otkupljenja ljudi, a ovo ovdje tvoje i tripino "pravljenje likova" je poganština koja se Bogu gadi.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isto odakle i tebi da se netko drugi klanja nekom liku. :) Osim toga, za Boga si idolopoklonik čim si napravio neki lik.

Nije to "uobičajeni znak raspoznavanja", nego je to najstrašnija poganština.

Ovo te je sam đavo ovako potakao i naučio, a Bog je svojima zapovjedio: Ne pravite sebi nikakva lika! ;)

Slažem se. Križ je simbol Isusove žrtve i otkupljenja ljudi, a ovo ovdje tvoje i tripino "pravljenje likova" je poganština koja se Bogu gadi.
Ogroman broj ljudi danas kleci pred krstom,pred ikonama,pred kipovima i vrse religiozni cin obozavanja klanjajuci se tim ljudskim tvorevinama,ljubeci ih i moleci se .
Pravljenje umetnickih dela i prodaja istih nije nista lose sve dok se ne ukljuci religiozni cin obozavanja.
Koristiti ljudske rukotvorine u religiji jeste idolopoklonstvo.
Ja ti dadoh dokaze kako Bog gleda na to,a ti daj neki dokaz iz Biblije da je to bogougodno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ogroman broj ljudi danas kleci pred krstom,pred ikonama,pred kipovima i vrse religiozni cin obozavanja klanjajuci se tim ljudskim tvorevinama,ljubeci ih i moleci se .

To su oni koje se Boga "boje" i koji ga slave. Oni se ne klanjaju tim kipovima, slikama ili križevima, nego pravom Trojedinom Bogu.

Koristiti ljudske rukotvorine u religiji jeste idolopoklonstvo.

A Bog Židovima zapovjedio da svojim rukama naprave rukotvorine i da ih koriste kad ga slave. Na primjer, Kovčeg saveza.

Ja ti dadoh dokaze kako Bog gleda na to,a ti daj neki dokaz iz Biblije da je to bogougodno.

Rekoh ti, Kovčeg saveza.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
To su oni koje se Boga "boje" i koji ga slave. Oni se ne klanjaju tim kipovima, slikama ili križevima, nego pravom Trojedinom Bogu.

A Bog Židovima zapovjedio da svojim rukama naprave rukotvorine i da ih koriste kad ga slave. Na primjer, Kovčeg saveza.

Rekoh ti, Kovčeg saveza.

To kakve bogomoljce trazi Bog pise u Jovanu 4:23 Ali ide vreme, i već je nastalo, kad će se pravi bogomoljci moliti Ocu duhom i istinom, jer Otac hoće takve bogomoljce.
Da li se tu negde spominju ljudskih ruku predmeti za obozavanje???
Da li znas kakva je to molitva duhom i istinom???

Gde to pise da ljudi treba da se klanjaju Bozjem zavetnom kovcegu???Ja to nigde ne nadjoh.
Da li ti razumes da je jedno kad se nesto pravi,a nesto sasvim drugo kada se tom napravljenom upucuju molitve,kad se ljubi i kleci pred njime...?,znas li ???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To kakve bogomoljce trazi Bog pise u Jovanu 4:23 Ali ide vreme, i već je nastalo, kad će se pravi bogomoljci moliti Ocu duhom i istinom, jer Otac hoće takve bogomoljce.

Zar ti ne priznaš ono što piše u Starom zavjetu? Ako ne priznaš, zašto ga onda svako malo citiraš? :)

Da li se tu negde spominju ljudskih ruku predmeti za obozavanje???

Rekoh ti, Kovčeg saveza.

Da li znas kakva je to molitva duhom i istinom???

To je molitva onih koji vjeruju da je Isus Bog, dakle kršćana.

Gde to pise da ljudi treba da se klanjaju Bozjem zavetnom kovcegu???Ja to nigde ne nadjoh.

A gdje sam ja ovo tvrdio. :) Baš nigdje. Ja sam tvrdio da je Bog Židovima naredio na svojim rukama naprave određene predmete i da ih koriste kad Ga slave. Jesam li u pravu? ;)

Da li ti razumes da je jedno kad se nesto pravi,a nesto sasvim drugo kada se tom napravljenom upucuju molitve,kad se ljubi i kleci pred njime...?,znas li ???

Razumijem ja, ali ne razumiješ ti. Katolici, i kad to čine klečeći pred nekim kipom, nikada se ne mole tom kipu, nego Bogu. Ako ti ovo ne možeš razumijeti, onda to nije problem nas katolika, nego tvoje intelektualne potkapacitiranosti.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zar ti ne priznaš ono što piše u Starom zavjetu? Ako ne priznaš, zašto ga onda svako malo citiraš? :)

Rekoh ti, Kovčeg saveza.

To je molitva onih koji vjeruju da je Isus Bog, dakle kršćana.

A gdje sam ja ovo tvrdio. :) Baš nigdje. Ja sam tvrdio da je Bog Židovima naredio na svojim rukama naprave određene predmete i da ih koriste kad Ga slave. Jesam li u pravu? ;)

Razumijem ja, ali ne razumiješ ti. Katolici, i kad to čine klečeći pred nekim kipom, nikada se ne mole tom kipu, nego Bogu. Ako ti ovo ne možeš razumijeti, onda to nije problem nas katolika, nego tvoje intelektualne potkapacitiranosti.

Kad nesto tvrdis da znas onda napisi gde se taj citat nalazi u Bibliji.
Tvrdis da se obozavao zavetni kovceg? daj taj stih da proverimo.
klecenje pred kipom??? ispravno???
Jel pise negde u Bibliji da su se Isus i apolili molili Bogu klececi pred kipovima???Pokazi stih u Bibliji
Pa ako ih nema zasto to cinis po tradiciji?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Natrag