Krst u Hriscanstvu

Da li treba ljubiti krst i klanjati mu se kao Bogu?

• Naravno da treba da se ljubi krst,jer na njemu je ubijen nas Isus Hrist

Votes: 3 60,0%
  • Krst je idol,to je idolopoklonstvo

Votes: 2 40,0%

• Total voters
    5
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zapazi da i Novi Zavet ne trpi obrede iz paganstva. Zašto Crkva nije raskrstila sa time i zabranila narodu da to i dalje drži?

Jel vidiš kako su na Balkanu uzavrele strasti...koliko ratova, klanja, nesreća, ubijanja..zar još ne shavataš da je uzrok tome praksa starih običaja?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da. Zašto vi subotari u svojim prostorima držite "pogansku krstaču" koja je simbol Boga Tammuza? :)

Vidi, vidi..

No, i tu im se potkrala malecka greškica, jer simbol Dumuzua nije Krst...

Ali, to im i nije za čudo, jer su tu debilnost o Tammuzu i pobrali iz "uradaka" prevaranata i lažovčina tipa Hislopa iz čijeg su "The Two Babilons" i pobrali tu debilnost o Krstu kao simbolu Tammuza...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da. Zašto vi subotari u svojim prostorima držite "pogansku krstaču" koja je simbol Boga Tammuza? :)

Šta da? Pitam zašto Crkva nije ukinula praznovanje starih praznika koji nemaju nikakve veze sa Hristom i načina na koji su praznovani? To je morala učiniti.

Krst kao ukras sam po sebi nije štetan ako se zadrži na tom vizuelnom efektu jer je Hristos zaista stradao na krstu ali imati ikakav odnos prema predmetu u obliku krsta kroz celivanje, osenivanje što je već čin a ne samo vizuelni efekat je pak suprotno Bibliji.

Znači krst ima veze sa Hristom ali pitam kakve veze ima badnjak? Kakve veze 25.decembar? Nikakve

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako nije štetan kad je on simbol poganskog boga Tammuza? Postavljanjem te "poganske krstače" u svoje prostore, vi subotari tamo prizivate Tammuza i druge poganske bogove. Izbacite tu "poganštinu" iz svojih sinagoga.

Što se mene tiče iskreno ne bih ni vizuelno. Ali ne smatram da je vizuelni efekat sam po sebi loš..dok je samo vizuelni. Ali čim se stvori određeni "odnos" prema predmetu ili neko činodejstvovanje predmetom to je pogrešno. A posebno ako se činodejstvuje na isti način na koji su to činili pagani. Isto je i sa badnjakom....nije problem samo vizuelni efekat ako time recimo kuću okitiš ali ako činodejstvuješ..tipa osenjuješ, prskaš vodom, osvećuješ njime, pališ ga i prekskačeš vatru to je već pridavanje značaja predmetu...tu su nijanse koje se previđaju.

Pagani su činodejstovali uz pomoć tih predmeta na određeni način..to taj način ako se ponavlja i rade iste radnje sa njim pa se još lažno predstavi da ima veze sa Hristom a nema onda je to ostatak kulta..što je zabranjeno.

Zto pitam zašto Jahve u Torah nije dozvolio da se izvrši "interkulturacija" kako se to kaže..i da je dao Jevrejima da sve čine kao pagani a da se samo sada to posveti Jahveu? To nije moglo da se zamisli..i ne može u veri proroka i apostola. Nezamislivo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Što se mene tiče iskreno ne bih ni vizuelno. Ali ne smatram da je vizuelni efekat sam po sebi loš..dok je samo vizuelni.

Naprosto nije moguće da poganski simbol ima "samo vizualni efekt", ne pravi se budala.

Zato te ponovo pitam. Zašto vi subotari postavljate "poganske krstače" u svoje prostore i tako prizivate Tammuza i druge poganske bogove. Zašto ne Izbacite tu "poganštinu" iz svojih sinagoga. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Slična zabluda je i u još jednom aspektu poimanja Boga. Naime, mnogi ljudi Boga doživljavaju kao nekoga ko treba njima da se prilagodi. U kom smislu? U smilsu da oni recimo mole Boga da spusti Duha Svetoga na njih i da im daje darove duha ili da ulčini ovo ili ono u tom duhovnom smislu. Greška je što se to tako ne radi. Ne da mi Boga potičemo na nešto u tom pogledu već mi moramo dozvoliti da On deluje u nama da bismo mi prepoznali šta On zaista hoće..šta je Njegova volja. Ako hoće da spusti Duha Svetoga i da nam da da govorimo jezicima On će učiniti to a naše je da se molimo ne za to već da se molimo da činimo volju Njegovu. Dakle, ne ukazujemo Mi Bogu u tom duhvonom smislu šta On treba da uradi već mi u zajednici sa Njim trebamo da prepoznamo šta je volja Njegova...sve ostalo nije od Boga i tada nastaju zablude.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slična zabluda je i u još jednom aspektu poimanja Boga. Naime, mnogi ljudi Boga doživljavaju kao nekoga ko treba njima da se prilagodi. U kom smislu? U smilsu da oni recimo mole Boga da spusti Duha Svetoga na njih i da im daje darove duha ili da ulčini ovo ili ono u tom duhovnom smislu. Greška je što se to tako ne radi. Ne da mi Boga potičemo na nešto u tom pogledu već mi moramo dozvoliti da On deluje u nama da bismo mi prepoznali šta On zaista hoće..šta je Njegova volja. Ako hoće da spusti Duha Svetoga i da nam da da govorimo jezicima On će učiniti to a naše je da se molimo ne za to već da se molimo da činimo volju Njegovu. Dakel, ne ukazujemo Mmi Bogu u tom duhvonom smislu šta On treba da uradi već mi u zajednici sa Njim trebamo da prepoznamo šta je volja Njegova...sve ostalo nije od Boga i tada nastaju zablude.

Ne spamaj temu, nego odgovori. Zašto vi subotari postavljate "poganske krstače" u svoje prostore i tako prizivate Tammuza i druge poganske bogove. Zašto ne Izbacite tu "poganštinu" iz svojih sinagoga. :)

Natrag